Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
928

AMD FX-8150 och FX-8120 "Bulldozer"

SweClockers testar de första processorerna med arkitekturen Bulldozer och sätter tänderna i vad som kan bli årets mest omdebatterade produktlansering. AMD FX ställs mot Intel Sandy Bridge.

104

Fredagspanelen 22: Battlefield 3, Iphone 4S och SweClockers musmatta

Med Jonas tillbaka på banan igen laddar fredagspanelen upp ett nytt avsnitt för alla hängivna läsare. Inga ämnen lämnas orörda när SweClockers dynamiska duo tar upp veckans hetaste händelser.

62

MSI GT780R – bärbar gamingdator

För den som inte har lust att släpa runt på en fullfjädrad stationär dator finns det gott om alternativ på den bärbara sidan. I SweClockers testlabb surrar MSI GT780R, en renodlad gamingburk med Sandy Bridge och Geforce GTX 560M.

71

Corsair Carbide 400R

Datorlådor av det mer påkostade slaget har länge varit Corsairs melodi. Med nya Carbide 400R siktar dock det välkända företaget på de breda massorna och lockar bland annat med en lägre prislapp. Jonas Thörnqvist synar nykomlingen i sömmarna.

65

Fredagspanelen 20: AMD Bulldozer, MSI mot Gigabyte, IFA i Berlin och veckans pryl

Det är fredag och hög tid för ett nytt avsnitt av den alltid lika populära fredagspanelen. Jonas och Emil tar upp aktuella händelser och diskuterar de senaste nyheterna, bland annat hur det egentligen står till med AMD Bulldozer och vad som visades upp på mässan IFA i Berlin.

164

Extern lagring utan avgift till Copyswede

Från och med den 1 september börjar kopieringsavgiften gälla även för externa hårddiskar och USB-minnen. För den som inte har lust att göda Copyswede finns dock flera möjligheter att skruva ihop egna lagringsenheter, helt utan att betala någon extra avgift.

88

Antec Solo II

Tidlösa chassin är Antecs melodi och nya Solo II är inget undantag. Jonas Thörnqvist undersöker den senaste versionen och upptäcker flera viktiga förbättringar.

87

Silverstone Raven RV03

Silverstone hör till en liten men växande skara chassitillverkare som vågar gå utanför ramarna och experimentera med nya typer av lösningar. Jonas Thörnqvist bjuder på en grundlig genomgång av prestandamodellen Raven RV03.

221

Asus ROG Mars II i SLI

Asus vill åt titeln "världens snabbaste grafikkort" och tar inga genvägar med monstermodellen Mars II. Håll i hatten, för i SweClockers testlabb morrar inte mindre än två exemplar i SLI.

117

Corsair Hydro H80 och H100

Vattenkylning är inte längre entydigt med krångliga installationer och rent ut sagt svindyra komponenter. SweClockers testar de senaste vattenkylningssystemen från Corsair.

71

Mionix Zibal 60

Svenska Mionix är senast i raden att haka på trenden med mekaniska brytare. Tangentbordet Zibal 60 med Cherry MX Black får bekänna färg i SweClockers testlabb.

71

Fredagspanelen 16: AMD A-serien Llano och SweClockers sommardator

Värmen ligger som ett täcke över landet men inget hindrar fredagspanelen. Den något solbrända redaktionsduon går i sedvanlig ordning igenom de senaste veckornas händelser, uppdaterar kring läget i testlabbet och svarar på läsarbrev.

120

AMD Fusion A8-3850 "Llano"

Sommarens höjdpunkt i processorvärlden är AMD:s lansering av Fusion för mellanklassen. SweClockers testar toppmodellen AMD A8-3850 och låter nykomlingen svettas i labbet.

17

Arctic lanserar Accelero Twin Turbo II

Schweiziska Arctic ställer kompatibilitet och låg ljudnivå i främsta rummet med grafikkortskylare Accelero Twin Turbo II.

61

Asus Geforce GTX 580 Matrix Platinum

Genom att sätta överklockare i centrum hoppas Asus att nya Geforce GTX 580 Matrix Platinum kan locka fler att uppgradera till ett grafikkort i den yttersta toppklassen.

57

Fredagspanelen 15: AMD Llano, Sandforce-problem och Fractal Design Core 3000

Det är fredag och hög tid för en nytt avsnitt av fredagspanelen. Emil och Jonas diskuterar de senaste händelserna, går igenom läget i testlabbet och svarar på läsarbrev.

108

Thermaltake Level 10 GT

Thermaltake och BMW Designworks tar ut svängarna med den säregna datorlådan Level 10 GT. I SweClockers testlabb synas nykomlingen i sömmarna.

125

Logitech lanserar G400 – ersättaren till MX518

Efter sex års trogen tjänst får Logitechs trogna gamingmus MX518 gå i pension till fördel för den uppgraderade modellen G400.

145

Qpad MK-80 Pro

Det svenska gamingföretaget Qpad ger sig ut på nya marker med det mekaniska tangentbordet MK-80 Pro. SweClockers knapprar på Cherry MX Blue och går igenom alla intressanta funktioner.

95

Fredagspanelen 14: AMD Bulldozer försenad, kopieringsavgift och Gunnar-glasögon

Med semestern i antågande börjar datorvärlden trappa ned på aktiviteterna och mycket handlar nu om hösten och vinterns stora lanseringar. Jonas och Emil går igenom de senaste händelserna i ett nytt avsnitt av fredagspanelen.