Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av Fuzzmeister:

Länkade egentligen bara första bästa produkt, men bra att du varnar! Jag är nöjd med det trådbundna fullsize och musmattan i alla fall.

Jag är nöjd med det trådlösa fullstora. skönt att skriva på. Felet blir ju bara när man inte använt det ett tag. mappade om caps lock till win tangent med autohotkey. Kanske tar en sväng idag och köper lite musmattor. Sambon har en logi billig musmatta som är HEMSK att dra musen på.

Av Lagers
Skrivet av Fuzzmeister:

Produkt: ZON - Home of Victory keyboard3 Wireless
Länk: https://www.netonnet.se/brands/zon%20-%20home%20of%20victory
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7296475
Pris: 199kr

Tack till @Nicklidstrom som tipsade om ett tangentbord tidigare i veckan. Nu är hela sortimentet från ZON nedsatt, tidigare var det bara ett fåtal. Finns en del bra fynd!

https://www.netonnet.se/brands/zon%20-%20home%20of%20victory För att komma till alla produkter.

Superbra pris. men observera att det trådlösa går ner i viloläge så att när du börjar skriva igen så missar den några tecken. både bluetooth och 2.4ghz. Men körde flera månader med kabeln i och det fungerade bra.
MEN ingen WIN-knapp på vänster sida!

Av Lagers
Skrivet av andreasa64:

Nice köp. Jag är på gång att kanske göra ett nytt försök på itx kort till AM5. De hade ju så många problem med coil whine alla ITXkort. Synd att bara Proshop och amazon har detta enklare kort. PMa gärna mig när du byggt och säg hur nöjd du är.

Av Lagers

En WD Black SN850X 2TB Gen 4 från @Inet Megaklick. 999:- Tack Inet!

Av Lagers

Superintressant artikel. Fick man reda på varför man hört detta om japans kondesatorer vs andra.

Av Lagers
Skrivet av anders190:

Läckra! Även om jag blev lite fundersam på en Hot Wheels-produkt utan hjul.

De har ofta lite blandade saker, flygplan och lite annat. Denna var samma design som en annan jag har men målad på ett annat sätt.

Av Lagers

Är man nörd så är man. Nu har jag tre versioner av Hot Wheels Star Trek skepp. Brukar hålla ögonen på Hot wheels för att se om det dyker upp något nytt. Fanns på EKO för 20:-/st. En till mig och en till kompisen

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

En sista release inför påskhelgen. Må ni föräta er på ägg och godis!

  • Markören placeras nu igen inom Ctrl+[ibu] taggarna. Det nya beteendet aktiveras först när man markerar flera paragrafer.

  • Det går nu att se ifall man gillat ett inlägg. Nu behöver man inte längre dubbelrösta. Tummen blir orange först när du gillat inlägget och inte när inlägget är populärt.

Tack för den med tummen, vilket påskägg man fick! Så efterlängtad!
Den skulle ni gå ut med på en nyhet eller så.

Av Lagers
Skrivet av Julkatten:

Stort tack! Slog till på en likadan.

Hoppas du tycker om den också. Är så sugen på att köpa en till och sedan sätta på varje sida av 27" istället. hänga upp dom på sidan liksom.

Skrivet av favouredhawk:

Vad skoj att höra att man inspirerat! Kan bara hålla med, jag är också jättenöjd med skärmen.

Om ni vill gömma kablarna lite så de inte sticker ut så mycket på sidorna och göra det mer stilrent, så kan jag rekommendera att använda vinklade adaptrar. Jag beställde detta 2-pack för USB-C och denna för Mini HDMI från Amazon, men det finns också USB-C adapter på Nördic.

