Inlägg

Inlägg som Weestman har skrivit i forumet
Av Weestman
Skrivet av favouredhawk:

2 500 kr + frakt

Noterat!

Av Weestman

ZOTAC 1080 Ti AMP EXTREME, 11GB

Säljer nu mitt ZOTAC AMP EXTREME 1080 Ti (11GB) på grund av uppgradering av GPU. Grafikkortet har aldrig använts för mining eller överklockats. Enbart använts för gaming och då för lättare spel som CS och Starcraft framförallt, ca 10h/vecka om ens det.

Inköpt 10/6 2018 dvs precis innan 2000-serien kom. Borde inte finnas garanti kvar alltså.

https://www.komplett.se/product/920590?noredirect=true#

Skickas med spårbar frakt (du betalar) eller hämtas i Karlskrona med omnejd. Budgivning gäller och jag äger rätten att bestämma vem jag skickar det till. Finns annonsen kvar så är kortet inte sålt. Bud under 2500kr accepteras inte. Byte mot något annat (ej GPU) kan vara av intresse.

Ev. att det skickas med en annan box (ska se om jag hittar originallådan).

Kan eventuellt tas med till Stockholm nu i helgen.

Läs hela annonsen här

Av Weestman
Skrivet av Galming:

lite OT men stämmer det att AT-läkare knappt får/vågar ringa och "störa" mer seniora läkare som har jour på tex helger?
Läkaren jag känner säger det är så där han jobbar iallafall, och med all jour/komp så jobbar han ca 6-7 månader per år , resten betald ledigt. månadslön på ca 90k

Nej det stämmer definitivt inte. Blir alltid väl bemött av mer seniora kollegor och de är snarare tacksamma att jag ringer å frågar om jag är osäker istället för att jag gör saker på chans/gissning. Men kanske är annorlunda på större sjukhus. Aldrig blivit illa bemött av neurokirurgen i Lund heller iofs.

Av Weestman
Skrivet av NisseG91:

Kul, bra betalt och schyssta förmåner!

Några frågor:
Var i landet jobbar du? Vårdcentral? Sjukhus?
Trivs du som läkare?
Vad har du tänkt specialisera dig inom för område?

AT-läkare men har min VC-placering nu. I AT-tjänst ingår block om internmedicin, opererande specialiter, psykiatri och allmänmedicin. 18-21 månaded totalt beroende på placering. Jobbar inom Blekinge.

Trivs väldigt bra med mitt arbete. Är i ett fält med stora ekonomiska liksom akademiska möjligheter. Har även möjlighet att arbeta utomlands med människor i kris om sådant skulle intressera mig längre fram (sannolikt, i kortare perioder iaf). Närmast till hands ligger hjärtkirurgi alternativt kardiologi just nu men det mesta intresserar mig.

Läkare är ett slitsamt yrke framförallt de första 7-8 åren och jag tycker att vi under denna tiden definitivt är underbetalda, utan att på något sätt påstå att vi är fattiga och är väldigt ödmjuk mot att många har de betydligt sämre. Men 32 000 efter 5,5 år eller ca 40 000 efter cirka 8 år är väl lågt? Först efter 12-13 år får man en lön på cirka 70 000kr vilket vissa verkar ha här efter 5 år. Å andra sidan finns det möjligheter till längre ledigheter med jourkompen eller möjligheter att köra staffet och jobba 2 veckor, vara ledig 2 osv. Gillar man att jobba lite extra så finns det i alla fall här nere attraktiva helgpass på akuten som kan dra upp lönen till 60 000 t.ex, men då jobbar man 190h/mån varav 3 av 8 helgdagar dvs totalt 5 lediga dagar per månad liksom. Sen finns det kliniker där det är lugnare såklart, jag dras ju till det lite mer "häftiga" eller "akuta", andra områden kan man ju sitta på en stol och ta det betydligt lugnare och ta en patient i taget eller så.

Om du funderar på läkare, så kör hårt säger jag.

PS: Snygg avatar förresten.

Av Weestman

Yrke: AT-läkare
Utbildning: Läkarprogrammet 5,5 år i Sverige
Ålder: 32 år
Lön: 41 000kr
Övrigt: 100% OB på helger och nätter (varav 70% betalas ut i jourkomp och resten i pengar). 2000kr friskvårdsbidrag. 25 semesterdagar. Blir ca 200h jourkomptimmar per år. Tar man ut jourkomp i pengar får man ca 20% påslag. Finns ett gym på sjukhuset som man får använda. Är i slutet av min AT-tjänst så har ett tillägg på 4500kr enligt avtalad lönetrappa jämfört med nya AT-läkare i länet.

Nästa steg är vikariat innan ST alternativt ST direkt. Lön varierar mellan 42 000 - 50 000kr beroende på område (tänk efterfrågan och tillgång).

Av Weestman
Skrivet av Thomas:

Kolla först om joysticken funkar i Windows (tryck Win+R och kör "joy.cpl"). Kalibrera om det går och se att den rör sig som den ska där.
Om den gör det så är det nog bara till att sänka känsligheten för den i kontrollinställningarna för MSFS. Det finns många YouTube-videos som går in på detta i detalj, men det viktigaste är nog att minska sensitivity för de axlar som det gäller, gissningsvis då ailerons och elevators här.

Den har fungerat felfritt innan så det är det som är det konstiga men får testa! Annars får jag ominstallera allt. Tur man har 1200mbit, så det bara tar en dag…

Av Weestman

Precis börjat köra en del efter att jag beställt nya grejer. Minsta lilla rörelse på min joystick får däremot planet att totalt fucka ur. Har inte ändrat några inställningar. Detta vid enkla tutorials och sådant. Drar jag ner joysticken några millimeter å släpper så lyfter planet plötsligt med 30 grader osv. Någon som har samma problem? Vet vad felet är?

