Inlägg

Inlägg som wRRM har skrivit i forumet
Av wRRM

Hur lång tid tar det att beställa access till switchrum för uppdragning av fiber? (Stokab)

Hej,

Jag har med hjälp av föreningen beställt indragning av fiber till min lägenhet, problemet är bara att företaget som ska utföra jobbet har uppträtt otroligt oprofessionellt och tar väldigt lång tid på sig att utföra arbetet.

Dom var hos mig första gången för ca 3-4 veckor sedan, då kunde dom inte göra något för dom hade inte nyckeln till Stokabs utrymme i källaren.

Andra gången dom var här hade dom nyckeln till utrymmet, men inte passerbricka som också krävs för att komma in.

Båda dessa tillfällen har jag innan dom kommit hit berättat att dom måste ha både nyckel och passerbricka för att komma in i utrymmet.

Efter andra tillfället berättade dom att dom har mailat in till Stokab för att få access på sitt kort till det utrymmet och efter det har det inte hänt något alls trots upprepade mail och telefonsamtal, får alltid samma svar som inte svarar på min fråga alls.

På fredag är det alltså två veckor sedan "dom beställde" access.

Är det någon här som har erfarenhet av hur lång tid det tar att få denna access av Stokab?

Av wRRM
Skrivet av MiLeS:

Fick detta från dem idag också. Ringde upp den för att höra om de lagt in fria samtal/sms nu pga ökningen av priset men icke. Så det enda de gör är A. så du kan surfa utomlands och B. ökar priset från 199 till 299. Så för oss dödliga svenskar som max är utanför svenska gränsen en gång per år känns det riktigt jävla surt för.

Tekniskt sett kan man inte ens räkna med A då det är en EU lag som de måste rätta sig efter. De tar bara tillfället i akt för att höja priset och fucka oss kunder som var nöjda med vårt abb.

Det är nog inte bara telenor som gör samma sak, dom vill inte förlora pengar på nya EU regleringen.

Av wRRM
Skrivet av PrOxY_1337:

Hej, skal till en början be om ursäkt om jag lagt detta i fel kategori vilket jag troligtvis har.

Jag har lite frågetecken och så angående nåt som heter internt nätverkskort eller ID Acces Card som dom säger de heter på engelska.
Detta kort är ett personligt kort o kopplat till dig själv som man använder dels för att få acces till olika rum o avdelningar eller byggnader tex men oxå till husets skrivare o scannrar och så. Tex om ja vill skriva ut lite papper så skickas de till mitt kort som ja sen scannar i en liten dosa på skrivaren som loggar mig in och kan välja vad ja ska skriva ut.
Min fråga är, vad detta är egentligen och hur allt fungerar samt om det är till företag bara?

Ber igen om ursäkt om jag förklarat dåligt och så.

Mvh
Krille

Jag tror det är Safecom du tänker på.

Det är nog dyrt att skaffa för privat bruk.

Av wRRM

Blev lite nya prylar förra månaden.

Philips Hue

http://i.imgur.com/IBcUZor.jpg

En luftrenare - Coway AP-1008CH

http://i.imgur.com/foQndT1.jpg

Av wRRM
Skrivet av animalize:

@solomon: Nu hände det precis igen och med hjälp från er så fick jag tag i en dump fil. Det hände denna gång då jag spelade Overwatch i ca 12 minuter.

Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Thu 2017-04-20 23:02:38 your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\042017-15662-01.dmp
This was probably caused by the following module: watchdog.sys (watchdog+0x122F)
Bugcheck code: 0x10E (0x1F, 0xFFFFF8A00D646C40, 0x0, 0x119C6D)
Error: VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\watchdog.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: Watchdog Driver
Bug check description: This indicates that the video memory manager has encountered a condition that it is unable to recover from.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.

Hjälper detta?

Ser nästan ut som att det kan vara fel på ditt grafikkort?

Ring inet och fråga vad dom har gjort för felsökning på din dator.

Det du kan göra tills vidare är att avinstallera drivrutinen för grafikkortet helt och installera senaste för att se om det blir bättre.

Av wRRM
Skrivet av Gen.Lagus:

Men borde det inte vara lika för alla som spelar på den servern då? Spelare från exempelvis Finland har 80-90 i ping medan jag själv med ett 100/10 Mbit/s internet har 200+ i ping.

