Inlägg

Inlägg som Kazutoyo har skrivit i forumet
Av Kazutoyo

"Bekväma att ha på sig länge" är helt klart det viktigaste för mig, vill inte känna obehag och få ont i huvudet bara för att jag har haft dom på mig i i någon timme. +6 timmar utan obehag vill jag få ut ur dom.

Ljudet är dock såklart viktigt det med, köpte ett par bluetoothhörlurar på rea för ett tag sedan som jag tänkte ha på mig när jag är ute och promenerar, och tyvärr så är ljudet alldeles för inriktat på basen. Man hör bara bas, inget mer.

Av Kazutoyo
Skrivet av UndaC:

Fallout New Vegas <3

Under E3 2008 när Bethesda marknadsförde Fallout 3 som satan, så gav dom ut Nuka Cola-flaskor. 13 år senare så är min flaska fortfarande i kylen, oöppnad.
https://fallout.fandom.com/wiki/Fallout_3_promotional_items#N...

Av Kazutoyo

Förstår det inte riktigt, jag älskar apelsiner och allt möjligt som har med apelsiner att göra, men jag ogillar verkligen kolsyrade apelsindrycker, tycker dom är vidriga. Apelsinsaft, fantastiskt. Samma apelsinsaft blandat med kolsyrat vatten? Vidrigt.

Av Kazutoyo

Jag saknar fysiska knappar, gillar verkligen min 12 år gamla Nokia E52. Om man kunde köra en del appar som mobilt BankID så skulle jag nog fortfarande använda den, synd att dom aldrig släppte mobilt bankID till Symbian.

Av Kazutoyo

Trevligt, mitt nästa datorköp blir nog i slutet av nästa år, strax innan Starfield släpps.

Av Kazutoyo

Tycker det hela hanteras rätt så dåligt av Postnord nu för tiden, tar galet lång tid.

Den 8 april så köpte jag en DVD-box från UK Ebay, det skickades ganska så snabbt och nådde Sverige och sedan så försvann det. Över 3 månader senare så fick jag tidigare i veckan ett brev från Postnord om att jag skulle betala moms (75 + 48kr) vilket jag gjorde, och så fick jag paketet idag.

Av Kazutoyo

Unavowed är ett av dom absolut bästa som släppts dom senaste tjugo åren, och släpptes igen idag till Switch.

Av Kazutoyo

Har en bärbar dator från 2017 som har TPM 2.0, dom andra två är rätt så körda när det gäller Windows 11. Men det känns rätt okej ändå, hade tänkt att byta ut båda två inom en hyfsat snar framtid. Det blir väl en ny stationär dator nästa år (så jag kan spela Starfield) och sedan en till bärbar året efter det.

Av Kazutoyo

Just nu så är jag rätt så ointresserad av en Switch Pro, får vänta och se hur står skillnad det egentligen blir.

Till exempel, prestandaökningen med DSi jämfört med DS var ju inget att hurra över, för inget spel tog ju till vara på den. Likadant med 3DS och New 3DS där enda fördelen med New 3DS var Xenoblade Chronicles och Super Nintendo Virtual Console, inga normala spel till 3DS fick ju någon prestandaökning, inklusive dom som hade behövt det som Dragon Quest VIII.

Av Kazutoyo

När det är +25C så blir jag i stort sett värsta slöfocken och helt soffaliggande framför en stor tornfläkt som får jobba hårt hela dagen. Försökte gå en sommarkurs på distans förra sommaren men det gick åt helvete. Gladast är jag när det är runt 15C.

Av Kazutoyo

Det hände ju i stort sett varje kvartal under 9x-tiden, men sedan jag började med Windows 2000 Pro så har det blivit allt mer sällan. På min nuvarande dator så har jag bara installerat Windows en gång och sedan kört med det, och det är en rätt så gammal burk nu så det var ju +5 år sedan. Det blir väl ett nytt datorköp nästa år strax innan Starfield släpps.

Av Kazutoyo
Skrivet av Aka_The_Barf:

det är bethesda vi snackar om här

Motorn har alltid varit rätt usel på de flesta av deras spel och buggig, tror inte det kommer ändras.

Motorn har varit helt fenomenal på den viktigaste punkten, hela deras motor och arbetsmiljö bygger på "better and easier to develop content over render speed" som inte bara är en helt giltig kompromiss, utan också visat sig vara väldigt framgångsrik. Utan det så skulle bokstavligen inte deras stora modding-gemenskap existera.

Av Kazutoyo
Skrivet av Neon:

Visst var det Bethesda som lyckades köra Fallout i backen?

Det var Interplay som lyckades köra Fallout i botten med att lägga ner Van Buren och satsa på det värdelösa Fallout: Brotherhood of Steel till PS2/Xbox som var en kolossal flopp så dom tvingades sparka majoriteten av sina anställda och senare även sälja sina IPn.

Skrivet av Aka_The_Barf:

fallout 4 är från 2015, borde vara något liknande här.

Dom har nog utvecklat motorn en hel del på sju år.

Av Kazutoyo

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Och Starfield.

Av Kazutoyo

Föredrar Dualshock/Dualsense, men på PC så blir det ändå att jag kör med en 360-kontroll så det blir rätt när QTEs och liknande grejer händer på skärmen.

Av Kazutoyo

Bryr mig inte om prestanda i bärbara datorer, vill främst att den ska vara tillräckligt energisnål så den är helt fläktlös.

Köpte en ASUS ZenBook UX330CA-PURE7 för 4 år sedan som är fläktlös och jag är fortfarande rätt nöjd med den, men skulle inte tacka nej till en nyare modell med större skärm (15" istället för 13").

Av Kazutoyo

Det enda jag varit intresserad av på Prime är Good Omens, men köpte den på blu-ray istället så meh.

Av Kazutoyo

Råkade aldrig ut för detta själv, men min bästa kompis fick ett brev som krävde 6000kr (eller vad det nu var) och hävdade att hon hade laddat ner 2-3 avsnitt av serien Ash vs Evil Dead.

Av Kazutoyo

Just nu har jag en 4 år gammal Sony Xperia X där jag avinstallerade Android OS och installerade Sailfish OS istället. Nästa mobil blir väl en Sony som jag gör samma sak med. Att deras mobiler fortfarande har 3,5mm hörlursuttag ser jag också som ett stort plus.

Av Kazutoyo
Skrivet av Elfsberg:

Spelet är ju helt galet snyggt i 1440/4K, men jag vet inte.. sååå mycket snyggare än Doom Eternal är det knappast och där har jag snarare 200 fps än 80.
Doom är visserligen inte alls lika snyggt på nära håll, så jag tänker att spelets prestandaproblem är knutet till skalning av detaljrikedom eller nått sånt.

Du kommer alltid få lägre fps i en öppen spelvärld där massor av grejer pågår i bakgrunden och mängder av olika data streamas beroende på vilket håll man går åt, än ett spel som är indelat i banor. Det är inte riktigt en rättvis jämförelse.