Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
217

Processorkylare vintern 2011

När det kommer till överklockning står sig standardkylaren slätt, och kraftigare doningar behövs. Med julen förbi och ett nytt år i antågande samlar SweClockers inte mindre än tolv luftkylare för en rejäl omgång i testlabbet.

764

AMD Radeon HD 7970

Få saker får entusiasternas hjärtan att klappa som en ny generation grafikkort i prestandaklassen. Nu lanserar AMD inget mindre än flaggskeppet Radeon HD 7970. SweClockers har resultaten.

102

Fredagspanelen 27: Bulldozer-förbättringar, rekordbilliga minnen och veckans prylar

Julen närmar sig med stormsteg, men det hindrar inte Emil och Jonas från att åter sätta sig med de senaste teknikkaramellerna i Fredagspanelen. På menyn står allt från AMD till våld i datorspel.

41

Nexus Prominent R

Nexus dyker in i den proppfulla Miditower-klassen med en ny datorlåda i serien Prominent. SweClockers ständiga chassitestare Jonas Thörnqvist går igenom nyheterna.

67

AMD Athlon II X4 631 och AMD A6-3500

Två nya "Llano" hittar till SweClockers testlabb. Budgetalternativet Athlon II X4 631 saknar integrerad grafikdel medan A6-3500 erbjuder tre kärnor och grafik i DX11-klassen.

97

Fredagspanelen 26: Intel Ivy Bridge, Geforce GTX 560 Ti 448 och veckans pryl

Det är fredag och hög tid för ett nytt avsnitt av SweClockers fredagspanel. Jonas och Emil disktuterar de hetaste ämnen och tar upp nyheter som Ivy Bridge, Geforce GTX 560 Ti 448 samt experiment med spökskärmar. Dessutom återkommer veckans pryl.

109

Nvidia Geforce GTX 560 Ti 448 Core

Lagom till julhandeln lanserar Nvidia ett nytt grafikkort i begränsad upplaga. SweClockers testar vad som troligtvis är den sista modellen i 500-serien: Geforce GTX 560 Ti 448.

236

Frågelådan med Jonas och Emil

Det är ingen fredagspanelsvecka, men Jonas och Emil gör en insats och tar upp några av de mest intressanta läsarfrågorna i ett extrainsatt videoinslag. På dagordningen är fördelar och nackdelar med flera grafikkort i samma datorsystem: SLI och Crossfire.

185

Ace of Sweden AC-FSP460

Svenska Ace of Sweden börjar sälja nätaggregat på nytt, men denna gång tillsammans med välrenommerade FSP Group. SweClockers testar AC-FSP460 som endast kostar 300 kronor.

140

Fredagspanelen 25: Intel Sandy Bridge-E, grafikkortsnytt och veckans pryl

Veckans avsnitt av Fredagspanelen bjuder på det senaste från datorbranschen. Dessutom plockar Emil och Jonas fram veckans pryl och firar ettårsdag.

185

Antec Performance P280

Ett av historiens mest stilbildande chassin är Antec Performance P180-serien, som kombinerade smarta funktioner med låg ljudnivå. Nu hittar uppföljaren P280 till SweClockers testlabb.

233

Intel Core i7 3930K och 3960X – Sandy Bridge‑E

Klockan är slagen och nu är det dags att presentera Intels senaste värstingprocessor. SweClockers testar Sandy Bridge-E – Core i7 3900-serien med sex kärnor.

94

Fredagspanelen 24: Spelkavalkad, annalkande processorer och läsarbrev

I veckans avsnitt av Fredagspanelen går Jonas och Emil in på så vitt skiljda ämnen som nya processorer, gamingsäsongen och surfplattor som släpps från luften. Dessutom tas flera intressanta läsarbrev upp till diskussion.

67

SweClockers besöker Gamex 2011

Emil och Jonas beger sig till Kista utanför Stockholm och besöker Sveriges största renodlade spelmässa. Häng med på en snabb genomgång av Gamex 2011.

61

Bitfenix Outlaw

Entusiastinriktade chassin i budgetklassen tar ofta alltför snäva genvägar för att hålla priset nere. Bitfenix tror dock att de har hittat rätt recept med sin nykomling Outlaw, där smarta finesser och expansionsmöjligheter kombineras med en låg prislapp.

741

Prestandaanalys: Battlefield 3

Med bara timmar kvar till den svenska lanseringen av Battlefield 3 publicerar SweClockers en genomgående prestandaanalys av den skarpa versionen av spelet.

144

Fredagspanelen 23: Bildskärmsspecial, Intel Ultrabook och Google Android

Två händelserika veckor leder till ett fullspäckat avsnitt av Fredagspanelen. Emil och Jonas lämnar inga detaljer orörda och diskuterar nyheter, tester och läsarbrev.

46

Asus G74S

Portabla spelsystem vinner allt mer mark hos entusiaster, och många tillverkare slåss om kunderna gunst. SweClockers tar en närmare titt på Asus G74S med Sandy Bridge och Geforce-grafik under skalet.

257

AMD FX-special med Jonas och Emil

I ett extrainsatt videoinslag diskuterar SweClockers redaktörer intrycken efter lanseringen av AMD FX "Bulldozer" och går igenom några av de hetaste debattämnena i forumet.

179

Silverstone TJ08-E

Kompakta datorsystem blir allt populärare, även bland entusiaster. SweClockers Jonas Thörnqvist sätter tänderna i Silverstones senaste datorlåda för formfaktorn Micro ATX.