Det spelar ingen roll om du har 10mbit eller 100mbit, svarstiden kommer vara densamma ändå.

Det du får göra är att testa en annan leverantör.

Av wRRM
Skrivet av SvanteP:

Nu är det redan upptaget tidigare i tråden, men som sagt uttöm alla möjligheter innan du ens börjar nämna att ta det här vidare juridiskt.

Enda gången jag skulle gå så långt var om jag skulle sälja lägenheten direkt. För dina grannar som åker på högre kostnader (räcker med 100kr mer i månaden för att folk ska ruttna helt) förutsatt att du vinner, kommer inte uppskatta dig som granne och kommer då hugga på allt som dom ser och hur från din sida. Sen kan även brf'en i sig börja jävlas tillbaka, står rätt mycket i stadgarna som du har skrivit under på att följa.

Om ni nu har en summa på 8000kr för att dra in så blir det ett förenklat tvistemål, du kommer få väldigt svårt att hävda och bevisa förlorad inkomst.

Så mitt råd är samma som övriga, be om att få sköta kontakten direkt med comhem. Så går du upp med beställningspapperna och får dom underskrivna av ordföranden och skickar in själv, anger dig själv som kontaktperson mot comhem i detta ärende. Dock om du går denna väg så tycker jag att du även ska ta upp det med ordföranden att du vill ha ersättning för din tid som du lägger ner för att fixa detta. Men kom då inte med att du vill ha 1400kr i timmen ex moms utan en rimlig timpenning.

Edit: Tror iofs inte att månadskostnaden skulle höjas på ett sånt här ärende, är för få timmar för att bli så stora summor.

Som tur är fick jag utomordentlig hjälp av en granne som tidigare jobbat i bredbands branchen, han har fått fullmakt att beställa indragning så jag håller tummarna på att det här ska lösa sig ganska fort.

Det är lätt att bli upprörd när man inte får något svar eller svar som inte svarar på frågan det handlade om.

Tanken var inte att jag skulle gå till en jurist och lämna in en ansökan imorgon, utan det handlade mer om vilka möjligheter jag hade att pusha så att det hände något.

Av wRRM
Skrivet av improwise:

Hur är det med TV utbudet, är det ComHems eller någon annan? Om det är ComHems så finns dom ju uppenbarligen i fastigheten. Drar till med en gissning att detta handlar om hyresrätter som ombildats till bostadsrätter, isf kanske du kunde slå en signal till den förra förvaltaren/ägaren och höra med dom så vet du lite om historiken.

Edit:
Denna tråd kanske skulle flyttas till Konsumenträtt delen istället.

Fastigheten är kopplad både till Comhems nät och Zitius fibernät så Bredband och TV går att få från i princip alla leverantörer som levererar TV via fiber eller comhem.

Nu har jag dock precis fått hjälp av en granne som har hjälpt föreningen tidigare med bredbandsrelaterade frågor så det kanske kommer igång ändå.

Det stämmer nog att det va en hyresrätt tidigare, lägenheten jag har flyttat in i var tidigare en uthyrningsdel i en 3a och dom har kapat denna och gjort om till bostadsrätt.

Jag håller tummarna på att något händer nu.

Av wRRM
Skrivet av Mithras:

Enligt det du säger så ska ju brf stå för alla kostnader för att få igång ComHem abbonemangen. Inget mer än så.

Däremot skulle jag inte vilja gå till stämning än.

Kostnaden för att dra in comhem gick på över 8k medans fiber kostar hälften, därför tycket dom att det kunde vara ett alternativ att dra in det istället och det godkännde jag.

Som det ser ut nu är det dock flera veckor kvar innan dom ens beställer någon indragning och det fungerar inte varken privat eller i mitt jobb.

Av wRRM
Skrivet av SunQ:

Självklart förstår man dig som sitter där utan internet, inte så skoj att vara utan riktigt internet när man köpt en fin lägenhet. Särskilt inte när man blivit lovad detta två gånger.

Men stäm för guds skull inte föreningen, som så många andra skriver är det det sista du bör göra.

Sitter själv som ordförande i en BRF och vet hur upptagen man kan vara i övrigt i livet med jobb, familj och annat som kan ta upp tid. Så ibland faller såna här frågor mellan stolarna i styrelsen, tyvärr.

