Inlägg

Inlägg som lossah har skrivit i forumet
Av lossah
Skrivet av Donhoz:

Jag kanske tänker fel men har alltid sagt att man ska satsa på "premium" märkena för att få ha en bil så länge som möjligt och så bra som möjligt.
Med det så menar jag att du kan få en "ny" bil av billigare märkena men de håller också lite kortare i jämförelse med de "premium" som är äldre men kostar samma eller dyrare.

Kolla blocket exempelvis. väldigt få bilar av andra märken än "premium" som lyckats hålla sig i mer en 20 000mil

Så vill du vara "smart" som mig så hade jag gått till en Volvo och behållt bilen lite längre och därav sänkt förlusten i längden än att köpa de andra som kanske behöver skrotas i förtid.
Meeen med det sagt så är bilmarknaden ett lotteri oavsett.. även helt nya bilar kan kollapsa efter 1 månad.

Antalet fel som t ex BMW och Audi har är ju dock drösvis, som ju är Premium. Lite nyare KIA/Hyundai/Honda/Toyota/Mazda (oavsett modellår iofs) har sällan fel. Jag har en Civic -17 där en kille kört 100k mil med samma motor som min. Men antalet mil är ju inte direkt superavgörande utan mer vad det är för mil. Korta sträckor osv.

Premium-märken skulle jag nog säga är mer komfort än driftsäkerhet.

Skrivet av Baxtex:

Diesel känns ju rätt döende? Gillar inte traktorljudet heller.

Vet inte vad du menar med att diesel är döende, diesel är ju väldigt billigt så om inte annat bör det väl vara mer liv på det idag än på länge? Däremot är ditt/din frugas körsätt inte optimalt för diesel. Diesel är ju inget för kortare sträckor.

Men jag hade absolut inte rekommenderat 1.0 ecoboost-motorn, bensin. Alldeles för mycket problem.

Försök så gott du kan att hitta en bil där ni fortfarande kan ha maskinskadeförsäkringen kvar och att den har blivit servad ordentligt (för att den ens ska gälla).

Försäkringsbolag har upp till 15k mil eller 12 år. Swedbanks Trekronor-försäkring (dock behöver du ha swedbank för att kunna teckna den) har det men det finns säkert andra som också har 12 år, flera st har iaf 10 år.

Det är värt mycket för att inte sitta där och bli lurad. Och framförallt, kolla NOGA upp stället ni ska köpa bilen på. Gå med i Oseriösa bilfirmor i Sverige-gruppen på Facebook så finns där drösvis med oseriösa säljare som säljer skrotbilar osv (ja med dessa prisklasser också). Tipsar då att söka på bilfirman när ni väl hittar en bil om någon skrivit ett inlägg där. Ett annat viktigt tips är att försöka få kontakt med den tidigare ägaren till bilen och fråga om där var några problem med bilen. Den tidigare ägaren har ingen anledning att ljuga om du ska köpa den från en bilfirma. Man kan också ofta tro att en bilförsäljare alltid går igenom bilen vid försäljning och kontrollerar skicket/varningslampor, då är man naiv dessvärre.

Bilar i denna prisklassen (då tänker jag främst på <120k) är ett litet lotteri eftersom man står på gränsen till utan maskinskadeförsäkring och eller gått hyfsat långt/har några år på nacken. Vill absolut inte skrämma iväg dig, menar bara väl. Mycket att tänka på.

Av lossah

169 omdömen varav ETT negativt (där mottagaren kollat fel på måtten på ett klädesplagg som jag skrev/sålde). Ganska irriterande.

Av lossah
Av lossah

Måste det vara bensin? Kia Ceed eller Hyundai i30 med 1.6 CRDI diesel-motorn är väldigt driftsäkra. Ligger på omkring 100-130k för typ 2014-17 årsmodell.

Av lossah

Jag har donerat pengar till ett musikband jag är galen i, detta för att de ska kunna producera mer musik. Det är via indiegogo. Jag får ett album (och lite bonusgrejer) + fler album som kan släppas tidigare tack vare donationen.

