Inlägg

Inlägg som 0tso har skrivit i forumet
Av 0tso

Hej, som jag skrev i PM så bjuder jag 500kr och kan hämta tangentbordet när det passar

Av 0tso

Jag höjer till 4500

Skickades från m.sweclockers.com

Av 0tso

Hej, jag bjuder 4000kr

Av 0tso

När jag gick i gymnasiet kunde man komma förbi spärren genom att surfa in på http://*ip*
Alltså http://69.63.189.16 för att komma åt FB

Av 0tso
Skrivet av Essin:

Tycker många av de förändringar som S2 har gjort på heroes (som att man kan bursta slither (veno) wards har gjort herosarna bättre, Veno spelas t.ex. inte i highlvl dota medan Slither gör det i HoN..

Jag har spelat venomancer säkert 50 gånger i IDEC och skillat ward innan level 5 i minst 40 av matcherna. Dessutom så pickade EHOME Veno mot LGD i ADC. Är det tillräckligt high level?

Av 0tso

Jag tror det här programmet (du behöver bara skriva 'robocopy' om du använder Vista eller nyare) skulle funka bra till det du vill göra.
Robocopy - Wikipedia, the free encyclopedia

Av 0tso
Skrivet av PixelBritta:

polare som tyvärr just nu är fast iTyskland pga sc2-kontrakt ska flytta dit om 3 månader då hans kontraktupphör i Tyskland och har skrivit på nytt som innebär att han ska bo i Sydkorea 1 år. Kanske kan du bo hos honom för en billig peng om han inte hamnar på kollektiv igen då.

Naniwa?

Han verkade ju inte trivas allt för bra i Tyskland

Av 0tso

CP>Network connections>properties->QoS Packet Scheduler, kan det vara den?

Annars kanske du ska leta i gpedit.msc

Av 0tso
Skrivet av jocke92:

Du går in i bios, oftast genom att trycka delete när du startar datorn.
Sedan letar du upp där det står cool and quiet och ändrar till disable. Skulle du råka ändra något annat kan man bara ta "exit whitout saving"

Jag uttryckte mig lite klumpigt. Får skylla på att jag inte hade druckit kaffe än

Jag har varit inne och pillrat i BIOS och jag hittar inte någonting som heter Cool n Quiet. Det var det första jag gjorde (kolla i bios efter flummiga inställningar) när det började dampa.

Tack för snabbt svar, btw.

Jag laddade ned MSI Update och den hittade ingenting, så jag verkar ha senaste bios..

Av 0tso
Skrivet av ShadowFly:

Det är tyvärr inte standard som energiprofil, det får du nog ändra till hög prestanda. Jo jag har upplevt enorma förbättringar, stängde av cool and quiet i bios, samt har jag köpt en kylarplatta (som normalt sett är till för laptops) och ställt under, det påverkade också. Sen har jag klockat processorn ytterst lite och då uppstod ytterligare förbättring!

Ska tänka över trådnamnet mer nästa gång du!

Jag pillade runt lite mer igår fast lyckas fortfarande inte lösa problemet (tar lite lång tid när det tar ungefär en timme att "testa" om det funkar).

Har ändrat till högprestanda-profilen. Ändrat alla inställningar i nvidia kontroll-panelen samt uppdaterat till dom absolut nyaste drivarna (släpptes den 14:e, har även testat drivrutinerna som som ut under mars).

I windows/firefox funkar allt underbart, datorn svarar på direkten och jag har inte något lagg, men när jag spelar warcraft 3 så hackar det.

Min FPS ligger konstant på 64, och det lägsta jag sett är att den hoppar ner till 50 när det laggar till. CPU/RAM loaden är minimal, varje gång jag kollat så har grafikkortet varit x16 och proccessorn x9, proccessorn har också varit ~25-30c° när jag kollat i CPU-Z.

Kan det vara min hårddisk som är värdelös?? I 32-bitars xp funkade allt perfekt, i 64 bitards W7 på en annan hårddisk är det kaos =(

Sen undrar jag om Cool n Quiet, har jag missuppfattat någonting när jag antar att "cool n quiet" är "System Cooling Policy" i energiprofiler?? Det hjälpte inte att sätta den på Disable (har dock ej startat om maskinen) men jag har läst att man skall göra det i BIOS.

Hur gjorde du för att stänga av CnQ?

Av 0tso

Jag har liknande problem som dig.

Nyformaterad burk, liknande grafikkort och den funkar klockrent i windows, får bra poäng i prestandamätaren men när jag spelar spel (wc3) så är det katastrof.

