Inlägg

Inlägg som Estanjoni har skrivit i forumet
Av Estanjoni

Bosch Universal Impact 18 799:-
https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/elverktyg-oc...

Köper du presentkort via Gifted så blir det ytterligare 5% rabatt.

OBS! Gäller endast idag!

Av Estanjoni

Nu måste ni skilja på öppet köp och återlösa. Öppet köp menas med att pengarna sätts tillbaka från ursprunget betalningsmedel och återlösning menas med att värdet på presentkortet sätts tillbaka.

Av Estanjoni
Skrivet av Dunder:

Det är på presentkorten öppet köp inte gäller. Det du köper med presentkorten blir nog inte av med öppet köp.

"Presentkortet anses förbrukat efter första användningen och kan inte återlösas"
Rent juridiskt så blir det svårt att få rätt, men butiken kan ju vara snäll och ge mig pengarna tillbaka alternativt presentkort (om de nu har).

Av Estanjoni

Efter att ha läst mer om villkoren för vissa butiker så tror jag nog att jag avstår, på vissa presentkort så tar du bort öppet köpet vilket är a och o nu när de är Black Friday.

Av Estanjoni

Vilken router ska jag köpa?

Har lite beslutsångest gällande köp av nedanstående routers:

Netgear Nighthawk RAX200
Pris: 3290:-

Asus RT-AX82U
Pris: 1281:-

Asus ZenWiFi AX XT8
Pris: 1561:-

Av Estanjoni
Av Estanjoni

Är detta erbjudande enbart för studenter?
Om jag ska köpa en pryl för 1800kr och köper ett presentkort som är värt 2000kr, de resterande 200kr kan man ta ut det i kontanter?
Hur blir det om man ångrar köpet, får man tillbaks i kontanter eller går värdet tillbaka till presentkortet så att man är låst till företaget?

Av Estanjoni
Skrivet av RCA56:

Det kostar bara resurser av polisens pappersvändare, det finns inga bevis och även om dom får loggar så är brottet ringa och dom kan inte göra något med loggarna.

Men visst i absolut bästa fall om 10 eldsjälar orkar bry sig och spendera timmar på fallet så kanske några abuse rapporter går vidare från ISP med giltig polisanmälan bakom som av någon anledning inte lagts ner till alla ISPer med kapade IOT enheter världen över och om dom inte åker i papperskorgen så kanske någon i bästa fall får ett brev hem att deras internet uppkoppling begränsats pga missbruk/attacker och att dom måste åtgärda sina enheter.

Inget av det kommer att hända dock om det inte är något seriöst. Det är därför scriptkiddies kan hålla på.

För att sätta detta i ett realistiskt perspektiv så är det ungefär som att anmäla någon som tjuvplingar på dörren eller busringer lite.
Ingen energi kommer att läggas på att gå till botten med detta det finns mycket viktigare saker att göra!

Jag har faktiskt ett klipp från en av DDoSarnas stream där de klart och tydligt säger att de ska försöka ta reda på min IP och kicka mig offline, detta borde väl ge något?

Av Estanjoni

Jag gör helt enkelt en polisanmälan imorgon då varken Telia eller Xbox gör något åt saken, trots rapporteringar. De måste ju få ett stopp! Ska väl inte behöva sätta upp ett NASA-nätverk för att få slut på att bli DDOSad 1-2ggr per dag. Till dig som skrev att jag ska stänga av routern för att byta IP, har troligtvis bytt IP fem gånger men de hittar mig igen trots att jag inte spelar eller joinar deras party.

Av Estanjoni

DDoS-attackerna bara fortsätter har fan gett upp hoppet om att lösa detta. Finns det inget program man kan installera så att man ska se tidpunkt för attackerna och eventuellt IP. Ska skaffa VPN, men problemet är ju dock att jag måste koppla in min dator till Xbox:en för att den ska få en VPN och i dagsläget har jag bara en dator och de är lite otympligt, att köpa en till dator för att få VPN till Xboxen är ju inte heller aktuellt.

Av Estanjoni
Skrivet av CatchMe:

Produkt: Samsung 860 Evo Intern SSD, 500GB
Länk: https://www.amazon.se/Samsung-SATA-Intern-Solid-State-enhet/d...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4655194
Pris: 549,59 kr

Produkt: Samsung 860 Evo Intern SSD, 1TB
Länk: https://www.amazon.se/Samsung-SATA-Intern-Solid-State-enhet/d...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4655197
Pris: 955,55 kr

De som köper dessa SSD är de för dom som inte har en M.2-port?

Av Estanjoni

Har en D-Link DIR-868L och funderar på om man ska uppgradera till en Asus ZenWifi XT8 eller Asus RT-AX82U, vilken av dessa hade ni tagit?

Av Estanjoni
Skrivet av walowalo:

Va? Den kostar ju 142kr när du kommer till kassan nu iaf.

Nope 178SEK för mig.

Av Estanjoni

Någon som vet vad Elgiganten tog för Philips Hue dimmer innan de höjde den till ordinarie pris?
https://www.elgiganten.se/product/smart-hem/smart-belysning/H...

Av Estanjoni

DDoSningen bara fortsätter, tydligen så kan de få reda på IP via Twitch med. Ingen som vet om jag kan hitta loggar på attackerna i en D-Link router?

Av Estanjoni

Utsatt för en DoS/DDoS-attack

Blev igår antingen DoSad/DDoSad via ett Xbox LIVE Party, nätet bara dog och de tog en 15-30min för att få igång det igen. Liraren som var i partyt när mitt nät dog är tydligen känd för "plocka ut ip-adresser" och DDoSa, ringde idag till min bredbandsleverantör och de hade ingen aning om vad de var och kunde ej heller hjälpa mer än att ge mig ett betalnr. Så då är min fråga; kan jag se detta i min router från D-Link om vad som hände igår genom loggar t.ex? Har även googlat mig fram till att man bör polisanmäla DDoS attacker, vad de nu kommer att leda till.

Av det lilla jag har läst så verkar en DDoS vara en mer avancerad attack där flera datorer attackerar medans en DoS endast har en dator.

Av Estanjoni

Öppnade upp sidan på datorn nu och de står MAC ID och en massa siffror och de är riktigt litet kort som sitter där. Läste dock någonstans att de kan sitta på baksidan av moderkortet också? Nu verkar ni ha hittat vilket moderkort jag har men för sakens skull så är de ett Lenvo 364a.

Av Estanjoni
Skrivet av Andreaz1:

@Estanjoni: Det kan du nog inte, enklare att bara kolla moderkortstillverkarens hemsida. Eller typ öppna sidopanelen och kolla på moderkortet.

De här får jag upp när jag gjorde en sökning på moderkortet:
https://www.lenovo.com/se/sv/desktops-and-all-in-ones/ideacen...

Så jag antar att den ej har M.2-port?

Av Estanjoni

M.2-port?

Var i HWiNFO kan jag se om jag har en M.2-port?

Av Estanjoni

ÖoB har 50% på alla Bosch-produkter för medlemmar, han norpa en Bosch IXO V (5th gen) för 175 kr. De går åt fort kan jag säga, tipsade en bekant och när ha åkte dit (2 timmar efter jag var där) var nästan allt slut, så skynda fynda!

https://www.öob.se/search?CMS_SearchString=bosch

OBS! De finns fler verktyg än de som syns på sidan.