Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av raketmaskinen:

Hmm. Jag upplevde inte detta. Jag klickade bara på setup.office.com-länken i orderbekräftelsen som innehöll aktiveringskoden. Behövde i princip bara klicka nästa 2 eller 3 gånger för att bekräfta konto och tjänst. Behövde inte ange koden eller betalning och har autoförnyelse avstängt...

Jag tog koden manuellt. Kanske det som är skillnad på något sätt. men det gick ju in 15 månader för mig också. Bra pris så man klarar sig ett tag till. Hade ett år kvar så min blev nu till dec 2025.

Av Lagers
Skrivet av raketmaskinen:

Produkt: Microsoft 365 family 15 månader + Norton/Mcafee Antivirus
Länk: https://www.amazon.de/-/en/Microsoft-Multiple-Tablets-Downloa...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1639969
Pris: 700kr

Kostar 61 euro, ca 700kr. Halva priset per månad jämfört om man köper från microsoft eller återförsäljare. Testat och aktiverat nu på morgonen!

Tack för tipset.

Lite bra info: Jag köpte denna och fyllde på min pren. När jag skulle mata in koden skrev MS att de skulle dra nästa betalning när den va slut (för mig om två år 2025) men ändå skulle de dra fullpris NU för ett helt år, skulle bekräfta med bank-id. Jag avbröt bank-id och bockade bort återkommande betalning och fick 15 månader ändå. Ville bara göra andra uppmärksamma på att titta på vad som händer. Lätt att man bara trycker vidare och tror att de bara ska dra 1 krona eller så för att verifiera.

Edit: Enligt info från andra så är det bäst att använda länken i mailet och inte klippa in koden manuellt på MS som jag gjorde. Fick mina 15 mån till reapriset ändå.

Av Lagers
Skrivet av Alling:

Ja, då fick SweClockers till slut sitt mörka tema! Det verkar därmed inte finnas någon anledning för BSC att fortsätta tillhandahålla @Soitoras mörka tema.

Innan jag yeetar allt vad mörka teman heter från BSC har jag bara en fråga till er som använder det:

Nu när SweClockers har som alternativ att använda OS-inställningen för ljust/mörkt läge, skulle ni sakna BSC:s funktionalitet för att automatiskt aktivera mörkt läge mellan vissa tider på dygnet?

Jag tror inte många saknar mörkt tema i BSC längre.

Att lägga till en funktion där man kan ta bort signaturerna, man kan lösa det med css som jag gjort men vore bra om det är inbyggt i BSC.

Inställningsknappen är borta, men det vet du säkert.

Har fler idéer som jag inte kommer på vad det va nu, men återkommer till dom

Av Lagers
Skrivet av Joppis:

När det gäller signaturer så har medlemmar historiskt fått gå loss med möjligheter att ändra färger efter behag så där kommer nog många inse att deras ändringar inte passar så bra med mörkt tema och ändra det själva.

Men visst. I mörkt läge kanske signaturer kan få förlora sina customfärger som en generell lösning.

Jag tycker att signaturer skulle vara valbart att visa med en inställning eftersom det ändå inte visas när man surfar med mobilen. Jag har minskat fontstorleken med BSC men Soitora har en inställning i sitt mörka tema där man stänger av det.

Borde vara nästa projekt för jreklund, borde inte vara så jobbigt med en inställning och av och på i en css.

Av Lagers

GLAD att Dark mode kom till Sweclockers och att ni höll det hemligt.

Riktigt bra att ni minskade färgerna också så det blir lättare kod, smart att göra i samband med detta. Förstår att det inte kan bli perfekt med färgerna när man ändrar så många färger.
Nu är det bara att ta in feedback för att justera, så blir detta perfekt.

@jreklund : Jag har på senare tid bytt mellan mörkt och ljust på SweC mellan dag och natt, är det något som ni tänkt att införa också när ni ändå håller på?

Edit: Bra med menyn när man trycker på profilen också!

Av Lagers
Skrivet av medbor:

Är det sant! DARK MODE är här?! Jag kan inte tro det!

Inte jag heller, man tror man drömmer? Eller gör vi det?

Av Lagers

@cyberknutte:

Nu har jag lekt lite för jag tänkte att det borde fungera med autohotkey.
Säg gärna hur det fungerar och om det fungerar.

1. Du laddar ner nyaste Autohotkey v.2 från hemsidan och installerar.
2. Klistra in koden i en editor och döper till t.ex PopupPicture.ahk
3. Ändrar om du vill ha en annan hotkey, tänk på att det inte ska krocka med annan hotkey
4. Ändra bildens namn och bestäm bredden på bilden, höjden löser den auto.
5. Dubbelklicka på skriptet.

