Inlägg

Inlägg som Schiznit har skrivit i forumet
Av Schiznit
Skrivet av Shakermaker:

Hmm, ja det blir lite att fundera på tills i eftermiddag.

Får väl köpa och sätta in en fläkt eller slå ut en vägg. Elller kanske lika bra att flytta...

Byta bostad för att få en bättre miljö för sin speldator

Av Schiznit
Skrivet av twit:

Ah missade att du efterfrågade specifikt FE. De kanske har så få kort att de inte bryr sig om vilken tid de släpps då de kommer ta slut direkt iaf...

Om något borde ju Nvidia ha flest kort av alla kan man ju tycka?

Av Schiznit
Skrivet av meyzu91:

Så nu har jag uppdaterat lite, överväger fortfarande xiaomi skärmen men måste fundera lite då storleken gör mig lite orolig

https://i.ibb.co/SxWtJ36/Screenshot-20200917-075923.jpg

Jag skulle inte ta 34", det är för stort med 1440p tycker jag men då är jag inte av åsikten "ju större skärm desto bättre" heller. 27" är precis lagom imo och du får ju högre pixeltäthet.

Av Schiznit
Skrivet av Ratatosk:

Men man får inte boka, är det anställda som kapar åt sig korten?
Hoppas för övrigt att handlarna anger max 1 kort per kund.

Jag tror de bara går igenom allt och uppdaterar lagersaldo inför releasen. Siffrorna som står där nu skulle jag ta med en nypa salt.

Av Schiznit

Misstänker att det du säljer är en Xiaomi Mijia och inte en Aqara. De ser snarlika ut men agerar lite olika. Aqara stödjer Apple homekit och det gör inte Xiaomi Mijia. Kan du bekräfta det? Om det är en Aqara som stödjer Apple homekit köper jag den.

Av Schiznit
Skrivet av ronz:

Beror lite på hur länge du kan vänta. Verkar som att det blir väldigt svårt att få tag i ett nytt kort första 2 månaderna.
Men om du har tålamod så skulle jag säga att ett 3070 är ett bättre köp för 6000:- OM den presterar likvärdigt 2080 Ti men har bättre prestanda i RayTracing och DLSS. Vi får svar på detta på Onsdag när recensioner släpps.
Om du däremot får tag på ett 2080 Ti för 5000:- och under är det ett klipp.

På Onsdag får vi väl bara veta hur 3080 presterar, inte 3070?

Av Schiznit

Jag tror det kan vara svårt att komma någonstans med kontoutdraget för andrahandsköpare när det står i ditt namn och ditt kort. Det finns liksom ingen anknytning till den som köper kortet här. För dig skulle det fungera men förstår inte hur det ska fungera för någon annan. Du kan dock gå till Netonnet med utdraget och få ett nytt kvitto utskrivet.

Av Schiznit
Skrivet av EneRgiZE_MFZ83:

Jo jag vet att du skrev det innan, jag ska troligtvis köpa en skärm sen med 1920 upplösning inte mer än så, men vad händer om inte systemet hänger med som jag skrev här uppe blir det kratiga fps drops och ospelbart eller får man jämn fps ändå ?

Jag rekommenderar en 1440p skärm. Mycket trevligare bild och grafikkortet kommer klara det hur lätt som helst.

Av Schiznit
Skrivet av ZothOmmog:

Eller köpa ett använt 2080ti kort för en nypa salt?
Det sitter jag och tänker på att det kommer säkert att finnas många som säljer sina när 3000 serien är här.

Om du inte får ett 2080ti för max 3000:- är det ett sämre köp än 3070. Lite så känner jag och skulle gärna ta ett 3070 men ha-begäret drar åt 3080 då det släpps tidigare.

Av Schiznit
Skrivet av TKD_1337:

Någon annan som funderar på att ha kvar sitt R5 3600 till en RTX 3080? Jag tror och hoppas den ska funka till 4K- & 120-144Hz-gaming.

Japp jag har en R5 3600 och tänkte köra antingen 3070 eller 3080. Det handlar mest om att jag står ut med att vänta på 3070 release eller inte. Men till 1440p 144hz.

Av Schiznit
Skrivet av mkrl:

@enial:

Men va??? Blev det inte som nVidia sa?? Inga 7800???

Oväntat.

Det är skillnad på Founders från Nvidia och tredjeparts som alltid är dyrare. Så vet inte vad din poäng är riktigt. Det priser Nvidia skriver på sin hemsida är väl ingen gissning, priset är satt. Sen om du vill ha eftermarknadskylare osv så kostar det alltid(?) lite mer.

Av Schiznit
Skrivet av wargreymon:

Du kan ju kolla recensioner för Nvidias recensioner här på Sweclockers. Det verkar lite spritt, mellan 14-19:00, men vanligast tidssämpeln och som sitter på alla stora släpp är 15:00. Samma tid verkar gälla för AMD också.

Hur menar du med recensionerna? Jag tänker alltså på vilken tid 17/9 som man kan trycka på "köp" på Nvidia.com, om det är midnatt eller 15 tex.

Av Schiznit

Hade en silent loop som blev 1,5 år innan pumpen packade ihop. Öppnade titthålen som även fanns på den och det var fullt med vätska men radiatorn såg ut som helvetet. Jag gissar på dett klassiska med kopparblock med radiator i aluminium. Det var kraftig oxid. Som tur var så hade den 3 år garanti så den byttes ut mot annat.

Av Schiznit
Skrivet av Donnerstal:

Om jag minns rätt är det 15:00 eller 17:00 de släpps. Men jag är lite osäker.

Ok, jag har inte lyckats hitta någon info om det själv så vore fint att veta om man behöver sitta uppe vid midnatt eller inte

Av Schiznit

En fråga som någon kanske har koll på, när releasen är 17/9 är det då 00:00 på natten som korten släpps för beställning på Nvidia eller hur brukar det vara?

Av Schiznit
Skrivet av piiitael:

Tja upplevde samma problem när jag gick från ryzen 7 1700 gen 1 till senaste 3800x. Men efter lite forskning insåg jag att amd kör med en hög volt till cpun 1.45v om jag minns rätt. Efter jag sänkt min till 1.25v samt klockning 4.3ghz så sänkte jag min temp med 11grader

Jo den biten känner jag till och har pysslat med undervolt men just när jag bytte kylaren blev det så extremt dåligt resultat så därför jag frågade här. Nu var det ju så simpelt som skit mellan kylaren och CPU. Aldrig varit med om förut.

Av Schiznit

Jag förstår inte riktigt vad de menar med pris "från".. Är det antydan att det kan komma ti modeller eller varför formulerar man på det sättet?

Av Schiznit
Skrivet av bandit_n1:

Hur mycket flaskhals tror ni pci express 3.0 porten kommer bli på intels z490 kort för 3090?

Ingen alls.

Av Schiznit
Skrivet av Dinkefing:

Det är betydligt mer än dubbelt upp till ett RTX 3080 från ditt GTX 980.

Han menade dubbelt upp mot förra generationen, alltså rtx 2000. Inte mot 980.

Av Schiznit

Det var en liten bit skräp som hamnat mellan cpu och kylaren på nåt sätt. Nu är max temp ca 75c vid max load. Helt ok för kylaren tycker jag.