Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet
Av ilstallione
Skrivet av BesteN:

Jag betalade för premium för att få tillgång till några maps (Ra3 banorna) men har nu börjat tycka att det är lite waste of money, visst man slipper ju reklamen som håller på några seukunder innan varje game men premium servrarna är ju så gott som alltid tomma?! Så banorna jag i princip betalar för får jag köra ensam på om jag vill köra någon av dem... Så jag funderar skarpt på att säga upp min betalning då det enda jag får ut av den nu är just att jag slipper reklamen (som förövrigt inte är så värst lång:P).

EDIT: Nu pratar jag om CA (kanske de flesta räknat ut?) då det är ända gametypen jag kör, vet inte hur det ser ut med premiumspelare på andra gametypes?

Är väl tyvärr beredd att hålla med om det, lite för glest för att det ska kännas lönt att ens spela. Synd att det inte kommer mer spelare, kunde varit så kul

Av ilstallione
Skrivet av Kriistoffer:

Jag håller med om att det är skitdåligt att inte musplattan funkar 100%
Absolut.
Jag bara använder den inte, hatar musplattor, så jag påverkas inte av det, men ja oavsett så ska allting fungera och om det inte gör det så är den defekt. Jag har ju rätt att skicka in datorn pga detta, men tycker inte det är värt det.

Jag förstår att risken finns att statisk electricitet kan komma in, men jag anser den risken som minimal.
Jag vet hur flänsarna ser ut och var dom sitter och förstår att dammsugningen inte tar allt damm.
Men om man håller rent hemma förövrigt plus dammsuger utblåsen så verkar det fungera,
min dator har fina värden och har inte krånglat ännu, men jag är medveten om att den kan starta
att krångla. Men jag kan ju inte rapportera om vad som eventuellt kan ske, det får jag göra
när/om det blir så.
Sedan beror uppbyggnaden av statisk electricitet en hel del på vad man dammsuger för andra saker, t.ex ryamattor osv. Om jag ofta fick stötar av min dammsugare så skulle jag inte använda den mot datorn. Jag har aldrig noterat statisk electrisitet på denna dammsugaren jag använder nu. Jag ska tillägga att jag aldrig skulle få för mig att dammsuga innuti en stationär dator men att dammsuga av fronten och utblåset bak hör till min normala dammsugningsrutin på bägge mina stationära datorer och har gjort det i 10 år. Jag rekommenderar ingen annan till att göra samma sak, men hos mig verkar det onekligen inte som att det är speciellt skadligt för mina datorer.

Personligen är det den bästa datorn jag har haft, trots misstagen, detta för att ingen dator eller komponent är perfekt och tyvärr får man helt enkelt väga fördelar/nackdelar mot pris.

Problemet med till exempel mussplattan är att det hjälper inte att skicka in datorn, det är enligt mig konstruktionen som är fel och gör att plattan registrerar fingrar som inte finns.

Jag håller med dig om att det rimligen inte borde vara någon fara att dammsuga utblåsen men hade det inte varit lättare att sätta ett litet filter framför insugen istället? Sen spelar det inte så stor roll vad du använt din dammsugare till innan, den statiska elektriciteten skapas lätt i slang, fläkt och andra med hög hastighet roterande delar.

Jag ifrågasätter inte ditt gillande av datorn, jag vågar påstå att jag gillar min lika mycket. Men med mycket små medel hade Asus kunnat göra bra utmärkt istället. Att de sen verkar använda en servicepartner som är inne i en formsvacka gör det hela inte bättre, det är ändå inte budgetklassen på datorer vi diskuterar här.
Alla dessa datorer worldwide som skickas in antagligen för en sketen dammtuss i fläktaran kostar troligen en del, pengar de kunnat använda till annat enligt mig.
Det är ju inte så att det är en nyhet att fläktar suger in damm, har man då mycket värme som ska ledas bort med större fläktar än genomsnittet säger det sig själv att mer damm kommer dras genom systemet. Ett system som i fallet G73-serien har första dammstoppet ungefär i mitten av datorn, stenkorkat med andra ord.

Av ilstallione
Skrivet av Kriistoffer:

Jo visst spinner fläktarna om man håller dammsugaren mot hålet länge, men man får ju svepa lite så dom inte spinner upp i 120.

Jag har svårt att tro att jag skapar någon elektricitet som hittar in till ett kretskort???

