Inlägg

Inlägg som Kazutoyo har skrivit i forumet
Av Kazutoyo
Skrivet av walkir:

Kollade precis min sambos M1:a med 8GB RAM. Swapfilen var på 1,3GB, så du håller datorn helt klart fel

Att använda en swapfil är definitionen av att ha för lite minne. Om man har tillräckligt med minne så behöver man ingen swapfil som sölar ner. Du bör uppgradera din sambos dator som har otillräckligt med minne.

Av Kazutoyo

Trots jag är född med en hörselskada och använt hörapparat hela livet så fullkomligt hatar jag fläktljud och har alltid prioriterat en tyst dator med få tysta fläktar över låg temperatur och rejält med prestanda. Det hjälper inte när det ibland känns som om hörapparaterna förstärker fläktljud mer än något annat.

Fast min dator jag byggde 2009 hade en AMD 5050e eller vad den nu hette med en TDP på 45W så den var både tyst och hade en låg temperatur när den inte arbetade för fullt (20-21C vid idle och runt 40C när den arbetade om jag minns rätt), men det släpps inte 45W CPUs längre med intressant prestanda så har dom senaste åren hållit mig till 65W CPUs som blir lite varmare.

Av Kazutoyo

Vad är det som har hänt med dataspelare egentligen? När blev vi så gnälliga?

Att spel får högre hårdvarukrav när en ny konsolgeneration börjar har varit normalt i decennier, och nu när det äntligen släpps spel som inte släpps till PS4 längre, så är det plötsligt "ooptimerat"?

Av Kazutoyo
Skrivet av Sando:

Båda är ju finskutvecklade, så kanske vi finnar bara är värdelösa på optimering...

Jupp, kommer ihåg när Doom 3 släpptes och vid den tidpunkten fanns det inga grafikkort som klarade av Ultra, och John Carmack är ju känd för att vara kass på speloptimering.

Skrivet av ackwell:

Lies of P. Låga systemkrav, förträfflig prestanda, och det ser suveränt ut. Så vinner man.

Lies of P släpptes även till 10 år gamla PS4, så det vore konstigt om det var krävande.

Av Kazutoyo

Har två stycken email från Bahnhof som jag har använt sedan jag blev en kund 2006, ett seriöst och ett spam, som jag tycker fungerar utmärkt. Utöver det så har jag ett hotmail som jag har använt sedan 1996.

Av Kazutoyo

Beställde en film på blu-ray för snart två månader sedan. Enligt kollinumret så hade den levererats av PostNord till brevlådan men det var inte fallet, den dök upp i brevlådan först tre dagar senare. Förstår inte riktigt hur något kan markerats som levererat när det inte har blivit det?

Av Kazutoyo

Har en ASUS ZenWiFi XT8 - AX6600. Dator, NAS och PS4 är trådade, resten är trådlöst.

Av Kazutoyo
Skrivet av k4rst3n:

Körde Paint Shop Pro 7.04 ett bra tag tills jag för nåt år sedan äntligen fick tummen ur att ta ner Paint.net och lära känna bättre 😅

Förrädare! Jag använder fortfarande PSP7 när jag ska pilla med bilder

Av Kazutoyo
Skrivet av Albin0208:

Hade det varit mer värt och lagt till 50 kr och köpt ett seasonic focus gx 850 gold?

I mitt tycke, absolut.

Liksom Seasonic så gör FSP nätaggregat även åt andra företag, och själv så har jag kört på ett FSP Aurum 550W Platinum i snart ett årtionde utan några problem. Väldigt nöjd med det köpet.

Av Kazutoyo

Använder ingen bild alls, utan en enfärgad bakgrund. Vanligtvis svart men på ena bärbara datorn är bakgrunden mörkblå.

Av Kazutoyo

Började prenumerera på Netflix runt 2017 och tittade på det en hel del. Två år senare så sa jag upp det när jag insåg att jag knappt tittar på det längre, det blev mest japanska realityserier som Terrace House som inte sänds längre.

Av Kazutoyo
Skrivet av ipac:

Det är ingen Slim. Men om den vore det så hade det varit rätt logiskt om PS5 Slim är större än PS4 Slim med tanke på vad resp Slim utgår ifrån.

PS4 slim är mindre än PS3 slim trots den är märkbart kraftfullare, varför skulle inte det kunna ske igen? PS5 slim kommer har bra mycket modernare teknik troligtvis byggd med 5nm, medan PS4 slim är uråldrig 16nm.

Av Kazutoyo

Fortfarande för stor i mitt tycke, bra mycket större än PS4 slim, får väl hoppas på att det släpps en super slim någon gång.

Av Kazutoyo

Synd, hoppas dom återhämtar sig. Har varit en kund hos Webhallen i 21 år nu, och har aldrig haft något att klaga på. Fast det är klart, man beställer ju märkbart mindre från dom nu än när man köpte fysiska spel.

Av Kazutoyo

För 20 år sedan så brukade jag sitta väldigt nära min tjocka 20" TV när jag spelade diverse PS2-spel. Med tanke på hur nära det var, så motsvarar det ungefär 86" på 3 meters håll, och det är vad jag vill att mitt nästa TV-köp ska vara. Sitter för tillfället 3 meter från en 65" TV och tycker det är för litet.

Av Kazutoyo

Köpte 16 säsonger av Simpsons på DVD för 200kr på Facebook Marketplace för inte så länge sedan, rätt nöjd med det.

Av Kazutoyo

Nokia Maps imponerade på mig när jag började använda det runt 2008, och det är vad jag använder fortfarande. Men dom har bytt både ägare och namn och heter nu HERE.

Av Kazutoyo

Har två favoriter.

Windows 2000 var sista Windows utan bloat.
Windows 7 var sista Windows utan ett förskräckligt oanvändarvänligt "flat UI".

Av Kazutoyo

Nedläggningen av 3G.

Av Kazutoyo

Saknar verkligen MSN Messenger, mitt sociala liv online tog en rejäl smäll när klienten lades ner.