Datorn funkade underbart på 32bitars, problemet uppstod vid uppgradering till 64-bitards windows 7.

Snabb fråga: Är inte hög prestanda standard som energiprofil på en stationär dator? Låter ju väldigt dumt ifall det är så...

Dock var jag inte nykter när jag troubleshootade skiten igår.. kanske funkar bättre ikväll?

Har du upplevt någon förbättring ShadowFly? Hittat roten till dina problem?

Och PS: nästa gång du gör en topic sätt ett bättre namn på den!! Skitirriterande när man försöker googla fram sina problem när tråden heter "Låg FPS!"

Av 0tso

Ursäkta för bump men tyckte att det kanske var halvrelevant till denna tråden.

(EDIT Det är alltså det tidigare grafikkortet Mobility Radeon HD 4650 jag syftar på.. jag är efterbliven)

Det råkar inte finnas någon här som har upplevt sjukt dålig prestanda på detta grafikkortet? Jag är inte så påläst som jag skulle vilja vara när det kommer till hårdvara (framförallt laptops) men jag tycker att jag borde kunna spela Warcraft 3, ett 10 år gammalt spel med 60 FPS!

Har en HP DV6-1224eo och har från dag 1 tyckt att datorn underpresterar. Enligt windows så är CPU:n min flaskhals, ändå så ligger den aldrig över 50% när jag får FPS-drops.

Trodde först att det var mina minnen som inte kunde prestera iom att äckel-siba gav mig en 32-bitars installation av Vista när jag har 4GB RAM så jag installerade 64 bitars Windows 7. Det jag gjorde var att jag skapade en ny partition där jag la W7 på (den gillade inte att jag hade svenska i Vista och engelska i W7)

Det mesta fungerar bättre efter det, fast får fortfarande FPS-drops hela tiden (kan inte spela en match utan dom), det blir 10 gånger värre ifall jag har på t.ex. Firefox Foobar2000 eller Ventrilo samtidigt, fast även om jag stänger ner varenda program som inte är direkt nödvändigt för att kunna spela.

Det är ingen skillnad ifall jag har haft datorn avstängd hela dagen så det borde inte vara kylningen som är problemet (fast skall försöka hitta något program jag kan övervaka det med när jag kommer hem från jobbet).

Har även scannat datorn efter virus med massor av olika AV, kört hijackthis för o plocka bort så mkt skräp som möjligt och inaktiverat en massa windows-tjänster som hade med svchost.exe o göra (det är den enda proccessen som tar "mycket" prestanda från datorn, men jag anser att det inte borde vara ett problem).

Enligt enhetshanteraren är min drivrutin uppdaterad (kan man lita på det?) men det ser ut att vara någon slags "windows-drivrutin", jag har alltså inte Catalyst Center (fast detta problemet fanns alltså även under Vista där drivrutinen var från ATI).

Enligt windows så har jag 1GB minne på grafikkortet och 4GB RAM, så det verkar inte vara så att den helt enkelt inte hittar minnet. Har även kollat runt i BIOS och det fanns verkligen ingen inställning som jag tycker har någon relevans till mitt problem. Om jag minns rätt så körde jag även ett memory test där den inte hittade något problem med internminnet.

För att göra det extra tydligt så har alltså min dator kommit förinstallerad med 32-bitars Vista. Jag har installerat Warcraft 3 på C:\ och jag har installerat W7 på D:\, jag har alltså inte installerat om wc3, men jag tycker att det inte borde spela någon roll (Det finns inte stöd för 64-bitar i wc3), har jag fel?

Jag har otroligt svårt för att sätta tummen på VAD det är som orsakar detta problemet, varje gång jag tabbar ur så ligger min CPU <10%, finns mkt ledigt minne och datorn gör inte några konstiga ljud som skulle tyda på att grafikkortet "throttlar" eller vad det kallas för.

Mina teorier om vad som kan orsaka problemet, om någon kan konfirmera någon av dom hade varit underbart:

*Vista har förstört någonting när jag hade det installerat, och det löser sig genom att helt enkelt formattera hårddisken och installera W7 igen (detta hade varit alldels underbart eftersom att jag lyckades med bedriften att installera W7 på Irländska när jag trodde att jag ställde in tidszonen till irländsk tid, tips till er där hemma är att inte installera OS fulla)

*Det är något fysiskt fel på mitt grafikkort som gör att det inte funkar som det ska (hade varit otroligt bra om det finns ett sätt jag kan BEVISA detta för SIBA, dom är nämligen utvecklingsstörda och vägrade ge mig en ny laddare när den fick kortslutning utan skulle "reparera" den helgjutna laddaren. Tog 3 månader innan dom skickade en ny)

*Samma fast med minne/CPU. Kan också nämna att jag hemskt gärna lämnar in datorn och får tillbaka pengarna.