Jag har absolut inga problem med det då jag vet att pengarna går direkt till artisterna och inte till några musikbolag. Jag ÄLSKAR musiken. Hade jag ÄLSKAT spelet och vetat att det kan komma en 2, 3 etc och att pengarna faktiskt bidrar till det och går till folket som förtjänar det, visst. Men det finns många risker när alla bolag osv är inblandade. Handlar ju inte direkt om ett gäng på 4-5 pers. Artisten har dessutom inte lön på det sättet.

Om det hade varit ett mindre spel så hade jag nog kunnat tänka mig donera.

Av lossah

Mina trådlösa lurar, JBL Live Pro 2. Gav 1k. Strular aldrig med uppkoppling. Riktigt bra batteritid, sitter sjukt bra i öronen, älskar ljudet. Får aldrig ont trots 15h om dagen typ användning. Tillsammans med SUPRA Comfort Foam Tips. <3

Av lossah
Skrivet av n0kturnal:

Steam refund funkar utmärkt som demo tycker jag, under 2h speltid så får man alltid refund direkt. Använder det hela tiden.

Aha! Hade ingen aning att det fanns. Tack för tipset.

Av lossah

Känner samma sak. Trots att jag har väldigt mycket fritid efter jobb, är 37 nu. Och är det spel man känner vore kul att testa så vill man inte lägga 600kr för att testa i 20min. Jag tycker helt enkelt det är för dyrt och jag önskar man kunde få en demo på typ 5h speltid eller något. Kolla på youtube/gameplay fungerar inte i alla lägen.

Köpte nyligen en Switch (igen) och tycker det är rätt kul. Zelda BoTW är/var tillsammans med WoW spelen jag fortfarande älskar. Kommer få Tears of Kingdom troligtvis imorgon så det ser jag fram emot. Nintendo Switch Sports är faktiskt över förväntan också.

WoW casual raidguild och m+ (inget seriöst i M+ men över average, vill inte vara för seriös i något spel för då blir det inte kul).

Annars är alla dessa populära spel typ "meh"/"pallar inte".

Av lossah

Gummisnodd-knepet som Lembritt skrev har räddat mig några gånger för andra tillfällen. Annars borra kanske.

Av lossah

Jag har så otroligt svårt för att tycka om spel. Spelet i sig kanske är skitbra men jag har så galet lite tålamod att sätta mig in i spelen, trots, att jag har väldigt mycket tid att göra det på. Jag vet inte, jag vill bara sätta igång med ett spel, kunna allt från början och bara "kötta". Storys i spel är det absolut värsta jag vet så har ett spel för hög % story så går det bort.

Hade en Switch 2017 som jag körde rätt så hårt med. Breath of the Wild var tillsammans med Mario Kart och Splatoon de enda spelen jag verkligen kunde ge tid åt. Nu sålde jag Switchen för en jäkla massa år sen och precis köpt en ny begagnad + begagnade spel (för ändå mer eller mindre nypris) så ska jag testa på igen. Ser fram emot det, men får se hur det blir. Begagnatpriserna på Switch är väldigt höga så jag känner att jag inte förlorar speciellt mycket om jag köper ett spel jag inte gillar/blir klar med.

Svaret på frågan: Är det WoW, som är typ det enda jag spelar, ja...typ vad som då det är mitt "enda" spel. Är det andra spel så spelar det inte jättestor roll då priset på begagnade är så högt (typ Switch). Hade det varit ett spel som är digitalt och jag inte kan sälja vidare...600kr är jäkligt dyrt, mer rimligt för mig är typ 400kr. Jag saknar verkligen verkligen typ PC för Alla demos osv.

Av lossah
Skrivet av dvcorleone:

Ett företag (som endast säljer på distans) har detta i deras villkor:

"..Produkter som ej omfattas av ångerrätt:
1) Varor med bruten försegling.
..."

Har de skrivit fel då? Jag tolkar distansavtalslagen att man ska kunna ångra sitt köp på t.ex. högtalare som man brutit förseglingen på och testat hemma i 2 dagar utan att ha försämrat kvalitén eller förstört något med produkten.

Ja du ska kunna undersöka produkten i den mån som behövs.