#Requires AutoHotkey v2.0 ; * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ; Show a picture when hotkey is pressing down ; by Lagers ; * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ; * * * * * * * * * * * * * * * * * * ; Change the hotkey as you like ; ^=Ctrl +=Shift #=Win !=Alt ; * * * * * * * * * * * * * * * * * * ; If you change here change the GetKeyState also. ; ^!Numpad0 is Ctrl + Alt + Numpad 0 ^!Numpad0::toggleGui() MyGui := Gui() ; Change the width (w800) and the picture path MyGui.AddPicture("w800 h-1","d:\exemple.jpg") MyGui.Opt("+Owner +ToolWindow -Caption") toggleGui() { MyGui.Show loop { Sleep 10 if !GetKeyState("Numpad0", "P") Break } MyGui.Hide }

Av Lagers
Skrivet av swesen:

Powertoys har hotkeys också så den kan ju fungera att öppna program. Men med autohotkey så kan man nog lösa det genom att visa bilden precis som han vill.

Powertoys är riktigt bra till annat också, använder den varje dag i flera års tid.

Av Lagers
Skrivet av cyberknutte:

Jag skulle vilja ha möjlighet att snabbt få upp en ett CheatSheet dokument med ett kortkommando, t.ex. Win+q. dokumentet skall visas medan man håller inne win+q, och försvinna när man släpper.

Finns det något program som fixar detta, eller har någon en idé om hur man får till detta genom att kombinera typ Hotkeys med något annat? Kanske en bildvisare?

// Andreas

Med Autohotkey kan du säkert få det att fungera bra. Man får göra ett litet script. Jag använder Autohotkey för andra saker men tyvärr kan jag inte så mycket så att jag kan lista ut hur man gör exakt. Men borde inte vara så avancerat för att lösa det. Den kan säkert både ta hand om hotkey och visa en bild.

Eller om man kör en hotkey i autohotkey som laddar in infanview med en bild och sedan trycker esc för att få bort.

Av Lagers
Skrivet av JonasT:

Kartongstorleken varierar mellan modellerna, där Macaron Edition jag kikade på är större (513 x 453 x 175 mm) till följd av extratillbehören. Den svarta och vita modellens kartonger ligger på 513 x 453 x 146 mm.

Cooler Master bidrar med lite intressanta specifikationer i sina datablad gällandes hur många chassin som går in i en vanlig 20-fots container. För Qube 500 Flatpack i grundutförande ryms 624 chassin per container medan för ett likvärdigt stort "vanligt" chassi som Masterbox Q500L går det in 440 chassin per container.

Det låter som att det blir blir mindre paket ändå. Bara de minskar på packmaterialet så det minskar också. Det är bra om de lyckas med detta. Så onödigt att alla lådor ska skickas byggda när det kan räcka med lite extra skruvande så är lådan ihopmonterad.

Nästan alla produkter som tillverkas och säljs har alldeles för mycket packmaterial, helt i onödan.

Av Lagers

Konceptet med platta paket känns riktigt bra. Chassit hade verkligen massa finurliga saker, man kan vända och bygga om. Ser ut som ett roligt köp.

Men hur stor är kartongen mot t.ex ett matx/atx chassi i samma storlek?
Om jag inte räknat fel (glömt matte) så är det 17% mindre volym är t.ex Fractal Design Meshify 2 Compact kartongen.

Lite mindre blir det i frakten men äts upp av massor med packmaterial och att det är dubbla toppar och fronter så mer miljövänligt blir det nog inte.

Av Lagers
Skrivet av AdrWel:

Jo. Debloata både Pixel och Windows. Alternativt installera annat operativdystem på din mobil

Debloata kan man göra, men om jag tycker att Onedrive är bra och vill använda det så måste jag gå med på att de sparar statistik. Jag har kört ShutUp10 och tagit bort det jag kan i Windows. Men det skickas info till ms ändå kan jag tänka mig.
På telefon vet jag inte vad jag skulle ta bort på en pixel-telefon. En av anledningar att jag köpte just pixel va att jag inte ville att båda telefontillverkaren och Google ska spara statistik. Jag kör Firefox, Ublock och på telefon firefox, duckduckgo och har inga fb eller instagram där. Ingen idé att installera nytt os på mobilen om man ändå kör Gmail och Kalendern.

Man försöker ju att minska insamlingen till den grad tills man måste börja krångla för mycket. Om man tycker om tjänsterna får man stå ut med insamlingen, så enkelt är det.

Av Lagers

Windows ska inte försöka lura sina användare att använda deras produkter i Windows, de kan fråga vid installation med en förklaring på fördelarna och sedan respektera svaret Ja/Nej. Windows börjar bli nästan helt ett OS där du inte bestämmer utan måste gå med på saker som MS vill på din dator. Det är en tråkig utveckling där teknik inte skapas för att vara bra utan för att sälja mer.

Helt galet att Onedrive är på som standard!

Köpt Office365 för mer än tre år sedan och har inte haft några problem med Onedrive, jag är online-inloggad på datorn och nyligen testar Win 11, som jag mot min stora förvåning tycker om än så länge. Se hur länge det håller i sig. Testar Linux regelbundet men är inte där än.

Jag är emot all slags spårningen men vad ska man göra, Jag har en Pixel 6a telefon och där spåras mina saker också.
Valet är enkelt använda produkterna eller vara utan funktioner som man tycker är bra. Man kan liksom inte få båda.

Av Lagers

Vad roligt med ett kylartest mer... mer...