*Det är något strul med min laddare. Jag har inte varit hemma i Stockholm sen dom gav upp 3månadsprojektet att reparera min laddare så jag använder en kinesisk universalladdare. Minns jag rätt så står det V17,3 på den. Kan uppdatera detta när jag kommer hem. Kan dock nämna att datorn sög pung under Vista då jag använde HP-laddaren. Dessutom förstår jag inte varför det skulle vara något problem.

*Datorn fungerar sämre när man inte använder svenskt uttag (det jag har gjort är att jag har bytt ut sladden som går från batterieliminatorn in till väggen med en UK-sladd, men det kanske har någon relevans? Jag är inte så himla bra på El)

*Problemet ligger i att jag har en extern 21" skärm ikopplad. Kör med 1920 x 1080 pixlars upplösning och har ändrat i registret så att wc3 "tror" att jag har 1920 x 1080 även där men värt att nämna är att wc3 alltså inte skapar några extra pixlar utan bara gör att det ser lite snyggare ut i menyerna) Problemet uppstod dock innan jag ändrade detta.

Ursäkta min wall of text men jag vill bara se till att få någon jävla ordning på detta.. hade jag lagt ner tiden jag har gjort på detta på att panta burkar hade jag varit miljonär nu..

E2\ Kanske hittat en ledtråd till vad som är fel...... kommer att dunka huvudet i väggen både hårt o länge om det är som jag misstänker..

Av 0tso

SIBA är riktiga skojare...

När jag var hemma över jul så gick laddaren till min HP-laptop sönder.

Så jag går till SIBA på kungsgatan och får prata med en trevlig kille på deras service-disk som först letar igenom massa lådor efter en reservladdare, lyckas inte hitta någon men säger att han kanske kan fixa så att jag får rabbatt på att köpa en universalladdare hos dom efter att jag har förklarat att jag inte bor i Sverige och att det hade varit otroligt bra ifall dom kunde fixa detta innan jag flyger hem (1 vecka senare). Sen så visar det sig att dom skulle ha mitt S/N till datorn så han säger att jag skall gå tillbaka imorgon med serienumret på en lapp.

Sagt och gjort kommer jag tillbaka nästa dag, och en ny kille jobbar där.

Enligt honom så "har dom inga reservladdare att låna ut" (detta var alltså efter att jag hade sett den andra killen gå ingenom en 50liters-låda full med laddare, samt även plockat upp en laddare som uppenbarligen var till en laptop för att jämföra munstycket.

Så jag frågar ifall jag kan få nyttja rabatten den andra killen hade pratat om, men nej, det har dom inte nån möjlighet till att göra, och dom har "förmodligen" inga universalladdare inne heller.

Så då frågar jag hur lång tid det tar att beställa en ny laddare, posten i Sverige är ju (trot eller ej) tusen gånger snabbare och bättre än utomlands, vilket killen svarar på med att "Dom måste skicka laddaren till verkstan för reparation". Jag förklarar för honom att jag som jag nämnt till honom tidigare har tidsbrist och att det förmodligen skulle kosta lika mycket att posta skiten i ett paket som att köpa en ny laddare.

Men det spelar ingen roll, för dom måste skicka den till verkstaden, inte möjligt att beställa in en ny laddare heller. (Dessutom passar han på att strö salt i mina sår genom att påpeka att en laddare förmodligen kommer att gå på 500kr+ så det är säkert mycket billigare att posta den)

Så då förklarar jag för honom att problemet med min laddare är att det är kortslutning, och påpekar att den är helgjuten, dvs verkstaden kommer inte att kunna "laga" den, men han säger att det är så det fungerar, dom kan inte beställa en ny direkt.

Nu för 2 minuter sedan kollar jag på deras servicesida vad som står i mitt ärende, jag hade lämnat min pappas telefonnummer etc så att han kunde hämta ur laddaren och skicka den till mig (sen köpte jag en laddare för 50€ här istället) och ser detta:

Aktuell status för din inlämnade apparat

Status: EJ SPEC STATUS

Utfört arbete: väntar beställd adapter

Pris: 0 kr

Pris inklusive moms.
I ovanstående pris är eventuellt förskott avdraget.