Gå och plinga på hos ordförande eller hos någon annan som sitter i styrelsen (helst ordförande) och var trevlig och berätta hur det ligger till.
Erbjud sen som andra sagt att du gärna kan kolla upp vad det kostar eller att du kan anlita någon firma att lösa detta och sen ge honom/henne underlaget du får från firman.

Det hade iallafall jag uppskattat otroligt om en granne gjorde så.

Detta bör lösa ditt problem betydligt snabbare än att du skriker och gormar och stämmer föreningen (och indirekt dig själv...).

Lycka till!

Det här har inget med att man är upptagen att göra, jag har pratat med ordförande 5+ gånger som varje gång har sagt att han ska fixa det, och sen när jag försöker få info hur det går så har han inte gjort ett skit.

Jag har redan skickat mitt ultimatum till föreningen, det var trots allt snart 3 veckor sedan dom sa att dom skulle fixa det när dom i själva verket inte ens har kontaktat en firma för att se vad det kostar.

Av wRRM
Skrivet av Halogen:

Vad säger säljaren då? Det är ju säljaren som är din motpart i detta. Eller har du köpt direkt av brf:en?

Föreningen har sålt lägenheten, och dom är för det första extremt dåliga på att svara och väldigt okunniga.

Dom försöker komma billigt undan genom att dra igång en process för att se om dom ska dra in till alla istället men det godkänner inte jag. Jag tänker inte vänta i två månader på att ens ha möjligheten att koppla upp mig mot internet.

Skrivet av Nesvop:

Tror inte att du ska inleda med att säga "om ni inte fixar detta så ska jag stämma skiten ur er". Det är inte nödvändigvis föreningens styrelses ansvar att fixa sånt här.

Om du vill ha det gjort, erbjud dig att se till att det bli gjort själv och ta faktura på det som du ger till föreningen. Alltså, du beställer hela köret i föreningens namn och ser till att det blir gjort.

Det är klart jag inte har inledit med det, jag har skickat 10 mail och ringt fler gånger än jag kan komma ihåg och får bara goddag yxskaft svar.

Skrivet av Mithras:

Låter för mig som att det är lite missförstånd.

Är du säker på att du inte har någon ComHem "3 hål i väggen" någon annanstans? Är du säker på att det inte är färdigdraget med ComHem, dock inte installerat uttag? Är du säker på att det står i kontraktet att allt är klart för ComHem, eller står det möjligen att ComHem är en av leverantörerna som kan leverera?

När du har gått genom allt och sett till att det inte är något missförstånd, först då bör man titta på att någon faktiskt har ljugit rakt av på kontraktet.

Ja jag är säker på att det inte finns något, lägenheten är delad från en annan och dom har inte bemödat sig med att titta vad som fanns i den lägenheten som jag bor i.

Det står att Comhem internet och tv ingår i avgiften och att det är indraget till alla lägenheter.

Jag har hållit på i nästan 3 veckor nu med det här, jag vet redan att det är ett kontraktsbrott.

Skrivet av Vesh:

http://www.maklarsamfundet.se/fragor-och-svar/fel-i-objektsbe...

Det är inte föreningen i egenskap av BRF du ska rikta dig mot utan snarare mäklare/säljare som gett falsk information. Sen är det klart att om föreningen är säljaren så kan det vara dags att dra igång en process mot dem.

Det är föreningen som har sålt lägenheten.

Skrivet av Rekl3M:

Är du säker på att det är föreningens fel och inte mäklaren som skrivit fel i prospektet?

Edit: Tvåa på bollen.

Det är föreningen som har gjort fel

Skrivet av spawnstah:

Du bör vara väldigt försiktig med att stämma föreningen. Dels är du med i föreningen och om den åker på högre omkostnader i form av advokat kostnader etc då drabbar det dig i slutänden i form av högre avgifter.
Men framförallt så ska du ju bo där framöver, träffa dem regelbundet också grannarna etc.
Du ska nog göra 1,2,3...100 saker till för att lösa detta innan du ens funderar på stämning.

Skickades från m.sweclockers.com

Personligen bryr jag mig inte om högre avgifter, blir det så flyttar jag någon annanstans istället.

Jag ska ha det som ingår i lägenheten, punkt.

