Inlägg

Inlägg som pr00f har skrivit i forumet
Av pr00f

Mobilt bredband telenor

Hej, jag ska flytta och det finns tyvärr ingen tillgång till fiber dit jag flyttar. ADSL är något jag har dåliga minnen av så jag kikade på 4g internet istället. Så jag skaffade ett abonnemang via telenor, dom bistår dock inte med utrustning. Så nu undrar jag vad behöver jag för att få bra täckning i en 124 kvm lägenhet med 4 användare. Det kommer streamas film via netflix och youtube men inget spelande. Tack på förhand

Av pr00f

Kapar tråden lite om det är ok. Jag har också köpt Sony KD-55X8505CBAE. Vad jag har förstått så har den google cast inbygt men jag har inte lyckats få det att funka. Har du du hunnit testa funktionen än och stötte du på några problem?

Skrivet av sunnis:

För trådens uppföljning så blev det en Sony KD-55X8505CBAE för 9990 kr på Elgiganten till slut efter lite velande.

Än så länge är jag nöjd och definitivt ett lyft från min LG plasma från 2010 Tack för all hjälp !

Av pr00f

Tjabba! Är det någon som har koll på om det finns något sätt att installera spelet utan skivor. Jag köpte spelet idag, men har ingen cd-läsare. Kan inte hitta någon download via officiella hemsidan. Vore tacksam för svar, är ju ruskigt sugen på att spela

EDIT: Hitta just på GoG

Av pr00f

Har samma problem, har också skickat tillbaka mitt kort till Inet. Fick som svar att det inte var något fel på kortet. Det som är så underligt är precis som du beskriver att det är så random, ena dagen inte ett problem och andra dagen massor. Det suger :C

Av pr00f
Skrivet av RasmusAlb:

Har du inget annat kort du kan smälla in i datorn och testa med?
Jag tror att det är graffet som är kass. Testa även flera spel och se om du får samma problem.

Har tyvärr inte det. Har testat Watchdog och fick samma problem där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pr00f
Skrivet av Niczo:

När testet är klart startar den om, ska ske automatiskt så inget man behöver övervaka. Första omgången tar bara någon timme, efterföljande är mycket mer genomgående. Det ska finnas ett "advanced mode" för att kunna ändra spänningen, intervallet som går att justera är väldigt litet men kan vara bra att kika på.
Har du kört GPU-delen av OCCT något? Det brukar räcka med att köra den ett par timmar, se till att ta bort frame limit bara.

EDIT: Glömde att fråga vilka inställningar du kör CPU, RAM med etc. Har du överklockat något?

Ska köra OCCT, har inte hunnit än. Första veckan på jobbet efter semestern. Jag har icke klockat något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pr00f
Skrivet av Niczo:

Jag kan rekommendera att du kör memtest över natten i minst 12 timmar. Har du provat att klocka ner grafikkortet eller höja spänningen en aning? Ibland levereras kort med GPUer som inte klarar av specifikationerna de marknadsförs med.

Hur får jag den att köra i 12 timmar? Den starta automatiskt när jag boota via usbstickan. Jag har testat att klocka ner kortet, ska kolla det med spänningen. Har för mig att jag inte kan röra den dock, det alternativet är grått.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pr00f
Skrivet av Niczo:

Kan du beskriva hur artefakterna ser ut? Hur länge körde du memtest? Kört något annat stresstest som t.ex aida64?

Ett bra program att testa grafiken med är OCCT, finns det ett framebuffer-fel upptäcks det nästan omgående. Inet är inte bra på felsökning i min erfarenhet, de jobbar för snabbt och drar tidiga slutsatser. Samma sak med Webhallen. Be dem skicka kortet till tillverkaren när du själv säkerställt problemet, de kan inte neka dig bara påpeka att det är du som får stå för fraktavgift och eventuell "felsökningsavgift" skulle Gigabyte inte hitta något problem.

http://i57.tinypic.com/2qtyce1.jpg
http://i59.tinypic.com/2mm6360.jpg

Memtest installerade jag på en usbsticka och bootade via stickan. Hur länge det tog vet jag faktiskt inte, men jag hann laga mat, äta och diska iaf. Ska testa OCCT. Tack.

Av pr00f

Problem med grafikbugg på nybygge.

Hej kära sweclockare. Jag köpte en dator via inet för några månader sedan.

