Inlägg

Inlägg som logoz har skrivit i forumet
Av logoz

Fick present av frugan Heavy Water och Assassin's Creed

http://pici.se/pictures/DugHitInt.jpg

Av logoz

http://pici.se/pictures/oIQKcWLqv.jpg

Drivpaket till husan

http://pici.se/pictures/SVmISwRhI.jpg

Fox 09 360 Jersey (40% rabatt, me like)

http://pici.se/pictures/YQikckzAU.jpg

samt en film

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MIFFo_BEast
Måste bara fråga när ni tränar har ni med ett block och skriver upp allt ni gör på gymet?

Jag följer just nu Stronglifts 5x5 och med det kom en excelfil man kan fylla i. Printar ut en vecka i taget och fyller i när jag tränar. Funkar bra, då har man nåt att göra mellan set:en (tränar ju själv i källaren så har ingen att slösnacka med). Sen är det faktiskt lite kul att kunna gå tillbaka och se förändringarna man gjort.

Av logoz

ÄNNU ett val att slösa tid på vid installation? ÄNNU fler frågor från nära och kära när dom installerar om datorn: "Vilken ska man välja? Den vanliga internet eller den däringa mozarella firefox? Opera, nej tack, vi såg ju hur det gick i eurovision sist..."

Nej, dom som gnäller över Microsofts monopol vad gäller Antivirus, webbläsare, mediaspelare etc. gör alla en stor björntjänst. Håll Windows så rent som möjligt från tredepartsprogramvaror. Se hellre till att Windows blir mer skalbart/modulärt så att de som vill kan ta bort det dom vill.

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MatzoN
Ser ut som stången redan kröker sig vid 135kg, har varit intresserad av ett liknande paket men blivit avrådd för just stångens kvalité, känns svikten påtagligt?

Det såg inte ut så i verkligheten så jag antar bilden missvisar lite. Å andra sidan har du säkert rätt, stången kostar ju bara en tusenlapp, lite skillnad mot en Eleiko-stång

Jag är ju n00b än så länge så jag har inte kommit till de tunga vikterna ännu, återkommer om ett halvår då knäböjen borde närma sig ditåt

Av logoz

Som utlovat tidigare, lite bilder på mitt senaste inköp. Skivstång, vikter, skivstångsställning samt en bänk. Allt handlat från Ölme Body Power Equipment.

http://pici.se/pictures/hzmAafxPQ.jpg

http://pici.se/pictures/soRmuToVn.jpg

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne2k
Om jag blandar? nej nej fyfan

Åt lite rester jag hade över av tonfisken för att få i mig lite protein, och bananen för kolhydraternas skull, samt ett glas mjölk till.

Tonfisk är ingen höjdare att äta rätt uppåner bara som vi varit inne på tidigare, men ibland vill man bara ha nånting snabbt och orkar inte steka en fryst kycklingfilé. Måste dock komma på lite roligare recept för tonfisk, posta gärna!

Roligt vet jag inte om det är men det funkar ok till ris/pasta eller som pålägg

Hacka 1 gul lök, stek i panna med olja/smör, i med två burkar tonfisk, salta/peppra (brukar ta vitlökssalt), i med lite curry och 2-3dl matlagningsgrädde och rör om.

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zack_Ersa
Tonfisk och banan! Blandar du det i en stor bunke bara?

Nej, ingen bryr sig alls skulle jag tro.

Kombinationen tonfisk + banan låter i mina öron helt fel men igår sa faktiskt frugan att hon käkade keso, tonfisk, banan plus knäckebröd till lunch och att det inte alls var tokigt. Måste prova och se om det verkligen kan stämma. Å andra sidan kanske jag inte ska säga nåt, jag tycker kombon leverpaja och äppelmos på mackan är nice...

Av logoz

2st huvtröjor
Koppartrans Box blk blue hood

http://se.zoovillage.com/images/product/pi/10044664/10044664_d1....

