Inlägg

Inlägg som Schiznit har skrivit i forumet
Av Schiznit
Skrivet av tsint:

Jag köpte ny remote till min 65oled854 här https://www.remote-control-world.eu/

Jag hatade den som följde med min tv, tangentbord på baksidan - köpte istället en remote för 65oled855.

Edit, denna köpte jag https://www.remote-control-world.eu/philips-c-2_7/philips-ykf474-b001-genuine-original-remote-control-p-11107.html

Jag har denna som följer med 65oled706:
https://www.bildtagg.se/bild/9cib6zses3ozwmzqjeqqgujj

Som jag skrev saknar jag mikrofon. Den du länkade ser inte ut att ha det utan är väldigt lik den jag redan har.

Av Schiznit

Försöker få tag i fjörrkontrollen till 806 då den har mikrofon. Att sitta och skriva för hand med fjärrkontrollen som ingår till 706 känns jävligt gammeldags. Fick kontakt med Philips supporten efter jag äntligen hittat rätt och skapat ett konto. Fick länk som inte fungerar och inget artikelnummer som jag efterfrågade. Hoppas på ytterligare info från Philips.

Verkar helt omöjligt att hitta fjärrkontrollen genom att bara googla på tv modellen och fjärrkontroll eller remote. Hur gör de som haft sönder sin fjärr?

Av Schiznit
Skrivet av Felixark:

Iphone 13 mini är perfekt för den som vill ha liten och kraftful mobil problemet med nuvarande iphone se är att skrämen är i väldigt låg upplösning för att vara en mellanstegs varient från 2020 och dessutom har jag hört att batteri tiden är ganska kass eftersom att det igentligen är iphone 8 med prosscorn av en iphone 11 och darmed dålig battari tid.

Skrivet av EW200:

Jag tycker inte det är dålig batteritid. Men alla har ju olika preferenser. ✌🏻

Har en SE och jag tycker det är otroligt dålig batteritid. Sen vill jag ha en skärm utan tjocka svarta kanter uppe och nere. Kör de storleken av normal modell kan de få plats med större batteri och en större skärm men behålla yttre mått snarlikt. Jag har varit en "liten skärm" älskare länge men tycker att man kan väl i alla fall utnyttja utrymmet och inte ha stora sorgkanter.

Skrivet av Haziza:

Oled eller Miniled samt 120Hz är ett krav om jag någonsin ska köpa en Ipad Air eller Ipad Mini.

Nyfiken på varför du måste ha 120hz på en platta? Eller på en telefon för den delen. Aldrig förstått varför det är så viktigt på mobila enheter med hög bildfrekvens.

Av Schiznit
Skrivet av Stefflo:

Jo men även om det är få skillnader så spottar de ändå ur sig prylarna i väldigt hög fart. S5:an kom väl för ett par år sen och redan nu lockar de iallafall dig att uppgradera för att det kommit ett par nya funktioner. Rätt bra om man lyckas sälja en ny dammsugare var tredje år till en person då de ändå kostar sin slant.
En vanlig dammsugare har du säkerligen i 10-15 år och den kostar kanske 2000kr men då får man köra den själv.

Jo men jag kommer inte uppgradera nu bara för moppningen. Jag gör det när denna maskin är slut och hittills jag bytt borstarna och ett nytt batteri då det gamla slutade fungera och den fungerar perfekt. Moppningen är inte värd 5500:- men hade jag inte haft någon är det klockrent köp. Bästa investeringen jag gjort i livskvalitet tror jag.

Av Schiznit
Skrivet av Stefflo:

Är imponerad av utvecklingsavdelningen hos Robrock som tycks spotta ur sig nya modeller väldigt tätt. En nackdel då man vill ha den senaste och innan man kommit till skott så har nästa modell kommit.

Inte så imponerande när alla modeller är snarlika. Inga stora skillnader mellan de, de släpps på tok för ofta med fjuttiga skillnader tycker jag. Jag har en S5 och hittills är det bara S7 som lockar till köp pga moppfunktionen som äntligen blir användbar.

Av Schiznit

På 706 verkar röststyrningen inte fungera alls när man ska skriva in sökningar osv. Beror detta på att fjärren är en icke-smart sådan? Kan man köpa en smartare fjärr med mic? Att skriva in allt manuellt känns lite amish.

Av Schiznit

Tog hem en 65” 706. Gick från en 5 år gammal Samsung UE65KS7005. Riktig uppgradering av bilden. Söker efter lämpliga inställningar men svårt att hitta online. Brukar annars leta upp reviews där man ofta brukar gå igenom vad som ska stängas av, tex rörelseförbättringar och liknande men för denna verkar det skralt. Någon som sitter på info om detta?

Av Schiznit
Skrivet av Factorial112:

brukar kolla på JustWatch (bäst att va reggad) & välj tjänsterna du har

https://www.justwatch.com/se

Den här verkar riktigt lovande. Tack!