Gigabyte GA-Z87P-D3 ATX
Samsung 22" S22C350H LED
Samsung SSD EVO Basic 840-Series 120GB
A-Data 8GB (2×4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION
Intel Core i7 4770K 3.5 GHz (Haswell)
Cooler Master Hyper 212 EVO
TP-Link TL-WDN4800 Dualband N900
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB (Tahiti XTL)
Corsair Carbide 200R Svart
Corsair CX 600M 80+ Bronze Modulär
Windows 8.1Home 64-bitar

Mitt problem är att jag får artefakter. Jag har läst många trådar med 280x kort som har samma fel. Så jag RMA kortet för tre veckor sedan. Inet hittade inget fel på kortet. Jag fick som råd att kolla mina minnen vilket jag gjorde med memtest86+. Inget fel. Jag fick också som råd att formatera, det har jag inte testat än. Jag har hållit koll på temperaturerna och inga problem där heller. Datorn blev levererad med OS och 13.2 drivrutiner till grafikkortet förinstallerat. Jag har installerat bort dom och installerat dom senaste. Jag har testat att installera om spelet jag spelar. Reparerat spelet. Kört i windowed mode. Problem kvarstår. Spelet är Guild Wars 2. Varför får jag artefakter? Har bara GW2 installerat just nu. Men jag har fått samma fel i Watch dog. Hjälp mig :C

Mvh: Tobias

Skickades från m.sweclockers.com

Av pr00f
Skrivet av inet.se:

Absolut bäst är om du har kvar ESD-påsen, packar ner det i originalkartongen och in en av postens "blå lådor" med extra emballage. Tidningspapper med bubbelplast fungerar som en alternativ nödlösning men vi rekommenderar starkt en ESD-påse fortfarande.

Till just grafikkort så behöver vi inte några tillbehör då det inte är något som är behövs för att kunna funktionstesta. Det är viktigare med t ex nätadaptrar till laptops osv.

ESD-påsen fick jag med när ni skicka datorn till mig, kartongen till grafikkortet fick jag dock inte med. Självklart hade jag tänkt lägga grafikkortet i ESD-påsen. Tänkte mer på hur jag ska paketera så att kortet inte skadas i transporten. ESD-påse, någon kartong, tidningspapper och postens "blå lådor" får duga. Tack för hjälpen.

Av pr00f

Hej. Det är så att jag ska lämna in mitt grafikkort pga diverse fel. Jag är lite fundersam på hur jag bäst skickar in kortet. Duger det att pula i tidningspapper i kartongen? Eller behöver jag införskaffa bubbelplast? Eller finns det tillochmed ett bättre alternativ? Sedan undrar jag också på en till sak som stod i mailet jag fick från support, det stod att jag ska skicka med alla saker som följde med kortet. Jag har noll koll på vad som följde med kortet eftersom att ni har byggt ihop datorn åt mig, och antagligen för att spara utrymme så fick jag inte med kartongen till grafikkortet och det låg blandat i en stor kartong. Vad som hör till grafikkort, moderkort, trådlöst nätverkskort etc etc vet jag ej. Hur viktigt är det att exakt allt följer med? Tack på förhand

Av pr00f

Problemet är löst för mig nu. Dock har jag ingen aning om hur det gick till. Precis som trådskaparen så kunde jag inte justera overscan iomed att det var gråmarkerat. Idag gick jag in på Mina digitala platta bildskärmar > Egenskaper för digital plattskärm, bockade i och ur Aktivera GPU-skalning och bockade ur och i ITC-processing (Inställningarna är precis som dom var innan). Om det hjälper eller inte vet jag ej, men helt plötsligt kan jag justera översvep/undersvep.

Av pr00f
Skrivet av mighty_akilles:

Köpte ett nytt Sapphire Tri-X R9 290 kort och efter ominstallation av datorn i samband med detta så kan jag inte maxa min skärm som är en Benq GW2760 alltså en 27" , har för övrigt 2 st benq 24" vid sidan av (alla3 inkopplade)

Problemet jag har är att på upplösningen 1920x1080 så får jag en mörk rand runt om skärmen på min 27"a på ca 1,5 cm runt som det inte används, men på mina 24 så är bilden på hela skärmen.. Varför får jag inte hela bilden på hela skärmen för ?

