Inlägg

Inlägg som heddan har skrivit i forumet
Av heddan

Otroligt fint bygge! 10/10

Av heddan
Skrivet av alpha:

Det är lite olika kategorier av laptop skulle jag vilja säga. Asus datorn är ju 30% tjockare, 20% tyngre och har klumpigare mått p.g.a. feta kanter runt skärmen. Vilken man sedan väljer är förstås en smaksak.

Nja båda är ju ultrabooks så kategorin är den samma, och båda får ju klassas som ordentligt tunna/smidiga. Däremot har ju Dell fördelen i avsaknad av ramar ovanför och på sidorna av skärmen vilket köper den nån centimeter och några gram vikt. Det motiverar dock inte enligt mig pris och prestandaskillnaden då man betalar mer pengar för en burk som man inte ens kan spela på.

Av heddan

Ska man köpa en laptop idag så köper man väl en ASUS? springer ju åttor runt denna Dell till ett lägre pris.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/202885-a...

En sån köpte jag till min fru för 9999 kr och den får över 1400 i 3DMark - Fire Strike, ruskigt smutt dator...

Av heddan

Japp, runt 20 fps i 900p på mitt PS4 (Assassins Creed Unity)... Hejja Sonys fantasisiffror!

Av heddan

Tänkte precis rekommendera min uppsättning med NAD C390DD som driver ett par B&W PM1. Låter klockrent ihop!

Av heddan
Skrivet av sgtspiff:

Tycker det är lagom stort.
Borde egentligen inte byggas större grafikkort än så där. Så det matchar ett ITX kort.

Håller med och det borde inte heller tillverkas större soffor än 2-sits soffor för att passa min studentlägenhet!

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av Tanso:

Varför ladda med mobilen med någon annans dator? Ett vägguttag är mycket enklare att hitta och det är säkert billigare att köpa en extra väggladdare istället för en mobilkondom.

Ditt glas är alltid halvtomt va?

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av Ahl:

Kan bara hålla med alla positiva kommentarer om Filco. Har ett majestouch-2 (mx Brown), ett klart kvalitetssteg uppåt jämfört med mer gamingbetonade mekaniska (qpad ex).

Ja, jag kör på det samma.
Lite dyrt men man får verkligen vad man betalar för. Qpad, razor, steelseries och andra gaming tangentbord ligger lååååångt efter i kvalité.

Av heddan
Skrivet av murklor:

Det är väl ändå jädra onödigt att slänga folk i fängelse.

Låt alla män över 15 år betala en årlig våldtäktsavgift istället där 20% går till brottsoffer och resterande 80% är oredovisade utgifter för administrering av avgiften.

Ah, bra tänkt!

Av heddan

Det var nån galen feministkärring (professor om jag inte minns fel) som sa att alla män var potentiella våldtäktsmän eftersom vi hade utrustningen. Hade hon hetat CopySwede så hade alla män över 15 suttit fängslade idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av Cwittler:

Samsung och Apple har väl officiellt sagt att de tar alla rättegångs kostnader kring detta så skit i att ta den? Eller är ni för fega

Läs vad webhallen skriver istället för att slänga ur dig obefogade anklagelser?

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av SebboD:

Du betalar inte avgiften för att få piratkopiera Einstein.

Indirekt så har du ju det då du sponsrat artister med pengar utan att ha fått något i utbyte. Då anser jag att du med gott samvete kan sno tillbaka lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan

Samsungs reklam är ju inte trovärdig någonstans. Hon sitter i köket och pratar datorer ist. för att göra sin man en macka...?! Var är samhället på väg.

Av heddan
Skrivet av Triffid:

ODAC+O2

det är vad jag rekommenderar eftersom det är de som ger en bäst bang for the buck vad gäller ljudkvalité samtidigt som de är såpass bra att hurvida det överhuvudtaget finns bättre eller ej är upp för debatt och mest en fråga om hur man definierar "bättre". Det finns helt enkelt ingen anledning att börja med något annat ifall man har >1800 att lägga ut; iaf ingen anledning som har med ljudkvalité att göra.

ODAC/O2 verkar kanon. Det enda som känns lite sisådär är att jag inte kan hitta nån svensk återförsäljare.

Kan ni komma på något alternativ som är lite mer lättillgängligt i samma prisklass? (~1500-2000:-)

Det ska alltså sitta i en dator utan ljudkort och driva ett par Sennheiser HD650.

Av heddan

Kommer ihåg när man körde mot kompisarna över modem. Först fick man ringa till kompisen och säga att man skulle ringa upp honom med modemet om 5 minuter.

Det slutade ändå alltid med att nån i familjen lyfte på telefonen så anslutningen tappades.
Dagens ungdomar som läser detta kan nog inte ens föreställa sig hur primitivt det var.

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av mrqaffe:

En dac kan inte agera ljudkort, dvs den kan inte ta emot ljud som ska in till datorn tex mikrofon, men det finns inget som hindrar att man använder flera enheter, dacen för att spela upp ljud och interna ljudkortet för att ansluta en mikrofon, eller så kan man använda en usb ansluten mikrofon.
En dac/hörlursdrivare brukar även bara ha 2 kanaler, du får då tex använda hdmi (eller toslink) eller i värsta fall det interna ljudkortet för att ansluta en surroundljudanläggning, men det är bara att välja rätt ljudutgång så ska det fungera.

