Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto

Tyckte BOTW snabbt blev tråkigt. Och det flöt så oerhört dåligt på Switchen och dess klena hårdvara. Glad för alla fans som gillar det men jag passar.

Av phanto

Snyggt spel som har helt OK gameplay, rätt likt Diablo 3 fast lite slöare.

Spelade sorc till 25 första helgen, Necro till 25 andra helgen.

Överlag mer positivt än negativt att säga om det hela, och det negativa kan nog poleras bort för det mesta.

Vill verkligen se en mer utzoomad kamera, eller ett alternativ för en sådan.

Av phanto
Skrivet av landmarks:

Onödigt sidospår borttaget. Jag förstår att priser är aktuellt och berör flera delar av livet, men försök hålla det till hårdvara

För en gångs skull var ju priset det faktiska ämnet på nyheten

Man undrar vad man får göra i framtiden (eller kanske redan nu). Importera från Tyskland?

Av phanto

Lycka till med juridiken för att få till det, Bahnhof, och grattis på reklamen för uttalandet

Av phanto

"kovänder"
"missa inte!"

Är det här så kallat sponsrat innehåll?

Av phanto

Ajdå. Låter som att priserna måste höjas för att kompensera den dåliga försäljningen. %-)

Av phanto

böcker och vinyl när man 2nd-hand shoppar typ

Av phanto
Skrivet av Sval:

Inte för att jag någonsin handlat på MediaMarkt, men namnet Power låter ju inte så passande i Sverige.

Det är det som ger en Power!

Av phanto

Ajdå. Dags att dra ner på produktion och trissa upp priserna.

Av phanto

För övrigt fascinerande att Nvidias VD som begränsar produktion och blåser upp komponentpriser pratar om att demokratisera teknik.

Av phanto
Skrivet av Joppis:

Jag är inte orolig för att folk ska gå arbetslösa på grund av AI. Den oron har funnits inför varje tekniksprång men gång på gång visar det sig att andra typer av jobb uppstår istället.

Håller med. Många som tror att AI är slutet på IT-jobben jobbar nog inte inom IT, eller kanske inom "basic IT" med ganska lite erfarenhet av B2B och IT-nytta utanför "vi har en app som plussar ihop dina kaloriintag."
Allt som rör systemvetenskap, verksamhetsutveckling -- egentligen konsult-mässig IT i allmänt, ser jag som helt ohotat.

Av phanto
Skrivet av medbor:

Vi kan ju helt klart fastslå att ’AI’ eller vad man nu borde kalla det är något helt nytt. Deepfakes är ganska illa såklart, men senaste åren med bildgenerering, text, kod, … vart ska det ta slut?

Jag blir också fundersam hur skolan ska hantera detta alls. Hur ska man veta vad en elev kan? Hur lär man någon källskritik på en sån plattform?

Sen som alltid när teknik är nytt så blir lösningarna så komplexa att det kräver miljarder att konkurrera, jättarna blir stora och äger hela marknaden… vi är nog nära brantaste partiet på s-kurvan för dessa lösningar, vad händer sen? Vilka interna verktyg och lösningar har de som aldrig världen kommer få se? Hur kommer det påverka jobb och annat?

Tror detta kommer driva på utvecklingen mot universell inkomst och liknande, i alla fall i längden

Eleverna får gå tillbaka till papper och penna Alternativt säkrade prov-plattformar, egentligen så som många online cert-prov idag fungerar.

Ett företag som implementerar AI-kod och sedan står handlösa inför buggar etc kommer inte vara långvarit.

Och vad gäller universell inkomst så tror jag det mer eller mindre endast har att göra med att ersätta bidragsmodellen. Det kommer kräva någon annan katalysator i samhällsutvecklingen.

Av phanto

"Det finns vissa fördelar med att endast tillåta officiella eller certifierade batterier, där möjligheten att garantera korrekt funktion är den viktigaste."

Detta är ju inte till någon som helst fördel för konsumenten. Konsumented hade i vilket fall som helst haft alternativet att reparera/byta ut endast genom OnePlus kanaler om man så ville.

Av phanto

Kommer bordet med ett 4080?

Av phanto
Skrivet av Pontuff:

Gäsp

Inte ens läst artikeln, vem bryr sig egentligen om dom här? Är det något jag missar, är ungefär samma pris/prestanda som för 2-3 år sedan.

Nyhetsvärdet för lanseringen av 4070 i april är på samma nivå som sommar-torka-nyheter om Ingegerd 79 som hittade sin vigselring i morotsrabatten efter 25 år.

Hade hellre läst om Ingegerd som hittade sin vigselring.

4070 erbjuder ingenting. Varken som produkt med konsumentvärde som exempelvis ökad prestanda inom ett segment, eller innovationsmässigt som ny teknik. Det är bara mer skit till kloaken.

Av phanto

Urk, vill verkligen inte ha ännu flera fläktar i datorn.

Av phanto

Uppdaterar säkerhetspaket men inget annat om jag kan undvika det. UI-designers blir inte bättre med tiden tycker jag. Allt blir sämre, fulare, klimpigare. Att starta en webläsare till något helt nytt utseende är gräsligt. Evaluerar hellre nytt val av ex. webläsare, musikspelare, OS, etc lite då och då på egen hand.

Av phanto
Skrivet av Oliver91:

Nintendos konsol är dock bärbar och siktar inte in sig på samma kundkrets, jag har switchen mest för att lira mario kart o mario party samt spela retro genom expansion passet, flickvännen lirar animal crossing och så körs det lite bowling om man har folk på besök 🤣

Hårdvaran är ju dålig även för spelen du nämner.

Av phanto
Skrivet av Fearnox:

Googlar du lite så verkar det som att det går bra med att använda de allra flesta glasögonen till PSVR2.

Har väl aldrig skett en starkare lansering med spel som Resident Evil 8, Gran Turismo 7, Call of the mountain och över 35 andra spel? Äger man inte ett headset sen innan så är alla dessa nya och de är dessutom "remastrade" för PSVR2.
Så bland de bästa skräckspelen, racing sim och ett spel i en av de mest populära äventyrs serierna.

Jag har istället för mycket spel så jag vet inte vart jag ska börja.
Förmodligen blir det RE8 och något rhytmspel(pisto whip Synthriders), Tetris och REZ, men har helt klart beslutsångest.
Är nästan lite sugen på att köpa ratt nu med.

Jodå men man vill kanske inte ha glasögon på sig och då finns det eventuella alternativ man får vänta in från 3e-parter. Kan vara en god anledning till att inte förhandsboka.

Vad gäller spelen så finns det ett par som intresserar mig men det jag menade var att man inte hört så mycket om framtida utveckling. Ex. mellan tummen och pekfingret hur mycket satsar Sonys egna studios på exlusiva VR-spel för senare 2023, 2024 etc?

Av phanto

Angående VR2 och relevant till artikeln

Sony slashes PlayStation VR2 headset output after pre-orders disappoint

https://www.japantimes.co.jp/news/2023/01/31/business/corpora...