Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet
Av ilstallione

Går det att byta till svenskt tangentbord och i så fall vad kostar det? Vilken Clevo-modell är det denna byggs på?

Av ilstallione

Hade samma utmaning en gång i tiden och provade en massa lösningar, både bärbart och stationärt.
Mitt råd är att undvika bärbart, det tar lika stor plats som en vettigt planerad stationär och ser betydligt värre ut rent estetiskt. Att sen en stationär blir billigare, tystare och ger bättre prestanda vid samma ljudnivå är bara bonus.
En vettigt planerad stationär spelhörna går att få relativt snygg enligt mig.

En av mina lösningar:

http://forumbilder.se/G8B31/mg-0294.JPG

Av ilstallione

Kan bara instämma, sitter med en CB3 431 fast jag har modellen med full HD.
Får lätt ut sju timmar på batteri med ljusstyrka två snäpp under full och till surfade, kika film och annat tidsfördriv är datorn klockren. Lätt, smidig och robust. Tangentbordet är skönt att skriva på och musplattan bland de bästa jag testat på en bärbar och jag har nog haft uppåt en 50 stycken.
IPS-skärmen är av bra kvalitet, i princip ingen bleed och bra kontrast. Något ljussvag dock om du ska använda datorn mycket utomhus. Hade inte kompromissat med upplösningen, hd-skärmarna är rätt blaskiga med tråkiga betraktningsvinklar.
45w laddare är smidigt när man ska ha med datorn, väger inte så mycket.

Mest bang for the buck är nog HP's variant. Hade en tidigare fast med hd-skärm och den var kanon förutom just då skärmen. Största skillnaden är att Acern är byggd i metall men i ärlighetens namn känns båda riktigt solitt byggda och upplevs som premium vad gäller byggkvalitet.

https://www.komplett.se/product/900452/datorer/datorer-barbar...

Det ingår fritt lagringsutrymme på Google Drive i två år, har för mig det är en TB. Är ju ganska smidigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione
Av ilstallione

Nokia 6 när den kommer ligger väl i prisklassen. Själv sneglat lite på den.

Av ilstallione

Var lite inne på en sådan men avsaknaden av auto brightness var en dealbreaker för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione
Skrivet av Baxtex:

Damn, så svårt att bestämma mig! Behöver en ny mobil och har kollat halva dan efter billiga kina telefoner. Bestämde mig tillslut för Redmi Note 3 pro då den är snabbare och billigare än fyran och verkar passa mig bättre, finns fler roms också!

Men nu till kruxet, ska man våga beställa från t ex Aliexpress, finns för 1450kr där. Risken finns ju dock att man hamnar på tull och import avgifter, så slutpriset kan ju hamna på runt 1800kr vilket blir ganska mycket.

Sen finns ju t ex http://shop.gizchina.com/ då man garanterat slipper extra avgifter, dock är frakten på närmare 300kr så priset blir ju det samma. Så kanske är bäst att köpa från ali? Blir det tull så blir det, blir det inte så sparar man ju ändå en del.

Hittar även en säljare som säger sig vara tariff free, förstår inte riktigt vad dem menar: https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-...

Goldway verkar inte sälja Redmi Pro 3 längre tyvärr, eller ja de har en annons på 700 dollar.

Stödjer den alla nätverk i Sverige eller tappar man något?

4G: FDD LTE B5:850 /B8:900 /B4:1700 /B3:1800 /B1:2100 /B7:2600 /B2:1900 /B20:800 /B28:700 MHz
TD LTE B40:2300MHz

Edit: Hittade info i tråden så beställer nog en.

Av ilstallione

Kanske värt att lägga till den lilla mellanskillnaden till en 6p?

Av ilstallione

Får man fråga om det blev något köp och i så fall hur är luren?

Av ilstallione
Skrivet av b0bber:

Jag panikköpte en Samsung Galaxy J5 2016 och är faktiskt helnöjd med den..

Har den automatisk ljusstyrka på skärmen?

Av ilstallione

Får väl se hur vi gör, tanken var att ha dessa i två år sen uppgradera. Hade jag inte tappat min hade jag haft kvar den. Har dock varit lite missnöjd med skärmen sen dag ett då jag jämfört den med fruns S6. Det är faktiskt ganska stor skillnad på dem. Sen gillar jag meny och tillbaka-knapparna som Samsung har men inget som mitt telefonval står och faller med.
Tror det vara Galaxy J5 2016 jag såg fick kritik för avsaknad av ljussensor, annars hade jag nog köpt den.

