Inlägg

Inlägg som Kazutoyo har skrivit i forumet
Av Kazutoyo

Råkade ut för ransomware för 12-13 år sedan via IE. Lyckligtvis så var datorn så pass gammal och seg att jag under uppstarten hade några få sekunders tid på mig att sätta igång aktivitetshanteraren och stänga av program innan ransomware-skiten startat ordentligt och låst allt, och lyckades på den vägen bli av med det. Ibland är det bra att grejer inte startar snabbt, våga vägra SSD!

Av Kazutoyo

Vägrade stödja online DRM som Steam dom första åren, tyckte det var så idiotiskt att man behövde gå online för att aktivera singleplayerspel man hade på skiva, som HL2, så trots jag hade spelet på skiva så piratkopierade jag det också i ren protest. Må Gabe brinna i helvetet för att introducerat online DRM osv.

Men till sist så gav jag med mig, för ett mindre indiespel som inte gick att köpa någon annanstans och som slutade med en cliffhanger och fick aldrig någon uppföljare så det köpet var ju inte det bästa. Kontot fyller 17 år om två månader.

Av Kazutoyo

Lite osäker på var den är nu, är väl lite undangömd långt inne i en garderob eller något, men den första pryl jag importerade efter att ha besökt eBay i början av 00-talet var en elektroniskt engelskt-japanskt ordbok från Casio. Tror inte att speciellt många i Sverige har en sådan.

Ser att några skrev om sina Commodore SX-64, det var en nostalgikick. Har tyvärr ingen, men det stod en hos min farfar i ett antal år när jag var liten, men vet inte riktigt vart den tog vägen. Tror han sålde den innan han dog, vilket är lite synd, hade gärna haft den.

Av Kazutoyo

Väldigt tråkiga nyheter. Min bärbara dator har ett antal år på nacken nu och är rätt så klen, men gamla E-post-programmet fungerar fortfarande utmärkt medan nya Outlook är slött som satan och knappt användbart. Att komma bli tvingad till att använda det slöa oanvändbara alternativet när det annars fungerat bra i så många år, gör mig inte glad. E-post-programmet är det som kom med datorn och det jag vill fortsätta använda med datorn, att köpa en ny bärbar datorn för att bekvämt kunna kolla e-posten känns ju rätt så extremt.

Av Kazutoyo

Väntar på strumpor med AI som går åt mig.

Av Kazutoyo

Kommer ihåg när jag satt med Imagine 3.0 till Amigan i mitten av 90-talet, gjorde 3D-modeller och lekte. Att raytraca en bild i upplösningen 640x480 kunde ta timmar även om modellen var relativt simpel. Dagens datorer är onekligen snabbare på att raytraca med processorn

Av Kazutoyo

Oj, detta ökar definitivt mina chanser att köpa ett PSVR2.

Av Kazutoyo

Köpte en PS2 för 22 år sedan, någon svensk i Thailand påstod att han kunde fixa billiga piratspel, skickade pengar till honom och fick aldrig några spel.

Omkring 10 år sedan så såg jag en riktigt snygg jacka på kickstarter, backade den och fick aldrig någon jacka. Dom hade ingen tanke på att tillverka jackan heller, blev tysta direkt efter kampanjen.

Köpte ett begagnat moderkort härifrån Sweclockers 2006 som visade sig vara instabilt som satan. Köper bara nya datorkomponenter sedan dess.

Av Kazutoyo

I början av 90-talet när vi gick på högstadiet så var vi en grupp Amiga-kompisar som började koda i AMOS osv. 3 av oss fortsatte med det och har det nu som jobb.

Av Kazutoyo

Min nuvarande 65" Android TV köpte jag 2016 börjar bli lite trög och så, inte den bästa användarupplevelsen, stor skillnad mot nya telefonen när man streamar något från ens NAS via Kodi och liknande. Skulle gärna ha en ny TV med bättre hårdvara och mer lagringsutrymme då 8GB inte är tillräckligt för mig. Men då jag är fortfarande är nöjd med själva skärmen så kommer jag nog fortsätta att använda den i några år till. Blir väl ett nytt TV-köp runt 2027 eller så.

Av Kazutoyo

0.00003fps, härligt!

Av Kazutoyo

Innan internet så var ju typ Teknikmagasinet-katalogen och Hobbex-katalogen det mest intressanta man kunde läsa som en teknik-nördig pojke, så många diverse häftiga prylar som man inte hade pengar till. Nu är Teknikmagasinet borta och Hobbex har skurit ner sitt sortiment rätt så rejält och fokuserar bara på radiostyrda grejer.

Lite tråkig utveckling, men samtidigt väldigt förståeligt.

Av Kazutoyo

Jobbade hemifrån 2006-2008 och kände att det inte var för mig. Dels för att jag saknade den sociala biten men också för att jag kände mig skamsen och dålig över hur kass min produktivitet var, hade inte disciplinen att sitta ensam hemma jobba utan istället så chattade jag bort många dagar med kompisar osv.

Nu bor jag 300m från jobbet och går dit varje dag, och det passar mig utmärkt.

Av Kazutoyo

Det fanns en datorbutik inne i centrala Växjö som jag ofta brukade gå till, men dom har varit borta i närmare 20 år nu. Har handlat online sedan dom försvann.

Av Kazutoyo

Lite lustigt att detta helgsnack dök upp nu, när jag bokstavligen bytte lösenord här hos Sweclockers för första gången tidigare i morse efter att ha använt samma lösenord i 18+ år. Visste inte att det var lösenordsbytardagen heller.

Av Kazutoyo

Bytte ut min 8 år gamla mobil för några månader sedan pga detta så man slipper tänka på det.

Mobil: Sony Xperia 10 V
Operatör: Telia
VoLTE: Ja

Av Kazutoyo

135kr (100/100 från Bahnhof) + 180kr (Wexnet stadsnät) = 315kr.

Hade 10/10 för 39kr vilket kändes väldigt prisvärt och tillräckligt för mig då jag bara maxar hastigheten när jag laddar ner spel från Steam, men dom la ner den hastigheten för ett antal år sedan.

Av Kazutoyo

Immersive Sims, som i stort sett är FPS-spel med mer djup än bara pang-pang. Spel som System Shock 1&2, Thief 1&2 (20+ år senare fortfarande bästa smygspelen), Deus Ex, Bioshock, Dishonored 1&2, Prey (2017) osv.

Av Kazutoyo
Skrivet av walkir:

Kollade precis min sambos M1:a med 8GB RAM. Swapfilen var på 1,3GB, så du håller datorn helt klart fel

Att använda en swapfil är definitionen av att ha för lite minne. Om man har tillräckligt med minne så behöver man ingen swapfil som sölar ner. Du bör uppgradera din sambos dator som har otillräckligt med minne.

Av Kazutoyo

Trots jag är född med en hörselskada och använt hörapparat hela livet så fullkomligt hatar jag fläktljud och har alltid prioriterat en tyst dator med få tysta fläktar över låg temperatur och rejält med prestanda. Det hjälper inte när det ibland känns som om hörapparaterna förstärker fläktljud mer än något annat.

Fast min dator jag byggde 2009 hade en AMD 5050e eller vad den nu hette med en TDP på 45W så den var både tyst och hade en låg temperatur när den inte arbetade för fullt (20-21C vid idle och runt 40C när den arbetade om jag minns rätt), men det släpps inte 45W CPUs längre med intressant prestanda så har dom senaste åren hållit mig till 65W CPUs som blir lite varmare.