Inlägg

Inlägg som Finlandssvensken har skrivit i forumet
Av Finlandssvensken
Skrivet av alexborghesi:

@Finlandssvensken: Tack för dina svar!

Ja jag har inte en fast mic som står på ett bord utan sitter i headsettet så har egentligen aldrig fått in något brus från dator osv.. Sen kommer väl datorn troligtvis stå på golvet då jag gillar att ha stort utrymme för händer, armar och energidrycker

Haha ah okej. Jo om du använder headset är det ju mycket lättare. Samma här, men det verkar aldrig finnas nog med utrymme ändå lol.

Av Finlandssvensken
Skrivet av alexborghesi:

@Finlandssvensken: Aa okej, hehe ja det där fläktbruset vill man ju inte ha för de få tittare man får

Aa kan ju alltid ha den på golvet men då får man ju inte kolla på skönheten som man byggt lol!

Funderar på om det är värt att spara lite mer pengar och köpa denna?
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2739545&view=l

WD Black ska tydligen ha en högre ljudnivå, antagligen i form av vibrationer. Så har du datorn och micken på/fastsatt i samma bord, hade jag rekommenderat den blå istället. Vet inte heller riktigt hur den svarta kan vara snabbare (båda är väl 7200rpm) än den blå, men det ska den tydligen vara.

Själv använde jag alltid WD Green då jag spelade in grejer. Sitter en Toshiba i min Acer om jag inte minns helt fel, på 7200 rpm. Hör helt klart av Toshiba-disken mycket mer än WD Green-disken. Bara som ett tips

Av Finlandssvensken
Skrivet av alexborghesi:

@Finlandssvensken: Aa okej, vad tror du om ljudet från den? Lågt eller högt?

Inget bör vara väldigt högljutt. Har hållit på med streaming/videor själv, så vet precis vad du menar lol. Mitt kort låter som en jet-motor om jag drar igång ett 3d-spel. Jag menar, visst, det är en Acer-dator men ändå.

Men av de delarna där ska inget vara särskilt högljutt. Måhända vore MSI:s 970 snäppet mera tystgående än G1:an, men inte mycket mer man kan göra. Om du inte tagit ett Define R5, då. Det hade stängt inne en del ljud, men försämrar också luftflödet en bit.

Men om du kan, ha datorn på golvet hellre än på bordet. Då kommer den längre ifrån micken också.

Av Finlandssvensken

Hade personligen kört på 2an. En i7:a kommer väl till pass vid streaming. 16GB RAM hade varit optimalt också, men det är ju inte särskilt svårt att uppgradera vartefter. I övrigt ser det ju ganska bra ut med den. AMD grafikkort sägs vara mer prisvärda och har dessutom inbyggt stöd för kommande DX12 så vitt jag vet, så kanske hade det varit möjligt att byta ut 970:t mot ett 390 eller så? Bara en tanke. Har dock själv ett 970 och kan inte klaga i dagsläget.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Luminous:

Borde han köpa OEM windowslicens? Vanlig licens kostar väl 100 spänn mer vilket kan vara värt det eller?

Överklockning låter inte som ett prio så det ska vara en prisvärd kylare som inte kostar många lappar antar jag.
GPU är prio som vanligt då... Men jag är ju inget vidare på dagen gpuer, annat än toppmodeller. Det var ett tag sen jag körde gpuer som kostade under 2000 kr

Ja, jo, sant. TS måste förstås själv bestämma med licensen. Min lista där ligger ju precis på budgeten, så med en annan licens går det över. Vet inte hur mycket det går att spara in på kylaren. Om man nu inte slopar den helt och hållet, naturligtvis. Om man nu inte ska överklocka är det ju inget direkt behov.

Av Finlandssvensken
Skrivet av gwh:

@Finlandssvensken: Okej, tack. Låter helt okej. Tror dock det blir en färdig dator, blivit lite rädd för att bygga en egen nu, haha.

Lol alright. Gick den vägen jag med nu sist, men ångrar det varje dag. Fast Taurus-systemen är bra mycket bättre än min sketna Acer.

Av Finlandssvensken

Jag hade inte personligen lagt så mycket pengar på ett internt ljudkort. Det går att få en grym mixer för hälften från t.ex. Thomann som absolut klarar av detsamma och mer därtill. Bara en tanke, dock.

Av Finlandssvensken
Skrivet av gwh:

@Finlandssvensken: Okej, tack. Är denna bättre än den jag hittat då? Tänker då de är samma pris, men den andra är färdig borde man ju tycka att den här du dragit ihop borde vara snäppet vassare?

Grafikkortet är lite nyare och bör fungera även för kommande DX12, vilket ger en smula bättre framtidssäkerhet, även om jag ogillar begreppet.

Nätaggregatet är något större, vilket ger rum för eventuell expansion av t.ex. just grafikkortet o.s.v.

Lade även in en CPU-kylare vilket tillåter överklockning av en processor som är gjord för just det.

I övrigt är de ganska lika. Om man vill kan man byta ut hårddisken mot en 1TB HDD samt en 120GB SSD, det går ut på ungefär samma slutsumma. Detta hade gett en aning snabbare uppstartstider men nästan halverat lagringsutrymme. Det är en kompromiss som är svår att göra som utomstående.