Av ilstallione
Skrivet av jOnÄTÄn:

Samsungs budgetlurar har ofta inte amoled skärm (vilket ger svärtan i ex din frus men finns sådana skärmar på många fler mobiler än Samsungs) Om du inte gillar g4an så laga och sälj men du får nog lägga mer än 2000 på nästa för att inte göra ett nerbyte.

Kollade på A5 och J5 och de verkade ha det, föll dock på icke automatisk ljusstyrka.

Är nöjd med min G4 men skulle vara kul med en bättre skärm. Ska se om jag säljer den som den är, en liten slant borde man få för den.

Hittade en Lenovo som verkar passa min kravbild: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3983179

Bara den lilla detaljen med tillbaka och meny-knappar på beezeln som saknas, Lenovon verkar ha dem på skärmen precis som min G4:a.

Av ilstallione

Windows Phone är testat av både mig och frugan, inget för oss.

Själv har jag helt och hållet hoppat på Google-tåget så en Android-lur är det som gäller. Angående min G4 är jag faktiskt inte helt nöjd med skärmen på den, tycker det är betydligt mer behaglig bild på min frus Galaxy S6, bättre svärta och mer stuns i färgerna. Kanske ska köra på en Samsung..?
Såg att Samsungs budgetlurar saknade automatisk styrka på skärmen, det kan jag ju tycka är en sak jag gärna vill ha dock.

Av ilstallione
Skrivet av jOnÄTÄn:

Var glad att du missade Honor 4x äger själv tyvärr 5x som bör vara snabbare? Och den är otroligt seg kameran tar ibland upp till 7s på sig innan man kan börja fota, osv alltså vardagsgrejer. Mest prisvärda är nog att laga din G4 eller är den totalförstörd? Du lär bli besviken om du köper en budget telefon, från en G4 som fortfarande har rätt bra komponenter. Jag gick själv från en gammal iphone 5s och trodde inte det skulle bli så hemskt eftersom den inte direkt var snabb.

Okej, tack för input. Min G4 har bara en liten spricka så inga problem att laga den, kostar runt 500 kr med en ny skärm.

Får se hur jag gör här, låter ju onekligen som man ska undvika budgetlurarna.

Av ilstallione
Skrivet av trollhattan:

Kanske lite väl stor

Av ilstallione

Finns det någon av Kina-lurarna som sticker ut skärmmässigt?
Vill ha något runt 5-5,5" med kamera och skärm med bra tryck i färger och kontrast. Behöver inte vara någon vidare prestanda, surfar bara och betalar lite räkningar typ.

Ber om ursäkt om informationen redan finns i tråden, är en del sidor att gå genom.

Av ilstallione

Om man nu missade Honor 4X, vad är det som gäller då?

Tappade min LG G4 så ska ersätta den. Behöver ingen vidare prestanda, spelar aldrig på telefonen utan mest surf och bankärenden. Storleksmässigt gillar jag min G4 men behöver inte den höga upplösningen den hade men vill gärna ha bra stuns i färger och bra kontrast.

Av ilstallione

Är medlem nummer 60 men om jag inte minns fel har den siffran varit betydligt lägre..?
Var i vart fall med på blåa tiden och sen dess har tiden runnit på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione
Skrivet av Petterk:

Vill minnas att jag handlade från dem på den tiden och kanske främst runt den tiden, samt JME, Komplett och något från danska ITButikken och säkert något från Mycom i Pub. Gtek och Kylning.com figurerade också. Har skett en del förändringar där Komplett har vuxit, Dustin har blivit konsumentvänliga. Flera av de större idag var inga höjdare ~15 år sedan. Datorbutiken.com tyckte jag hade gått ner sig innan konkursen. Synd att folk förlorade pengar där.

Har väl ungefär samma minnesbild som dig, det var en lite mindre värld då dock, kändes mer nischat. Jag hade ju det lyxigt med både JME och styggapojken som hade butik i stan på den tiden. Fanns väl någon ren online-butik med säte i Malmö också som priskrigade en del, har för mig att jag köpte en skärm av dom när tft-skärmarna kom men kommer inte ihåg vad de hette.
Sen kom prisjakt, vilket lyft det var. Har för mig att jag använde något som buggy.nu innan, kan dock ha fel där.

Av ilstallione
Skrivet av Petterk:

datorbutiken.com var det faktiskt

En av dåtidens stora