Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto

Tror PS VR2 kan floppa lite. Mest på grund av det ekonomiska tillståndet i världen, men också för att Sony tillverkat väldigt många VR-set, och det kommer nog ta lång tid innan det blir lönsamt.

Jag var inställd på att köpa vid release man har ändrat mig. För dålig info från Sony vad gäller användbarhet för glasögon-prydda människor, synfel etc. så man måste invänta recensioner och eventuella 3eparts-produkter. Det är heller inga intressanta spel på horisonten som tillkännagivits, och att köpa ett VR2 för vad det kostar och sedan bara sitta med Horizon VR året ut låter inte lockande.

Av phanto

På tok för mycket bloatware och skräp på samsung-telefoner. Jag vet att alternativen inte är mycket bättre.

Av phanto
Skrivet av compilererrors:

Jo, det är exakt vad vi gjort. Han skriver "Proshop är inte skyldiga att förse dig med telefon basta bara för att du lagt en beställning hos dem som gått åt skogen.". Sedan är omedelbar leverans som han även nämner inte prio ett. Utan att de lever upp till vårt avtal samt är ett problemfritt förfarande där jag inte hamnar i kläm och ska påvisa det ena eller det andra. Sen tycker jag det är rimlig att få besked och bekräftelse på status om de nu begär denna infon från mig. Som jag nämner så ber de om diverse info och lämnar mig sedan i radioskugga utan att varken kunna svara på när de ska återkomma eller vad nästa "steg" är.

Precis, jag har handlat hos dem tidigare och aldrig haft problem. Även emballage har varit OK tidigare. Finns även stort antal positiva recensioner på allsköns möjliga recensions-siter.

Ja, jag tror vi kanske missförstått varandra i båda riktningar. Mina önskemål är att de lever upp till avtal som de ingått och inte ignorerar mina frågor samt påbörjar deras "process". Inte att jag omedelbart ska få en telefon, även om jag initialt har fått en bekräftelse på leveranstid.

Njae, jag har inte missförstått något. Jag påpekar endast att de inte kommer att expidera ett ärende för att du sitter utan telefon. Det är allt jag skrev. Det är inte som i akutvården att man prioriterad mer eller mindre på grund av sina omständigheter - som i ditt fall skulle vara att du sitter telefonlös.

Inväntar de svar från postnord så låter det som att de påbörjat sin process. Det kan ta några vardagar, speciellt om varan saknas helt och hållet, gissar jag.

Se detta från deras ordnarie info om fraktskada:

Kom ditt paket inte fram helskinnat? Det är vi ledsna att höra. Här hittar du en kort guide, till hur du dokumenterar din transportskada.

Normalt hittar vi en lösning på transportskadesaker inom få dagar. Allt efter omfånget av skadan är lösningen antingen utbyte mot en ny vara, kreditering av köpesumman eller avslag på priset.

Att varan saknas helt är ju så klart en annan femma. Men om något gör det ju bara saker mer komplicerad då brott kan ha begåtts nånstans i leveranskedjan.

Mitt tips för akut telefoninnehav låter sig stå

Av phanto
Skrivet av ducedo:

Ni läser inte vad phanto faktiskt skrev. Poängen är att Proshop inte måste trolla fram en ny mobil idag. Ärendet verkar inte ens ha fått 24 timmar. Är det så tidskritiskt som det hävdas så är det klokt att vända sig till en annan butik som phanto föreslår. Annars får man lugna sig lite och invänta resultatet av Proshops efterforskningar.

Precis så menade jag. 👍

Av phanto
Skrivet av compilererrors:

Haha sakta i backarna. Om jag fått en orderbekräftelse från ett företag så har vi ingått avtal. Då är allt som kommunicerats i order-/leveransbekräftelse avtalat. Så det stämmer inte alls att de inte är skyldiga att förse mig med en telefon.

Skrivet av HazZarD:

Helt fel, har nånting hänt på vägen vilket det har så är proshop skyldiga att antigen skicka ny telefon eller makulera ordern, köparen är knappast ansvarig för vad som hänt. Proshop ska såklart anmäla till posten för det är dom som har avtal mellan varandra.

Är ju så uppenbart nån på ombudet snott telefonen och köparen ska varken lastas på vad som hänt eller behöva vänta extra länge för att företaget och posten kommer nu bråka med varandra vilket inte köparen ska behöva straffas med utan detta ska företaget sköta snabbt o snyggt tycker man.

