Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto
Skrivet av employed:

Seriöst. Var det någon som såg fram emot detta spel? Alla trailers har ju i stort sett varit meeh. Ett betydligt sämre L4D med vampyrer med dishonored fortnite. Lägg till priset på 70€.

Vet inte hur utvecklingen har gått till för dessa spel. Har utvecklarna fått för mycket frihet eller för lite frihet? Har Phil Spencer bara en massa ja-sägare runt sig? -Halo Infinite går som det ska". -Redfall kommer vara grymt vid släpp..

Har en känsla av att Starfield även det kommer vara meeh. -_-

Gällande Redfall så minns jag första trailern och jag och mina vänner sa att vi tyckte det såg ut som skit. Självklart var det en sån trailer där spexiga karaktärer hoppar runt och ropar skämmiga one-liners.
Nu är den skämmigaste biten all PR, kampanjer och marknadsföring som budgeterats och fortfarande rullar ut trots mottagandet.

Håller också med om Starfield. Av gameplay sett hittills så hade det varit imponerande om det var en Fallout 4-mod, kanske... Tror det kommer vara ett stort "meh"

Av phanto

Alltså de hade för en gångs skull en vettig webbläsare, som körde på bra, bra prestanda, OK gränssnitt etc.

Sen började de packa på en massa sidebars och skit och nu ser det ut som en webbläsare anno slutet av 90-talet (tänk bonziboddy, yahoo search bar etc) med kanske 40 inställningar som måste justeras för att få en vettig upplevelse.

Och nu detta. Helt stört vad de kastar bort det.

Av phanto

Mitt Palit 4090 OC gör ett ganska tydligt ljud när fläktarna är igång (endast under spel dvs) men det är ett rätt skönt "lägre" ljud -- absolut ingen gnälligt eller ilande "whine"-ljud. Och inte alls speciellt högt, hör det inte alls med volym igång. Då är mina noctua CPU-fläktar värre.
Hade ett Palit 1080 tidigare och nu det blingade 4090, jättenöjd med bägge.

Av phanto
Skrivet av VisualDarkness:

Hoppas ingen tar detta fel men läser man här så förstår man varför folk så ofta lägger till tusenlappar utan problem på setups när folk frågar om byggen inom en lägre budget. Snittet verkar ligga högt över medel- och medianlön.

Japp... Som så ofta nämns i den här tråden också: många som söker sig till Sweclockers har ett teknikintresse. Av dem söker många jobb inom området och teknikbranshen har löner över snitt. Sen går väl snittålder på traditionella "old school" sociala medier som forum bara upp och då får man fler människor med många års arbetserfarenhet.
Swelockers representerar lite av en "perfekt storm" för mer påkostade personliga rigs.

Av phanto

Från 1080 till 4090 för nån vecka sedan.

Av phanto

Nvidia-taktiken

Av phanto

Kommer väl att kosta över 10 000 efter svenska lobbyist-påslag.

Av phanto

Kör soc på 1.240V. Slog igång DDR5 EXPO i bios, det är allt jag vidrört gällande OC av något. Mitt 7800X3D är fläktkylt så det ligger runt ~50c idle, ~70-75 load, med absolut högsta peaks runt 81c.

Av phanto

Spelet ser inte så hemskt imponerande ut jämfört med kraven, tycker jag. Kikade på en gameplay video och det såg ganska tråkigt ut dessutom.

Kommer säkert visas fler UE5 spel redan i år (sommar) som imponerar mer.

Av phanto

Personligen föredrar jag aktiva högtalare av kvalitet än nåt sådant du länkat med brummig bas som bara stör grannarna
Men är du ute efter baslåda ska du så klart köpa det

Jag hade köpt typ det här med ~2000 som budget
https://www.hifiklubben.se/stockitem_631_argtempoa4wh_2023041...
Eller ett par Edifiers
https://www.pricerunner.se/cl/267/Hoegtalare?man_id=20554

Av phanto

Större (och billigare) M2-diskar tack

Av phanto
Skrivet av FX9:

Men D2 är helt trasigt och chansen obefintlig att du kan lyckas skapa en top tier karaktär som klarar allt content om du inte tradear...Vilket tar bort mycket av njutningen för min del iaf Jag vill inte ha med andra människor att göra när jag spelar.

Jag menar, chansen att du hittar exakt den kritiska gear-delen som krävs för din build i en "solo self found" i D2 är astronomisk liten

Känner man att man måste ha Enigma för sin karaktär... Ja då har du rätt. Men att göra en gubbe som enkelt dödar i stort sett allt -- det kan man absolut göra med solo self-found.

Av phanto
Skrivet av Bael:

Hur gick det?

Jättebra. Leveransen skickades snabbt från deras lager och därefter tar postnord över och det funkade som att köpa från svensk butik. Fast till mycket bättre priser.

Kan inte kommentera på support etc, men ska man bara köpa nån grej och gå vidare i livet så var det toppen.

