Inlägg

Inlägg som Schiznit har skrivit i forumet
Av Schiznit
Skrivet av Tangentbordskrigare:

Tänk om ändå Corsair kunde släppa lite chassin med möjlighet till en solid sida istället för fönster.
Förstår verkligen inte att det inte är någon annan än Fractal som har det som val på alla deras chassin.

Hade även varit fint om det var helt vitt istället för gråa detaljer på framsidan och fötterna.

Önskar också att det fanns alternativet solida paneler på fler chassin. Nu har inte jag uppdaterat chassiet sedan Fractal R4 men upptäckte nu när jag kikat runt på nytt att det är glas som gäller tyvärr. Speciellt om man vill ha mesh front.

Av Schiznit
Skrivet av Numbnutt:

Ja de har ändrat länken eftersom det bara finns 480gb nu verkar det som. När jag postade var länken korrekt och med det rätta priset men sånt ändras ju.

Skrivet av §2:

Vet inte om man måste vara medlem för jag får upp priset 849:-?

Men tack för tipset

Jag var inte inloggad eller något. De måste ha sålt slut på 960gb och kvar är 480gb för 849:-.

Av Schiznit

Bara ett tips då denna dök upp idag till svårslaget pris om man behöver en 2.5" SSD:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/harddisk-...

729:- för 960gb.

Av Schiznit

Hoppas att man kan välja hz på skärmen själv den dagen man "tvingas" köpa en 120hz telefon så man kan sänka den till förmån för batteritid. Hög frekvens på speldatorn, absolut, men vad har det för syfte i en telefon? Det känns som en otroligt meningslöst gimmick och jag tar batteritid alla dagar i veckan. 5G bryr jag mig inte det minsta om heller, 90% av tiden har jag wifi och resterande funkar 4g kanon så länge det finns täckning och det är ju det som är det absolut sämsta med 5G. Att stå nedanför masten och visa vilken jäkla speed man får på bredbandskollen är ingen som får mig att rysa. Men jag kanske bara börjar bli gammal eller nåt.

Av Schiznit
Skrivet av e1m1:

Skulle du kunna utveckla varför kylningen blir sämre? Antingen med resonemang, eller om du har någon länk till något test för det?

Som andra skrivit tidigare, att GPU hamnar nära sidan på chassiet och då får ett sämre luftflöde. Då pratar vi om traditionellt vertikalmontage. Denna adapter ska ju lösa just det problemet och det finns sedan tidigare liknande lösningar som denna i länken nedan där du kan se skillnaden mellan horisontellt, traditionellt vertikalt samt en liknande denna lösning, offset-vertikal lösning:

https://www.gamersnexus.net/guides/3324-fact-check-cablemod-v...

Av Schiznit
Skrivet av e1m1:

Menar du sett till kylnigen eller att man eventuellt blockerar andra PCI-portar?

Både och.

Av Schiznit
Skrivet av anon5930:

Var nära köp men PCIe 3.0 och att jag skulle behöva gå loss med dremeln i min R5 gör att jag skippar köp. Kul att de lanserade den men skaplig miss med PCIe 3.0.

Du "behöver" 4.0 för gpu eller? Känns verkligen inte som en dealbreaker att den inte kör 4.0 även om jag inte har något intresse för vertikalt montage överlag. Sen kan man ju undra varför de inte bara körde på 4.0 men det kanske finns någon bra anledning.

Av Schiznit
Skrivet av DEADushka:

Är det något man vinner på att ha kortet "vertikalt"? Eller är det bara estetisk och visuell sak?

Skrivet av Trombley:

Enligt artikeln kan det hjälpa luftflödet. Gäller väl tightare chassin antar jag.

Frågan var ju vertikalt vs horisontellt, inte vertikalt vs vertikalt med B-20 adapter. Enligt artikeln kan alltså denna adapter hjälpa vs vanligt vertikalt montage av GPU men standard vs vertikalt så är vertikalt alltid sämre rent tekniskt.

Av Schiznit
Skrivet av firstofmay:

Hade verkligen inte köpt ett Trinity idag, jag förbokade det på release för MSRP och med tanke på hur den kylaren presterar känns det orimligt att spendera mer än vad FE kostar på det.

Kylaren fungerar bra, vad menar du? Jag kör custom fläktkurva och vid fläktar på 70% så ligger jag på ca 66-67c vid 1950mhz. Jag har datorn på golvet under skrivbordet och störs inte av det lilla ljudet men man kan ju köra lite mildare kurva och gå upp till 70c utan att ljudet är störigt. Så kylaren tycker jag de lyckats bra med på Trinity. Men visst, hade ju inte betalat mycket mer än MSRP. Jag betalade webhallens releasepris som var 8500:- och det var ju visserligen lite högre än MSRP men värt det med tanke på att jag fick det så fort.

Av Schiznit
Skrivet av bombs:

Någon som har hört något negativt om Palit Gaming Pro 3080 korten? Funderar på att slänga upp en beställning men det memeas en del om det på nvidias discord, folk säger att man ska undvika det. Inte hittat varför dock.

Är väl samma som med Zotac, att det är ett ganska sparsmakat kort nära referensdesign utan massa extra, då blir det lätt att entusiaster sågar det för det bara är Strix osv som gäller. Lyckades själv få tag i ett Zotac dagen efter release och har efter drivrutinfixen inga problem alls. Det boostar dessutom till drygt 1950 utan problem med sina max limits och ligger på 66-67c på en rimlig ljudnivå. Hade jag fått välja helt fritt hade jag valt ett TUF men nu är det inte så enkelt så man bara kan välja kort. Jag är väldigt nöjd med prestandan och kylning/ljudnivå och framförallt väldigt glad att jag lyckades få ett kort så snabbt tack vare en vänlig själ här på SC.

