Inlägg

Inlägg som heddan har skrivit i forumet
Av heddan

Googlade runt lite och hittade detta forum:
https://www.studio.se/forums/topic/89126-bygga-kontrollrum/pa...

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan

Följer denna tråden, men ingen vettig input tyvärr. Högtalarna ska ju självklart stå stabilt och gärna på stativ för att minska vibrationer. Sen vill man ju inte att ljudet ska studsa runt i rummet så textilier på golv/väggar och tjocka gardiner? Antar att betong absorberar ljud bättre än gips så jag skulle nog ha högtalarna med ryggen mot gipsväggen. Är som sagt inget proffs så får se om det dyker upp nån ljudtekniker.

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan

Tänker spontant att felet ligger utanför datorn. Hur är DHCP confat i routern? Tidsbegränsat lån?

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av ågren:

Ja, det förstår jag så klart men det känns så amerikanskt att alla har så stort ego att samtliga namn ska vara med och namnet hade aldrig funkat i t.ex. Sverige. Eller vad sägs om advokatbyrå Johansson Schwarz Svedberg Mikonen-Hedman?

Antingen tar man väl ett namn eller kör på något i stil med Chimicles & Partners, att ha fem personnamn blir bara fånigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är det för fel på "Anderson & Pettersson & Lundström & Jag" Går ju tydligen bra för dom...

Av heddan

Har två småbarn 1+3 år som jag använt som ursäkt för att inte hinna ta mig till gymmet. Detta insåg jag var rent självbedrägeri då man ALLTID har tid att lägga 60 min på något. Lunchen på jobbet, efter nattning, tidig morgon. 60 min motsvarar ju ett avsnitt på netflix av random show.

Jag har tränat mycket sedan innan så tog ca. ett år att reparera 3 års förfall. 😅

183cm 85kg.
Matchvikten är 83kg men kör bulk nu.

Träning 3-4 ggr i veckan.
Mån: bröst, biceps, framsida axlar
Ons: ben, mage
Fre: rygg, triceps, baksida axlar

Kör 3-4 övningar per muskelgrupp 3 set med 6-10 reps.

Varierar övningarna med ett rullande schema.

Var jag ligger nu:
Bänkpress 6-10 x 90kg
Benpress 5-7 x 160kg
Latsdrag 6-8 x 110kg

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av boomhowler:

Mellan radio och radar. Wifi (2.4) är precis samma som mikrovågsugnar, om jag minns rätt.

Detta är ju bara frekvensen, uteffekten är ju den största skillnaden.

Av heddan
Skrivet av Dashio:

Det lät bra när han skrev det till mig men sen har jag inte så absolut bra koll på komponenterna. Försöker läsa till mig men det blir lätt en djungel i början hehe. Är det alltså bättre att försöka ge sig på en dator här på Sweclockers än Blocket i så fall?

Ja Samloohs exempel var ju båda kanonbra så jag hade lätt kört på dom. en OEM-dator vet man inte riktigt vad man får i hårdvaruväg men något man kan vara säker på är att det snålats med kvalitén. Mitt råd är att skippa kollegans erbjudande helt.

Av heddan

@MrMadMax: Japp, var inne på något liknande först, men sen kom jag fram till att jag nog kommer motiveras att gå ut med honom mer och köra om jag köper något som är "pappa-kul" också.

Av heddan

@Sh4d0wfi3nd: Tack för tipset, kommer garanterat höra av mig till dom! Vad tror du om E-revo för ändamålet?

Av heddan

Lite skruvande är lugnt, jag vill däremot spendera mer tid med att köra den än att sitta hemma och pilla, det har framförallt inte min son tålamodet för. Beträffande storlek, så känns 1:16 mest aktuellt pga. att vi inte har bil, har en elcykel med korg fram så den måste vara smidig att transportera.

Av heddan

@Sh4d0wfi3nd: Det skulle uppskattas väldigt mycket, tack!

Av heddan

Jag har läst på lite mer om bilen och kör man hårt med den så klarar batteriet 10-15 min med 1st. Nimh, man kan köpa paket med 2st. Nimh som kan seriekopplas och med training mode aktiverat borde man således kunna köra i ca. 45 minuter.

När grabben blivit varm i kläderna kan man kanske deaktivera training mode för att så småningom börja köra Lipo. Känns som en bra bil att växa med.

TSM (Traxxas Stability Management) kan man ju justera nivån på och anpassa efter utvecklingskurvan.

Av heddan

Köpråd - Barnvänlig RC-bil

Jag är lite inne på att skaffa en RC till mig och min son (4 år)

Vi har tänkt köra mest på nån äng (gräs) och åka runt i en skate-park när inga är där.

