Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers

Jag klarar mig tror jag. Synd att det finns så mycket sårbarheter i CPUer.

För 7000-serien är det version ComboAM5 1.0.8.0 och på MSI heter den som jag har AGESA ComboPI 1.0.9.0.
ComboAM5 och ComboPI borde ju betyda samma. Mest massa beta efter denna jag har installerad som kom ut 28 nov 2023.

Av Lagers
Skrivet av Enviro:

Nu känns det lite som att det börjar handla om lite andra saker här i tråden. Men gällande bumparna så vill jag dela med mig om hur vi tänker om dem, inte att säga "såhär är det och vi kommer inte göra något åt det någonsin". Det är ett bra förslag med kronologiskt flöde, men som det har påpekats finns det redan i form av artikelarkivet.

Förlåt om jag svävade runt lite där, har en tendens att göra det.
Bra att du tycker att kronologiskt flöde är bra! Enligt dig förut i tråden är inte artikelarkivet likadant eftersom det fattas en del forumtrådar.

Eftersom denna tråd blev mycket större än jag trodde och många har svarat i den så tror jag detta är något ni borde titta på, denna tråd har mer kommenterar än alla nyhetsartiklar (utan en) det senaste dygnet (räknat från ca 9.00 imorse och bakåt ett dygn) och då är den om AI i grafikkort bumpad. Denna har även 56 gilla, och då har den inte ens legat som en nyhet någon gång.
Så detta med bumpning är av intresse att titta på tycker jag.

Att sortera databaser på olika sätt är en grund på hemsidor, och erbjuds nästan överallt. Och borde inte vara så komplicerat att genomföra. Jag själv har programmerat PHP och hade en sida för 100pers och där kunde man sortera efter fem olika kolumner. Eklund är så mycket duktigare än jag så jag tror att en sådan funktion skulle inte ta många timmar att fixa, lägg inställningen i en cookie för de inloggade bara. Det med Cachen är kanske en fråga som kanske kan vara svårare men vet inte hur sådant fungerar.

Vi ska inte dra det hur långt som helst, men får hoppas ni kan hitta en lösning där alla blir nöjda.

Av Lagers

Star Wars Jedi Survivor till Xbox Series X. 249:- + frakt på Elgiganten är bra pris!

I helgen vet man vad som händer!

Av Lagers
Skrivet av Enviro:

Jag läser och tar till mig av synpunkterna. I dagsläget är det såhär det är och just i detta nu kan vi inte göra något annat än att peka folk som vill ha publiceringar i kronologisk ordning att besöka artikelarkivet.

När man kommer med förslag och synpunkter i feedbacktrådarna så får man ofta inte svar i form av "Jag förstår dig, men håller inte med", "Intressant förslag, ska vi skriva upp" utan mest en attityd av "Vi tycker såhär", "det går inte att lösa", "Vi vet bäst hur vi ska göra".
Så jag hoppas du skriver upp det här nu som en punkt till nästa års planering av vad som ska göras, du ser att många håller med mig om bumpade trådar så behovet finns att göra något åt det. Med viljan så går det att lösa en liten knapp som styr på framsidan utan några större problem utan att vänta till Jan 2025 för nästa planeringsmöte.

Citat:

I framtiden kan det komma att se annorlunda ut. SweClockers är under konstant utveckling och feedback som detta är värdefull för att ta beslut om vad som ska ske på utvecklingsfronten i framtiden.

Ska först innan jag skriver svar på denna punkt poängtera att jag vet att ni driver företaget som ni vill och vet inte hur det ser ut i verkligheten på Geeks. Och är allmänt riktad till Geeks, inte direkt till dig Enviro

Det känns som SweC mer och mer drivs som ett jättestort företag där det ska vara bestämde saker som ska göras, och man måste gå igenom en stort organ för att kunna ta beslut. SweC blir mer och mer opersonlig och backar bort från sina kunder/läsare istället för tvärtom som jag anser att SweC skulle behöva. Ska tillägga att Moderskapet ihop med FZ är helt tvärtom. (bra jobbat där!)

Av Lagers
Skrivet av Enviro:

This! Artikelarkivet är det bästa stället att hänga på om man vill ha kronologisk ordning. Det som missas då är dock trådar vi lyfter från forumet samt vår värdering av nyheter, reportage och tester, vilket visas i form av bumpar. Men om det är rent kronologiskt flöde som efterfrågas, så är det bara att tuta och köra med artikelarkivet.

Så i princip säger du att vi som är mest aktiva och följer sweclockers varje dag ska använda artikelarkivet istället för framsidan?

Det är okej att vi missar trådar som lyfts från forumet, men inte okej för de som besöker Sweclockers mer sällan att få skrolla lite extra för att inte missa något? Då vet jag hur du tänker.

Synd också att förslag på lösningar som gör alla glada inte tas i beaktning.