Jag använder bara USB-C, fick inte mini HDMI att funka med laptopen.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Superbra, det va nästa steg att lösa. Och du löser det åt mig. Chansar att mini-hdmi vinkeln fungerar för mig med min dator.
- - -
Idag hämtade jag ut lite annat också.
En ny väckarklocka. verkade riktigt vettig, den lyser inte hela tiden, man ser tydligt när alarm är igång och vilken tid. Verkar verkligen genomtänkt.
Dessa "command" dubbelsidig tejp man kan dra bort (Med krokar heter de Tesa) köpte jag ett helt gäng till. Kopia men fungerar säkert lika bra. Kan verkligen använda till så mycket. Så smidiga.

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

Vi håller nu på med ett projekt med arbetsnamnet bättre forum och de tre första funktionerna har nu lanserats.

  • Omarbetat ny tråd-flödet - du kan inte längre välja en kategori som du saknar rättigheter att skriva till t.ex. huvudkategorier eller kategorier där trådar skapas automatiskt som galleriet. Feedbacka gärna på val av design på desktop.

  • Fetstil, kursiv, under- och överstrykning knapparna genererar öppna/stäng taggar korrekt när flera paragrafer är markerade. Varje paragraf får en egen tagg.

  • Taggar vid profilen i forumet för Redaktion, Moderator och Geeks, för att lättare kunna se vilka som jobbar på sajten. Lättare att se för nytillkomna medlemmar att svaret är "äkta".

Bra funktioner. Helst den sista med taggen är riktigt bra. Lägga till/ändra uppladdade bilder när man editerar en post vore guld värd.

Av Lagers
Skrivet av Julkatten:

Det där såg ju asbra ut, hur stor är din main och ungefär vilken höjd från skrivbordet sitter den? Behöver mäta lite här hemma.

Min 27" är nu 18 cm från skrivbordet. 19 cm till själva skärmen. Har ett 63cm djupt skrivbord. Man kan ju luta den lite mindre men även lite mer eftersom det är IPS ser man ju bra med lite lite vinklat också.
Med det inbyggda stödet blir det lite högre än monitorn, 21 cm.

Av Lagers

Efter @favouredhawk köp (Tack!) så blev det ett köp för mig också. Men jag tog en 2560x1600 16" istället. Så sjukt häftig monitor. Titta så tunna kanter, och då är det inte "bluff-tunna" kanter som många har. Tänkte ha den nedanför för chatt och lite andra saker och kanske kan bli av med den stora bredvid eftersom det är så trångt nu på skrivbordet. Man får med två USB-C kablar och en mini-hdmi-hdmi och strömadapter (usb-c). Sedan kan den stå på en enkelt vikbart stativ, men jag har den mot monitorn men kanske köper samma stativ som favouredhawk gjort. Monitorn går att köpa för ca 1400:- fortfarande. Blev en sådan produkt som man ville ha fler av, utan anledning

Av Lagers

Jag har sett att det är skillnad mellan chromium-baserade och Firefox men kan liksom inte säga att den andra är mycket bättre att läsa en den andra. Sitter nu sedan några år med Firefox men har vivaldi som andra.

Det som jag har märkt är att favoikonerna i bokmärken/favoriter är så dålig upplösning på alla Chromiumbaserade UTAN Edge som är lite bättre. På Firefox är de mycket snyggare. Känns som de komprimerar sönder favikonen när de ska läggas in i favoriterna. Irriterat när man har bokmärkesfältet igång.

Men det jag också har märkt som är lite offtopic är att alla nya Linux-distros har mycket snyggare rendrering av texten eller har snyggare fonter. svårt att veta men känns som hela oset inkl. surfa är mycket snyggare på en linux-dist.

Av Lagers

MS förbättrar rendreringen av fonterna i Chomium webbläsare. Jag visste att det var skillnad mellan firefox och chromium men visste inte varför fonterna på hemsidor såg olika ut mellan läsarna. nu har jag fått svaret.

https://www.windowslatest.com/2024/03/25/microsoft-is-improvi...

