Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet
Av ilstallione

Lite uppdatering.

Blev idag lovad att datorn skulle skickas till mig då den är sades vara färdig. Tyvärr blev det inte så, den står numera med status "under testing" på serviceportalen. Var väl kanske ingen överraskning då jag inte kunde få ett kolli-nummer vid kontakt med komplett. Imorgon är det på dagen fyra veckor sen jag felanmälde datorn och jag vet fortfarande inte när jag får tillbaka den.

Har tidigare god erfarenhet av komplett men tyvärr, de är bara en i mängden när det blir knasigt nu för tiden. Ingen som helst vilja att följa konsumentköplagen utan bara dryga försök att köpa tid.

Mitt tips till alla som får ett fel på en produkt köpt på komplett.se är att inte felanmäla den mot tillverkare, skicka den inte direkt till tillverkare eller tillverkas servicecenter. Skicka den till komplett så att de inte kan skylla på tredje part när det som i mitt fall går åt skogen. Har ni skickat till komplett är det dom ni sedan tar all diskussion med och inte som i mitt fall blir hänvisad till en massa trams. De kan då inte heller skylla på av dem eller deras leverantör vald fraktleverantör och servicepartner som direkt plussar på en vecka på servicetiden. Saker som jag som konsument inte kan ändra eller påverka men verkar vara på något sätt helt i händerna på.

Ska bli intressant att se hur långt de låter detta gå innan de löser det. Jag har bett om en ersättningsprodukt alternativt pengarna tillbaka för mitt köp.

Av ilstallione

Det verkar som att tolkningen ÅF gör att frakt ska räknas bort från servicetid är galet, precis som jag anser.
Ska se om jag kan prata med dom idag och få det utrett.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione

@PeCe det är så jag resonerar och eftersom datorn står som "under repair" fortfarande så drar jag slutsatsen att jag inte kommer att ha datorn innan minst fyra veckor passerat sen felanmälan.

Att jag väljer att hjälpa ÅF med att felanmäla direkt mot tillverkare istället för att skicka den till den jag faktiskt köpt den av blir ju onekligen lite konstigt att jag då ska straffas med en längre servicetid än vad ARN säger är skälig.
För om jag istället valt att skicka den dit jag köpt den hade det varit solklart, den hade anlänt dagen efter felanmälan och där hade nedräkning på tre veckor börjat. Hur de sen löser service med sina partners är för mig ointressant. Vad jag inte förstår är varför det ska vara acceptabelt med en längre tid för att servicecenter ligger i utlandet.
Jag tror inte ARN menar att frakttid är exkluderat i reparationstid utan att det är tiden jag inte har tillgång till en fungerande dator som är poängen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione
Skrivet av Xcalibur:

1. så från 20180822
2. och du tycker från 20180810 ?

det går ju omöjligen ha servicecenter i varje stad eller ens i varje land. lite därför det kanske finns en i Tyskland, usa, Asien, och troligen Australien.

reparationen av din dator kan ju inte inträffa föränn den anländer i tyskland?
om det skulle varit acceptabelt med en servicestid på upp till tre veckor. men hur gör man med tredje part om DHL eller UPS klantar sig och det tar för lång tid, var ska du då klaga?

Jag är inte med på hur du menar riktigt?

Jag har köpt en dator av en ÅF, mina frågor och funderingar ställer jag självklart mot dom, inte deras leverantörer av tjänster. Jag kan inte själv välja vem som ska frakta min dator till och från deras servicecenter och är inte heller beställare/betalaren av frakt, således kan jag heller inte ställa krav eller klaga på tjänsten.
För att dra det mot det extrema, om tillverkare väljer att lägga sin service i Asien och av kostnadskäl använda sjöfrakt, är det okej? Om så, var går gränsen för vad som är acceptabelt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione

Skälig tid för reklamation/reparation av dator, komplett.se tolkar rekommendation av ARN konstigt

Har fått problem med min dator och skickat in den på reklamation. Butiken det gäller är komplett / komplett.se

Anmälde fel till online-butik 20180810. Blir ombedd att anmäla direkt mot tillverkarens servicecenter som ligger i Tyskland. Gör så direkt och får en bekräftelse på min anmälan som är godkänd 20180813.
Får fraktsedel först 20180816 och skickar datorn dagen efter.
Datorn registreras som mottagen på servicecentret 20180822.
I nuläget står datorn med status "under repair" på servicecentrets portal. Jag kan inte få mer information än så.
Även min återförsäljare har försökt att få uppdatering vad som händer men hävdar att de inte får svar från servicecentret och mer eller mindre rycker på axlarna och säger att tyvärr, vi får vänta tills de hör av sig.

Om jag kikar på vad som gäller för skälig tid så får jag fram att det är upp till tre veckor.

"Vad gäller datorer (och teknisk komplicerade produkter i allmänhet) anses det som acceptabelt med en reparationstid på upp till tre veckor enligt praxis från ARN."

https://lawline.se/answers/15220

Återförsäljaren hävdar att den tiden gäller från och med datorn ankommit deras serviceställe. Jag menar att det är från att jag felanmält plus max en dag för postgång till återförsäljaren där jag köpt datorn. Jag tycker inte att jag som konsument ska drabbas av långa frakt och hanteringstider på grund av att de valt att lägga service i ett annat land.