Whyred Shinnosuke the Jersey

http://pici.se/pictures/BMNEivkLq.png

Får bli produktbilder eftersom i just detta fall är produktbilder > mina mobilkamerabilder Sen har jag även beställt skivstång (50mm), vikter, bänk och skivstångsställning men det blir det riktiga bilder på när det levereras hem. Hemmagym ftw

Av logoz

Re: Spara lösenord i Truecryptcontainer

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kefir_Tribe
Hej!

Jag funderar på att spara mina lösenord i en textfil i en truecryptcontainer. Finns det säkerhetsmässigt någon risk med det, jämfört med att använda ett dedikerat ”nyckelknippeprogram”?

Öppnar du upp din textfil läses all information in i minnet och program skulle där kunna komma åt lösenorden. Fördelen med i alla fall somliga "nykelknippeprogram" är att de krypterar lösenorden när de läses in i minnet vilket försvårar för andra program att komma åt dem i klartext.

Ta gärna en titt på KeePass och avgör om det kan vara nåt för dig. Vill du kan du ju även spara databasen/programmet på en TrueCrypt-volym.

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NickePicke
Ser inte problemet förutom att det är två kommatecken? Möjligtvis att det är stor bokstav i "Snickarjävel".

Jo, men det ser ju så dumt ut, imho. Om jag hade köpt en tröja med Foo Fighters-tryck hade det gärna fått stå just "Foo Fighters" och inte "foo,,Fighters".

Av logoz

Haha, stavningen på t-shirten är ju lika dålig som skämtet

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
http://www.gamereactor.se/nyheter/18290/Zune+Video+Marketplac...

Liten update, får hoppas vi Sverige kan få tag på utbud från andra länder också.

Citat:

Zune Video Marketplace når Sverige i höst och enligt Microsoft finns idag 300 filmer i biblioteket och 65 filmbolag är involverade.

Hoppas utbudet ökar kraftigt och fort. Drömmen är ju att de har samma releasedatum som biopremiärerna men det lär väl aldrig hända. "Film är bäst på bio"-argumentet verkar ju vara ett mantra hos filmbolagen. Konstigt då att merparten av Sveriges teknikintresserade män mer än gärna lägger tiotusentals kronor på att bygga hembiografer i källarna på sina hus...

Kanske kan det bero på att man där inte behöver betala 110kr för 30min reklam, 90min film blandat med inkontinenta mobilpratande/sms:ande "vänner" att dela "upplevelsen" med.

Usch, nu är jag bitter men jag ser iaf fram emot hösten då en film i bra kvalitet och i en lugn atmosfär med goda vänners sällskap bara är ett par knapptryckningar bort.

Av logoz

http://www1.garaget.org/archive/56/55927/145033/large_145033-134...

http://www1.garaget.org/archive/56/55927/145033/large_145033-134...

http://www1.garaget.org/archive/56/55927/145033/large_145033-134...

Audi 80 Avant 2,6EQ (1995). Finns några bilder till på Garaget. Skönt att äntligen ha en bil med hyfsat bra bottendrag i. Trots att den bara har 150hk märktes det knappt att man hade 850kg pellets på släpet. Lite skillnad mot vår gamla Audi 80 1,8

Av logoz
Av logoz

Streama 1080p till Xbox360 i höst?

Hej!

Jag vet inte om jag ska posta detta här eller i E3-tråden under spelkonsoldelen men eftersom jag använder min Xbox360 som mediaspelare tycker jag det passar här

Citat från länken: http://www.xbox.com/en-US/community/events/e3/1080p.htm

Citat:

Xbox today announced it would deliver yet another first-to-the-world: instant on 1080p streaming HD movies and TV with 5.1 surround sound—direct to TVs worldwide through its Xbox LIVE social entertainment network.