När man är 4 år så är ju finmotoriken halvkass så letar efter något som inte är för snabb och relativt lättstyrd som klarar lite hopp och kraschar.

Jag såg att Traxxas E-Revo (1:16) har TSM och training mode (dvs. den stryper vid halva hastigheten)

- Vilken hastighet tror ni man kommer upp i med medföljande originalbatteri och training mode aktiverat?

- Hur lång tid kan man köra på en laddning?

Av heddan

Jag är lite inne på att skaffa en RC till mig och min son (4 år)

Vi har tänkt köra mest på plan mark (gräs) och åka runt i en skate-park när inga är där.

När man är 4 år så är ju finmotoriken halvkass så letar efter något som inte är för snabb och relativt lättstyrd som klarar lite hopp och kraschar.

Jag såg att Traxxas E-Revo (1:16) har TSM och training mode (dvs. den stryper vid halva hastigheten)

Vilken hastighet tror ni man kommer upp i med medföljande originalbatteri och training mode aktiverat?

Hur lång tid kan man köra på en laddning?

Av heddan

Låter lite lågt ja, men inte orimligt lågt:

Exempel på benchmarks på detta spelet med ditt GFX.
https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-rtx-2080-...

där kör dom följande HW:
MSI Z170 Gaming M7 motherboard with an Intel Core i7-7700K CPU at 4.2 GHz, though. The processor is complemented by G.Skill’s F4-3000C15Q-16GRR memory kit. Crucial’s MX200 SSD

Testat andra drivrutiner för grafikkortet?

Av heddan
Skrivet av CyberVillain:

Film ska ses på duk

Då skulle det inte bli många filmer sedda för oss småbarnsföräldrar..

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av Severin87:

Vad är skillnad på skärm med och utan HDR?

jag skulle gissa på HDR.

Av heddan

När jag fick barn insåg jag ganska snabbt att skärmtiden skulle bli obefintlig. Min stationera står nedpackad på vinden och min PS4 har startats knappt 4 gånger på två år. Så mitt råd är att avvakta med köp tills du känt på föräldrarollen ett tag.

Av heddan
Skrivet av fesoj:

Aktie-vägen beror helt på hur mycket du har till att börja med. Ponera att du kan få ut 5% på en månad i tillväxt den vägen (som exempel). Har du 100k till att börja med är det en månadsinkomst på 5k. Det är troligen inte speciellt svårt att slå. Men om du har mer pengar (eller tror du kan få en högre månadsinkomst) så kanske det visar sig vara mer lukrativt.

För det andra, att tradea aktivt mer aktivt, som en sysselsättning, vill jag avråda dig ifrån så länge du inte verkligen, verkligen vet vad du gör. Endast ett fåtal i Sverige gör det.

Vilket för oss till det tredje, alternativen är i så fall inte oförenliga. Investera dina pengar ska du göra vem du än är, var du än är. Allt annat är att tacka nej till gratis pengar. Över tid, när du bygger upp ett lager, blir även några procent avkastning värt mycket.

Om du inte hittar ett jobb, återstår bara alternativen att hitta någon sorts E-fame. Patreon och youtube är förenliga, men de verkar (som folk skriver) inte vara snabba att få igång. Måste du ha pengarna precis nu? Plugg på universitetet ger tid över. I min värld är det rätt anekdotiskt om du har 40-50 lök extra att röra dig med nu, men om du däremot känner dig driven och kapabel att ha en stor kanal som en sorts semi-passiv intäkt så kan du skapa ett varumärke du potentiellt kan ha hela ditt liv. Du kan göra det också medans du pluggar.

Men igen, allt det här är förenligt. Investera dina pengar. Köp inte skit. Om du känner dig motiverad och driven att skapa kanal, gör det. Om du hittar ett jobb, ta det.

@fesoj: 5-8% per år är mer rimligt, per månad skulle ju innebära att man med ränta på ränta skulle ha förvaltat sina 100k att växa till 30 miljoner på 10 år utan att tillföra kapital. Den investeraren skulle jag vilja komma i kontakt med.

Av heddan

@MH25: Jag köper det du säger då du har rätt i sak när det handlar om semester, vi ska inte jämföra äpplen och päron (no pun intended) då semester och föräldradagar både i praktiken och enligt lag är två skilda saker.

Att använda sina föräldradagar till dessa "attraktiva" veckor då förskolan är stängd och om detta resulterar i att en kollega blir drabbad är självklart beklagligt men tyvärr inget jag skulle ta det minsta hänsyn till då jag sätter mitt barn först.