Inlägg

Inlägg som phanto har skrivit i forumet
Av phanto
Skrivet av anon132576:

Men jösses alltså, vaddå för konkurrens? Lever du på auktionshuset eller? Kanske du isåfall borde söka djupare mening med ditt eget liv eller något sånt. Snacka om att övertyga sig själv att himlen faller över tre sketna dagars skull.

Det spelar roll för väldigt många, och för de som har vänner som köper det så blir det FOMO och grupptrycksköp. Midsnattslanseringar av Blizzardspel är en klassiker i spelsammanhang.

Jag förstår att du inte är så insatt och inte kan så mycket om det, och du behöver inte känns till att det är så, men nu vet du.

Skrivet av anon132576:

Vilka av de pengarna kommer att gå tillbaks till utvecklingsarbetet tror du? De pengarna går ju till aktieägarna (inkluderat slembobban Bobby Kotick.) Är ungefär noll risk att han kommer donera något till WoWs framtida utveckling liksom.

Nej, men nu har de ett nytt ägarskap som sedan Ensamble 2008 inte stängt ner något nämnvärt. Arbeten är inte hotade för att folk inte vill köpa spel för 100 dollar vilket du antydde.

Skrivet av anon132576:

Som sagt, månadsavgiften är samma som den var 2005 här i Europa (och 2004 i USA), och företag fungerar visst så att utgifter för grupp A måste på ett rimligt sätt matcha intäkter för grupp A.

Månadsavgifterna täcker med råge serverkostnaderna. Utvecklingskostnaderna täcks med råge av boxförsäljning.
Men, oavsett, nej det funkar inte alls så att A ska täcka A i ett så stort bolag. Man ser på generell lönsamhet för dotterbolagen innan något är hotat. Budget och utveckling är satt 4-5 år i förväg (och tiden ökar i takt med att spel tar längre tid att utveckla).

Skrivet av anon132576:

Det är när obalans däremellan som utvecklingslag kapas ned med machete eller hela spel läggs ned - EA tjänade pengar, men de la ändå ned Anthem efter en tämligen kort livstid, och särskilt för ett MMO. Företag som inte har koll på in/utflödet av pengar i olika projekt är företag som det riskerar gå illa för.

Anthem var ett skitspel. Det kanske du missade.

Av phanto
Skrivet av anon132576:

Är ju bara att titta innantill i bilden du själv länkade så ser man att man får lite mer än så för pengarna.

Sen om man tycker det är värt det eller inte är ju såklart upp till en själv, men man kan ju åtminstone vara korrekt i hur man representerar situationen tycker jag. Visst är den dyraste versionen en hel del pengar, men WoW-gruppen inom Blizzard sägs bestå av runt 300 personer så det är klart att det kostar på att hålla en sådan maskin gående. Särskilt som Blizz HQ ligger i kalifornien, som är en dyr delstat att bo och verka i.

Om du spelar wow så vet du att 3 dagar kan ge mycket. typ en hel extra karaktär på max level innan säsongen drar igång; mer farm i heroics, professions etc. Det är inte som i Diablo4 eller Starfield där det inte spelar någon roll och det inte är en levande värld med konkurrens.

Vad gäller stackar fattiga blizzard och Kaliforniens hutlösa löner: Du missade försäljningen av moderbolaget? Att det är månadsavgift för spelet? Att de har en shop för kosmetiska föremål och guld (tokens)? Att företag inte fungerar på så sätt att intäkt för grupp A avser utgift för grupp A?

Av phanto

De borde prata om lönebilden om de vill ha aspiranter.

Av phanto
Skrivet av kotz:

Oohh, konkurrens om 3 år kanske 🫠

Mjae om 3 år har det nog hänt mycket i västvärlden på CPU-fronten
(räknar taiwan som honorär "väst" )

Av phanto

Systemvetenskap är generellt mer verksamhetsnära. Bra grund om man vill bli konsult och jobba B2B med systemutveckling. Har själv läst det en gång i tiden och spetsade därefter med en kurs i C#/.NET. För någon som läser Systemutveckling så borde inte någon sådan "spetsning" behövas, men man kanske saknar lite teori som är meriterande för många konsultroller.

Av phanto

Stad spelar mindre roll numera på grund av jobb hemifrån, men löner ligger såklart kvar högre i Stockholm och så fortfarande. På grund av YH (och inte högskola/universitet) och erfarenhet som inte kanske är full tillämpbar bredare i branschen (även om "allt" är meriterande så klart)... Jag skulle göra anspråk på 40 och acceptera något 35-39 om de skulle kontra med det, förutsatt att det är ett schysst jobb med bra kollegor, bra arbetsuppgifter etc. Under 35, kanske fortfarande OK, men inte lägre än 30.