Av phanto
Skrivet av Daytone:

Såklart att det inte blir bättre än seasonic. Men det är ju då vad du värderar mest. Spara 1k eller få en ynka bättre psu. Puré power 12 m är atx 3.0. Eco tror jag den också har men det är ändå be quiet så inget ljud problem. Samma garanti. Och jag skulle ha sakt att be quiet har bra rykte. Dock inte samma höga nivåer som seasonic.

Ja, pure power 12m är säkerligen en alldeles utmärkt PSU

Detta gäller alla komponentval: ibland vill man bara testa något nytt märkte inom nåt segment, precis som man ibland vill vara trofast ett märke. Det ligger ofta i motivationen till val X över Y etc

Av phanto
Skrivet av rararax:

@phanto Hur motiverade du den dyrare PSU:n?

ATX 3, 1000w, modulärt, "eco"/(tyst) mode, bra rykte, bra garanti.

Lägg därtill att 9 av 10 fel jag upplevt med datorer har berott på PSU:er (en gång var det en dålig ram-sticka ). Vill inte snåla på den punkten.

Av phanto
Skrivet av rararax:

Tjena!

Dags för mig att äntligen köpa ny speldator. Min nuvarande är inköpt 2015, och består av bland annat Nvidia GTX 980 och Intel i7-4790K.

Spelar på 3440x1440 och 144hz skärm, så behövs ju ännu mer kraft än 4k 60hz om mina beräkningar stämmer.
Skärmen har dessutom G-Sync chip, så känner att jag vill ha Nvidia grafikkort pga det.

Bryr mig inte om fönster i chassi, RGB osv. Vill istället bara ha bäst prestanda per krona.
Behöver inte operativsystem.

Mina initiala tankar angående komponenter har gått så här:

  • GPU: Nvidia 4090, eftersom att skärmen har så högt tak.

  • CPU: 7800X3D

  • Moderkort: Minst 1st USB-C (har externt ljudkort, och tydligen får det mer ström för hörlurarna över USB-C jämfört med USB-A). WiFi bryr jag mig inte om, kör ethernet.

  • SSD: Vill ha minst 2TB M2 Nvme, då jag ska försöka köra utan HDD för första gången.

  • Chassi: Låg ljudnivå prioriteras. Fönster behövs ej.

  • RAM: Kanske köpa 64gb nu när det är så "billigt"?

  • Kylning: Vatten känns läskigt, kanske enklast att köra fläktar, särskilt om jag bygger själv. Hur många chassifläktar behövs osv?

Funderar på att köpa byggnation av datorn om det inte tillkommer allt för mycket i kostnad från att köpa allt från en enda återförsäljare (inet/webhallen) också.

Slängde ihop en random ansats att utgå ifrån, men det finns säkert en mängd förbättringar som kan göras!
https://komponentkoll.se/bild/OsgtH.png

Mvh

Köpte ett väldigt likt bygge som jag sätter ihop imorgon (förhoppningsvis).
Samma PSU, mobo, cpu, minne (fast 2x32gb), gpu (fast palit OC), och t.o.m. samma fläktar för chassit.

Kommentarer på dina val:
Du vill nog ha en cpu-kylare i nivå med noctua nh-d15. Om inte den -- något som presterar dylikt. Typ Silent Assassin.
7800x3d är lättkyld men lite prestanda vill man ändå ha på grejerna.

Du kan välja ett billigare mobo. Du vet vad du verkar vilja ha i USB-portar etc. Bara välja ett am5 som har det och inte så mycket mer, så spar du pengar. Jag valde Steel legend för bluetooth (trådlös handkontroll i framtiden tänkte jag) och SPDIF-ljudutgång. Annars hade jag valt nåt billigare.

Fractal north går typ inte att få tag på så jag körde NZXT H7 Flow istället för jag ville inte vänta en månad.

Annars ett finemang komponentval redan. Jag la typ en månad på att undersöka för mina behov och landade på typ samma

Av phanto

Wo Long, PS5. Mellanstark 7/10.
Några bossar höjde det från att vara ett ganska mediokert nästan-Nioh. Item systemet och flagg-systemet gillade jag inte alls.

Börjat med Star Wars Jedi Fallen Order (från PS+ någon månad sedan). Hittills inte riktigt mitt typ av spel. Linjärt och frustrerande, oskippbara dialoger, klumpigt plattformande. Inget Star Wars-fan men hoppas uppföljaren blir bättre.

Av phanto

Inet langar pingvinstänger under bordet för bättre tillgång?

Av phanto

Det kan vara stora prisskillnader på grafikkort, och ändå kan de dyrare varianterna vara de som dras mest med coilwhine och dåliga temperaturer. Pris hänger inte ihop alls med kvaliteten, känns det som.

Av phanto
Skrivet av Bacon:

Har någon förslag på ethernet-kablar med extra tjock kontakt som fungerar bra i en PS5? Har problemet att PS5an tappar kontakten hela tiden. RMA är inte ett alternativ.

eltejpa ett varv runt kontakten