Ändrar jag till 1600x900 så får jag ut bilden till kanterna på 27an.. frustrerande, grafikkortet innan va ett nvidia 770gtx och där va det inga bekymmer...

jag har exakt samma problem. så du är inte ensam. jag får fullskärm om jag drar bak ett hack på upplösningen, så jag kör det på skrivbordet. men i spel kör jag 1920×1080 och då är den svarta kanten där. vore kul med en lösning.

Av pr00f

Hej. Har beställt en dator av er. Väntar ivrigt på att få den, men eftersom alla r9 280x är slut så händer inget :C Någon aning om när korten är på ingång?

Av pr00f

Ska själv köpa dator snart och har funderat på samma sak. Jag spelar för tillfället Guild wars 2 vilket sägs vara väldigt cputungt. Skulle jag dra nytta av en 4770k ist för 4670k? Att spelet är cputungt betyder inte att spelet använder sig av fler kärnor än en 4670k har. Kan ju bara vara väldigt dåligt optimerat och samtidigt kräva väldigt mkt av processorn. Men jag vill att Gw2 ska flyta på så bra som möjligt. Sen har jag t ex läst om thief som rekommenderar i7. Kan det vara så att i framtiden kommer fler och fler spel börja utnyttja fler kärnor så det blir mer framtidssäkert att köpa i7 ist? Sorry för kapningen av tråden men jag är riktigt nyfiken, det är som sagt ~1000 kr..

Av pr00f

R9 280X eller GTX 770 till min kundkorg?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4482327/2014-01-14

Jag är så kluven på vad jag ska välja för grafikkort. Jag har läst och läst här på forumet. Varje dag byter jag grafikkort i kundkorgen. GTX 770 verkar vara det säkra kortet rent generellt. Fördelen med R9 280X verkar vara VRAM:en och mantle. Men jag läser också att en hel del har problem med drivrutiner till sina Radeonkort. Jag blir galen, så många fördelar/nackdelar att väga mellan. Jag vill ha ett så framtidssäkert kort som möjligt. Vilket gör att det lutar åt R9 280X iomed VRAM:en. Tacksam om någon kan komma in och vara min mamma för en stund och med sin gudomliga vishet säga åt mig vad jag ska göra.

Av pr00f
Skrivet av peckapecan:

Ehhhhhh, BBB kräver väl ett kombinerat modem/router för att fungera ?
ASUS RT-N56U är ju en ren Router utan modemfunktioner.

Har ni BBB fiber eller ADSL/VDSL ?

mjoo vet att man behöver en speciel router för att köra telefoni. glömde helt bort att vi hade vår tele på det viset när jag köpte den nya routern. men jag undrar om det går att lösa på något annat sätt, eller behöver jag åka och köpa en sådan router för att det ska gå? routern man får av bbb är så dålig att jag var tvungen att ha en ny. trådlösa funktionen är ju ett skämt på den. vi har fiber.

Skickades från m.sweclockers.com

Av pr00f

asus rt-n56u och telefon via bredbandsbolaget

Hej. Jag har länge muttrat över hur dåligt modemet man får från BBB är. Igår var jag äntligen och köpte ett ordentligt, asus rt-n56u. Supernöjd är jag! Dock uppstod ett problem, jag glömde helt bort att vi hade telefonen via bredbandet, alltså inkopplat via routern. Finns inget sådant uttag på asus routern. Finns det något jag kan göra för att få det att fungera? i.e adapter eller dylikt. Jag vill verkligen inte gå tillbaka till BBB:s skitmodem, men frugan promptar på att vi måste ha en hemtelefon av olika skäl. Hjälp mig snälla!!

Av pr00f
Skrivet av Hagge:

Servers nere igen? Ny Patch?

Fråga...Kan man läsa patch notes någonstans?

https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/updates

Skickades från m.sweclockers.com

Av pr00f
Skrivet av jolny:

Jag upplevde problem när jag laddade ner drivrutiner direkt från Nvidia istället för från ASUS som tillverkade min laptop, men jag vet inte om det var inbillning. Fungerade gjorde det i alla fall, men upplevde att datorn blev varmare. Så du kan ju alltid testa med tillverkarens drivrutiner, och byta tillbaka till de gamla om det inte fungerar bra.

Problemet är att jag kan bara installera drivrutinerna från Acers hemsida, laddar jag hem direkt via ATI:s hemsida så går inte dom drivrutinerna att installera. Får bara ett felmeddelande att någonting inte är kompatibelt.