Av phanto

Starlink?

Av phanto

Jobb hemifrån, oavsett om det gäller fulltid hemma eller 20, 40, 60, eller 80%, har etablerats så brett nu att de företag som kräver full närvaro kommer att behöva erbjuda så oerhört mycket högre löner, förmåner, etc. för att få till en förändring. Visst kan det finnas mindre företag med likasinnade som alla vill vara på kontoret hela tiden, men på det hela tror jag de är försvinnande få.

Företag som har chefer/mellanchefer som dikterar full närvaro, eller försökte göra det under pandemin, blöder kompetens. Detta har man redan sett.

Av phanto

spelet är onekligen bättre nu än förr, men överlag fortfarande inget spel som "håller i" (vilket det kanske heller aldrig blir om de bara pushar content för säsonger)

Av phanto

vore kul att se lite mer av gameplay

Av phanto
Skrivet av Baxtex:

Fått installert idag. Inte vidare snyggt. Varför är det uppdelat i två lådor? I vår förra bostad med stadsnät gick fiber och omvandlare i samma box. <Uppladdad bildlänk>

bara ställa en pall eller ett bord framför

Av phanto
Skrivet av Mocka:

Har förvisso testat VR två gånger (HTCs vad den nu hette och Quest 2) och det är extremt coolt och hade också velat ha en ren och skär VR experience, kopplad till datorn då jag inte måste spela trådlöst. Hade velat köra Alyx och andra större titlar på PC.

Är Quest 3 svaret?

Det är frågan det

Jag inväntar lite på fler intryck från vanliga användare, kanske framför allt här från sweclockers.

Av phanto
Skrivet av Sienar:

Tror att MRs största fördelar just nu är i VR med. Är du i ett spel och behöver fixa något är det bara att sätta på läget, och kunna ha kvar headsetet på. Lättare med orientering, etc. Finns inga riktiga nackdelar med att ha det, förbättrar också trackningen och liknande.

Men visst, tror att Valves svar kan vara än mer renodlat. Men ingen vet ju när, om än om, det kommer.

Läste om rykten kring "slutet av 2023"... Julhandeln är ju alltid het. Men det känns lite nära inpå utan att vi redan skulle ha någon mer konkret information.

Av phanto

Själv har jag aldrig ens testat VR, men har varit sugen i åratal. Trodde PSVR skulle bli insteg men det var inga spel som intresserade mig, och som jag förutspådde blev det inte mer än Horizon som "AAA"-VR till den.

Denna verkar lovande men vill helst bara ha en renodlad VR. Gillar heller inte meta/facebook.
Men, det är mycket som talar för den ändå...

Blir nog att vänta in Valves svar, och sedan bestämma mig.

Av phanto

Dygnet runt. Så mycket jag vill. Så länga man stretchar och rör på påkarna

Av phanto

Kotick är kvar året ut och lär fortsätta tillsammans med marknadsavdelningen (som numera till stor del designar spelen) på Activision-delen av bolaget.
Såvida ingen formell split där Blizzard Entertainment blir självstående under Microsoft så tror jag inget blir bättre.

Av phanto
Skrivet av SAAANDEN:

Bra inspel. Så kan det säkert bli. Spelar inte så många olika spel personligen. Men vilken modell skall man kika på?

den som andreasa64 listat ovan är utmärkt, kör den själv

Av phanto

även om du inte har krav på mer än 500gb lagring så borde du verkligen slå till på minst 1tb, helst 2tb, nu när ssd är så billigt

spelen blir bara större och större

Av phanto
Skrivet av Libra-75:

många nyheter men denna får mig nog mest hype. jäklar vad jag lyssnade på "transience"

tur att man får träff på spotify med endast "shyl" i sökrutan

Av phanto

Svårt att säga "vad som är värt" utan insyn i din privatekonomi. Personligen köpte och byggde jag en 4090-burk för att det skulle vara det bästa, hålla länge, med path tracing i Cyberpunk, kunna lira 4k på TVn ibland, allt utan att behöva tänka på att optimera grafikinställningar etc. Och lite skoj med att generera AI bilder.

Det finns inga komponenter i din existerande burk som jag skulle spara för ett nytt bygge, personligen.

Problemet med din budget är att du vill köpa skärm också. Skärmen äter en stor del av den.

Kanske köpa dator nu och bildskärm som julklapp till dig själv sen? Som sagt allt sånt "är det värt" handlar ju helt om personliga ekonomin.