Inlägg

Inlägg som XYZ-saft har skrivit i forumet
Av XYZ-saft

Jag skrev en guide i ämnet för ett bra tag sedan nu, för nån tävling här på Swec. De generella tipsen i den är ju fortfarande aktuella, även om det skulle behövas en del tillägg angående SSD etc nu. Jag har för mig att jag höll den ganska fri från tips på komponenter, men det finns det ju gott om i tråden. Här är den i alla fall:
http://www.sweclockers.com/forum/110-jultavling-2009/889995-a...

Av XYZ-saft

Mitt Corsair HX520W dog igår ganska brutalt verkar det som. Jag kan inte hitta kvittot på det så det lär bli till att köpa nytt. Tänker att det är lika bra att byta upp sig lite när man ändå byter. Frågan är vad jag ska ha. Kraven är:
-det ska vara tyst
-det ska ha modulära kablar

Det ska inte driva nått avancerat system. En phenom II, Ati 4850 och tre diskar typ.

Av XYZ-saft
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Klarar verkligen USB av att driva 3 x 120mm?
Man får väl bara typ 0.5 A utan handskakning?

Du får endast ut 0.5 A med handskakning. Annars är det 0.1A. Så tre 120mm fläktar hade ju varit lite svårt. Har för mig att till och med en 120mm-fläkt kan vara jobbig att få igång på usb.

Av XYZ-saft

Jag är också intresserad av att höra folks åsikter om företagen på listan. Vi fick också brev hem i förra veckan om att Telia inte levererar via GothNet längre, så det är läge att byta till nått annat.

Av XYZ-saft

Roffe ruffs senaste. Panterparken EP. Låter inte riktigt som varken "enna goa låtar" eller "ormar i gräset" men ju mer jag lyssnar desto bättre blir det.

Av XYZ-saft

Så det är så enkelt alltså. Billigaste fraktalternativet blev det. Jag får väl helt enkelt ha tålamod, trots att det är svårt när man väntar på paket.

Av XYZ-saft

Problem med beställning från chilledpc?

Hej,

För knappt tre veckor sedan beställde jag lite saker från chilledpc. Dom skickades 1/3 men sen har det inte hänt något. Det var ett relativt litet paket så jag tycker att det borde ha kommit fram vid det här laget.

Är det någon mer som har haft problem med leveranser där ifrån?

Tack på förhand.

Av XYZ-saft

Två dammfilter från chilledpc.co.uk.
Sen ska det bara införskaffas två dvd-enheter eller så med sata-anslutning så ska mitt bygge startas upp igen!

Av XYZ-saft

Jag har ett liggandes på hyllan, fast 650W-varianten. Känns hyfsat okej i finishen. Lite tråkig sleevning bara. Själva agget ger ett hyfsat gediget intryck. Man får det man betalar för typ.

Av XYZ-saft

Duktigt tyst, men så är den ju byggd för att vara det med. Och då ska det ändå in lite mer ljuddämpning i den. Bygget finns i signaturen.

Av XYZ-saft

Sweet! Första gången jag har lyckats vinna nått i en sån här tävling.

Av XYZ-saft

Scythe ska så klart nämnas, dom har många bra produkter ljudnivåmässigt. Det där med galler ska självklart in också, jag trodde jag hade fått in det under luftflödesbiten.

Jag har använt microfiberduk i datorn. Jag kan inte ge någon säker källa på att det är helt ofarligt, men så länge man inte torkar direkt på komponenter bör det inte vara några problem. Microfiberdukens statiska elektricitet bör inte ha så stor laddning som den som byggs upp om man använder dammsugare. Dessutom kommer överslaget ske mellan det man torkar och duken. Man bör ju självklart alltid tänka igenom vad det egentligen är man gör.

Edit: Jag tänkte väl det! Det där med att ta bort de stansade gallren nämns i näst sista stycket i avdelningen "Luftflöde"

Av XYZ-saft

dlink des 3624 - Har jag köpt nått vettigt?

Hej,

Var på auktion igår och ropade in två dlink des 3624 för 90kr. Mest för att det var skoj att buda på något, och ett par switchar är ju aldrig fel.
Frågan är bara; vad har jag egentligen köpt? Det följde inte med någon instruktionsbok eller så. Så allt jag vet är att det är 10/100mbit/s-switchar med 24 portar.

/xyz-saft

Av XYZ-saft

Sätter du fläkten i mitten av chassiet så kommer du ju ha samma problem som om du satte samma fläkt längst bak, fast på ett annat ställe. Möjligtvis blir det även mer turbulens inne i chassiet.

Du kan ju också se det som att du har en behållare med vatten i som har två hål, i var sin ände. Vad händer om du sätter en propeller som flyttar vatten i mitten, som insug eller som utblås i behållaren?

Av XYZ-saft

Gött, hoppas guiden var till hjälp.

Av XYZ-saft

Jo, det får man. Det står tidigare i den här tråden har jag för mig. Men det är ju nästan bättre att koncentrera sig på en guide och få till den riktigt bra.

Av XYZ-saft

Passiva nätaggregat ska så klart med! Vad jag har hör om semi-passiva nätaggregat, och temperaturstyrda fläktar i allmänhet, så kan upp och nedspinnandet vara mycket mer irriterande än att ha en tyst fläkt som blåser konstant. Jag har också fått den uppfattningen efter lite laborerande med olika fläktprofiler till grafikkort för att få det så tyst (läs behaglig ljudnivå) som möjligt.

Fanmate trodde jag nästan att jag hade fått med, men är dom inte det så ska de självklart också in i guiden!

Av XYZ-saft

Trevligt tips! Det lägger jag till direkt!

Av XYZ-saft

Skönt att det blir jullogga! Annars hade det blivit fel.

Av XYZ-saft

Kom igen med tips nu! Vad saknas? Är det något som är otydligt? Hittar ni något ni tycker är fel, språkligt eller faktamässigt? Jag vill höra vad ni tycker!