Inlägg

Inlägg som XYZ-saft har skrivit i forumet
Av XYZ-saft
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Tjena på're safto! Trevlig kommentar i min tråd och varje gång de dyker upp sånt så klickar de till i hjärnan "måste... fortsätta" ungefär. Självförtroendet höjs minst sagt, inget snack om saken.

De går ju mot slutet nu fast då sakta men säkert.

- 3 plåtar ska planslipas och putsas upp fixas och pillas med.
- PSU'ns strömkontakter måste bli fler inkl. sleevning och sist spraya höljet
- Sist men inte minst massvis av övriga detaljer vad gäller kabeldragning och se till att vattenslingan fungerar som den ska.

Jag känner igen det där klickandet i huvudet, och jag kännde att ditt bygge är ett sånt som verkligen inte får stanna av i dessa tider då det råder väldig brist på riktiga modifikationer på det här forumet! Man blir så less på alla USB-moddar, datorhörnor och allt vad det är...

Se till att bygga klart, så ska jag följa bygget med glädje.

Jag har haft lite småplaner vad gäller vattenkylning till min dator, men det först och främst känner jag att det skulle behövas ett system i värt att kyla med vatten.

Jag ska försöka få tummen ur och bygga klart det här åbräket nu med. Laptopen kan få duga som primär-burk så länge känner jag.

//xyz-saft

Av XYZ-saft
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Hm..?? Vad menas egentligen ?

"Ikonik säger sig vara först med att ha en trådlös kontakt mellan sina Vulcan nätagg och valfritt moderkort (som har USB-kontakt)."

http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6078&page=4

Kan man få en förklaring ?

Jag skulle tro att funktionerna det står om på bilden under är kopplade till den trådlösa funktionen. Man kan altså få fram data och styra agget men slippa att koppla in sladdar, utan data-överföringen sker trådlöst.

Måste säga att det verkade finnas lite trevliga saker där. Man hade inte haft något emot att strosa runt där ett tag.

Av XYZ-saft

Det här är ett underbart projekt! Jag vet hur lätt det är att tappa sugen, men jag hoppas verkligen att du orkar fixa klart. Jag tycker i alla fall att bara känslan av att man har gjort det själv och vetskapen om att det inte finns något lika dant chassie lätt är värt tiden, arbetet och pengarna.

Och skulle man fått för sig att köpa nått färdigt så hade man ju ändå fått modda det för att få det som man vill. Särskilt om man, som du gör, håller på med vattenkylning.

Det är lugnt 10p och jag måste få säga att det här galleriet har inspirerat mig till att försöka bygga klart mitt chassie.

Lycka till!

Av XYZ-saft

Jag har också för mig att jag läst om att det skulle bildas Ozon vid denna typ av kylning. Jag var lite inne på att bygga nått sånt tills jag läste det. Jag menar, dator helt utan rörliga delar; Ja tack! Fast kanske inte på bekostnad av att man pajjar lungorna...

Av XYZ-saft

Det optimala hade varit om man hade 100% släta ytor på både kylare och processor samt fullständig kontakt mellan dito. Kylpasta leder sämre än metall, men betydligt bättre än luft. Man ska altså inte ha mer kylpasta än att den precis fyller upp alla håligheter och ställen där kylare och processor inte har kontakt för att uppnå bästa resultat.

Så liknelsen med bensinen för bilen är faktiskt väldigt dålig. Det är väl snarare som blytillsats för bensin till gamla bilar. Det är inte bra egentligen, men utan den så fungerar det betydligt sämre.

Av XYZ-saft

Vad i hårdvaruväg du ska satsa på beror ju på antalet simultana anslutningar servern ska klara av, samt vilket operativsystem du ska använda dig av.

Men eftersom det här är modifikationsdelen av SweC så lägger vi fokus på chassiet. Jag skulle säga att det är viktigt att få till bra kylning i kombination med några bra dammfilter för att livslängden på hårddiskarna ska bli lång och för att hålla nere serviceintervallen.

Du behöver verkligen inte kunna svetsa. Skruv och mutter håller ihop saker bra. Släng ett getöga på mitt bygge bara.

Det absolut viktigtaste är dock, enligt mig, att du plannerar. Tänk igenom hur du vill bygga, hur du ska göra det och vad som kan gå fel. Sedan ritar du och tänker igenom allt igen. Sedan tänker du en extra gång. Sen kan du plocka fram verktygen och börja skapa. För när du väl har borrat/sågat/dremlat så är det ofta för sent att ändra sig.

Lycka till.

Av XYZ-saft

Winampkontroll av knapparna i fronten! Underbart att se att det fortfarande är nån som moddar vettiga saker på det här forumet.

Av XYZ-saft

Nexus kör jag på och jag har svårt att tänka mig att det kan vara värt att slänga ut sisådär 100kr till per fläkt faktiskt. Dom låter int särskilt mycket, det är andra komponenter i min dator som låter mest och då har jag ändå medvetet införskaffat tysta komponenter.

Att det, som någon skrev, är 8800gt som lät mest i ett system med dem är inte så konstigt enligt mig. De jag har hört har låtit som tröskverk med orginalkylning på.

