Inlägg

Inlägg som XYZ-saft har skrivit i forumet
Av XYZ-saft

Tyst processorkylare A64 3200+ s939

Hej!
Nu är det så att jag har gått och funderat på att skaffa mig en ny processorkylare till min dator. Jag vill ha en som är tystare än den jag har nu (orginal) och som kyler bra. Den ska helst vara snygg med pga. plexi i sidan Jag vill inte betala allt för mycket för den, helst under 400kr gärna mindre :P.
Jag har funderat på Thermaltake Sonic Tower (http://www.microstore.se/ItemInfo?itemId=35127754) och nu är det några saker jag undrar.

För det första: Får den plats? Jag har mätt lite i chassiet och där finns det plats, men det jag är orolig för är moderkortet (MSI K8N Neo4-FI) och minnena (2*512, ena monterat i minnesslotet närmast processorn). Det finns en del resistorer (eller vad det heter ) nära processorn och om jag inte har räknat helt fel kanske minnena hamnar under (?) kylaren. Någon som har några erfarenheter av kombinationen Sonic Tower-MSI K8N-FI?

För det andra: Kyler den tillräckligt eller måste jag skaffa en extra fläkt? Har en A64 3200+ som inte är klockad någonting. Den kommer hamna framför två 80mm chassiefläktar som blåser ut luft och jag har också en fläkt i sidan av chassiet som blåser in luft precis framför kylaren. Processortemperaturen ligger nu på 32-35 grader idle och 45-55 grader i load på ett ungefär.

Tack i förhand
//XYZ-saft