Skrivet av Freezer64Pro:

Har en annan goding.
Garantin gäller tills förpackningen öppnas.
Det var en generator/alternator till en motorcykel skickad från KGKnutson med garanti. På förpackningen står det väldigt tydligt att garantin upphör då förpackningen öppnas. Trodde inte att var så var fallet och ringde deras kundtjänst och fick det bekräftat. På frågan om de kunde garantera att enheten var 100% felfri, var svaret att det kunde de inte garantera eftersom de bara var ombud/försäljare i Sverige. Detta var så sent som 2010.
Vem hade fått rätt om enheten var trasig?

Hahaha. Undrar vad egentligen deras garanti täcker.

Av lossah

Bästa låten (och bandet) genom alla tider. <3

Av lossah

Bara jag som får väldigt mycket Bruce Dickinson vibbar över den rösten? Dvs, låter bra.

Av lossah

Ett steg i rätt riktning iaf.

Av lossah
Skrivet av ThomasLidstrom:

Kanske lite provokatiivt men så här ser jag på det.
En tillverkare som litar och tror på sin produkt visar det genom att ge en lång garantitid

Tror det svarar på frågan.

Så tänker jag med.

Av lossah
Skrivet av Necrophor:

Du kan få bostadstillägg om du bor i Sverige, har aktivitetsersättning eller sjukersättning, vilket tyvärr inte inkluderar sjukpenning, din sambo kanske har aktivitetsersättning (?) Eller så finns det kanske något undantag för "särskilda" fall (?) Vet att det skiljer sig från bostadsbidrag som kräver att man har barn som bor hemma hos en eller är under 29 år. Storleken på tillägget varierar kraftigt, det kan vara allt från ett par hundra till ett par tusen... dina "inkomster" (inklusive kapital) ställs mot vilken hyra du har. Gjorde ett snabbt överslag och jag skulle vara berättigad till runt 800-1200:- i bostadstillägg om jag hade haft sjukersättning som ensamstående med en hyra på 8000. Sjukersättning berättigar även att man kan söka pengar från AFA om man haft ett arbete som haft avtal med dem, vilket ger en månadsersättning fram tills 66 års ålder. (pension)

Och då är vi trångsynta tillsammans, för det är förbaskat svårt att se positivt när fanstyget till Diagnos är inblandad. Kan inte sätta mig in i hur det är att vara anhörig... men vet med mig att "några" ur ens omgivning har riktigt svårt att ta till sig hur "handikappande" den är... dels för att den inte syns och dels för att de inte kan föreställa sig hur kroppen kan ta helt slut av att gå 50m i ett litet för snabbt tempo... eller råka stå upp lite för länge i en dusch. Så kan inte annat än att ge dig credits som faktiskt tagit till dig vad din Sambo faktiskt upplever.

Du har det på sjukpenning och inte sjukersättning/aktivitetsstöd? Det är en av orsaker varför flera "slåss" för att få sin sjukpenning omvandlad till just sjukersättning istället, dels vet man exakt vad man får ut samt får "rätt" till pensionärsrabatter och bostadstillägg etc som KAN lätta på ekonomin något. Även om sjukersättningen generellt är lägre än sjukpenningen är det även lägre skatt på sjukersättningen. Även merkostnadsersättning som kan hjälpa till med kostnader för främst mediciner, sjukresor etc... även om Försäkringskassan ofta väljer att inte godkänna speciellt mycket som gör det väldigt svårt för många att nå upp till minimumnivån för att få ut det lägsta beloppet ens. För att få ca 1000:- i merkostnadsersättning måste man komma upp i strax över 14k med godkända merkostnader.

Vi (jag och Ykalon) syftar på boendetillägg, det är inte samma sak som bostadsbidrag eller bostadstillägg (ganska rörigt men boendetillägg är någonting annat), det kan man få med sjukpenning. Men det lär bero på inkomst antar jag? Iom att du ändå har bra mycket mer i sjukpenning än vad min sambo har, men jag är inte alls säker.

Varför iaf vi ska försöka få sjukersättning framöver är för att sjukersättning är på väldigt mycket mer än sjukpenning, för någon som inte arbetat. Man får en riktigt kass ersättning med sjukpenning om man inte jobbat.

