Inlägg

Inlägg som Weestman har skrivit i forumet
Av Weestman
Skrivet av djdennistm:

Har sett liknande priser och faktiskt en polare köpte för 3000kr med ett spel o två kontroller för 3000kr och den funkade samt kvitto

Andrahandsvärdet för xbox serie x sjunker vilket är trist. Ps5 verkar kvarstå i andrahandsvärde

Varför är det trist? Bara kul att fler får möjlighet att spela till ett rimlig/are pris. Går ju inte att jämföra med bilar osv utan TV-konsoler används ju framförallt av barn och unga vuxna.

Av Weestman
Skrivet av Pluffo:

Antagligen skulle efterfrågan på så höga nivåer vara rätt låg och priserna skulle vid nästa batch få krypa ner, men jag har svårt att se hur detta i slutändan skulle påverka det genomsnittliga försäljningspriset negativt för Nvidia. Istället för att sälja alla kort för 25 000 så säljer de ett antal för 40 000, ett antal för 35 000 och så vidare, tills de kommer ner på 25 000-kronorsnivån och kan sälja vidare som de gör idag.

Jag kan bara tala för mig själv såklart, men jag ogillar starkt när det blir som ett lotteri på en viss prisnivå. Om jag inte får tag på ett grafikkort det under första, andra, eller tredje leveransen så innebär det att någon annan har fått köpa det på samma nivå som jag var villig att köpa det på, och således ha ett i flera månader innan jag får tag på något. Det blir orättvist. Bättre då att denna personen åtminstone får betala mer för privilegiet att få kortet tidigare.

Ja, det är verkligen synd om de som har möjligheten och pengarna att lägga 50 000 - 60 000kr på ett kort att de ibland får vänta för att priserna passar flera som också vill ha möjlighet att spela spel på högsta möjliga settings Riktig otur i livslotteriet att man inte får bränna 50 papp på ett kort!

Av Weestman
Skrivet av Pluffo:

Man kan såklart sänka produktionen och öka priset såsom du skriver om i första stycket om detta nu skulle vara lönsamt, vilket det kan vara i vissa situationer exempelvis när det kommer till handväskor som Chanel gör. Så om ett bilföretag tror att de kan tjäna mer pengar genom att öka priset med tio gånger så bör de köra (höhö) på.

Vad man helt klart kan konstatera är dock att om man kan tömma sina lager på en halv sekund med nuvarande prissättning och produktionstakt så kan man öka priset utan att för den sakens skull sälja färre enheter, vilket alltså innebär att man kan göra en större vinst. Sedan kan man, såsom du skriver, sänka priset i takt med att de som är villiga att betala mer för att få vara först redan har handlat.

Sen är väl frågan hur många som skulle betala säg 40 000kr nu om de vet att de sänks till 25 000kr ett litet tag efter. Några, såklart, men kanske skulle man döda efterfrågan direkt? Å få motsatt effekt?

Av Weestman
Skrivet av Pluffo:

Om korten tar slut på en gång så var de ju uppenbarligen fel prissatta. Varför tar aldrig dessa företag betalt vad korten faktiskt är värda (det vill säga, priset där efterfrågan och tillgång möts)?

Handlar ju inte enbart om vad 1% av de allra mest intresserade vill ge utan man vill väl maximera så mycket man kan. Säg att bilar skulle kosta 10x mera, då skulle ju ändå några köpa bil. Betyder det att du tycker att bilar ska bli 10x dyrare?

Men visst, man kan ha en lansering där korten kostar 50 000kr/st och sedan succésivt sänks och anpassas efter vad dåvarande högsta efterfrågan ligger på, såklart. Eller så har de ett fast riktpris som de anser optimerar intäkterna. Blir priset lite lägre lär efterfrågan öka, och då kommer de totala intäkterna öka också.

Av Weestman

Testade bara en gång och det är ju konstigt att det inte är hela meningar, tittar väl ner på tangentbordet kanske 5-10% av tiden och det gör nog rätt så mycket om det är random ords (hela meningar behöver jag nog inte titta ner alls).

I vilket fall, 82 ord/minut och 97% träffsäkerhet på första försöket, 88 ord/minut andra försöket också 97% träffsäkerhet. Not great not terrible.

I verkliga livet skriver jag väl cirka 40-60WPM dock, betydligt skönare än att ligga omkring 90. Ni som skriver 150-160, måste vara oerhört oskönt haha.

Av Weestman

Både och. Inte viktigt per se men brukar titta på xx700K när jag ska uppdatera men har givetvis koll på diverse tester och sådant och det är ju det som spelar roll.

Av Weestman

Annonsen är avslutad

Av Weestman
Skrivet av HanseN86:

2 500 kr Kan hämta på plats

Är inte hemma kommande vecka men absolut, finns på Trossö.