Av Lagers

Intressant att jag inte är ensam om att tycka det dumpas för mycket. I början när ni började bumpa så va det för speciella artiklar, nu är det för alla. Bara för att ni har bestämt det. Jag vet bara att blaskorna kör med dumpade artiklar, flyttar på dom i flödet och så.

Om jag går in på en nyhetssida där jag inte varit på några dagar så brukar jag läsa nyheterna tills man känner igen en gammal nyhet. i kronologisk ordning, logiskt. Jag tror att de flesta som besöker sidan gör det också. tittar bakåt tills de ser något de känner igen.

Om vi tar ett exempel som det är nu så kan detta hände, observera att detta är när man inte är en inbiten SweC nörd som vi:

1. Jag besöker sidan och läser på framsidan, min sista nyhet jag läste var att "X går i konkurs"
2. Kommer in 5 dagar senare och börjar gå bakåt i nyhetsflödet, efter 6 nyheter så kommer "X går i konkurs"
3. Jag kommer sluta bläddra för det är ju den jag sett senast, vilket kan resultera i att jag missar kanske ca 6-10 nyheter

Om den nyheten om X går i konkurs inte hade bumpas skulle jag ha fortsatt skrolla tills jag såg den för 5 dagar sedan.

Eftersom de flesta besöker sidan med en mobiltelefon så är det mycket svårare att urskilja om ni bumpat eller inte. Helst eftersom ni glömmer "missa inte" skylten en del.

Detta är inte långt ifrån sanning som man kan tro, jag har själv missat nyheter tack vare bumpningen fast jag tittar flera gånger per dag.

Förra gången när vi diskuterade detta önskade vi lösning på detta genom att man som inloggad kan bocka av att man inte ska se bumpade nyheter, men tyvärr är det inget som ni tyckte var ett bra förslag. Jag tycker inte man ska behöva gå i arkivet för att få ett flöde som är kronologiskt, det är fel väg att gå. Det borde finnas en inställning på något sätt. Borde verkligen inte ta flera veckor att få till en sådan funktion, bara viljan finns.

Av Lagers
Skrivet av pv2b:

På framsidan så finns det inget publiceringsdatum för bumpade artiklar. Det kan väl ändå inte vara meningen?

De har ju en skylt som de kan ha på där det inte står "Missa inte" men den använder de sporadisk. Eftersom de dumpar två per dag så brukar jag alltid kolla om det står datum så är det en ny och om det inte står datum så är det dumpning. Så det vill jag ha kvar. Fick ju klarhet att de kommer ha kvar 2 dumpning per dag i min nyligen skapade tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1710079-for-mycket-bum...

Av Lagers

För mycket bumpning av artiklar just nu.

Nu verkar bumpningsknappen hakat upp sig lite tror jag. Sista veckan har ni flyttat om artiklarna och bumpat som bara den. Idag t.ex låg en nyhet från ca 5.30 först, sedan dök en artikel från igår 17.30 överst. Den hann inte visas mer än 3 timmar innan ni körde dit en bumpning över. Ni har förklarat varför ni brukar bumpa artiklar, men om ni gör det med nästan varje artikel så blir det för rörigt och kommer inte fylla sin funktion.

Snälla, kolla till knappen så den inte hakar upp sig för mycket.

Av Lagers
Skrivet av anders190:

Hej @Komplett ! Börjar det inte bli dags för en ny bonanza?

Håller med. Med Kaffemaskinen som ni hade sist. Köpte till sonen som blev riktigt glad,men nu vill jag ha en också!

Av Lagers

De säljer en dyr tjänst som skriver ett mail till dessa företag och säger att de ska ta bort info om en användare, men de företagen kan ju totalt ignorera dessa eftersom det inte är den faktiska personen som begär det, eller inte bry sig alls.
Sedan känns det som denna tjänst mellan raderna får folk att tro att deras läckta användarnamn och lösenord kommer försvinna från hackade databaser. De skriver inte att de gör det men dator-okunniga har nog svårt att tänka skillnaden.

Eller tolkar jag allt helt fel?

Jag tycker inte om när Firefox/Mozilla fokuserar på en del saker som de gör, men använder Firefox och kommer göra så länge jag kan. Fler borde använda denna underbart bra webbläsare, mycket för att inte Google ska få mer makt på internet.

Av Lagers
Skrivet av jnsson:

Verkar inte gå att hämta hem i Sverige. Kommer till produktsidan, men finns ingen download knapp

Stämmer, trodde det var ett kul program att skriva om. Då kan mod ta bort detta tips.

Av Lagers

MS gör en egen ccleaner. har inte testat den själv. men kanske kan vara intressant att testa.

https://www.windowslatest.com/2024/02/06/microsofts-ccleaner-...

edit: Kanske inte en nyhet: den kanske har funnits ett tag. Utgiven 2022-10-24 Men kanske kan vara intressant att skriva om ändå.

