Inlägg

Inlägg som logoz har skrivit i forumet
Av logoz
Skrivet av underwatch:

Av nyfikenhet; vilket kreditkort använder du? 😊

Komplett/Morrow. Drygt ett år sen jag skaffade det så det är kanske dags att kolla runt lite om det finns nåt bättre nu

Av logoz

Bra tips i tråden.

Började använda ett budgetprogram (YNAB, You Need A Budget) 2016 och har sen dess bokfört vartenda öre som kommit in och gått ut. Man får kontroll över sina pengar och bestämmer på förhand vad de ska gå till, varje krona får en uppgift. Det är budgeten som bestämmer om man har råd med nåt, inte vad balansen på kontot säger. Vill man köpa något dyrare som inte är budgeterat för måste man omfördela pengar från andra kategorier, dvs man ser direkt att pengarna faktiskt försvinner och inte "att det löser sig sen".

Oavsett om man budgeterar i ett program, Excel eller huvet så tycker jag det funkar bra att periodisera alla fasta kostnader så man har en fast summa varje månad man vet man måste stoppa undan. T.ex. blir en del försäkringar billigare om man betalar dom årsvis istället för varje månad men det blir aldrig en kalldusch när räkningen trillar in för att man missat lägga undan pengar. Funkar även bra att periodisera utgifter för t.ex semester, återkommande gåvor/presenter etc, ja allt man vet kommer med en viss regelbundenhet.

På detta vis bygger man upp små buffrar till allt möjligt och balansen på kontot ökar markant när man inte lever månad till månad. Då kan man också ta större risker. T.ex. har jag högre självrisk på både hem- bil- och mc-försäkringarna vilket sparar några tusenlappar per år. Pengar som går till sparande/buffert så när nåt väl händer så är det inga problem ändå. Smäller man rådjur ett par gånger om året hade jag nog tänkt annorlunda såklart men än så länge har jag ca 60 000 olycksfria mil bakom mig. Hoppas det fortsätter så

Inga företag du är kund hos är din vän. Sätt påminnelser i kalendern 11 månader framåt (anpassa beroende på uppsägningstid) varje gång du går in i avtal med ett företag. Den årliga prishöjningen kommer och då ringer man och säger upp pga. kostnaden och de brukar nästan alltid kunna erbjuda ett nytt bra pris. Man har inget för för att man är trogen kund.

Banktjänstemän är säljare och ser till bankens bästa, inte ditt. Se stycket ovan. Har man bolån kan man begära ut ett amorteringsunderlag vilket många gånger triggar deras damage control och de ringer upp och vill helt plötsligt omförhandla räntan. Det kan bli många tusenlappar per år.

All konsumtion görs med kreditkort (som självfallet löpande följs upp i YNAB och betalas till fullo varje månad) med bonus. Loggade in nu och såg att jag hade 1400kr bonus för senaste 12 månadernas köp.

Handla på loppis, gärna med någon som är intresserad och kan sina saker. Tack vare min syster och mamma fick jag tag i nya mattallrikar, uppläggningsfat, grillspett och annat smått och gott för 250kr. Nypris på allt ca. 2500kr.

Av logoz
Skrivet av Obenetwork:

Det är en del av avtalet som vi tecknade samtidigt som Zitius (Telia äger både TÖF och Zitius), men Teliafolket verkar ha tagit långsemester och det drar ut på tiden. Vi hoppas att det är på plats efter semestrarna!

Dum fråga men innebär det att ni kommer finnas som tjänsteleverantör på Zmarket (Hässleholm)?

Av logoz

Då har även jag blivit satt bakom denna Beelzebubs avkomma känt som CGNAT. Kundtjänst svarade att det varit så här sen 2021 och att det kostar 50kr/mån att få publik ip. Ändringen har skett betydligt senare så redan där lögnade han. Betalar dessutom 30kr mer i fast månadskostnad mot priset som står i fiberportalen. Aldrig att jag bara sådär betalar 80kr mer i månaden. Hotade med uppsägning och väntar svar om de vill gå mig till mötes.

https://i.imgur.com/kmIN20y.png

Bredband2 meddelar att man får publik ip utan extra kostnad. De defaultar till CGNAT men så fort uppkopplingen är aktiverad kan man kontakta kundtjänst och begära publik ip. Se och lär, Bahnhof!

Av logoz
Skrivet av Barak:

Enligt Forbes (2020):
1. Bezos: $113 miljarder.
2. Gates: $98 miljarder.
3. Bernard Arnault: $76 miljarder.
4. Warren Buffett: $67,5 miljarder.
5. Larry Ellison: $59 miljarder.

För mig hade det mer än väl räckt med en miljard dollar.

Denna site sätter lite perspektiv på hur mycket pengar Bezos & Co sitter och ruvar på

Av logoz
Skrivet av flue_81:

Har du några 8gb stickor kvar? så annonsen sent måste bara kolla vilken "stackning" om det hete så det var på dem.