Kanon, stort tack! Jag har bara tänkt använda lurarna i stereo för spel/film och musik. Då behövs alltså inget ljudkort i datorn utan DAC:en tar hand om allt detta?

Då till nästa fråga: Vilken DAC rekommenderar ni för HD650? Gärna med hörlursförstärkare.

Av heddan

Hej,

Jag är inne på att ta steget upp från mina plastlurar till något bättre. Har kollat på Sennheiser HD650. Hörlurarna kommer endast användas i min stationära dator.

Datorn har i dagsläget bara det interna ljudkortet på moderkortet (Realtek) vilket jag förstått inte kommer göra hörlurarna rättvisa.

Jag funderar på att antingen införskaffa mig ett internt ljudkort med inbygd hörlursförstärkare: Asus Xonar Essence STX

Alternativt en extern DAC/Hörlursförstärkare... Nu till idiotfrågan: Om jag köper en extern DAC/Förstärkare... Agerar den också ljudkort då? eller bör jag köpa till ett bättre ljudkort också?

Av heddan
Skrivet av phoenixdisciple:

Denna tråd är väldigt intressant att läsa må jag säga

Jag är 100% emot pedofiler och våldtäkter i allmänhet, men tycker verkligen inte att få bort en bråkdel av det på kostnad av anonymitet och yttrandefrihet är värt det någonstans! Detta känns som ännu en påtryckning från annat håll måste jag säga..

Även om TOR skulle försvinna, och sajter så som onion/silk road osv. skulle försvinna på samma gång, kommer det alltid finnas andra sätt att förmedla produkter. Tex. Om jag vill ha en påse "brajja/grönt" då kan jag bara gå ner på stan eller ringa en kille som vi kallar "kjell" så har jag det inom 1-3 dagar.. Nu är jag inte en sådan person som håller på med droger, men har tyvärr vuxit upp i "fel kretsar" under en period i mitt liv och därmed "vet" jag hur lätt det är att distrubera vapen, droger mm.

Sedan tvivlar jag starkt på att TOR är en så pass stor "super cyber criminal"-blah blah sida/verktyg så FBI måste börja jaga folk internationellt.

Off topic... 1-3 dagar för lite gräs så skulle jag vilja påstå att det är "fel krets" även för nån som röker... haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av Karaff:

Vilket fåneri att hålla på så.

Hur många hade betalat en rejäl summa extra vid ett bilköp för att få 300 hästar istället för 180 i en given modell, och sedan tyckt det var "OK" att den hade samma motor som 180 hästars bilen men var trimmad med högre turbotryck vid tester och registrering etc och sedan såldes med 180 hästars mjukvaran men fick sina 300 hästar om GPSen registrerade en känd testbana som används av tidningsjournalister, detta för att undvika att motorn som egentligen var byggd för 180 hästar hade rasat inom något år av den högre belastningen ?

Den klarar ju ändå 300 hästar ett tag eller hur ?

Förtydligande:
jag bryr mig inte om hur mycket min mobil gör i ett benchmark
jag skulle inte köpa mobil efter benchmarkresultat
MEN, jag tycker det är fåneri och oärligt av samsung att "trimma" telefonen för specifika test och sedan klocka ner den, uppenbarligen klarar den inte den högre frekvensen utan risk för överhettning, hög strömförbrukning el dylikt, annars hade de inte gjort så här, köper någon telefonen för att de kollar på benchmarken är de helt klart vilseledda från verkligheten..

Du får ju i samsungs fall en bil med 300hk som vanligtvis är nedskruvad till 180hk för att ge användaren en bättre batteritid. Vill man utnytja alla 300hk hela tiden är detta extremt lätt fixad för den som har intresse. Om jag vill ut och racea (benchmarka) så ser inte jag det som en nackdel att hela mobilens GPU/CPU används fullt ut. Notera att den inte överklockas. Den kör bara på hastigheter som den är specificerad för, de släpper ju bara på underklockningen...

Skickades från m.sweclockers.com

Av heddan
Skrivet av anon81912:

Då telefonen bara når särskilda prestandanivåer när testet körs kan man tycka att det är fusk. Det finns ju en anledning till att telefonen inte kör så snabbt i vanliga fall. Det kan ju vara värmebesvär (testen är väldigt korta) eller kanske försämrad livslängd på komponenterna.

Givetvis hade det varit en annan sak om även spel eller andra krävande uppgifter också hade kunnat komma åt den gömda prestandan, men nu är det inte så.

Det går ju att skruva upp frekvenserna själv för valfria processer. Enda som krävs är root och sedan finns det en uppsjö av appar att tillgå för att tweaka CPU/GPU.

Jag kan förstå poängen med att folk blir upprörda. Men jag tycker att ordet fusk är ett hårt ord med tanke på att detta är en definitionsfråga.

Är benchmarks skapade för att jämföra produkter eller undersöka prestanda på komponenter?

Personligen ser jag hellre vilken potential hårdvara har med full kräm än hur den presterar med hänsyn till batteritid etc. i denna typer av tester.