Hoppas detta kan hjälpa i ditt beslut.

Av Finlandssvensken

Jag hade gjort såhär med den budgeten och med dina krav:

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8766161/2015-11-15

Försökte få in montering också, men det kostar 800,- extra, så lyckades inte utan stora kompromisser. Processorn går fint att överklocka en bit med den kylaren också, så lite gratis prestanda där. Grafikkortet bör ligga i klass med ett GTX 950, så det är helt perfekt för just MOBA-spel

Av Finlandssvensken
Skrivet av Ferrat:

har ni kollat om det är samma när ni kör HC? För jag har inga sådana problem, någon gång per dag tappar hela servern connection till alla men som sagt ovanligt.

Har funkat ganska okej nu för mig efter jag gjorde mitt inlägg, men innan var det ospelbart. Kör inte i regel HC, men jag ska försöka komma ihåg att kolla om fenomenet återskapas även imorgon.

Av Finlandssvensken
Skrivet av fantomsmurfen:

Jag har också upplevt lagg väldigt ofta. Ibland har man tur och slipper det om man startar om spelet. Någon skrev på Steam att det beror på spelservrarna som inte klarar av trycket.

Jo misstänker lite att det är orsaken själv också. Det kommer antagligen bli bättre med tiden, men det svider att man råkar ut för det så pass ofta. De borde ju förstå att deras serie är en succé tycker man ju.

Av Finlandssvensken
Skrivet av Ferrat:

Inte säker men hört andra som klagar på det ingame, generellt sett när jag dödar dem haha nä men inte sett rubberband men sett poppin' kills lite för ofta, tror det är något sync problem men verkar som att det är med påtagligt för vissa. Dock väldigt lite strul för att vara ett ny released cod

Hur ofta sker det?

Jag har haft det varje dag. Börjar på kvällen för det mesta, säg en fem eller sex-tiden och fortsätter natten ut. Verkar som att servrarna inte är utrustade för trafiken de får.

Av Finlandssvensken

Är det någon annan som har extremt mycket lagg? Jag snackar här om internetrelaterat lagg. Typ gummibandseffekter, tidsresande o.s.v. Har 50/10 på fiberlina och jag har inga problem i andra spel.

Tyvärr sitter jag bakom en låst router (fin ISP man har här i det "fria" Finland) så kan inte leka med portar etc. Borde väl skaffa ny router, men det hör inte hit.

Jag undrar helt enkelt bara om andra lider av dessa problem också och om det finns något alls som man kan göra?

Av Finlandssvensken
Av Finlandssvensken

CPU:n pallar, men precis som exag sa rekommenderas generellt inte att köra SLI 970. Detta beror på att det kortet mer eller mindre bara ger ut 3,5GB av sina 4GB VRAM vilket gör det mindre lämpligt för höga frekvenser och/eller upplösningar.

Om du har pengarna till ett GTX 970 idag, se vad du kan få för ditt nuvarande och köp ett 980 Ti. Tror det kommer funka mycket bättre.

Av Finlandssvensken

@sundet som philipborg sa, så är det inte ett specifikt moderkort. Kolla t.ex. på Jaevels inlägg. Det är mycket moderkort för pengarna. Hade jag personligen sökt efter ett Z97 moderkort idag, hade jag förmodligen gått på Asus Z97-P. Förmånligt kort med möjlighet att ansluta många fläktar till Asus' superba fläktkontrollprogramvara.

Av Finlandssvensken

@sundet kör på ett Z97-kort med den processorn. Jag rekommenderar också att ta en CPU-kylare, t.ex. en Hyper 212 EVO så att den går att överklocka något. Om du inte vill överklocka, så spara en hundring genom att köra på en https://www.komplett.se/intel-core-i5-4690/815202 istället och behålla moderkortet i din köpkorg.

Av Finlandssvensken

Jag skulle säga typ 2 000? Eller kanske 1 500 till en kompis.

Av Finlandssvensken

Jag hade tagit MSI:s GTX 970 eller vilken modell som helst av dem för deras kylare verkar (åtminstone på video) vara den allra tystaste genom hela uppsättningen av hastigheter.

Av Finlandssvensken
Skrivet av BaZZe:

Använder mig faktiskt inte av windows 8 så kan inte uttala mig just kring windows 8 eller hur mycket ram operativsystemet nyttjar.

Har inte heller sagt något om att det inte skulle vara nödvändigt, för som du säger 4GB är för lite minimum 8GB, jag sa bara att det ökar inte prestandan eftersom det va de TS verkade tro.
Streaming tar faktiskt mindre än vad man tror men visst det äter en del ram här o där men man klarar sig med 8GB även vid streaming men visst är det gött ha lite overhead.

Jo, du har förmodligen rätt. Men med streaming kommer vi fort in på videoredigering också, där RAM blir av större vikt rätt fort. Men absolut, 8GB är åtminstone en bra början anser jag Har både streamat och redigerat video med 8GB innan och det går att göra.