Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av FireFox:

Du är inte helt fel ute med @Webhallen, dem ska öppna dagens lucka 12:00 men i år har nog ingen lucka öppnats vid 12 utan långt senare Oklart om det beror på cache eller något annat

För mig har webhallens dagens erbjudande varit under fast inte i luckan många gånger. Ibland tillsammans med gårdagens. Antingen är det programmerarna som måste kolla till koden eller någon som inte gör sitt jobb med att sätta igång saker rätt.

I år var det inte så mycket spännande i luckorna hos de flesta. Inet hade bra luckor men inget som jag kände mig sugen på. Får hoppas att det blir bättre nästa år, visserligen är jag en dag innan sista luckorna ska öppna. Vi får se om tomten är snäll på sin jobbigaste arbetsdag

Av Lagers
Skrivet av Felixark:

på Deras stream igår så stog det att vara 1087 som var med och kan man se mitt namn Felix #294 (samma nummer som stog på sidan efter att jag registrerad mig) ganska nära vinnaren.

<Uppladdad bildlänk>

Får hoppas det blir din tur att vinna snart!

Skrivet av haijen:

Deras hjul kan vara hantera ett visst antal, så alla är inte ens med i hjulet. Från alla som tävlat slumpar de ut ett antal som kommer med i hjulet...

Som du säger, Tror de exporterar till Excel. slumpar ordningen i Excel och sedan tar ca 1000 namn bara i ett svep och klistrar in i hjulet. Kan ha helt fel, men tror det är så Molin har sagt.

Av Lagers
Skrivet av SvingitGolf:

Då får man skylla sig själv om man gör det flera timmar innan man hämtar paketet. Man gör ju det vid uthämtningstillfället.

Bara undrar: Vad är skillnaden att visa sitt körkort/leg när man kommer fram i kön och Bank-id innan?
Du legitimerar dig att det är du båda gångerna och alltid innan de letar efter paketet.
Båda gångerna kan ju paketet ha flaggas som utlämnat/felutlämnat?

Vad missar jag här?

Av Lagers
Skrivet av Felixark:

Frågan är om någon har lyckats vinna på Inet julkalender har varit väldigt nära ett par gånger men ingen vinst på 3 år en så länge för mig.

På luckan med grafikkortet för ca 16000kr va det 15000 stycken som tävlade detta året. Inte så stor chans att vinna då. Jag har vunnit några gånger faktiskt på vanliga Dubbellklick. Har aldrig vunnit på någon tävling på komplett, proshop eller Inet julkalender sedan många år tillbaka.

Av Lagers
Skrivet av seal33:

Stort tack @Dunder och alla andra för denna fantastiska tråd!

Man kan säga att med hjälp av tråden lyckades jag i dag (luckan i går) vinna i Proshops julkalender.

You have participated in our Christmas Calendar, and you have been selected as the daily winner. (14th of December)

Congratulations you’ve won:
🎁 Kingston Canvas Go! Plus microSD - 512GB
🎁 Kingston FURY Renegade SSD - 4TB - M.2 2280 - PCIe 4.0
🎁 Kingston XS2000 Portable SSD - 4TB - Ekstern SSD
+
our daily extra prize which is: LEGO® Creator 3in1 Bergochdalbana med rymdtema

Grattis! Vad roligt att höra att någon vinner på Proshops jultävling

Av Lagers
Skrivet av Joppis:

Jag skriver detta för att jag tycker att onödiga personuppgifter sprids bland annat i sökmotorer.

Under Inställningar -> Uppgifter kan en användare ange sitt fullständiga namn. Sweclockers UI visar en text intill rutan:
"Om du önskar uppge ditt riktiga namn". Det är ju fint men jag tror inte alla förstår vilka konsekvenser detta får?

Jag insåg detta genom tråden "Vad har du i lön?" där folk kanske har glömt att de angivit sitt riktiga namn i profilen. Nu kan man googla på förnamn efternamn vad har du i lön och så får man träff på sweclockers forum. Testade med några personer som skrivit i den tråden.

En enkel lösning vore att bara visa uppgiften om "Fullständigt namn" för inloggade användare?

Det låter inte bra. Man kanske inte ens behöver skriva sitt riktiga namn alls utan ta bort den delen helt.

Av Lagers

När jag först läste nyheten trodde jag det handlade om inställningar för olika saker i systemet. Men när jag läser den igen så låter det som att detta handlar om inställningar som rör programmerare som använder "Dev Home". Typ, att ställa in saker som hjälper till vid utveckling. Det finns ingen länk till källan, men det dyker väl upp vad det handlar om snart på andra sidor.

Just hidden files och liknande saker är ju inte långt borta i explorer som det är nu, så inget nytt där.

Tänk om vi fick ändra fönsterdesign, fonter, mer inställningar i taskbaren, högerklickmenyn, m.m på ett enkelt sätt. Det skulle vara något.

Edit: Kanske tagit nyheten härifrån: https://www.windowslatest.com/2023/12/09/windows-11-is-gettin...

Av Lagers
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Precis: det nya är att datorn kan använda information i TPM för att automatiskt ”låsa upp” krypterade volymer vid boot istället för att kräva att någon gör det manuellt. Bra i datacenter där man har krav på encryption at rest.

Jo, det är ju så man tänker. Inte "startskivan" som det står i artikeln.

Av Lagers

Bra om Linux får en enklare och mer förklarande system-felmeddelande.

Tror detta blev lite fel i översättningen.

En annan stor nyhet i systemd 255 är stöd för TPM 2.0-moduler och möjligheten att kryptera startskivan med nycklarna lagrade säkert i TPM.

