Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto
Skrivet av Nozomi:

GN är väl ingen Journalist?

GN gör väl fler reportage än någon annan HW-kanal

Av phanto

Jag tror det är helt lugnt. Jag tror du i värsta fall hamnat i nåt register hos scammers som "person som svarade" typ "lättlurad person"-register. Vilket de i framtiden kan försöka använda i framtiden. Kanske ville de kolla om du var handelsbanken-kund så att de i framtiden kan skicka en fejkad login-sida eller nåt.

Det är ett svenskt nummer (+46) men inte ett betalnummer (börjar med 09xx) så strunta i det jag skrev om att bli debiterad för nåt samtal.

Du kan sova gott

Av phanto

Gör inget som har med meddelandet att göra.

Alla handelsbankens mastercard kort startar med 5226. Därför solklar scam.

Ringde det när du klickade på numret? Kan inget om telefoner men det finns ju nr som debiterar dig bara du ringer.

Av phanto

Scam, bara ta bort/ignorera.

Av phanto

4090 är 20-30% dyrare men presterar 20-30% bättre i 4K.
I 1440p är prestandan ca 10-15% bättre. 1080p 5-6% men vem bryr sig om det.
(https://techguided.com/rtx-4080-vs-4090/)

Så det är ju inte *bara* "ett 4K kort". Det är bättre på alla sätt och vis, och skillnaden kan ju öka även på lägre upplösningar i takt med att spel kräver mer.

Svårt att säga hur värt det är för dig att uppgradera utan att veta något om din ekonomi, hur mycket tid du spenderar framför datorn, vad mer exakt du använder den till, hur starkt ditt vill-ha behov är, etc etc.

Av phanto

köpte ett soffbord från ikea som man kan lyfta upp en del så man kan köra laptop/äta/snacka/öla etc på en mer komfortabel höjd. det tyckte jag var smart. annars nej

Av phanto

AMD och Nvidia har ju samma intressenter och ägare, så det är väl enklast för dem att låta Nvidia skapa varumärke som "bäst i klass" inom topsegmentet.

Av phanto
Skrivet av TotalF:

Det ska väl släppas kl 17 idag, right? Kommer bg3s' steamsida helt enkelt då bara att skifta från Early Acess till det riktiga spelet?

Det verkar tyvärr inte bättre än så. Ingen preload. Får väl se hur steam hanterar den bandbredden.

Av phanto

"Jag fattar. Reklam suger. Men annonser blir vi inte av med, oavsett vad vi tycker om dem."

Fel. Tar bort den på alla sätt jag kan. Ser ingen reklam utöver oundviklig reklam i form av sk astroturfing eller dylikt. Väjer bort all media där detta inte fungerar. Speciellt sociala media eller verksamheter som är beroende av mig som aktiv användare, och tjänar pengar på mitt användande. Valde exempelvis bort Twitch under en lång period tills dess att det kom så kallade alternative players.

"Jag är väldigt intresserad av filmer och serier. Hittar jag något intressant dröjer det inte lång tid innan jag plöjt igenom allt tillgängligt material. Men har jag njutit av det? Har jag tagit mig tid att reflektera över det jag sett på ett djupare plan? Tok heller. Next episode-knappen klickas på innan tredje noten i eftertexterna spelas upp. Det har blivit som en tävling för att effektivisera tittandet. Det är kanske 15 år sedan jag tog del av min senaste reklampaus, men den kanske är mer viktig nu än tidigare."

Låter märkligt och helt annorlunda från hur jag fungerar. Jag behöver ingen påtvingad paus för att reflektera över något -- är det något att reflektera över så tar jag pausen. Ser jag ett tungt drama så hoppar jag inte direkt över till nästa kaka.

Av phanto

Googlade och det verkar inte finnas någon switch eller dylikt för den. Den verkar ha en automatisk fläktkurva, that's it.

Du ska nog satsa på att få den utbytt.

Av phanto

Nätaggregatet har ingen "tyst mode" som kanske råkar vara avslaget?

Av phanto

Finns inga SLI connectors på 4090 och det behövs inte SLI heller. Räcker med ett kort.

Utöver det så är det knappt några spel eller mjukvara som stöder det längre.

Av phanto

Kommer inte att spela då allt bara blev sämre med patchen och säsongens grej inte verkar så kul. Tror spelet kommer kräva en expansion á la Reaper of Souls för att bli nåt vettigt.

Av phanto
Skrivet av Sveklockarn:

Det är fortfarande bara 13.23% av Steam-användarna som kör 2560x1440, mot hela 62% på 1920x1080. Det ser inte ut att vara så märkvärdig skillnad när man tittar på siffror, men 1440p har 78% fler pixlar att rendera jämfört med 1080p.

Jag har en gammal tråd där jag följde utvecklingen på Steam från 2016-2020:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1605051-vilken-native-...

Där röstade 45% av deltagarna från forumet att de använde 1440p, samt att ett större antal körde högre upplösningar än de som röstade på 1080p. Tittar man på grafen så ökade 1440p från 1,51% till 6,45% på drygt fyra år, och de senaste knappa tre åren är det knappt en dubbling av antalet från 6,45% till 13,23%. Om den fortsätter dubblas de närmaste tre åren så är det ju positivt, men 1080p håller sig kvar väldigt starkt.

Ett skäl till det är antagligen den stora mängden billiga skärmar med hög uppdateringsfrekvens som funkar fint till spel där kvalitén på panelens färgåtergivning eller upplösning i princip inte spelar någon roll, typ CSGO, Fortnite, DOTA och liknande stapelvaror. Allt går dock extremt långsamt i skärmvärlden, så John Carmacks drömmar för tio år sedan om att alla snart skulle ha 4K-upplösning kommer nog inte realiseras någon gång i närtid dessvärre.

Intressant! Bra jobbat

Av phanto
Skrivet av Dinkefing:

Om vi ändå snackar 1080p gaming kan man lika gärna gå ner till halv HD 720p gaming. Vi kommer aldrig nå 16K gaming med mellansegmentet om det ska fortsätta så här!

Det man hade kunnat "förvänta" sig är ändå 1440p motsvarande 1080p för 5+ år sedan. Det är väl ändå lite av en ny gaming-standard sedan ett tag tillbaka.

Av phanto

Grafikkort anno 2023
A) den är dyr som fan, eller B) "den är bra för 1080p gaming"

Av phanto

sluta köpa in lakritsstänger, bara psykopater föredrar dem över tivoli, hallon, etc

Av phanto

C# är backat av Microsoft och kommer inte försvinna inom någon nära framtid. Microsofts affärssystem plockar marknadsandelar i Europa vad jag hört, och där är det C# för hela slanten.
För spelutveckling dominerar C/C++ men för indie och personliga projekt är ju Unity populärt och där är det C#.

Skrivet av Mammabrada:

Min erfarenhet är att java är främst för backend. Typ aktiebörsens stora server är ju helt skriven i java, och den har under 100 mikrosekunder latency. Så Java kan vara riktigt snabbt om man gör det rätt. Sen finns ju Oracles databas i många stora backendor, och Oracle äger Java, så Oracle ser gärna att man programmerar Java mot deras stora databas.

C# är främst för frontend, dvs trading servrar som kopplar upp sig mot aktiebörsens stora server. Då agerar C# frontend.

Sker lite grejer mellan backend och frontend och det är väl främst där man brukar se C# Webbtjänster och dylikt.

Av phanto

FF16, D4 (börjat avta), WoW (till och från), Crusader Kings 3

Av phanto

Vem sitter sådär framför skärmen?! Ser ju helt galet ut, hahaha