Jag skrev längre upp i tråden om dom sakerna som jag inte är 100% nöjd med, en av sakerna är musplattan
som inte fungerar helt perfekt. För det mesta går det bra men ibland tar den inte emot signaler.
Jag använder dock uteslutande musen så det spelar mindre roll.

Givetvis kan min dator också gå sönder, den risken finns för oss allihop, men undrar hur man hanterar saker
i övrigt om man lyckas förstöra gummit så mycket som folk skriver om. (t.ex hur rent är det hemma)

Vi ser det annorlunda med till exempel musplattan, jag är 100% missnöjd om den inte tar emot signaler ibland då den för mig är helt värdelös när den gör så.

Statisk elektricitet hittar vägar genom till exempel plast, det är ganska höga spänningar. Inte för att jag tror att något skulle hända men det är ändå inte att rekommendera att ha en dammsugare så nära moderkort och andra komponeneter. Det är väl ganska vedertaget även här i forumet och inget jag sitter och hittar på för att vinna en diskussion.

Du får _inte_ fläktgallerna efter fläktarna rena genom att svepa med en dammsugare över utblåset, det är helt omöjligt. Som jag skrev tidigare så kolla i videon hur de är konstruerade så förstår du hur jag menar. Jag har själv skruvat ner datorn och det är alldeles för tight för att det skulle gå att göra som du beskriver.

Kul iaf att du är nöjd med datorn, jag anser att den kunde fått en runda till hos någon kvalitetskontrollant innan den gick i produktion.

Av ilstallione
Skrivet av Kriistoffer:

Samma här. G73JH-A2
Jag köpte dock med "repaste" dvs att dom satte på artic silver under gpu och cpu. Verkar ha varit ett smart drag.
Jag har också uppdaterat bios och v-bios så jag kan använda AMD´s senaste drivrutiner.
Jag dammsuger fläktarna varannan vecka ungefär, jag har en extremt kraftfull dammsugare

Mina temps:
Idle på desktop: 49-52 klockan på 405/1000
Browsa websidor: 54 klockan på 700/1000
Spela the witcher 2 i 3 timmar: 72 klockan på 750/1050

Fattar inte vad ni gör med era datorer...."..gummit hänger o slänger..." min ser ut som ny...får ju vårda den lite ffs

Nackdelen med att dammsuga med en som du säger extremt kraftig dammsugare är att du spinner fläktarna otroligt mycket snabbare än de är designade för. Du kommer eventuellt att få problem med dem längre fram. Den statiska elektriciteten du skapar får du väl se som bonus i sammanhanget

Om du kikar på "disassembly videon" längre upp i tråden så ser du problemet med dammsugningsmetoden, mest troligen kommer du att få problem med igensatta fläktar trots ditt arbete. Hade Asus bara satt ett litet filter på insuget som man kunde tömma lätt själv hade hela problemet eliminerats.

Ivf, kul att du är nöjd med din dator, får hålla tummarna att du slipper skicka den på "service"...

Hur fungerar din musplatta?

Av ilstallione

Ett 6990M är redan ganska klent med stationära mått mätt. Det är bara att inse att det inte kommer att vara så kul om något år oavsett om det är ett starkt mobilt kort idag, det är ljusår efter stationära sidan och redan omodernt i ren prestandajämförelse.

Av ilstallione

http://www.sweclockers.com/annonser

Där annonserar du, endast köp och säljråd i forumet.

*Låst*

Av ilstallione

Allt är bättre, skulle inte tveka en sekund på att uppgradera.

120 räcker mer än väl till systemet imho.

Av ilstallione

Köp billiga lagringsdiskar och lägg mellanskillnaden på en större ssd. Utöver det hade jag helt klart uppgraderat skärmen till en blank V4, det gör absolut mer än något annat för upplevelsen datorn kommer att ge dig.

Av ilstallione

Med en 1Gb minne på korten kan du gå på 6870, det är ändå minnesmängden som kommer att bli flaskhalsen. Om du ska köra på 6950 så gå på 2Gb-modeller.

Av ilstallione

MSI 460 för 1249 kr, ett par såna i sli är galet mycket prestanda för pengarna.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=785795

Av ilstallione

Vid 1Gb minne tar minnet slut fortare än GPU-prestandan redan vid GTX460 sli om jag förstått det hela rätt.

