Inlägg

Inlägg som XYZ-saft har skrivit i forumet
Av XYZ-saft

Vi har märkt att det inte fungerar som t.ex. notepad ja. Även om det hade vart skönt om det var så.

Saken är den att vi ska visa att vi kan en del om filhantering, och därför har vi gjort som vi gjort. Vi kommer bara att uppdatera filen då en ny vara läggs in, men detta är inget problem så länge vi får ordning på map skulle jag tro.
Vi kommer då läsa in innehållet i filen om varan redan finns i den, uppdatera antalet mha map och skriva över filen med de nya värdena.

Jag hoppas det kommer fungera som vi har tänkte oss.

Av XYZ-saft

Tack så mycket. Jag får se vad de andra tycker imorgon. Oavsett hur verkar det ju som om vi ska lyckas komma fram till någon lösning. Annars får jag väl skriva här igen.

Tack så mycket för den snabba hjälpen.

Av XYZ-saft

Okej, jag får titta på koden imorgon och se om det går att lösa med map, för det verkar ju uppenbarligen mycket enklare.

Men det går altså inte att genom att hitta en substräng i en sträng att läsa in det som står på raden under denna? För bortsett från detta har vi hyfsad koll på hur vi ska lösa det tror jag.

Tack för hjälpen hittills med.

Av XYZ-saft

find har vi kollat lite på. Det vi dock inte förstår är hur vi ska göra för att ändra på raden efter den rad vi hittat.

map är nog inget alternativ i nuläget, även om det ser ut att kunna passa väldigt bra, då vi inte har så mycket tid på oss att vi kan göra om vårat program så pass mycket.

Av XYZ-saft

Söka i strängar (C++)

Hej,

Nu är det så att vi håller på med ett litet programmeringsprojekt i skolan. Det ska bli ett kassasystem och vi har valt att använda oss av en enkel databas i form av ett textdokument.

Vi har fått koll på hur man läser och skriver till dessa, men inte hur man ändrar i dem. I det här fallet har vi en databas som inehåller de varor som har lästs in i kassan. Då en vara som redan har lästs in en gång (eller flera) vill vi öka en siffra som betecknar antalet.

Ex.
Smör
1

Bröd
2

Kaffe
1

Så läser man in t.ex. en till Kaffe så ska 1 öka till en tvåa i databasen.

Just nu gör vi som så att vi hämtar det nuvarande värdet och ökar på det med ett. Därefter läser vi in hela denna databas i en sträng. Det vi nu vill göra är att i strängen hitta just den vara som lästs in av programmet. Sedan vill vi ändra raden under till det nya värde vi fått då vi läst in den samt ökat antalet med ett och därefter skriva hela strängen till databasen igen.

Huvudproblemet är altså att hitta rätt plats i strängen och ersätta det som står där.

Tyvärr sitter vi ganska fast just nu och därför vänder vi oss till er för att få hjälp!

Är det så att det behövs kan jag ordna fram koden imorgon då jag är i skolan.

Tack på förhand!

Av XYZ-saft

Fick reda på nu i veckan att jag ska göra lumpen i Karlskrona som stridsbåtsförare. Befattningen är Båtchef och jag rycker in 28:e Juli. Jag ser verkligen fram emot det. Om man bortser från att jag kommer sakna lite folk här hemma...

Av XYZ-saft

Vill du ha folk som säger att polisen gör fel så har du valt fel forum. I så fall skulle du postat på MoppeNet. För polisen gör, så vitt jag ser, inte ett enda fel. Däremot gör de som åker på moppen en hel del fel.

Av XYZ-saft

Flygarns haga finns ju också om ni vill sitta och dricka hyfsat billigt öl och tjôta lite. Ligger på en tvärgata till Avenyn, den vid Valand. Kommer dock inte på gatunamnet nu.

Av XYZ-saft

Jag fick min utbildning uppskjuten ett halvår ungefär. Inget som gör något för min del, förutom att jag måste hitta nått jobb att ha fram till jag börjar göra lumpen.

Förhoppningsvis blir det stridsbåtsförare av mig, men blir det inte det så är det amfibieplutonsbefäl som gäller. Ska till Berga hur som helst. Ser faktiskt fram emot det.

Av XYZ-saft

Det här låter ju helt klart intressant. Var ett tag sedan man var på LAN, så det kanske är dags igen. Det brukar ju bli bra när Timmy fixar.