Av Lagers
Skrivet av NatureBoyyy:

Kört med keepass länge men fick 1pass via jobbet även privat så migrerade allt. Bytte precis alla lösenord i samma veva, känns skönt. MFA är ju praktiskt för många tjänster men hur är det egentligen när man blir av med enehten i dem fallen?

Microsoft Authenticator Authy och även Google Authenticator har backupfunktion, men man får kolla inställningarna och läsa på hur man sätter igång det, på Authy är det lite mer avancerat och där kan man ladda ner sitt "MFA-valv" men på MS och Google så är det backup in i deras system på något sätt.

Edit: Så alla ni som kör dessa, titta så att backupfunktionen är på

Av Lagers

Bra artikel och bra redovisning av de olika programmen. Kanske skulle nämnt keepassXC och sedan vem som har skrivit artikeln. Är det alla på redaktionen som har skrivit? En sådan här artikel är mycket bättre än för många krönikor.

Jag lagrar aldrig mina mail-adresslösenord i lösenordshanteraren utan har de i huvudet och en del nedskrivna på papper. Självklart har jag 2FA på detta också. Det känns rätt för mig.

Kör Bitwarden premium men använder inte 2FA på Bitwarden. Tycker det inte ska ligga samma korg, utan kör Microsoft Authenticator för 2FA. Har kört keepass också och har kvar för vissa speciella lagringar.
Skulle testa Authy igår men där måste man koppla mot ett telefonnr vad jag kunde se, det vill jag ju inte.

Testade nyss också passkeys på en testsida, så himla smidigt. Använde Bitwarden för att skapa och logga in på datorn/firefox. Bara det ska mogna lite så går man över till det.

Tyvärr är det svårt att få vanliga (släktingar) att förstå och ha ordning på sina lösenord. Man försöker predika för dom, men det hjälper ju inte

Av Lagers
Skrivet av immutable:

Exakt såna muggar fick jag i inflyttningspresent när jag flyttade till min första lägenhet år 1999 Har dom kvar fortfarande så det är iaf inte mina du har köpt

Så de är så gamla alltså! Det är ju en specialmodell från en viss designer. Finns äggkoppar också vet jag med samma mönster.
Tycker om deras modell av muggar och vita sådana är lite tråkigt att ha, så är glad över att ha hittat dessa. Först hittade jag 4 på en second hand för några månader sedan och hittade 3 nu igår. Alla utan en ser nästan oanvända ut. Bra kvalité!

Av Lagers
Skrivet av walkir:

Tvivlar på att det kommer bli möjligt. Windows 10/11 står och faller numera med Edge WebView2. Att Microsoft döljer genvägen till Edge kommer inte att göra någon skillnad.

Kommer fortsätta att hävda att Edge WebView2 är vårt nya ActiveX/Flash med alla säkerhetsutmaningar det medför.

Är glad så länge jag är helt fri från Edge WebView2 här!

Webview2 är väl samma som Chromes variant i Android. Att andra använder dessa inuti sina program, eller på Windows så används "chromium" i många populära program så som t.ex. vscode, spotify, bitwarden, m.m.

Vi har ju sett ett bra nu hur dessa program blir fler och fler i Windows (och även linux?) och snart har vi ett OS som består av "förklädda webbläsare" som jag brukar kalla dom.

Men att få dölja Edge från systemet så den inte kan öppna en ren Edge är ju åt rätt håll, men som de flesta stora aktörerna så försöker dom med alla medel kringgå EUs nya regler.
Hoppas verkligen på att Linux blir större och större på Spel, så att fler och fler ungdomar börjar installera det som OS. Då kommer vi kanske få ser utveckling på linuxfronten. Steamdecks intåg har ju påskyndat det så mycket vilket är superbra!

Av Lagers

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1709175-viaplay-hojer-...

Viaplay höjer priset och blir dyrt dyrt dyrt!

Av Lagers

Håller med, mer bilder! Har varit på massa secondhand butiker och på Ongo som har öppnat i Linköping. Lite till mig och lite till sambon. Handskarna verkade riktigt trevliga från Ongo. Det som är till höger om strumporna är beg fynd.

Jag skulle uppskatta om alla som lägger upp häftiga saker skriver namnet på vad de köpt, så man kan söka på det och läsa mer om saken.

Av Lagers

Lite konstig bugg kan jag tycka. Rutinen/funktionen för import bara råkade köras lite så där lagom mycket? Skulle inte vi i europa börja få avinstallera Edge från Windows?

Av Lagers
Skrivet av lambdan:

Nepp, går inte att sätta i skåpet bredvid, inget hål emellan skåpen om man säger så. Är bara en liten etta så tror inte de tänkt att man ska ha en vanlig stor diskmaskin i den

Man tar bort skåpet bredvid i sådana fall. och sätter en i diskmaskinen i hålet som blir. Finns smalare också man kan sätta in, gjorde exakt så hos sonen.

Det konstiga är om de sätter i blandare som har diskmaskinsanslutning om det finns något skåp man kan ta bort bredvid.