Av wRRM

Stämma föreningen? Tips på vad jag kan göra.

Hej,

Jag hade tidigare en tråd ang lägenhet jag har köpt i Stockholmsområdet.

När jag köpte stod det i kontraktet att det ingår internet och tv från comhem och att alla lägenheter skulle vara kopplade till deras utbud.

Det hängde en dosa på väggen i lägenheten som styrelsen sagt tillhör comhem, men som man behöver ringa comhem om så dom kan komma och byta ut dosan.

Jag ringde comhem som kom förbi och tittade på dosan, det visar sig att det är telias gamla dosa som hänger på väggen som dessutom förmodligen är klippt då han inte får signal på någon kabel.

Efter detta kontaktade jag föreningen, som i mail har sagt att dom ska lösa detta.

Att dra in Comhem kostar enligt deras mall 8-10k.

Vi har även fiber i källaren, vilket jag var mycket mer intresserad av så jag frågade om det var möjligt att dra in detta istället för comhem då det var både billigare och bättre.

Dom sa även ja till detta i mail.

Nu har det snart gått 3 veckor sedan jag pratade med dom om detta och dom har ännu inte beställt uppdragning av fiber från källaren, jag börjar tröttna då jag har försökt få något typ av svar men har inte fått det.

Jag är på gränsen till att stämma föreningen pga felaktiga uppgifter i köpekontraktet, jag har varken internet eller tv möjligheter i lägenheten, det finns alltså varken comhem, fiber eller ett vanligt telefonjack för adsl.

Konsumentombudsmannen tar inte i sånna här problem med tång.

Hur ska jag göra, kan jag själv anlita någon firma och skicka fakturan till brfen?

Av wRRM
Skrivet av sleepyoh:

Troligtvis ett äldre central-antenn uttag som satt monterat, var det runt möjligtvis? Dessa gamla central-antenn dosor sitter kvar i dom flesta äldre lägenheter i Stockholm iallafall, det är kabel-nätet generationen före det nät som används idag, det har inte varit i drift på många år. Ibland har befintlig kanalisation används för att dra nytt, men väldigt olika.

Tyvärr är okunskapen stor, hos både brf'er och hyresvärdar. Man kan ju tycka att dom som sköter drift och underhåll av husen har koll på vad som finns i deras egna hus, men det är dåligt ibland.

Det händer varje vecka för dom som kör service att dom kommer till sådana som dig, som har köpt/flyttat in i en ny lägenhet, ofta renoverad/ombyggd vinds-källar lägenhet, eller avdelade lägenheter. Du tänker woho, internet! Sen visar det sig att, ja visst huset har Comhem, men närmsta kopplingspunkt är på vind/i källare eller något och kabel måste dras genom hela fastigheten in till dig.

Japp det var precis så, föreningen har sagt ja till att dra upp fiber istället men det går inte speciellt fort tyvärr.

Skrivet av mrqaffe:

Det här är nog förklaringen, den ursprungliga lägenheten var inkopplad men när den delades i 2 så drogs det inget nytt separat kablage till den nya lägenhet som uppstod, de har helt enkelt "fuskat" när de delade lägenheten, du antydde att det var annat som strulade också och det kanske också beror på delningen

Ja tyvärr är det så, och jag vill helst inte att dom är och bilar i mina väggar mer än nödvändigt.

Jag förmodar att dom drar upp fiber till ytterdörren och inte genom hela lägenheten, och ja mycket strul har varit just pga att den är delad.

Jag håller tummarna på att jag får någon typ av internetförbindelse den här månaden iallafall.

Av wRRM
Skrivet av walkir:

@wRRM, @Mocka:
Varför bråka med Win+X och startmenyn när Classic Start finns? Där kan jag köra samma inställningar oberoende av vad Microsoft ändrar på

Finns även en editor för Win+X menyn (om man inte vill pilla själv i kataloger samt registret):
http://winaero.com/comment.php?comment.news.30

Jag gillar den nya menyn, tycker att högerklick meny eller win+x räcker för min del

Av wRRM
Skrivet av Mocka:

Men vafan...var ligger den nu då? :/

Det är en mycket bra fråga haha, jag har inte hittat något annat sätt än att söka efter den istället.

Av wRRM

Det jag stör mig mest på är att kontrollpanelen har försvunnit från menyn när man högerklickar på startknappen.