Av lossah
Skrivet av Necrophor:

Och då det är sjukpenning har man inte rätt att söka olika bidrag i form av boendestöd, merkostnader etc.

Sorry att jag inte svarat på ditt tidigare inlägg, jag har helt enkelt inte "orken" för jag blir för deprimerad av att prata om det (om ME). Kan tyckas trångsynt men har levt i detta (som anhörig bara då) så länge nu så jag måste verkligen försöka se mer positivt på saker och ting än vad jag gör (är alldeles för pessimistisk).

Måste bara flika in, boendetillägg? Det är inte samma sak som bostadsbidrag. Min sambo (med ME) har sjukpenning i särskilda fall och där får man ut 3 500kr i boendetillägg (100% sjukpenning) om man är sambo och jag tror...7k? Någonting, om man lever ensam. Får du inte det med vanlig sjukpenning utan bara sjukpenning i särskilda fall?

Av lossah

När man var lite yngre bytte man i princip varje år, men nu är det helt meningslöst. Som mest var tredje.

Av lossah
Skrivet av Necrophor:

Först av allt, min sympati för både dig och din sambo, ME är verkligen ett "helvete"... dels för att den faktiskt är extremt "handikappande" och dels för att den inte "syns", vilket gör det extremt svårt för omgivningen att förstå. Har själv medel till svår ME som gör att jag i stort sett är bunden till hemmet mestadels av tiden där större delen av dygnet spenderas i sängen.

Detsamma till dig. :/ Måste vara väldigt tufft att leva ensam också (om du gör det?). Vilken ersättning har du?

Sambon har nog ungefär samma nivå på MEn som dig. Hon är glad om hon orkar gå 100 meter utan att krascha men det har som tur var blivit bättre. I början av vårt förhållande för runt 13 år sedan så var hon mycket sämre. Nyckeln är verkligen vila, vila, vila, och slippa bråka/stressa med FK. Man har liksom inte orken att ta fighten med FK men hittills så har vi haft turen att inte haft problem, men så har vi inte sökt sjukersättning än som är den svåra biten.

Skrivet av herbamare:

Sitter i exakt samma sits som dig, med ME-sjuk sambo.
Utan mitt jobb skulle vi inte gå runt...

Det är jobbigt. Ibland är det väldigt jobbigt. Det är också skönt som anhörig tycker jag att veta att flera har samma situation, vilket man ju såklart vet redan men det kan vara skönt att veta det såhär ändå.

Av lossah
Skrivet av Necrophor:

Kan inte annat än att hålla med dig, är dessvärre själv långtidssjukskriven då jag fått två neurologiska sjukdomar, varav en fortfarande är "okänd" för vetenskapen tydligen och den andra ME. Det som gör att jag faktiskt klarar mig är för att jag inte "kan" göra något och inte direkt köper kläder.

Får ut ca 14k och bor i en hyrestvåa (förort till Sthlm) med en kallhyra på 8k... vet att jag/vi tillhör en minoritet här på Sweclockers, speciellt om man ser till "vad har ni i lön" tråden

Edit:
Mitt tips gällande käk, enbart handla sådant som är typ medlemspriser och låta det styra vilket matintag man har, trist som fan men det sparar lite pengar i alla fall. För "leksaker" så typ sitta på Tradera och hoppas på att det man är intresserad av inte fångats upp av den enorma drös av köp och sälj människor som sitter där så man kan hitta något billigt. Har man riktig tur slinker en eller två saker undan dem nån gång per halvår ungefär...

Tips, kolla inte i "Vad har jag i lön"-tråden. Det slutade jag med för länge sen. Man blir bara deprimerad av hur ojämställt det är i Sverige. Framförallt när folk som är friska tror man själv valt att vara sjuk eller är lat. Min sambo har sjukpenning i särskilda fall (hon har också ME och kan inte jobba alls) och hon får ut ~3800kr/mån (+ lite boendetillägg) på den (min inkomst spelar ingen roll, beloppet är fast).

Vem klarar sig på 3,8k i månaden? Den är HELT orimlig. Det är dessutom ett belopp som inte höjts sedan 2012 tror jag det var. Som tur är har jag ett jobb så vi klarar oss.