Av XYZ-saft

Fick tillbaks 100 spänn. Men så går man ju i skolan med och har bara tjänat knappt 20k, så det är ju inte så konstigt.

Av XYZ-saft

Man tackar.

Nu har det vart fullt upp med projektarbete och deltagande i tävlingen Blixtlåset, så det har inte vart tid åt det här projektet.

Tanken innan jag började var i alla fall att skapa något eget, tyst och stilrent som kan hänga med ett bra tag framöver. Jag är glad att det inte blir nån nåstalgitripp för mig till mina gamla moddar, då de bestod av ccfl-rör, plexiglas, fläktgaller med mönster och lysande saker i udda kombinationer.

Det blir mer jobb än man tror med att bygga från grunden men det går rätt bra bara man plannerar väl, och inte får för sig att ändra sig mitt i byggandet riktigt så många gånger som jag har gjort.

Det står lite här och var i tråden vart materialet är köpt, men snabbt kan man säga att alu-profilerna är köpta på clas ohlson, alu-plåten på tibnor, skruv och mutter är köpta på Hornbach och ljudisoleringen är köpt på biltema. Moderkortsplåten beställdes från overclockers.com har jag för mig och hårddiskmodulen och lite annat småplock köptes på gtek.se.
Sen är det ju lite saker som jag har hittat här och var i bra och ha gömmorna.

Av XYZ-saft

Lagom mycket ghetto-moddar ju.

För fjärrstyrning kan jag rekommendera vnc. Installera server-delen på datorn du vill styra och klient-delen på datorn du vill kunna styra den från så är det bara att logga in när du vill styra den och logga ut när du vill använda din laptop som vanligt.

Av XYZ-saft

Mycket bra artikel. Jag skulle dock gärna se en artikel om hur man konfigurerar bacula också. Det borde ju inte vara allt för svårt om man vet hur man ska göra. Jag får det dock inte att funka.

Av XYZ-saft

Problem med Bacula Client

Hej,
Läste artikeln om att göra sin egen NAS-server. Sagt och gjort. Rotade fram lite gamal hårdvara och följde guiden. I den nämns att man använder sig av bacula client för att schemalägga säkerhetskopieringar etc.

Jag installerade Bacula, men när jag försöker starta den grafiska delen får jag upp ett felmeddelande som säger att det inte gick att ansluta.

Jag tror att jag skrivit in fel adress till servern, men jag kan trots läsande av dokumentationen som finns på baculas hemsida komma på hur jag borde ha skrivit. Det jag skrev in var \\filserver.workgroup\johan.
Någon som vet vad jag ska skriva in som adress?

Jag antar att användare och lösenord är samma användare med tillhörande lösenord som jag förknippat med användarens felxshare på servern.
Är detta fel?

Tack på förhand
//xyz-saft

Av XYZ-saft

Eller så blåser man av sakerna utomhus så är det inga problem med att dammet yr runt.

Av XYZ-saft

Annars borde väl en HR-03 (sli) fungera rätt bra. Med lite lätt luftfläde över den så borde det inte vara några problem som helst tycker jag. Eller så sätter du helt enkelt dit en stor fläkt på 7V eller så, så borde inte ljudnivån vara något problem.
Tyvärr har jag inget bra svar om grafikkortskylaren.

Av XYZ-saft

Här har du kitet: http://gtek.se/index.php?mode=item&id=2172&session=f317ac89db...
Inte helt enkelt att hitta om man inte vet vad man letar efter. Hade dock lite för bråttom då jag skrev mitt förra inlägg, så jag han inte leta fram länken.

Av XYZ-saft

Man ska alltid vara mycket skeptisk till tillverkarens siffror vad gäller ljudnivå och mängd luft som flyttas. Det är sällan dessa siffror stämmer. Dessutom har vissa fläktar ljud för sig inom vissa frekvensområden som gör dem jobbigare att lyssna på, trots att de enligt decibelmätningar ska vara tystare än andra fläktar.

Jag kör på Nexus-fläktar och är mycket nöjd med dem. Har dock aldrig hört en Noctua så jag kan inte jämföra. Men jag skulle ändå välja Nexus-fläktar i dagsläget, då de ger bra prestanda per krona.

Av XYZ-saft

Gå till närmsta datorbutik så lär du ju kunna få några gratis/billigt. Annars kan du ju rota fram byglar från nån skrotad cd-enhet eller så.

Som on/off-knapp duger valfri momentant slutande brytare. Finns ett kit på Gtek med färdigt sånt kablage.