#11201186

Av ilstallione

Under plattan sitter en alu-"folie" modell tjock, antagligen en värmesköld för diskarna. Ta bort den och alla rester av tejpen den sitter fast med. Sen slutar plattan registrera fingrar som inte finns.

Du behöver riva ner en del för att komma åt den ordentligt tyvärr.

Av ilstallione
Skrivet av doolar:

Exakt min tanke, min funkade fint till jag tog upp spelandet igen som legat på paus några månader. Har bara använt datorn som surfburk under tiden. När den började få jobba fullt igen så kom problemen snabbt!

Har du skickat in din? Annars fixar jag den gärna till dig så du slipper vara utan dator igen. Kan ju passa på att "modda" musplattan samtidigt så fungerar den som det är tänkt sen.

Av ilstallione
Skrivet av omii:

Har inte haft några som helst problem med min G73-A2 som jag köpte ifrån USA förra året. Varken flashat bios eller öppnat upp den för rengöring, visst att jag har dammsugit utblåsen ett par gånger men inte mer än så. Den står på här hemma dag in och dag ut, så jag har väl haft tur med min då

Tråkigt för er som det strular för, hoppas själv att man slipper skicka in den till den där verkstaden!

Har du stressat den med till exempel furmark och fått fram några temperaturer?

Av ilstallione

Fortsätt i din befintliga tråd.

*Låst*

Av ilstallione
Skrivet av Asus.David:

Hej!

De nya panelerna som sitter i G74SX/G53SX är betydligt bättre än dem äldre.
Här är de större skillnaderna.
Typ: Glare->Anti-Glare
Responstid: 16ms->8ms
Nits: 220nits->300nits

Det där får du gärna utveckla. Jag till exempel har en AU Optronics i min G73, på vilket sätt är de nya panelerna bättre än den? Särskilt kontrast och svärta är jag intresserad av.

Om det är möjligt får du gärna berätta vilken typ av panel det sitter i de nya så slipper vi spekulera.

Av ilstallione

Din kompis försöker blåsa dig rakt av, glöm den datorn.

Av ilstallione

Ja, det är ett standardfel på just G73 och är lätt fixat. Har väl diskuterats balnd annat några inlägg ovan ditt, har du ens försökt hitta en förklaring till ditt problem?

Du har till 99% fått in damm i fläktarna och behöver få det bortplockat. Att blåsa ut det utan att demontera datorn är lite att skjuta problemet framför sig. Eftersom du har garanti är det bara att skicka in datorn och få det fixat av Asus på ett sätt som de kallar fackmannamässigt.
Jag håller tummarna att du får tillbaka en fungerande dator, det är några stycken som tyvärr inte fått det. Uppenbarligen lämnar Asus servicepartner en hel del att önska vad gäller demontering och hopsättning av datorer.

Om du inte har tummen mitt i handen fixar du det ganska lätt själv och du bryter inga garantisigill genom att göra det.

http://www.youtube.com/watch?v=Tp90M_N6dzs

Av ilstallione

Man ska dock inte underskatta placebo, upplever man att en kabel låter bättre för att den innehåller koppar som är garanterat grävd en natt med fullmåne, plast som är tillverkad baklänges som isolering, flätad av en dvärg och monterad i motvind nynnandes friday av Rebecca Black så ska man givetvis använda den. Problemet kommer när man garanterar hela sin omgivning det lysande resultatet...

Av ilstallione
Skrivet av x3me00:

OFC är nästan alla ledare som säljs idag endå ... men du har rätt att det ofta inte har så stor betydelse .. dock finns det ofta tydliga hörbara skillnader mellan olika material Ex Coppar /silver /guld etc . om jag har förstått det rätt .. kan dock intyga att det är rätt stor skillnad på coppar och silver ledare både i signal väg och högtalar väg så jag anser det vara det bästa alternativet då silverledare inte är så dyrt såvida du inte skall köpa 200meter till ett hemabio system ..
Dock inte det snyggaste alternativet.

Mvh

Du missade poängen, all kabel som görs med koppar som ledare är OFC. Det är med andra ord lika meningslöst argument som att det skulle göra skillnad på att fläta en kabel i soluppgång eller solnedgång eller för den delen att fläta den över huvud taget.
Om någon planerar att säga mot mig så kom med fakta som ett blindtest eller uppmätta skillnader.

Läsvärt: http://www.kennethshem.se/Hoegtalarskroenor.html