Inlägg

Inlägg som joalin har skrivit i forumet
Av joalin

Men kan du inte dra en kabel mellan Nod 2 och Nod 3 då? De är ju på samma våning. Alla måste inte vara ihopkopplade.

Av joalin

Har du en mediaomvandlare/bredbandsswitch vid inkommande idag? Då är det enklast att skaffa en telefoniadapter och koppla in den i grön port istället.

https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-bredbandst...

Av joalin

Det du behöver titta efter är IGMP Snooping. Denna styr hur tvtrafik som går via multicast kontrolleras. Tex Asus routrar brukar klara detta. Sedan brukar man i dessa kunna markera detta som aktiverat i konfigurationen som tvtrafik på vanligen port 4.

Av joalin

Låter som ett klassiskt hdcp-problem.

https://monsterstore.com/pages/troubleshooting-tips

Av joalin

Bra tips direkt ovanför. Avråder också från powerline eftersom det protokollet funkar dåligt med multicast vilket Telias TV går via. En ytterligare lösning är att istället koppla in en Apple TV eller Android tv och köra Telia play. Funkar bättre via wifi än box samtidigt som du slipper extra abb. Två flugor i en smäll.

Av joalin

När intenon lägger av är det oftast strömadaptern som lagt av så det är enkelt fixat.

Av joalin
Skrivet av Printscreen:

Glocalnet går i Telenors nät, så du får god täckning där också. Vad är "hur är dem[sic]"? Tänker du mest på täckning?

Global connect är IP only, inte att förväxla med Glocalnet.

Av joalin

Det stämmer ju att Comhems nät går i en slinga men den där kabeln har ju ingen installatör dragit utan den är gjord i efterhand och säkerligen i lägenhetens egen slinga. Har ingen granne redan klagat så hade jag struntat i det hela eller skarvat själv, beroende på om min uppkoppling var berörd. Och då är jag rätt noga annars haha.

Av joalin

Den där kommer ju funka bra men bara så länge det oftast hålls stängt. Den kommer däremot inte hålla för upprepat gnid varje gång man öppnar och stänger igen.

Av joalin

Den fungerar även som accesspunkt ser jag. Det är så du ska använda den. Alltså med nätverkskabel via ditt uttag och sedan in i din router. Då ska det säkert fungera bra.

Av joalin

Menar du med 10 % att det är 100 i st f 1000 Mbit/s så är det minst en ledare som är av. Då synkar den upp på 100.

Av joalin

Ett ännu smidigare alternativ är att använda Telia Play via Apple TV gen 4, eller Android TV som finns inbyggt i tex Philips och Sony, TCL etc. Ellter en Nvidia Shield TV eller nya Chromecast med Google TV. Funkar via wifi och precis som boxen. Har dock hört att bitrate etc är bäst i TV-boxarna, så tex hockey kan bli lite sämre med play. Ingår om du köper bredband.

Av joalin

Om du ska köra deras TV-box så måste du dra kabel från router eller mediaomvandlare, eller använda deras Airties/ruckus etc etc. Vanligt mesh funkar inte då boxen inte kör via publika internet.

Av joalin

Håller med. Koppla bort det du kallar lådan (som alltså är en s.k Bredbandsswitch/Tjänstefördelare och ingen converter, eftersom den inte konverterar någonting i denna uppsättningen. Den används alltså för att dela upp de olika VLANen i olika tjänster, som jag gissar att du inte använder om du inte kör TV heller) och telefoni-splittern samt alla kablar som inte är anslutna.
Jag antar att du kopplat in routern i vardagsrummet på WAN. och sedan tillbaka till patchpanelen på LAN, och att du provat med flera olika kablar? Ett sätt att felsöka kablarna i väggarna är ju att loppa ute i vardagsrummet och sätta routern vid skåpet och se om du fortfarnade har internet då.

Av joalin

Ursäkta pratet om loop. Såg fel på en siffra visst 😁
Dosan med 4 uttag är troligen bara en splitter för iptelefoni så koppla bort den och sladdar plus som sagt alla andra oanvända så blir det enklare att se.

Av joalin

Ja och då har han ju bara åstadkommit en loop

Av joalin

Du borde väl sätta en switch i uttag 5 i panelen i stället och sedan från switchen till uttagen du behöver. Inte mellan 5 och 8

Av joalin

Jag köpte en billig från amazon för 16 euro för att kolla min villapatch jag drog genom lägenheten i förväg innan fiberuttaget är på plats. Funkar prima. Hur pass lagligt det är vet jag iofs icke, men de säljs ju även på tyska siten så utgår från det. Finns även på Amazon.se men inte lika bra utbud.

https://www.amazon.com/Equipment-Universal-Telecommunications...

Av joalin

Nu ska ju som sagt nätägaren ordna detta men om man vill kolla runt lite själv:
Verkar ha artikelnr 074-000258.
Verkar gå att beställa tex här:
https://www.asap-ittechnology.com/quote/allied-telesis/074000...
Sidan 8 i denna länken:
https://usermanual.wiki/Allied-Telesis/AlliedTelesisAtImg616R...

Av joalin

Bredbandstv går inte över internet vanligtvis, så du får köra via mediaomvandlaren, om du inte kan prova att aktivera igmp i routern, vilket tex Asus klarar. Tror inte din router fixar det.