Har inte läst på själv, men är det inte disk krypteringen som har stöd för TPM 2.0 när man installerar på hårddisk och inte "startskivan"?

Av Lagers

Det från dpj kommer att vara liknande som du har. De flesta med T-ben kommer bli likadant som det du har. Jag har ett Idåsen vilket är mycket bättre. Så känn på ett idåsen på ikea eller åk till kinnarp-säljare och prova deras.

Du länkar visserligen till ett stort hörnskrivbord, det kan jag inte svara rakt av på om det är bättre men T-ben är inte lika stabilt som A-ben eller liknande som Idåsen har.

Av Lagers
Skrivet av Fenrisulvfan:

adblocker påverkar inte, jag slog av och såg ingenting ändå förrän 12:05 och då hade jag slagit på adblockern igen.
Sedan kan det såklart vara olika för olika reklamblockerar.
Cache kan det dock vara, men 5 minuter känns länge för det.

Om jag slår på ublock så ser jag inte sponsrade artiklar på SweC.

Bra erbjudande för de som behöver en kortis-ssd

Av Lagers
Skrivet av Fenrisulvfan:

Var? Klockan är 12:02 hos mig

Skrivet av SpaceAce:

12:03 och vi är många som börjar tröttna på Ctrl+F5

Skrivet av noxela:

Var är kalendern? Hittar ingen länk.

Det kanske var cache eller något så ni hittat.

Om ni har Adblock på syns den inte eftersom det är ett samarbete och adblockers klassar det som reklam. Samma med artiklar som är sponsrade.

Av Lagers

Bra med denna tråd varje år
Verkar som inte en del har julkalendrar iår, eller så är de bara sega. Komplett? Ikea? Åhlens har en. Inte hunnit kolla än på fler.
Inet börjar kl 10 varje dag och Swec kl 12. (kanske man kan lägga till efter)

Edit: Tips till ett annat ställe med julkalendrar: https://www.dagenslucka.se/ Vet inte hur bra sida den är, hittade den nyss

Av Lagers
Skrivet av klotim:

Du kan utgå efter domännamnet på mailen. Sålänge det slutar på deras officiella domännamn @proshop.se ( som de har på sin hemsida ) så kan du vara lugn.

TS kan vara lugn i detta fallet.

Email spoofing finns ju så att det står proshop.se i avsändaradressen gör det inte säkert. Enligt Wikipedia så har de säkrat upp mycket men är inte helt borta från Email spoofing än.

Av Lagers
Skrivet av joakim99:

Nja, använder man bcc så ser man inte övriga mottagare.

Förklarade mig kanske lite dumt, men man skickar mailet en gång men e-postservern skickar kopior till alla andra på listan man skrivet. typ. Och då står det inte hemliga mottagare ändå.

Av Lagers

Just detta mail är nog att det är fel i deras system, eller att någon har rört något så det skickades ut långt efter.

Men det jag kan nämna är att aldrig lita på en avsändaradress, vem som helst kan skriva vilken avsändare de vill när de skickar mail. Det som är intressant är hemliga mottagare, vad jag vet finns ingen sådan funktion. Antingen skickar man enskilda mail eller skickar man till alla samtidigt och alla kan se varandras mail-adresser.

Men i detta fall kan det vara att de rensat för GDPR men inte rätt efter de kanske rensat eventuellt namnet men inte e-postadressen.

Av Lagers

Tråkigt att höra för oss SweC som läser här. Du har bidraget med mycket för SweC helt klart.

En frisk fläkt när du kom in och skrev bra nyheter och roliga andra artiklar. Du förgyllde även Fredagspanelen mer och mer, kändes som du skulle bli det självklara valet varje fredag till slut.

Hoppas du får det riktigt bra på nya jobbet och lycka till i framtiden!

Av Lagers
Skrivet av Alling:

Aha, ja det är klart att det gick sönder när jag tog bort allt relaterat till mörkt tema. 🤦‍♂️ Önskar verkligen att jag hade några tester att tala om. Men det är nog i allmänhet svårt att sätta upp, för det finns ju så att säga två olika klasser av breakage: regressioner i BSC och ändringar i SweClockers. Man vill nog upptäcka båda, men inte på samma sätt: gating CI är bara rimligt för regressioner, till exempel.

Har skapat ett issue; självklart ska mörkt läge gärna funka på inställningssidan också. Tack för buggrapporten!

Förstod inte så mycket av vad du sa där, över min kunskapsnivå. Är ju inte superviktigt att fixa dark mode, man går ju inte in så ofta på inställningar.

Av Lagers
Skrivet av Alling:

Genvägen till inställningarna ska vara patchad nu.

Superbra! Kanske mycket jobb, men kan du fixa dark mode på BSC också? Behöver inte vara perfekt, bara mörkare

Av Lagers

Underbar guide som vanligt @laxpudding. Saknar dina monitortester!

I år köpte jag en LG 77" C3 innan guiden kom ut, men känns som rätt tv ändå. Fick hem den igår. Bara så stor mot min "gamla" 55tummare.;-)

Men de flesta tv-appar har massa funktioner för att förbättra bilden. Du skrev lite om AI Bild på C3, vad jag förstår så låter det som att man ofta inte ska ha på AI-bild om man mest kollar på streamingtjänster? Kör lite Xbox Series X också.

Finns det något enkelt sätt du kan beskriva on/off på olika funktioner som man kan tänka på. Eller kommer det i Guide del 2?
Har inte rört någon bild-inställning än på tv.