Vad gäller egentligen?

Av ilstallione

Användare: @DkY
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Moto G5 Plus

Positivt: Snabb kommunikation och snabb betalning efter överenskommet köp.

Negativt: Inget

Slutbetyg: 5/5

Av ilstallione

Var och köpte ett par WH-H900N och håller på att lyssna lite på dom.
Spontant känns CAL som ett starkare kort vad gäller ljud jag uppskattar.

Edit: Har använt lurarna nu nån timme och helt klart växer dom på mig. Trådlöst är bara så skönt och ljudet är väl inom toleransen.
Lyssnat genom lite musik och kollat några klipp på Youtube, låter bra till det jag testat.

Av ilstallione

Trådlösa för lite sofflysnande

Tänkte uppgradera med trådlösa hörlurar för bekvämligheten hemma. Kommer nog inte använda dom så mycket utomhus.
Småbarnsförälder så någon form av "noice cancelling" kunde vara trevligt.
Har idag ett par trotjänare i mina Creative Aurvana Live! som jag tycker låter helt okej så gärna något som låter i den klassen eller bättre.

Tittat på dessa två:

Sony WH-H900N. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4468196

Sennheiser HD 4.50 BTNC . https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4097521

Finns det bättre för pengarna?

Av ilstallione

Bor du i närheten av Malmö kan jag hjälpa dig att lossa skruven om du vill.

Av ilstallione

Inget kommer att vika sig. Det är så lite kraft som behövs. Jag har som jag skriver gjort det här på många datorer och aldrig misslyckats. Väldigt ofta skruvskallarna gav sig direkt när man rörde dom med en skruvmejsel då de svarta ofta verkar vara tillverkade av bleckplåt. Då var det enklast att försiktigt knacka loss dom med ett par bestämda knackningar.
Det är inte så att du ska slå loss den med en hammare, det räcker med skaftet på en liten skruvmejsel för att knacka loss.

Av ilstallione

I liknande situationer har jag alltid fått loss skruvar genom att ta en liten "vass" skruvmejsel och använt den som en huggmejsel. Lägg skruvmejseln på en halvan av skruven i lagom vinkel och "hugg" loss den med bestämda slag. Du ska alltså slå skallen moturs så att den gängar ur sig. Brukar bara krävas några slag så lossnar den och går sedan att skruva ur med fingrarna. Skruvarna är av så pass dålig kvalitet att det inte är några problem att slå ner skruvmejseln i skruven för att få bra grepp.
Hände mig ett antal gånger de åren jag skruvade laptops.

Det kan även gå med en muttertång men ovan metod har aldrig svikit mig.

Av ilstallione

Vad är det för panel du monterat och var köpte du den?

Av ilstallione

Lenovo kommer snart med nya modeller i Moto-serien, G6 och G6 plus. Väntar själv på dom då både jag och frun är i uppgraderingstankar. Det snackas om release 19:e April.
Har själv en G4 plus och frun en G5, vi är båda riktigt nöjda och kom sen tidigare från då mer etablerade flaggskeppsmodeller.
Skulle tro att G6 plus hamnar på cirkus 3000 kr men det är såklart en spekulation.

Precis som tidigare nämnts i tråden om andra modeller har Moto fördelen att levereras med mer eller mindre "rent" Android.

Av ilstallione

Sugen på att spela lite igen. Vad krävs för grafikkort för max grafik i 1080p?

Av ilstallione

Kan vi inte släppa det där med batteritiden nu?

Av ilstallione
Skrivet av foh668:

@ilstallione: Tycker den är ett kap för det priset, och då köpte jag den till nypris i höstas.

Frågan är om skärmen är lite mer livlig i färgerna än den i G4 plus. Skillnaden på min och fruns G5:a med 5"-skärm är ganska stor vad gäller just tryck i färger och det hade varit önskvärt att det inte är samma panel i G5S plus som i G4 plus.

Av ilstallione

Ska man slå till på G5S plus eller vänta på G6 och betala en tusing mer? Har idag en G4 plus som jag köpte för 1300 och den börjar onekligen bli ganska använd. Fruns G5 har också åkt i golvet några gånger så kanske får bli två nya.

Av ilstallione

Moto G5S Plus på netonnet för 1890. Tidigare legat runt 2200 som billigast/kampanj.

https://www.netonnet.se/art/telefoner/mobiltelefoner/motorola...

Av ilstallione

1080p skärm för vardagsbruk och lite spel

Spelar lite TF2, WOT och kanske en del single player i nyare spel, absolut ingen hög nivå. Behöver en skärm för det med bra bildkvalitet plus att den gärna får ha höj och sänkbar fot.
Storleksmässigt har jag trivts med 24" tidigare och det behöver inte vara större. Verkar vara en djungel bland budgetskärmarna, någon som kan tipsa om något guldkorn?

Så här ser platsen ut där skärmen ska stå och därav kravet runt 24".

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/137994?l=eyJyZXNvdXJjZS...

Av ilstallione
Skrivet av Siegbrau:

Länkade till en skärm ovan, anser du att jag borde strunta i den och ta en annan?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, kanske hade siktat på en skärm med IPS-panel och möjligen G-sync. Skärmen brukar man sällan byta så därav att du kanske ska kika på något lite roligare där. Högst personligt dock.