Starting this fall, a broad selection of movies and TV shows from Zune video on Xbox 360 will be available to start and stream instantly, in the highest video quality at the push of a button. No discs, no downloads, no waiting. Get the selection of a video megastore, the best video clarity available and the convenience of cable, only on Xbox 360.

Additional Markets
Additionally, Microsoft announced it will more than double the number of markets where Xbox LIVE offers its TV shows and movies, growing from eight to 18, by adding Austria, Netherlands, Sweden, Norway, Finland, Denmark, Australia, New Zealand, Switzerland, and Belgium. Xbox LIVE members in every market will have access to instant on 1080p streaming HD video.

Detta tolkar jag som att man äntligen kan hyra film över nätet till 360:n och få det i bra kvalitet. USA har ju haft Netflix ett bra tag men här i Europa får man hålla sig till sunkiga SF-anytime och dylikt eller *ahrrr*. Någon mer än jag som längtar?

Av logoz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Olegh
Angående LCHF, utan att göra alltför stora anspråk på att besitta någon djupare förståelse. Dieten visar sig ju, uppenbarligen, fungera för många men är givetvis ingen mirakelkur.

Att slänga ur sig formuleringar som "Skitdiet om man styrketränar" och "Som sagt var, värdelös vid styrketräning." tyder på ignorans. Hur har den här mycket insiktsfulla slutsatsen dragits? Genom upprepade empiriska studier med entydigt resultat?
Styrketräning är inte heller en särskilt utförlig beskrivning av tränandet i sig, utan beskriver enbart formen och inte målet med utövningen. För att bygga muskler alá Jay Cutler är det måhända en skitdiet, men för medelsvensson - och troligtvis en bra bit upp - kan man inte riktig använda samma måttstock.

Jag är medveten om att det är lätt att förkasta saker mera ingående än nödvändigt när man får hela "doktrinen" upptryckt i ansiktet i något slags frälsningsförsök från en annan tyckare.
Jag vet ju att du läser mycket på kolo Crippa, du kan knappast ha missat mikaelj's upptåg och tränande?

Hej!

Nu har jag inte heller någon djupare kunskap om LCHF men som namnet tyder koncentrerar man sig på minskat intag av kolhydrater och ökat intag av fett. Det funkar säkert jättebra om målet är att gå ner i vikt men ligger tonvikt på att styrketräna, dvs bli starkare, bygga muskler, vill jag gärna tro att en kosthållning med högt proteinintag ger bättre resultat snabbare. Kolla gärna in vad Mehdi från Stronglifts har att säga om det och länkarna han hänvisar till.

Jag vill absolut inte gå så långt att kalla det en skitdiet om man styrketränar (oavsett ambitionsnivår) men att det finns bättre tillvägagångssätt, det är jag övertygad om. Men som tur är har vi alla rätt till att vara övertygade om olika saker

/daniel

Av logoz

GT Champiro 328, 225/45/17, 4st för 5900kr, balanserat och monterat

http://vianor.se/files/vianorse/Tyrepictures_2008/Champiro_328_b...

Tråkig kostnad men med tanke på att bakdäcken var slicks så var det i rättan tid nu då det börjar regna här i Skåne efter 5 veckors solsken

Av logoz
Av logoz

Kanske lite offtopic men du kanske kan inspireras lite...

En kollega till pappa fick extraljusena stulna stup i kvarten på sin lastbil. Han tröttnade givetvis och monterade helt sonika en kompressortuta modell stor och högljudd i fronten och la sig i lastbilen och väntade på att tjuven skulle komma. Mycket riktigt, dumskallen kom och började fippla på ljusena varvid ägaren fläskade på allt vad tutan orkade. Tjuven blev så rädd och ljudnivån slog väl antaligen ut balanssinnet så han raglade bara runt och ramlade till slut ihop i en hög på marken. Sen var det enkelt att hålla fast det lilla kräket tills båtmössorna kom och kunde gripa honom

Efter det satt extraljusena kvar länge...