Och vad gäller trådskaparens system så hade det nog varit bättre att byta ut eller ta bort de två 80mm fläktarna i sidan för att få ned ljudnivån och på köpet antagligen få mindre störningar på luftflödet genom lådan.

Men det är ju lite sent nu, med tanke på att tråden är från 2007...

Av XYZ-saft

Jag har löst det här med lite elektronik, gjorde det som projektarbete. Det blev dock ganska mycket mer avancerat än att bara koppla en telefon direkt till musen.

Man kopplar in kretsen till moderkortet och till en telefon. Skiten ger dessutom lite signaler tillbaks så man vet om datorn är igång, om den är ansluten till nån spänningskälla och lite sånt.

Av XYZ-saft

Det står ju till och med längst ned på din bild att det är Apache 2.2.0 som är den typ av server som körs. Bara att läsa lite på www.apache.org så ska du nog hitta det du letar efter.

Av XYZ-saft

Om det först och främst är låg ljudnivå du är ute efter så kan det vara värt att slänga ett öga på Schyte Ninja. På den kan du dessutom montera fläkten på vilken sida du vill. Fungerade ypperligt i mitt 939-system.

Av XYZ-saft

Antar att den här kartan enbart gäller för bostadsbolaget? För jag har då haft fiber i snart ett år skulle jag tro och jag bor nånstans mellan Rambergsstaden och Kyrkbyn på den där kartan.

Av XYZ-saft

Snackar vi tvåtaktare så är väl det västa som kan hända av lite för mycket olja att saker och ting sotar igen lite snabbare, men det bör (enligt vad jag har lärt mig) inte vara nått mer med det. Oljeslangen brukar väl fästas i insuget eller i förgasaren, men vart låter jag någon som vet svara på.

Edit: Såg nu att det var en moppe det handlade om. Då ska det jag skrev ovan stämma. Ingen fara med oljan altså, och oljeslangen brukar kopplas på en nippel som sitter på insuget. Men om du kör utan slang nu, går den inte sämre då? Jag tycker den borde dra tjuvluft. :/

Av XYZ-saft

Det som förvånar mig mest med denna nyhet är trots allt inte det illa utformade diagrammet, utan snarare Sweclockers redaktions sätt att framställa det hela på.
Jag vet inte om det bara är jag, men jag tycker att det känns som om redaktionen i den senaste tidens nyhetsrapportering vad gäller Ati/Nvidias kommande grafikkort har varit väldigt Nvidia-vinklade och vinklat rapporteringen på ett sådant sätt att Nvidia framställts som bättre än Ati. Till exempel det faktum att de inte verkar ha tittat ordentligt på diagrammet eller är kritiska till det sätt som testerna utförts på utan rapporterar att prestandan är flertalet gånger bättre.
Nej, skärpning säger jag bara. Och jag väntar fortfarande spänt på kommande, vettiga, tester.

Av XYZ-saft

Snyggt byggt. Men ni har inga bilder på insidan då den är färdigbyggd? Såg ut att bli mycket sladdar på lite utrymme. Skulle vart skoj att se kabeldragningen, då den i ett sånt här bygge om något verkligen kan komma att spela roll.

Av XYZ-saft

Komponenterna ska vara med. Maila eller ring dem och klaga, så borde det ju gå och lösa. Funderar själv på att köpa ett sånt kit och bygga festivalstereo.

Av XYZ-saft

Att hota med kärnvapen hade inte varit nån bra idé skulle jag tro, då det skulle ge USA en anledning att attackera. En anledning som rättfärdigar en sådan attack bra mycket mer än att de skulle ha några servrar som eventuellt möjligtvis kan tänkas innehålla material som till viss del kanske föreklar lagbrott i vissa länder i världen.

För övrigt verkar det vara rätt faschinerande, Sealand. Jag tror jag ska läsa mer om det när jag inte är så trött.

Men fanns/finns det inte ett transport/container-företag som heter sealand? Har för mig jag har sett det namnet på containrar några gånger.

Av XYZ-saft

Och finns den inte på nätagget så finns det billiga adaptrar du kan köpa.

Av XYZ-saft

Jag moddade nyss ett billigt nätagg. Plockade bort fläkten och lät luftströmmen genom datorn blåsa genom nätagget. För att få kylning i agget där jag ville såg jag till att täcka för alla hål där jag inte ville att det skulle blåsa och riktade på så sätt luftströmmen.

Detta har fungerat väldigt bra, och det enda jag gjorde var att hålla lite koll på temperaturen i början. Jag tror dock inte att det är något att rekommendera om du inte har bra luftgenomströmning.

Av XYZ-saft

Jag kan verkligen rekommendera någon form av ryggsäck med vattenblåsa i. Det är guld värt när man är ute och springer eller cyklar. Antagligen även då man åker inlines kan jag tänka mig, även om jag inte sysslar med det.

Jag har en som det går ner en blåsa och en lite tunnare tröja i eller två blåsor. Har för mig att jag köpte den i en friluftsbutik här i Göteborg. Femmans sport om jag inte minns helt fel.