Inlägg

Inlägg som Kazutoyo har skrivit i forumet
Av Kazutoyo
Skrivet av Blackwizard:

Ni som har spelet, är de inte ett bra spel ändå? Vilket betyg skulle ni ge de? Funderar på inskaffat spelet framöver.

Jag har spelat det i ungefär 60 timmar och är i stort sett klar med spelet, inte många sidouppdrag kvar och har bara sista huvuduppdraget kvar, ger det nog 7/10.

Av Kazutoyo

Aldrig gjort något in-app köp, det är något jag ställer mig ytterst tveksam till. Undviker även grejer med månadskostnader.

Köpte min första smartphone för 11 år sedan och har sedan dess köpt appar för kanske 200kr, så mindre än 20kr per år, även om det nu är 3 år sedan mitt senaste appköp. Alla mina appköp har varit spel, det finns ingen nyttoapp jag har något behov av. Dom enda två "udda" nyttoapparna jag använder är väl foobar2000 (musik) och HERE WeGo (kartor) och dom är båda gratis. I övrigt så är det bara normala gratisappar som Swish, BankID osv, inget speciellt.

Bästa köpet har utan tvekan varit Final Fantasy Tactics när det var på rea. Det är antingen det eller ScummVM som används om jag spelar på mobilen.

Av Kazutoyo

Väldigt trevligt chassi, funderar på att skaffa ett till min nästa dator.

Nu är jag väl lite gammalmodig, men använder fortfarande min optiska läsare ganska så ofta, och har inte lyckats hitta en enda bild med en Define 7 Compact med en optisk läsare. Det är gärna något jag skulle vilja se innan ett köp. Eller får jag nöja mig med en större Define 7 om jag vill ha en optisk läsare?

Av Kazutoyo

Körde Windows 2000 Pro rätt många år, fram till 2006 eller 2007 om jag minns rätt, då jag bytte till XP helt enkelt för att det var problematiskt att få en del nyare spel att fungera. Men det är fortfarande min favorit när det gäller Windows, nyare versioner har så mycket bloat som jag inte är intresserad av.

Av Kazutoyo
Skrivet av evirob:

Men hur ofta "spelar" du på fler än 16 instrument samtidigt från ditt piano?

Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt "om jag bara hade fler kanaler" under dom 30 år jag komponerat midilåtar, så hyfsat ofta.

Av Kazutoyo
Skrivet av jolu:

För ett digitalpiano är nog fördelen ganska nära noll.

Jag kommer ju inte bara använda digitalpianot till att spela på, utan att komponera med också. Att kunna använda mer än 16 kanaler är rätt önskvärt.

Av Kazutoyo

Jag har kollat runt lite på digitalpianon den senaste tiden, speciellt intresserad av Yamaha CVP-701 för tillfället, men mer och mer känns det nästan som om man borde vänta tills det finns digitalpianon som stöder MIDI 2.0. Knepigt.

Av Kazutoyo

Har nästan uteslutande spelat på datorn sedan jag började med C64an 1984. Men sedan för några år sedan så gick världens bästa datorstol sönder och jag började mer och mer att spela på PS4an liggande på soffan. Och där är jag fortfarande, spelar nu i stort sett bara på PCn när jag verkligen vill spela med musen, som med Stellaris och andra strategispel.

Av Kazutoyo

Hmm, Ryzen 7 3700X kan bli ett köp, men jag skulle gärna vilja ha en energisnålare processor med ett TDP på 45W då jag vill ha en rätt sval dator.

Av Kazutoyo

Red Hat 4, någon gång under 1997. Det var på en CD-skiva som följde med någon tidning jag köpte.

Av Kazutoyo

Hoppas verkligen QuackShot är med. Road Rash vore trevligt också.

Av Kazutoyo

Kommer tyvärr inte, mår allmänt skit med en kraftig huvudvärk så har jag ingen motivation att spendera tid i en högljudd miljö, och stannar hemma. Vilket känns lite dumt då jag bor mitt i centrala Växjö och väldigt nära O'Learys (<200m). Men hoppas ni andra har en riktigt bra kväll!

Av Kazutoyo

Är inte så aktiv på Sweclockers, men bor i Växjö och det vore trevligt att träffa nytt folk. Deras Game Steak är god, så det vill jag ha.

Av Kazutoyo
Skrivet av anon159643:

Så går det när det för många bara finns en enda mobiloperativsystem som de kan acceptera. Kanske leder detta till något bra som att Ubuntu Phone liknande operativsystem blir större?

Det vore trevligt, min primära mobil använder Sailfish OS och jag skulle gärna se det bli större och få mer appar som BankID, Swisch osv.