Av Weestman
Skrivet av Aktsu:

Jag förhandlade för lite längre sedan än 3-4 månader (ca 6 mån) men fick 7% för att täcka inflationen som rådde och redan då begärde jag en ytterligare höjning i år som verkar vara på gång, just för att vi var överens om att min lön låg för lågt redan innan inflationen slog till och det är reallön som spelar någon roll. Planen är väl att landa närmare 20% innan nästa års ökning för att få en del av den reallöneökning som behövs för att jag skall stanna kvar.

Tack! Får kolla vad de andra har och försöka få lite mer än de fick, så får de korrigera deras löner sen.

Skrivet av oatp1b1:

Lycka till att få igenom den argumentationen hos landstinget.

Har tidigare fått "lite extra" pga inflationen, typ 4% istället för 2,5% som först var tanken. Så lite utrymme finns det ju.

Av Weestman

Hur har det gått att löneförhandla för er som förhandlat senaste 3-4 månaderna på samma arbete dvs inte ett byte av tjänst/arbetsgivare?

Är läkare och ska påbörja vikariat innan ST. Tidigare legat omkring 44-45 här kanske men nu med nya bolåneräntor, inflation och till å med kanske 10-15% högre hyror, å icke att glömma elen, kanske det är enklare att faktiskt motivera en större ökning än den varit de senaste åren? Syfta till reallönen liksom som argument?

Av Weestman
Skrivet av fillson97:

2 550 kr

Fortfarande aktuellt? Ditt om du vill ha det för 2550 + frakt.

Av Weestman
Skrivet av fillson97:

2 550 kr

Ledande bud! Avslutar till helgen! 2550 + frakt (eller utan?).

Av Weestman
Skrivet av Claesgoeran:

@Weestman
Status på annonsen?

Öppen ett litet tag till om ingen går över 2500kr. Funderar på att behålla det. Men kan ju inte hålla på det heller allt för länge så säg nästa vecka ut.

Av Weestman
Skrivet av Svantesson666:

77" OLED å soffa här som gäller. Sparkade ut skrivbordet för drygt 15 år sedan och har aldrig ångrat mig. 10 högtalare skulle jag också objektivt sett säga låter bättre än en ett headset.

Det har sina fördelar att aldrig ha bildat familj...

Det ena utesluter inte det andra tänker jag

Av Weestman

Har en Maxnomic gaming-stol helt i svart utan större fancy detaljer. Tydligt för de som vet att det är en gaming-stol men tillräckligt diskret för att inte skrika p14 eller liknande.

https://www.needforseat.com/products/maxnomic%C2%AE-pro-chief...

Av Weestman
Skrivet av Claesgoeran:

2 200 kr +frakt

Noterat, ledande bud just nu!

Av Weestman
Skrivet av Thomas:

Kolla först om joysticken funkar i Windows (tryck Win+R och kör "joy.cpl"). Kalibrera om det går och se att den rör sig som den ska där.
Om den gör det så är det nog bara till att sänka känsligheten för den i kontrollinställningarna för MSFS. Det finns många YouTube-videos som går in på detta i detalj, men det viktigaste är nog att minska sensitivity för de axlar som det gäller, gissningsvis då ailerons och elevators här.

Funkade att dra ut sladden och sätta i den igen, haha! Men använde kalibreringen å såg du att något inte alls stämde. Även uppdaterat firmwire.

Av Weestman
Nytt bud: 6 000 kr 6000 + avhämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Weestman
Skrivet av favouredhawk:

Jag ber om ursäkt men jag måste dra tillbaka mitt bud pga höjden på kortet som tydligen tar upp tre expansionsplatser, antog att det bara skulle ta upp två stycken.

Tråkigt men noterat!

Av Weestman
Skrivet av Kiniguw:

Jobbar i hotellreception, tar hand om allt från faktureringar, incheckningar, grupp bokningar osv.
12 års erfarenhet, 2 yrkesutbildningar inom hotel management och 1 år på Universitet, men med annan inriktning.
Har 27k, får ut ca 18-19.
Får jobba alla dagar i veckan, ob existerar typ inte osv
"Branschen skriker efter folk" men ändå får man nada
Surt är det, men finns många som har det värre.
Roligt att läsa att folk har det ändå hyffsat bra i vår lilla land!

Hur går era löneförhandlingar till? Förstår de att du ’aldrig’ kommer lämna eller kan du sätta hårt mot hårt? Vad ger andra hotell?

27K är väl ingen usel lön, om man inte jobbar helger å kvällar. Men gör man det borde man få ut mera framförallt då jag antar att du lär upp nya kollegor osv? Rätt hög omsättning på hotellpersonal va?