Av Schiznit

Ett tips angående frakta. Om någon vill hämta kan du ju ganska enkelt göra upp att personen i fråga hör av sig när de är utanför varpå du lämnar kartongen utanför dörren och köparen plockar upp den. Så blir det noll kontakt och slipper eventuell frakt.

Av Schiznit
Skrivet av Thomas:

Jo, fast det verkar ju ligga lite i det också? Både Der8auer och Igor (Igor's Lab) fick bättre resultat när de inte hade 6 PS-CAPs. Sen att skillnaden kanske är liten (säg 20-40 MHz) är ju en annan sak, speciellt enligt PR-människor...

Då kan man ju kontra med fördelarna som SP caps har som nämns på lite olika ställen. Hållbarhet osv. Det där är riktigt marknadsföringslarv från Asus sida som fungerar mycket bra med tanke på all uppståndelse kring dessa kondingar.

Av Schiznit
Skrivet av Markusas:

Är det någon som fått sitt TUF OC från Webhallen? Jag beställde 15 sek över 15.00 och då stod det 10 på väg men nu står det att de inte har den blekaste om när de får in kort.

Det här med att det stod "xx i lager" när man la beställning betyder ingenting för systemet hängde inte med att uppdatera saldo. Så den biten ska man nog inte lägga så mycket vikt vid.

Av Schiznit
Skrivet av Dr0st:

Hur menar du? Sen när måste man ha samma fps som skärmens hz? Det är enorm skillnad i flyt på 400fps 60hz och 60fps 60hz...

Ja skillnaden är enorm för du jämför två extremer, 60fps vs 400fps. Nu snackar vi ju om att du mår illa av allt under 170-200fps vilket jag tycker låter märkligt.

Av Schiznit
Skrivet av Rico01:

Huruvida Zotac fortfarande har problem även efter drivrutinuppdateringen vet jag inte.

Har ett Zotac och hade lite problem innan men svårt att veta då CoD har sitt j**la directx problem ibland sedan launch. Med nya drivrutinen igår så hade jag ingen krasch alls under kvällens pass så det bådar gott.

Av Schiznit
Skrivet av SCORPIUS:

Vore faktiskt intressant att höra någon som köpt RTX 3090 enbart och enbart för spel motivera varför det inte blir ett RTX 3080.
Gärna då med personliga screens på vilken fps personen får.

Samma anledning som varför vissa köper en pickup där du måste ha stege för att ta dig in i aset.
Alternativt mer "framtidssäkert" med mer Vram kanske vissa känner.

Skrivet av Dr0st:

Allt under 170-200fps är så man blir illamående av, varför jag fortfarande spelar på 1080p.

Det här var det sjukaste. Hur gjorde du innan alla skärmar med hög frekvens kom? Spyhink i knät?

Av Schiznit
Skrivet av ImFoze:

Jag lade min beställning på det kortet från dessa , samt har jag varit i kontakt med kundtjänst dagligen om leveranstiderna förändras och om dem fått någon info om förändring av ASUS om detta.

Fyfan de måste älska dig på kundtjänst nu

Av Schiznit
Skrivet av danielwerner:

Läste att OC-kortet ska ha en boost clock på 1905 i gaming-mode och 1935 i OC-mode och en memory clock på 19.5 Gbit istället för 19 (icke-OC har 1695 respektive 1710 mhz). Vad det gör i prestanda har jag dock absolut ingen aning om. Jag hoppas bara att kortet inte är sämre när det kommer till kylning och ljudnivå - förhoppningsvis bättre pga större och mer påkostat?

Jag fick tag i ett Zotac Trinity 3080 och den boostar till 1935 (endast ökade limits, ingen OC) och ligger där konstant i CoD modern warfare med full load. 66-67c temperatur med egen fläktkurva. De boostar ju så länge limits räcker till och temperaturen ligger bra så den lilla skillnaden i prestanda mellan korten minskar ännu mer när man bara drar upp powerlimit och justerar fläktkurvan. Nu är det ju även snack om att just Zotac trinity är nerfad med sin låga powerlimit och det snackas om det med Zotac reps på reddit där det verkar som att de försöker få till en lösning på det, tex nytt Vbios med ökade limits. Med lite tur. Men kortet presterar väldigt bra redan nu.

Mitt gamla kort är ett 980ti Strix och det är ett väldigt bra kort, ville bara påpeka att det här med OC modell eller inte osv spelar mindre roll.

Av Schiznit
Skrivet av Paddan_3:

Har ni tips på vila detektorer som är prisvärda?
Smarta nog att snacka med animus, och batteridrivna kanske?

Jag kör fibaro flood sensor som tar vatten samt temperatur som en bonus. Finns 2 varianter, den ena klarar apple home som är det jag använder. Haft den i 1,5 år nu och det är inga konstigheter och batteriet mår bra.

Av Schiznit
Skrivet av danielwerner:

Känner mig lite lost nu. Nån som vet nåt om Asus ROG Strix 3080-korten? Hur kommer det sig att det inte går att hitta NÅGON information om det.

Vad tror vi om korten i sig? Vanligt vs OC? När kommer det gå att få tag i ett tro?

Antagligen bra kort men sen om några fps mer är värt eller inte är ju upp till var och en. Alla 3080 kommer ju prestera snarlikt. Dock kylning blir mer eller mindre effektiv och även ljudnivån. Det är nog mest de sakerna som först visar sig på tester. Köper du ett strix OC för 2000:- mer än tex TUF så kommer du inte få speciellt bra avkastning på de extra pengarna.