Av Kazutoyo

Jag är intresserad av att köpa en 2700 och underklocka den och på så sätt ha en väldigt energisnål sval dator. Såg en kommentar på nätet om det, ska tydligen vara väldigt lätt att göra. Så jag undrar, stämmer det här?

Citat:

You can go into Precision Boost settings. Set it to Manual, and just set Max Power Consumption to 45W. Done, all automatic functions still work.

Av Kazutoyo
Skrivet av huttala:

Hur fungerar det med Android-appar? Tänker specifikt på bank-id.

Dom Android-appar jag installerat, som Foobar2000 mobile och HERE WeGo fungerar fint.

Dock så prövade jag nu att installera BankID , och det var mindre lyckat då det vägrade starta ordentligt då jag inte installerat Google Play Services ännu, men det är möjligt att göra. Gjorde en sökning, och andra svenskar har fått BankID att fungera i Sailfish.

Skrivet av huttala:

Och hur är det med kameran jämfört med Android på den där telefonen? Eller du kanske inte testa den öht innan du skicka in sailfish?

Kameran är lite sämre, men det verkar inte vara någon större skillnad. Men jag har inte använt kameran mycket, varken med Sonys egna mjukvara eller nu med Sailfish, så du får väl ta mitt svar med en nypa salt.

Av Kazutoyo
Skrivet av klk:

Hade också tänkt och skaffa mig en Sony Xperia och köpa till sailfish

Jag är nöjd med den än så länge. Kanske lite för stor, men jag vänjer mig nog snart. Xperia X finns hos Netonnet, har visst gått ner med 300kr sedan jag köpte min för 1,5 månader sedan också. Men det var lite bökigt att låsa upp den så man kunde installera Sailfish X på den, tog lite tid.

Skrivet av klk:

Hade två stycken Nokia N9

Nokia N9 är vad jag har använt dom senaste 6 åren fram till nu i helgen. Suverän mobil. Men det var verkligen dags att byta då den var så sliten och använd, dom senaste veckorna så satt till och med SIM-kortet löst i den så den förlorade kontakten med operatören ofta.

Av Kazutoyo

Det jag tycker är det största misstaget Microsoft gjorde med Windows Phone var att Windows Phone 7 kunde inte köra program native, utan det var bara UWB. Dom fixade det sedan med Windows Phone 8 så det blev lättare att porta iOS/Android-appar till det, men då var det redan för sent och all hype som Windows Phone hade innan lansering var som bortblåst.

Skrivet av klk:

De var överlägsna på mjukvara med, meego harmatan som elop kastade på sophögen är det bästa operativet som funnits för mobiler. Nokia var även långt före andra på annan mjukvara, exempelvis kartor och navigering

Överlag var dock inte Nokia speciellt bra med mjukvaran, Symbian var osmidigt att utveckla till (vilket dom tjänade pengar på genom att erbjuda konsulter som hjälpte tredjepartsutvecklare när Symbian var överlägset största smartphone-OSet på marknaden) och flera av deras mjukvarusatsningar var klumpiga och lanserades långt efter vad som hade planerats. Speciellt deras N-Gage 2.0 ser jag som ett massivt misslyckande och hela deras Ovi-ekosystem av tjänster och appar var ju sådär. Undantagen var just Maemo/Meego och kartorna. Nokia Maps (nu Here WeGo är överlägset bäst när det gäller kartor och navigering.

I alla fall. Lyckligtvis så startade några före detta anställda hos Nokia företaget Jolla och har med sitt Sailfish OS fortsatt utveckla Mer (som i sin tur bygger på Meego). Så sent som igår så släpptes Sailfish X till Sony Xperia X som jag ska köpa och installera i helgen. En trevlig sak med Sailfish OS är att man kan köra Android-appar, fast man slipper Android. Ungefär som WINE till Linux. Visst vore det trevligare om det fanns fler appar till Sailfish som var native, men nåja.

Hmm, nu blev det ju lite skit mot Symbian, men jag gillade hur snabbt och bra det funkade på den relativt klena hårdvaran då, och Symbian-versionen av Sports Tracker är fortfarande den bästa versionen (hur är det möjligt!?). Och symbianmobilen N82 från 2007 är nog fortfarande min favoritmobil genom tiderna och att spela spel på den via ScummVM var så episkt. Synd bara att den är så omodern så det är ingen idé att använda den längre.

Av Kazutoyo

Snabbare CPU är trevligt. Hoppas RP3 ser likadan ut som RP2 så det passar i min nuvarande lilla låda.

Av Kazutoyo

Besviken då jag hade hoppats att Copygate skulle gå djupare.

Tycker också det är trist att det inte finns någon textning, något som skulle finnas enligt deras kickstarter, och något jag behöver för att se något avslappnat och bekvämt då jag är hörselskadad.