Inlägg

Inlägg som heddan har skrivit i forumet
Av heddan
Skrivet av ljuglampa:

De kanske borde fokusera på att få ordning på 22nm innan de börjar stöna om 14... :/

Ljuglampa: Gamla quakespelaren?

OT: 2 års planering låter faktiskt lite för att vara Intel... Dom brukar ju ha produkter klara många år innan lansering.

Av heddan

Ojoj... säger bara en sak!! Quakeworld! (Quake1) Det finns fortfarande en hyffsad community efter 16 år men för att hålla scenen levande behövs alltid nytt folk.
Läs mer på:
www.quakeworld.nu

En video som visar varför vi efter alla dessa år fortfarande brinner för spelet:
http://vimeo.com/37062381

Av heddan

Tackar!

Hur fasen har denna undgått mig som kollar efter detta dagligen?

Ser fram emot en officiell CM9 build... TouchWiz förstör ju hela grejen med ICS!

Av heddan

Jag skulle aldrig kunna tänka mig något annat än Android av några enkla anledningar.
1. Det är mer open source (finns en hel uppsjö roms som ständigt förbättras av en aktiv community)
2. Jag vill kunna få den att se ut och fungera precis som jag vill. dvs. ha dom widges som jag använder i ett tema som jag har valt på en kernel som jag tycker är bra på mina hemskärmar/låsskärmen.
3. Jag vill ha en större skärm. (kör just nu på en Galaxy note med 5,3" skärm) för att kunna läsa mail/surfa/kolla film/bilder/spela etc. och fortfarande få en bra känsla.
4. Jag vill kunna föra över filmer och ljudfiler etc. utan att dels behöva göra om filmen till något format som apple stödjer eller använda mig av världens segaste program (iTunes) Med min android kan jag bara dra över vanliga 720p DivX/Xvid/Mkv/MPEG rakt upp till min telefon via enhetshanteraren/explorer.

Plus tusen andra småsaker som jag säkert missat att ta med.

iPhone var cool när den kom och jag var jättenöjd med den då men idag gör topp-Androids åttor runt iPhone.

iPhone har EN stor fördel dock och det är att alla jäkla headsets verkar vara anpassade för dom. nu funkar dessa på android också förvisso men det verkar vara hopplöst att få volymknapparna att fungera. Detta tror jag kommer ändras snart dock.

Av heddan
Skrivet av siferhumen:

Vidare uppdatering första videon på ICS på noten är inlaggt hur mycket det är sant eller inte kan bara tiden vissa
Välkommen Sgt. Stinger till note gänget

Kom ju en leak förra veckan redan men är det den oficiella du syftar till? länk isf?

Av heddan
Skrivet av MrAdde:

Mja, det är ju det vidriga pentile på den

Jag var också skeptisk till en början efter att ha varit en nöjd ägare till en SGS2 innan men tro mig... denna skärmen är brutalt bra.

Av heddan

OLED är framtiden... Den som betvivlar kan gå förbi någon mobilbutik och kolla på en Galaxy Note... Sinnessjukt bra bild!

Av heddan
Skrivet av ozo64:

Det var bättre förr för då kunde inte vilken idiot som helst piratkopiera. Problemet idag är att det sprids en jävla massa skit som inte fungerar eller som är fullt med trojaner och annan dynga eller är totalt sönderkomprimerat så det inte går att lyssna på eller att se på.

Utbudet må vara lite större idag men kvaliteten är också mycket sämre.
Hoppas de lyckas döda torrents helt så det blir svårare för kreti och pleti som knappt vet vad en dator är att piratkopiera.
Jag övergav torrents för ett antal år sedan till fördel för Usenet. Old school är fortfarande kung.

Haha ja för en kassett med tex. Michael Jackson som man kopierade av sin kompis som i sin tur kopierat den av sin kompis etc. höll ju extremt hög ljudkvalité tillslut...

Av heddan

Kanske låter drygt men jag hatar verkligen skärmskydd och alla former av mobilskydd... gör mobilen klumpig och med en såhär stor mobil vill man behålla den tunn. plus att skärmskydd ger en äcklig gummiliknande känsla. Nej, mobiler är slit och släng-vara som byts ut var 12:e/18:e månad så då tar jag att den kanske får nån repa hit eller dit.

Är i övrigt extremt nöjd med min Galaxy Note efter att ha gått från Galaxy S2. Den var lite seg i menyerna i början men efter att ha rootat och tagit bort massa bloatwares så flyter den på helt ok.

Av heddan

Det kommer alltid bättr mobiler runt hörnet. Slog själv till på en Galaxy Note nu och är saligt nöjd med den. Ser fånigt ut att prata i luren dock så jag investerade i ett bra headset.

Av heddan

NOCs har jag hört har förskräckligt ljud men då dessa är de enda jag hittat blir det väl att gå och provlyssna någonstans. Tack för tipset!

Av heddan
Skrivet av Bellerefon:

Det kräver ju mer än de 4 poler en stereo+mickontakt har att ha både volym, och svarsknapp, nästa och föregående låt.

De flesta väljer helt enkelt att ha, svara/play, nästa och föregående på hörlurarna.