Hittade termen jag sökte efter.
Är det Dual Rank eller Quad rank 8gb stickor eller om du har deras modell nr ser bara 16gb på bilden.

MVH Henrik

Hej, ursäkta sent svar. Vad jag förstått är det Dual Rank, står så enligt HP:s Memory Matrix (sök på PN 500205-071).
Bifogar inzoomade bilder.

https://i.imgur.com/TRthsie.png

https://i.imgur.com/7aG5qWY.png

Av logoz

HP RAM 12x16GB / 14x8GB DDR3 ECC

Har slaktat HP DL380 G7 och fått HP-brandade minnen över.

12st HP 16GB DDR3 PC3 10600R ECC RDIMM.
300kr/st.

14st HP 8GB DDR3 PC3 10600R ECC RDIMM.
200kr/st.

Betalning i förskott via Swish, finns i norra Skåne för avhämtning men kan självklart skicka om det passar bättre (frakt betalas av köpare).

Läs hela annonsen här

Av logoz

Över till gröna sidan när Dustinhome reade kortet för 2499kr. Mitt gamla 7770 hamnar i barnens dator och så får de även nya datorhögtalare. De gamla blev inte långlivade. Trodde att de skulle lyckas prega in nåt genom elementen men nej, det var strömadaptern de lyckades bryta sönder. De nya drivs enbart med usb så lycka till. Förälder 1, avkomma 0.

http://i.imgur.com/3OQs6wv.jpg

Av logoz

Dags för lite chassi-uppgraderingar på Saaben. Med +27k mil på original dämpare och fjädrar så gungar det rätt friskt även vid lugn körning

Bilstein B8 Sprint

http://i.imgur.com/utpL1Tg.jpg

Till detta blir det Maptuns 35mm-sänkfjädrar och nya stöd- och axiallager. Är orolig att sänkningen blir lite väl mycket då Saaben är en daily driver men jag hade redan fyndat fjädrarna på Maptuns julrea för nåt år sen så det får bli som det blir. Eibachcs 30-20mm-fjädrar hade nog passat bättre.

http://i.imgur.com/YsqDL0A.jpg

Blev också en mutterdragare, Aeg BSS18C 12Z-0. Hade redan skruvdragaren så det är smidigt när det är samma batteri i båda. Får se om den orkar med chassi-bultarna. Hjulbultarna på vinterfälgarna drog den loss utan problem iaf

http://i.imgur.com/MM2PLIN.jpg

Av logoz

@Lordkiller Tyvärr, allt är sålt. Har totalt missat att uppdatera annonsen, ber om ursäkt för det

Av logoz

@groophy @emiandji Tyvärr, allt är sålt.

Av logoz

@Lejnoss Noterat.

Av logoz

@lando Noterat

Av logoz

@emiandji Noted.

Av logoz

@lando @emiandji Noterat.

Av logoz
Av logoz
Av logoz

@lando: Noterat.

Av logoz

HP RAM 8GB/16GB DDR3 ECC

Hej

Har en del HP-branded 8GB- och 16GB-moduler till salu. Dessa har suttit i DL380 G7 men passar säkert fler servermodeller och workstations.

SK Hynix
16st HP 8GB DDR3 PC3 10600R ECC RDIMM, HP P/N 500205-071.

Samsung
8st HP 16GB DDR3 PC3 10600R ECC RDIMM, HP P/N 628974-081.

Budgivning pågår till 29/1 kl. 21:00, betalning via Swish, finns i norra Skåne för avhämtning men jag kan självklart skicka om det passar bättre. Köpare betalar frakt. Jag förbehåller mig rätten att välja vem jag säljer till eller att inte sälja alls om buden är knapra

Mvh Daniel

Läs hela annonsen här

Av logoz

Intel Xeon X5690 och X5660

Hej

Totalt 4st processorer till salu: 2st Intel Xeon X5690 och 2st Intel Xeon X5660. De har suttit i varsin DL380 G7 och således aldrig varit överklockade. Säljes endast i par då de matchar.

Intel Xeon X5690
Frekvens: 3.46GHz (3.73GHz turbo)
Cores: 6
Threads: 12
Cache: 12MB
Socket: LGA1366

Intel Xeon X5660
Frekvens: 2.80GHz (3.20GHz turbo)
Cores: 6
Threads: 12
Cache: 12MB
Socket: LGA1366

Endast cpu:er, inga tillbehör.

Budgivning pågår till 29/1 kl. 21:00, betalning via Swish, finns i norra Skåne för avhämtning men jag kan självklart skicka om det passar bättre. Köpare betalar frakt. Jag förbehåller mig rätten att välja vem jag säljer till eller att inte sälja alls om buden är knapra

Mvh Daniel

Läs hela annonsen här