Av Weestman

Egentligen inte jätteviktigt men spelar viss roll ändå då man har sina favoriter som man vet fungerar bra. Men känner inget behov av att enbart ha ASUS osv. Chassin får gärna vara BeQuiet dock.

Av Weestman

Har ett ZOTAC 1080 Ti AMP Extreme och kan lägga pengar mellan. Förvisso inte ASUS men 3x DP.

Av Weestman

Tja grabbar! Tänkte börja spela flight sim igen lite mer seriöst. Har köpt in (kompletterat) med Thrustmaster Airbus Captain (joystick, throttle, add-om med brakes osv) samt flight clams så de blir ännu mer likt verkligheten.

Dock lite sugen på å lägga en bra bas med de lite enklare flygen då jag är värdelös just nu med stora flyg. Borde jag fortsätta köra med dessa eller finns det något prisvärt alternativ med rodders och ”ratt” (yoke något heter det?).

I övrigt tänkte jag försöka koppla till min 4K@120Hz TV. Sitter just nu på ett 1080 Ti, är detta tillräckligt för att ens kunna spela spelet? Blivit erbjuden att uppgradera med en väns 3070 (ej Ti) för ca 4000kr.

Budget går att diskutera, hellre bra grejer direkt än att köpa nytt sen men helst prisvärt. Men säg 1000-2000kr helst men kan gå upp till 3000-4000 om det verkligen är sjuk skillnad på saker. Gärna verklighetstroget (bonus om det passar till Boeings större airlines också).

Så, vilket paket? Och bör jag uppgradera till 3070?

Av Weestman
Skrivet av Thomas:

Hastigheterna som brukar anges är när man läser stora mängder sammanhängade data, dvs få, stora filer.
Random 4K innebär att man läser 4 kB i taget från slumpvalda delar av disken, så att den konstant måste leta upp filerna och läsa från olika minneskretsar/olika delar av minneskrestarna konstant.
Vanligtvis så ligger sådan läshastighet en bit under 100 MB/s även på SSDn som klarar över 12000 MB/s sekventiellt.

I praktiken används många små läsningar när man ska läsa in många, små databitar från olika delar, vilket är rätt vanligt när man t ex startar program/datorn. På det stora hela är det nog vanligare med liknande läsningar än de sekventiella som alla utannonserar.

Tack för utförligt svar! Ja då är ju 60MB/s inte så imponerande. Men antar att spel osv läser större filer?

Av Weestman

Vad innebär ens random 4k? Vad har det för användningsområde för en som är oinsatt?

Av Weestman

Har 1000 + 500GB SSD-lagring av den snabbare formen (M.2). Därutöver 2000GB i vanlig HDD. 950GB använt på mina SSD där jag främst har spel och OS, cirka 300GB på min HDD.

Har egentligen, som alla här inne får man väl anta, min HDD enbart pga att priset var så mycket billigare. Nu har jag dessutom använt mina två M.2-slots så ska jag köpa en större SSD på säg 2TB så måste jag ju även ta ut den ena, vilket känns som kapitalförstöring. Inte så att jag behöver en ultrasnabb lagring heller.

Av Weestman
Skrivet av Kaleid:

Jag väntar nog lika länge men tror 32GB räcker rätt många år till, bara dubbla det konsolerna har så ska det räcka.

Ja 32GB lär räcka. Brukar köpa nytt var 5-10:e år dock så krämar gärna på lite extra. Förvisso räcker min nuvarande dator mer än väl till det jag gör då jag bara spelar 10-15 år gamla spel ändå....

Av Weestman

Har 16GB 3000Mhz. Blir nog 64GB vid nästa större datoruppdatering om cirka 2 år.

Av Weestman

4,5 till 5 timmar per dag i snitt och 220 väckningar. Tittar på serier etc på telefonen både hemma och när jag pendlar så är inte så orolig över just den tiden egentligen, även om jag kanske ska titta lite mindre på skärmen. Försöker få ner antalet väckningar däremot, det är en dålig vana att snabbscrolla på telefonen 1-2 minuter så fort tillfälle ges. Får dock väldigt många chattmeddelanden från vänner osv.

I övrigt väldigt aktiv och sällan stillasittande, men det speglar kanske inte min skärmtid och antal väckningar...

Av Weestman

Förstod inte riktigt hur man skrev inlägg utan bud så ber om ursäkt för 1kr-budet. Hittade senare.

Av Weestman
Nytt bud: 1 kr Du borde skriva att ingen GPU finns också, eftersom du ändå nämner att inga HDD finns :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Weestman

Att prokrastinera betyder inte att man har en neuropsykiatrisk diagnos. Fråga dig själv vad en diagnos skulle hjälpa dig med, om det skulle göra någon skillnad. Om du tror det och inte "bara är nyfiken" så är det vårdcentralen först som gäller. Det finns ju hjälp att få om man inte klarar av vardagen men om du bara har lite autistiska drag (som de allra flesta i "normalbefolkningen") så är det bara slöseri på sjukvårdens resurser som inom psykiatrin redan är brutalt hårt belastade. Men om du känner att din vardag inte går ihop pga misstänkt neuropsykiatrisk störning så ska du såklart söka hjälp för det.

Av Weestman

Kul att se att Intellimouse var med! Intellimouse 3.0 var ju högvilt ett tag där omkring 2003-2004 när alla körde CS 1.6. Satt själv på en Intellimouse 1.1 väldigt länge. Fick tag på en 3.0 så småningom många år efter (2017-modellen?). Nu sitter man dock på BenQ EC2-B vilket egentligen är överlägset Intellimouse men ändå, klassiker!