Den där ser ju ut som ett riktigt bra budgetkylare istället för 212an. Om man sedan byter ut fläktarna till några bättre får man mycket mer för pengarna än att köpa en Noctua.

Sitter själv med en Noctua NH-U12A Chromax Black som kostar idag 1549:- på Inet. De ser ju ut som de presterar likvärdigt till en tredjedel av priset.

Av Lagers
Skrivet av jnsson:

Har du någon källa på det? Enligt bilderna i nyheten så står inget om att det är per enhet.

Skulle också vilja se hur de olika abonnenterna ser ut.
Jag fick upp igår kväll att jag skulle betala 119:- när jag loggade in på datorn. Sambon fick upp att det kostade 149:- för Instagram på mobilen. SweC nyheten säger: "På mobil kostar prenumerationen 149 kronor i månaden för både Facebook och Instagram."

Så det kan nog ligga något i att det är per enhet eller liknande.

Jag skulle nog ta bort fb kontot om jag inte tycker det är smidigt att kunna sälja lite saker ibland på lokala fb-grupper. Sedan om jag skulle ta bort facebook skulle jag i samma veva även vilja ta bort messenger och whatsapp men det blir ju lite svårare när släkten/kompiser använder det.

Av Lagers
Skrivet av Swedishchef_90:

Generellt så länge man har kontakt med en distributör och företaget inte bestämt sig för någon exklusivitet på en bestämd plats så skall det gå tycker jag 😊
Vi gör ofta så på jobbet då vissa armaturer inte säljs via en ÅF, då lägger dem upp ett nytt E nummer så vi kan beställa genom för att kunden skall få rätt garantier etc

Har frågat Inet nu och dom skulle kolla upp det med inköparen.

Av Lagers
Skrivet av Swedishchef_90:

Kolla om inte Inet eller någon kan ta in det... Då får du åtminstone lättare med reklamation.

Bra tänkt,Kan ju fråga Inet, Webhallen eller Dustinhome, men tror inte de tar inte sådant som inte finns i sortimentet man fråga kan man ju alltid.

Skrivet av Keffmode:

Nä precis. Jag har faktiskt kört med kabel här nu senaste timmarna utan RGB och det har inte låtit än. Jag behöver köra med kabel när jag spelar.. så det är en big win. Hur man än vrider och vänder på bluetooth-tangentbord så verkar det alltid bli några små micro-avbrott här och där.. som kan förstöra rätt rejält i spel.

Bluetooth kör jag aldrig med, jag vill ha 2.4ghz eller kabel. Men till HTPC kör jag Bluetooth och det fungerar ju bra. RGB är ju häftigt (köpte ett ZON på rea från NON nyss och det är ju lite fint med lite lyse) men verkligen inte något man måste att ha på.

Av Lagers
Skrivet av Keffmode:

Jadu, det är synd att så mycket komponenter nuförtiden får spoltjut. Till och med tangentbord.. Läste lite med att det kan funka att dra ner ljusstyrkan till en lägre nivå för att minska eller eliminera ljudet. Eller ta någon inställning som lyser mindre helt enkelt. Det finns en hel drös med olika typer av RGB-inställningar.

Man behöver inte ju inte ha RGB på i värsta fall och det kan ju inte vara varje tbg som de säljer som har dessa problem. De är ju rätt stora i världen vad jag förstått. Det är iaf tur att du löst det, Coil whine är det jobbigaste med datorkomponenter och teknik.
Köpte ett Mitx 650 moderkort när jag skulle köpa nya datorn och självklart hade coil whine- bara skicka tillbaka på returrätt. Förr va det bara enstaka grafikkort.

Av Lagers
Skrivet av Keffmode:

Ja, verkligen ett konstigt fel!

Efter en snabb sökning så verkar fler ha haft samma problem med olika modeller från Keychron. Här t.ex; https://www.reddit.com/r/Keychron/comments/t6ryhs/high_pitch_...

Värt att kolla upp. Är dock väldigt nöjd med tangentbordet i övrigt.

Det var inte bra att se att flera har problem. Se om jag vågar mig på att köpa direkt från Keychron. Krångligt om man måste skicka tillbaka till USA eller vart de ligger. Min jag tänk köpa är ju bara med sladd så har ju inget val om det låter.

Av Lagers
Skrivet av Keffmode:

Uppdatering.

Har hittat problemet. Känner obeskrivlig lättnad samtidigt som jag känner mig oerhört dum.

Har letat efter problemet helt maniskt i ungefär en vecka. Testat i princip allt man kan tänka sig. Jag har kört med allt urkopplat men måste ha missat en sak..

Hela den här tiden så är det mitt tangentbord som låter. MItt Keychron K10. Att jag inte lyckas lista ut det under hela den här perioden är helt otroligt... Det är när det är inkopplat för laddning via USB.

Så för er som lyckats hitta den här tråden med erat egna problem i framtiden.. här slutade min resa.

Vilket jobbigt fel. Inte alltid man tittar på om ett tangentbord är orsaken. Tur du hittade det till slut och skrev det här med.
Jag är på väg att köpa ett Keychron Q11 som bara finns på deras hemsida. Tänk om det också låter sådär. Jobbigt när det kostar nästan 3k.