Jag trodde seriöst inte att det kunde vara möjligt??? Jag var 100% säker på att min pappa hade hämtat ut laddaren och (som vi kommit överens om) haft kvar den tills jag kommer hem nästa gång så att jag kan ta med den hit själv.

Dom har alltså haft min laddare hos sig i snart 3 månader?

Jag skall skicka ett mail till min pappa för o se om dom har försökt kontakta honom (dom har inte mitt nr) men om dom inte har det så tänker jag skicka ett argt mail.. Hur kan det vara acceptabelt att något så simpelt som en LADDARE tar 3 månader att beställa??

Jag var redan irriterad då jag efter ~3 månaders användning av datorn upptäckte (använde den inte så ofta förut) att anledningen till att den underpresterade i 10 år gamla spel (warcraft) berodde på att dom hade 5 GB RAM installerat men ändå gav mig en 32-bitars version av windows. Är det vanligt att stora elkedjor gör så? Formaterar dom hårddiskarna som FAT32 trots att dom är större än vad FAT32 klarar också?

Jag hade en gång en flickvän vars pappa satte klisterlappen "All reklam välkommen utom SIBA:s" på deras brevlåda... idag förstår jag honom....

Av 0tso

Folk som snusar lös brukar alltid "se ner" på oss som föredrar portion, men en sak som jag aldrig har förstått är varför? Därför att man ser fulare ut med lös?

I min mening smakar lös mycket svagare än portion, och framför allt rinner mycket mindre! Pratar inte om white nu.

Väldigt sällan (kanske 1 gång om året) är det gott med en bak, men knappast oftare. Dessutom ser man ut som en bonnläpp och så ser man ut som ett riksmongo när man skall spotta ur den (kanske blir bättre med lite erfarenhet men jag har kanske snusat 30-40 dosor bak och det fastnar lite svart "bajs" på tänderna varannan gång jag spottar ut en lös prilla)

Så jag undrar verkligen varför det är så "hårt" och coolt att snusa lössnus. Att det är starkare tas ju ut av att man bakar större prillor, och jag har snusat mycket starkare (får inte nicokick varje dag direkt..) portionssnus än jag någonsin uppfattat baksnus, då har jag bl.a. köpt skruf stark lös (som iofs var överraskande god för att vara ett "starkt" snus.

Av 0tso

Tar emot invites med gläjde

larsson.alexander@gmail.com

Av 0tso

Aj aj då.. jag som skulle hem till Sverige nästa helg o hade tänkt o köpa 1224... antar att det inte kommer att gå att få tag över disk då :/

Av 0tso

Är det en zyxel borde ju telia ha våta drömmar om att hjälpa dig. Annat är det för oss med Netgear :/

Av 0tso
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Men då är det ju ännu mera korkat att använda procent? Då vet de ju från början att det kommer bli fel.

Apropå korkat....

Procenten som står betyder "x procent av de som har röstat vill se y i finalen".

Av 0tso

Jävla bump det här blir.. men hur som haver:

Jag har telia 8/1, och en Netgear WPNT834. Får en hel del "småbuggar" som jag kan leva med; IRC kopplar ned då det känner för det, det är jävligt svårt att koppla upp sig mot battle.net (måste hammra in mig, och ibland så blir jag ju självklart tempbannad).

Men det är EN sak som jag blir RIKTIGT frustrerad av: När jag använder ventrilo, så funkar allting perfekt, förutom att jag tappar uppkopplingen då och då. Ibland funkar det i 20 minuter, ibland i 30 sekunder. Jag blir inte disconnected, utan jag slutar bara höra de andra, och vice versa. Om jag sitter på VLAN med servern (t.ex. om jag är ine i samma hamachi-nätverk som servern) så funkar det perfekt.

Finns det något sätt att komma runt det här? Tacksam för svar!

Av 0tso

Det finns ju som sagt en miljárd olika DotA-versioner, men Allstars är ju överlägsen alla andra. Om du vill prova andra warcraft-banor i samma stil så finns det ju hur många olika banor som helst att välja mellan, men DotA är min favorit, eftersom att den är så populär (det finns mycket, och bra, motståndare).
Sök lite på www.warcraft.org så kommer du nog att hitta någon trevlig. Hero Arena, Hero Line Wars, och typ vad som helst som innehåller ordet "Hero" är väldigt likt DotA i sättet.