Av wRRM

Ska köpa Philips hue, köpråd

Jag har tänkt att köpa mig ett startkit med philips hue som jag ska koppla samman med min Logitech Harmony Ultimate.

Jag funderar på att köpa ledstrippen också men undrar hur lång den måste vara för att det ska se bra ut?

Räcker 2 meter för en 55 tummare eller behöver jag köpa en eller två extensions kanske?

Ska det i så fall monteras på baksidan nära kanten runt hela eller vad blir bäst?

Av wRRM
Skrivet av morxy49:

Okej. Vilken skiva köpte du? Skulle mest vilja veta måtten, och en länk om du har
Ser ut som att det är samma tjocklek på dom benen, men dom där är lite finare bara, så då borde det fungera bra.

EDIT: Eller det kanske inte är samma diameter på benen förresten. Står ju inte, men det är olika tjocklek på förpackningarna i alla fall.

Jag tror den jag köpte är något liknande som du länkade från Bauhaus: https://www.bauhaus.se/bankskiva-ek-b-c-2020x625x40mm-raka-ka...

Benen jag länkade tidigare är nästan lika tjocka som en vanlig 50cl pet

http://i.imgur.com/hC4PkBD.jpg

Jag har dock kapat min skiva en del då jag inte har jätte mycket utrymme i lägenheten.

http://i.imgur.com/0AUvZfy.jpg

Tänk på att skivan väger apmycket så bärjhjälp är bra att ha.

Jag betalade 19kr/snitt på k-rauta så lägg till något liknande i budgeten om du inte vill kapa själv.

Av wRRM
Skrivet av morxy49:

Jag är sugen på att skaffa mig ett rejält skrivbord som är stort, snyggt, stabilt, och bra, så jag tänkte bygga ett själv. Det blir att köpa en bordsskiva i massivt trä och sedan montera ben på den. Ett simpelt men bra skrivbord helt enkelt.

Jag är mest sugen på att köpa denna ARBETSSKIVA HÅRDTRÄ C/D 2020X800X26MM på Bauhaus, men det kan även bli Bänkskiva Massiv Ek B/C 27x925x2020 mm eller BÄNKSKIVA GRUNDOLJAD EK B/C 2020X900X27MM POSTFORMAD. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu...
Kravet är i alla fall att den ska vara 2000-2500mm lång och 750-900mm bred (och snygg såklart också).

Till denna bänkskiva tänkte jag mig ett par justerbara ben från IKEA, OLOV, för 75 kr/st.

Några tips eller förslag?
Tror ni att bordet kommer bli ostabilt med dom benen? Det kanske behövs lite rejälare ben till ett så stort bord?
Duger det med C/D kvalitet, eller behövs det B/C för att det ska kännas bra?

Jag köpte nyligen en bänkskiva i massiv ek på k-rauta och monterade dessa ben:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60261626/

Hur stabilt som helst, tänkt på att dom smalare benen på IKEA kan vara lite rangliga eftersom skivan är så pass tung.

Av wRRM
Skrivet av anon200632:

Fick detta trevliga mail idag.

VI FÖRÄNDRAR DIN BREDBANDSTJÄNST
Hej!
Ett snabbt och framtidssäkert bredband är en förutsättning för att kunna dra nytta av framtidens digitala möjligheter – var du än är. Vi vill erbjuda dig Sveriges bästa uppkoppling och jobbar därför ständigt med att utveckla våra tjänster.

Nytt pris på ditt bredband
Vi kommer att höja månadsavgiften på bredbandsabonnemanget 100/100. Ditt nya pris blir 399 kr/mån.

Nyhet – ta med din surf ut på stan med Telia Wifi
Nu kommer du som har bredband från Telia kunna surfa obegränsat i våra wifi-zoner utan extra kostnad. Wifi-zonerna finns till exempel på caféer, hotell och flygplatser. Du hittar dem lätt via vår app Telia Wifi.

Förändringarna gäller från och med 1 juni 2017. För dig med bindningstid eller kampanjpris gäller det när dessa har gått ut.

Läs mer om förändringen här >

Det va ganska dyrt ändå, kan få 1000/1000 för 619/mån i min brf dock Bahnhof.

100/100 kostar 319kr/mån.

Antar att din förening inte har något avtal?