Jag skulle ha varit tydligare: att omgående fixa en telefon åt dig. Självklart ska du ha varan du köpt.

Av phanto

Proshop är inte skyldiga att förse dig med telefon basta bara för att du lagt en beställning hos dem som gått åt skogen. Köp en telefon från valfri fysisk telefonbutik och genomför retur/reklamationsärenden mot proshop, om fokus är att du måste ha en telefon omgående.

Av phanto

Är systemkraven skrivna i papyrus? 😂

Av phanto
Skrivet av landmarks:

Tack! Får hoppas att 3e-partarna är snabba med sådana inserts, att pilla in dagslinser eller något sådant enbart för en spelsession låter inte lockande.

Av phanto
Skrivet av Molotov:

Ja alltså det blir ju det om man skjuter linserna ifrån sig.
Du bör anväbda antingen kontaktlinser eller insert linser i själva headsetet så kan du ha linserna så nöra ögonen som möjligt vilket ger max fov

Misstänker att det kommer ta ett tag innan sådana insert linser blir tillgängliga

Av phanto
Skrivet av Molotov:

Många som provat med glasögon säger att det fungerar.
Visiret eller vad man ska kalla det går att skjuta framåt så då kan man skapa utrymme för glasögon.
Nackdelen men att skjuta från ögonen är väll att fov minskas.
Rekomenderas att använda kontaktlinser eller linser man kan stoppa in över headsetets linser.
Företagen som sysslar med sånt är i startgroparna för att ta fram sådana, väntar nog bara på headsets

Om det är så att man behöver dra ner på FoV så blir det inget VR för mig tyvärr, det är något jag inte kan tumma med

Av phanto

"Helt perfekt är det inte – men det bör tilläggas att jag hade både glasögon under och ett inte helt perfekt justerat headset till följd av att det var kort om tid. Trots det var det förhållandevis bekvämt på, med en passform som känns mycket likt föregångaren PSVR. Eftersom hårdvaran sitter i konsolen är det betydligt lättare än exempelvis populära Meta Quest 2 och betydligt mindre framtungt."

Hur var det med glasögonen under? Med tid att justera, tror du att eventuella problem hade försvunnit?

Av phanto
Skrivet av phanto:

har postat i tråden tidigare, så ger kort uppdatering
nu över 5 år i mindre IT-bolag, riktat mot Microsofts dynamics. har hoppat runt i roller men titulerar mig väl "senior konsult" numera. dock inte så senior i åldern, 33 år gammal.

Skrivet av phanto:

nytt år, ny ålder (34), ny lön

höjning med 2500kr, så det blir 50k fast månadslön

kul att bryta 50k/600k-barriären

ännu ett nytt år, ännu en ny ålder (gillar inte det där alltså) -- 35

höjning med 3000kr, vilket jag nu ser faktiskt var en högre höjning än i fjol. där ser man

landar därmed på 53k i månaden. utöver det vinstbonus som betalas ut varje halvår

kommer under året försöka utveckla min roll med certifikat och kurser. får se hur det går

Av phanto

Bygga ny burk. Det får bli vad det blir mot våren. Är allt skitdyrt så får det väl bli så då, vill inte vänta längre.

Av phanto

någon info om anti-burnin?

Av phanto

blir nog en partnermodell av XTX i en helt ny AMD-burk nästa år. vilken som nu verkar klara sig bäst från coilwhine

Av phanto
Skrivet av Xiano:

Så tråkigt att ett så fint chassi inte kan svälja next gen grafikkort. Hade köpt direkt annars!

ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix Gaming OC = 357.6 mm
Chassit klarar av maximalt 355 mm

bra då borde den inte ha problem med nya AMD-korten

Av phanto
Skrivet av Geckod:

Fick någon tag i några tuffar då? Gött att de säljs iallafall, upp med Nvidias aktie igen till 300

japp upp med aktien så jag kan blanka den

Av phanto

hade varit snyggt med en sån tyg-front på ett full tower

Av phanto
Skrivet av Fearnox:

Som med alla konsol släpp så tar det ett tag innan det kommer större exklusiva titlar.

förhoppningsvis

vad fick vr1 för stora exklusiva titlar?

Av phanto
Skrivet av Fearnox:

RE8, Walking dead, No mans sky med mer ser väl ut som rätt rejäla titlar?
Får se ifall Alyx dyker upp på game awards.

gamla titlar. vill gärna spela något nytt. användarupplevelsen blir ju annorlunda, det förstår jag, men jag vill ha nya kreativa idéer och historier. gärna nya IPs