Av Lagers

https://swedroid.se/spotify-far-minispelare-pa-desktop/

Spotify får en minispelare, går även att ändra storlek så man får den som man vill ha. Det är nog nästan den ända bra saken de gjort på länge.
observera "Finessen kräver Premium."

Av Lagers
Skrivet av n0kturnal:

Ok de senaste dagarna har jag börjat skönja ett mönster.
Är hela grejen med bumpningen, "Veckans fråga" och liknande posts till för för att de ska kunna smyga in sponsrade "artiklar" i flödet, och samtidigt ha tillräckligt många items mellan varje spons-item utan att det blir för uppenbart?

Även om du kan ha rätt och det är ju en intressant tanke så tror jag faktiskt inte det är därför, dessa Veckans fråga och Snabbkoll körs vissa dagar precis som bumpningarna körs två gånger per dag. På ett schema helt enkelt. De skapas nog för att locka fler till att skriva i forumet vilket i sig gör att de får mer besök och pengar genom deras reklam på sidan och då även sponsring.

De har en fixering av att det alltid ska hända något på framsidan. Och eftersom det bara nästan är Jonas och Calle som gör redaktionellt innehåll om hårdvara eller djupare saker så måste de fylla på med veckans fråga, snabbkoll, krönikor, m.m. Tyvärr!

Känns som de är lika många nu på redaktionen som för flera år sedan (kan ha fel?), men att det dyker upp mindre redaktionellt innehåll och mer nyheter, krönikor, veckans fråga och snabbkoll istället. Mycket mindre egenproducerade innehåll.

Av Lagers
Skrivet av favouredhawk:

Köpt en jämnstor sekundär skärm till laptopen. IPS, 144Hz, 1080p. Ansluts via USB-C eller HDMI. Det var ett inköp på chans eftersom jag inte är bekant med tillverkaren, men för en tusenlapp så är jag nöjd med både skärpa och färg på skärmen!

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Ser trevlig ut, tänkt ett tag om man skulle prova att ha en under primärmonitorn som extra. Har du någon länk vart du handlade den?

Av Lagers

Bra en recension, dessa små tester tycker jag är riktigt roande och bra gjorda. Enkelt och trevligt.

Det är lite habegär, men man kan nog vänta lite till mjukvaran blir bättre då, eller räcker det att ha LibrehardwareMonitor igång på datorn och kunna köra dom från det programmet bara?

Av Lagers
Skrivet av ThousandEyes:

Prova!
Det är det bästa jag gjort, att gå över till Apple och macOS för allting jag gör - förutom spel.

Skulle vilja köpa en billig MAC som kan köra nyaste OSet, men de är så dyra för att leka med. Har knappt suttit på MacOS

Skrivet av dlq84:

ARM eller RISC-V kommer tids nog att konkurrera med x86 även på PC-marknaden och Linux har såklart redan full support, håll ut.

Det kommer ske, men tror det blir lång tid tills dess.
---
Men om vi ska gå tillbaka till rätt ämne så speglar ju inte detta test verkligen. Mycket beror på hur hemsidorna är uppbyggda och hur snabbt de svarar, hur mycket bilder, reklam och hur backend/frontend ser ut. Det är bara för att jämföra de olika rendreringstekniker som finns.

Av Lagers
Skrivet av Yoshman:

M3 Max + Safari. Fortfarande förvånande varje gång: "det är en laptop som är snabbare än Intels/AMDs stationära..."

Klicka för mer information

<Uppladdad bildlänk>

Visa mer
Skrivet av ThousandEyes:

<Uppladdad bildlänk>

33.9 - Safari - MacBook Pro M3 Max 16" 16/40, 64GB

När man ser sådana här resultat önskar man sig ett M3 chip fast med Linux (eller windows) på. X86 är så tråkigt ibland.
Kommer inte gå över till MacOS, fast jag vill prova det under en tid. Men det behövs mer roliga hårdvarunyheter än bara 5% upp och 30grader varmare.