Av Schiznit

Att kunna välja land för utbud är ju absolut nödvändigt och det verkar gå att välja USA eller UK på den sidan/appen och isåfall funkar det ju inte.

Av Schiznit

Man blir alltid lite skeptisk när någon säger att den här är värd det dubbla lätt men jag säljer den för halva det priset

Av Schiznit
Skrivet av Bardropper:

Funkar inte Apple-TV söken så att den hittar filmen/serien på den tjänst där det är tillgängligt? Brukar funka bra för mig när jag använder den nämligen.

Eller vill du kanske att den söker endast på de tjänster du har installerat?

Jag har sökt med Apple TV och fått upp tex att den finns att hyra/köpa på SF anytime och Apple TVs egna app. Sen kan jag gå in i tex Netflix och så ligger filmen där. Nu senast var det social network som fanns på Netflix men inte hittas via Apple TV sök. Det verkar inte som att Apple har alla appar i sin indexering och det handlar väl om ett samarbete som måste ske.

Av Schiznit

Söka film/serie i flera tjänster?

Har Apple TV och i den ett gäng streamingtjänster, Netflix, HBO, Prime, Viaplay, Disney+ osv. Finns det något smart sätt att söka i samtliga efter en film eller serie eller hur länge ska detta vansinne fortgå? Söker jag med hjälp av Apple TV så söker den på sitt eget arkiv samt ibland på någon annan app typ Viaplay men den har inte tillgång till alla tjänster som det är nu.
Eftersom det ska finnas så många olika tjänster med sina egna appar måste det ju komma en lösning på att kunna söka genom allihop utan att behöva gå in i varje app separat och söka?

Detta är ju ett tydligt problem när man ska söka på filmer som är några år gamla framförallt. Är det bara jag som stör mig på detta?

Av Schiznit
Skrivet av AMD-FX:

Har inte följt tråden så jättemycket men Priest Simulator är gratis https://store.steampowered.com/app/1675670/Priest_Simulator_H...

Har någon redan länkat så kan ni bortse min post. Har sökt på Sweclockers men inget kom upp

Detta är Priest simulator: Heavy duty. Inte samma som Priest simulator som inte släppts än. Kanske värt att nämna.

Av Schiznit
Skrivet av Bareyle:

Otroligt att ingen budar högre?
- 3500

Inte så konstigt. Om du budar högt så sparar du ju knappt något genom att köpa kortet.

Av Schiznit

2200 + frakt för Apple watch.

Av Schiznit
Skrivet av Infiniti:

Har en Apple Watch SE men har verkligen svårt att hitta ett användningsområde för den. Springer inte för motion. Det är väl det enda vettiga man kan ha den till?

Jag använder min för att styra lamporna hemma med Apple homekit. Sen styr jag även apple tv med den om jag inte hittar eller inte orkar hämta fjärren. Sen ställer jag ofta timers för tex koka pasta eller liknande. Har haft ljudlöst på telefonen sedan 2016 ungefär och uppskattar då att den vibrerar på handleden så jag inte missar ett samtal även när jag inte har telefonen på mig, tex när jag är hemma och telefonen ligger någonstans där inte vibrationerna hörs. Finns många praktiska användningar för den utom just träning.

Av Schiznit
Skrivet av TKD_1337:

Aha, då är det snarare en scammer. Nästan som detta:

"Betalade 9 136 kronor – fick två kilo strösocker"

https://www.hd.se/2021-06-09/betalade-9-136-kronor--fick-tva-...

Betalvägg...

Av Schiznit

Köpte nyligen SIGN magnetkabel med kontakter från teknikdelar. Kör USB-C adaptern i musen, en till USB-C i en powerbank, micro-USB i lurarna och sen en ytterligare micro USB i en laddplatta på skrivbordet. Funkar riktigt bra faktiskt. Dock sitter micro USB lite slappare än USB-C och magneten är stark så man får "bryta" loss den istället för att dra rakt ut då adaptern kan följa med. Riktigt bra lösning på skrivbordet då en kabel kan ladda allt. Nackdelen är att de bara finns i 1m längd men på ett skrivbord spelar det ingen roll. Största anledningen var Arctis 7 lurarna där jag ledsnat på att behöva lirka med micro-USB varje gång de ska laddas. Sjukt att de inte uppdaterat det till USB-C än.

Av Schiznit
Skrivet av Kaninjägarn:

Bara en fråga, varför använder du inte din ångerrätt på sakerna om dom är köpta i Mpndags? Vet du om att du kan det? Med vänlig hälsning,

Måndag för en månad sen, är April nu. Men ja det vore rimligt att returnera.

Av Schiznit

Man kan redan styra tvn med appleTV fjärren. Stänger av TV och apple tv när jag sätter Apple TV i vila och allt startar när man klickar på apple fjärren. Det går via HDMI CEC. Förstår inte vad nyheten i det skulle vara?