Istället för svara/play, +, -

Men nästan alla headset som är gjorda för iPhone har ju volymknapp. Medan de lurar som samma tillverkare har skapar för Android bara har en svarsknapp. Jag antar att detta har att göra med någon begränsning i antingen Android eller i hårdvaran.

Men oavsett vad. Finns det något headset med tre knappar där samtliga knappar fungerar med Android?

Ljudkvalité är självklart prioriterat och jag kan tänka mig att lägga runt 1k på dem.

Av heddan

Mm... Vi kan ju inte vara ensamma med detta problemet?

Av heddan

trådat headset med volymkontroll (Android)

Hej,

Jag är ute efter ett trådat headset (in-ear) med mic, svarsknapp samt volymkontroller som fungerar till Samsung Galaxy S2 eller Galaxy Note.

Efter att ha sökt förgäves i flera månader har jag nästan gett upp hoppet då Android inte verkar stödja en så simpel funktion som volymkontroll på ett headset.

Bluetooth headsets har denna funktionen det vet jag men där ändrar man ju bara volymen lokalt på öronsnäckans egen förstärkare... Det är alltså inte Bluetooth jag är ute efter.

Några tips?

Mvh
Olov

Av heddan
Skrivet av Coldfire2143:

Har läst tråden jag med, och jag måste säga, jag arbetar på att utveckla ett spel (indie) och jag har inget emot fildelning. Alla vettiga människor inser att de flesta som tankar gör det i saknad av bra kvalité. Vafan, om man får en bättre produkt när man tankar än när man betalar 600:- så är det jävligt uppenbart vad man gör.

Helt korrekt... Jag har alltid köpt de spel jag varit intresserad av. Sedan förutsatte spelbolagen att jag var en skurk och gjorde det hopplöst för mig att starta spelen med diverse exktrakontroller/registreringar/inloggningar för single player och att jag var tvungen att ha internetanslutning inte bara vid dessa steg utan även vid spelandet! Jag fortsatte då köpa spelen och sedan tanka hem cracken... Nu har jag skippat ett av oavstående och måste säga att hade inte spelbranschen varit så kontraproduktiva i sin jakt på fildelare så hade det nog behållit mig som kund.

Av heddan

nanberg: comhem är helt värdelösa när det kommer till spel och pingtider. (även packet loss) Jag bråkade med dom i 5 år tills jag bytte till BBB. Min lillebror har ännu värre problem och har nu också bytt till BBB. Så ett tips om du använder linan til att spela mycket... byt till nån av dom större ADSL -leverantörerna... kabelmodem suger.

Av heddan

Ojoj, blir att följa denna tråden då jag ska går i exakt samma planer.

Av heddan
Skrivet av Agonotheta:

På vilket sätt skulle det hjälpa om du fick veta det då?
Jag förstår verkligen inte det.

Heddan, du är helt ute och cyklar.

Jag vill påstå att 90% av trådarna här i Konsumeträtt går precis lika bra att läsa och hjälpa till på UTAN att man hänger ut nån.
Det handlar om K-O-N-S-U-M-E-N-T-R-Ä-T-T, alltså allmänna regler som inte har något alls med företaget i fråga, eller hur?

Det är redan bekräftat enligt Montreal konventionen att flygbolaget är skyldiga, eller hur? Så vad är det du vill komma åt?

Jag tycker det är skittråkigt när man ser att vissa skriker, bölar och hänger ut företag utan att försökt kolla upp regelverk och vad som gäller innan.
Jag skapade denna tråden för att få hjälp angående regelverk och tips på hur man kan få tag i företag som inte svarar.
INTE för att jag ville hänga ut dem.
Det kan mycket väl vara ett missförstånd/ett brev som försvunnit.

Är det däremot så att de medvetet skiter i kundrelationer. Låt säga att jag får svaret att de har så lång hanteringstid på sina ärenden som jag har fått stå ut med, då har jag inga problem att ange företaget.
För då har de själv valt att behandla sina kunder dåligt. Att bli uthängda för ett brev kan ha kommit bort är inte schysst.

Japp... för alla INTERNATIONELLA bolag går under samma regler... och inga bolag har egna klausuler i sina avtal!
Exempel: Bolag1 har 3 års garanti på tex. ett moderkort medans bolag2 har 2 års garanti... så om du har ett moderkort och vill veta vilka garantiregler som gäller måste du ju förstå att du måste ange VILKET bolag det gäller...

Samma sak om du köper en vara i Kina så gäller garanterat inte samma konsumenträtt som om du köper samma vara i Sverige.

Vad menar du dessutom med att ange företaget? en liten knappt besökt avdelning på ett överklockningsforum (vad gör denna frågan ens här?!!?) kommer knappast sänka företagets globala kredibilitet...

Av heddan

Säg vilket bolag det är eller lägg ner tråden... "Jag har problem med en komponent i min dator men vill inte säga vilken så alla får gissa och komma med olika förslag"

Av heddan
Skrivet av ZixX:

Originalet ska fungera! Om jag har kvar den extra jag hade (som förövrigt fungerar, ska leta här så pmar jag om jag hittar den!) så kan jag skicka denna till dig, om du står för frakten!
Har du en TV som tar emot HDMI så finns billiga sådana kablar.

Mvh

Hyfvens grabb!