Inlägg

Inlägg som Kazutoyo har skrivit i forumet
Av Kazutoyo

Utseendet är viktigt för mig när det gäller routrar för dom flesta är så oerhört fula, jag vill ha något mer stilrent. Det är också något jag tänker på när jag köper ett chassi. Annars så bryr jag mig inte nämnvärt.

Av Kazutoyo

Kan bli ett köp. Använder för tillfället en ASUS Zenfone 3 som jag har varit väldigt nöjd med, men känner att det kanske är dags att uppgradera till något nytt snart.

Av Kazutoyo

Hörapparaterna.

Av Kazutoyo

I början av 2006 så behövde jag uppgradera datorn för att kunna spela TES4: Oblivion. Hade ont om pengar och bestämde mig för att köpa begagnade moderkort och processor här från Sweclockers. Det visade sig att moderkortet var rätt så instabilt, och kraschade var ~15 minut. Aldrig mera begagnade datorkomponenter.

Av Kazutoyo

Har under två årtionden av datorbyggen alltid prioriterat energisnålhet över prestanda, har aldrig köpt en processor med en TDP över 65W. Om jag köpte en processor idag så skulle det tex troligtvis bli en AMD Ryzen 9 7900, 12 kärnor på 3,7GHz med en TDP på 65W. Det gäller inte bara processorer utan andra delar också, som grafikkort (har vanligtvis köpt AMDs X600-serie dom senaste gångerna) och nätaggregat (80 Plus Platinum eller bättre). Brukar "lyxa" till det med lådan, blir något minimalistiskt och stilrent från Fractal Design, inget blingbling och RGB för min del.

Något jag inte prioriterar överhuvudtaget är tangentbordet, använder fortfarande ett Gateway 2000 OEM tangentbord från datorn min far köpte 1997.

Av Kazutoyo

Mitt internet från Bahnhof har gått ner i pris, med 50kr. Men priset för stadsnätet har gått upp med 30kr.

Av Kazutoyo

Har rätt så många maskiner i köket; slow cooker, popcornmaskin osv. Men inget är uppkopplat förutom min Bose SoundTouch 10 som jag använder som radio medan jag pysslar med matlagningen.

Av Kazutoyo

För 20 år sedan när jag registrerade mig på eBay så var alla användarnamn jag ville använda redan upptagna. I ett ögonblick av ren frustration så skriver jag "burkmat" och det var ledigt, och jag använder det fortfarande.

Av Kazutoyo

Jag saknar IE, i mitt tycke så var det den bästa RSS-läsaren, och jag gillar hur alla sparade favoritlänkar var sparade i en katalog med separata filer. Skulle dock inte kalla det den bästa webbläsaren på långa vägar.

Av Kazutoyo

Använder en ASUS Zenfone 3 som jag köpte för 1500kr hos netonnet för snart 5 år sedan, och har inga planer på att byta, det är något som ligger flera år in i framtiden.

Av Kazutoyo
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Nja, Mutant Year Zero är post-apokalyptisk, medan Mutant 2089 är cyberpunk. Som att jämföra Fallout med Cyberpunk 2077, typ.

Av Kazutoyo

Som grabb så var jag ett stort fan av Mutant 2089, och har velat se det som ett dataspel sedan tidigt 90-tal.

Av Kazutoyo

Har en svart TV-bänk som jag köpte hos Jysk ~10 år sedan. Lite svårt att se vad som är vad då allt är svart, men TV och blu-rayspelare, Switch, Wii och PS4 är på bänken, Xbox 360 och PS2 på hyllorna i mitten och diverse spel i dom två lådorna längs ner. Väggen bakom är helt vit och tom då det känns bäst för ambilight-effekten från TVn, vilket inte demonstreras så bra på bilden men iaf.

http://privat.bahnhof.se/wb462449/Vardagsrum1.jpg

Av Kazutoyo
Skrivet av mrqaffe:

Här har du en på 5 Tbyte som finns i lager.
https://www.proshop.se/Haarddisk/Seagate-BarraCuda-25-ST5000L...
men det är klart att de inte rymmer lika mycket som de med större skivor för centrumet på dem tar ju relativt sett en betydligt större andel av totalytan än på en 3,5" enhet så diametern är viktig.

Tack, men den är för tjock och får inte plats. Finns inga under 9,5mm som är större än 2TB, precis som för 8 år sedan.

Av Kazutoyo

Har rätt så mycket gamla grejer i garderoben, 20+ år gamla hårddiskar och grafikkort man aldrig kommer att använda igen osv.

Av Kazutoyo

Tycker det är en tråkig utveckling. När jag köpte en PS4 för ett antal år sedan så var en 2TB 2,5" hårddisk det med den största lagringen som fick plats, och det är fortfarande fallet idag med. Utvecklingen av 2,5" hårddiskar är helt stendöd. Hade gärna haft en intern hårddisk med tillräckligt med lagring för alla mina spel.

I alla fall, förra året så köpte jag en NAS och två hårddiskar på 18TB till den där jag lagt in en massa rippade CD/DVD/blu-ray-skivor. Kommer nog att köpa en 18TB hårddisk i år med, till datorn då min gamla 4TB knappt har någon ledig plats kvar.

Av Kazutoyo

Bra regel. Var moderator på ett stort internationellt spelforum under 00-talet och under det amerikanska valet 2004 brakade helvetet lös. Så vi började med reglerna att ingen religion eller politik var tillåtet och det blev genast mycket bättre.

Av Kazutoyo

Min far köpte en C64 1984 när jag var sju år. Till en början så var jag inte direkt intresserad, min jämnåriga kusin var mycket mer intresserad av den än vad jag var och började hälsa på oss oftare. Men sedan en dag så spelade vi Wizard of Wor och oj vad roligt det var att skjuta monster tillsammans med någon. Började att spela mer spel efter det. Och började lära mig lite grundläggande BASIC på C64an också. Sedan köpte min far en Amiga 1000 1987 och en 486 PC 1994 så man höll sig ganska så uppdaterad när det gäller datorer.

En annan rolig grej att min far var den första i området som skaffade en dator, och det tog inte lång tid innan jag fick smeknamnet "data" där av grannkompisarna. Sedan så började fler kalla mig det i skolan osv, och plötsligt så visste alla jämnåriga ungar i staden vem "data" var men ingen aning om mitt riktiga namn. Det fortsatte så tills jag tog studenten och flyttade till en annan stad för att plugga på universitetet, då försvann plötsligt smeknamnet jag haft i närmare 12 år på en natt.

Av Kazutoyo

Min far köpte en C64 1984. Kom hem från skolan och han hade spenderat dagen med att skriva in ett BASIC-spel från en tidning som var ett rymdspel med tre banor. Har fortfarande ingen blekaste aning om vad det hette, vilket stör mig. Har inte kunnat kolla upp det heller, då han sålde datorn 1987 när han skaffade en Amiga 1000.

Av Kazutoyo

Jag brukar skotta utanför hemmet och åt mina två grannar som är pensionerade när det behövs, men det har inte hänt ännu då jag bor i sydliga Sverige. Det kom en del snö i går natt men det smälte bort av sig själv under dagen.