Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

55 tums tv, bästa skärmen jag har haft.

Av Scirocco

så skärmdelning av telefonens appar, jaja bättre än inget. Trodde dom skulle tillåta android appar att installeras på datorn.

Av Scirocco

Centralt lol, dom behöver kolla på kartan, det är långt ner i Sverige.

Av Scirocco

Inte dåligt bådar gott för opensource drivrutiner, mindre reverse engineering.

Av Scirocco

Mer malware från microsoft. Att dom inte lärde sig från sist när dom blev stämd över autoinstallation av webläsare.

Av Scirocco
Skrivet av ronz:

Jämfört med liknande trådar så verkar ju denna serie inte vara så populär
Men kanske inte så oväntat då det inte är mycket nytt.
Jag är väldigt imponerad över temperaturen iallafall.
Min gamla 6700K kunde nå 85c vid 4.5ghz. Denna 10700k med 8C/16T når 79c vid 5.0 ghz!

MM jag hade en 7700k, den kunde gå över 90c stock, överklockat till bara 4.7ghz gick den upp över 100c med en Be-Quiet Dark Rock Pro 4. Allt gick så segt, installera ett spel på steam gick den upp i över 90c i stock med volt underclock till 1.2. Köpte en 10600k nu, och jag har nästan halva temeraturen med samma kylare, lite överklockat till 4.8 all cores och cache till 4.6, så går den sällan över 55c, stress test kan jag få upp den i 82c som max, när jag spelar går den alldrig över 60c. Och datorn är väldigt mycket snabbare i allt jag gör, är som natt och dag, inte så mycket mer fps i spelen men dom går så mjukt, inga ryck som jag hade hela tiden med 7700k, är mycket roligara att spela spel när dom inte konstant rycker till och känns sega som sirap.
Min 7700k dog när jag försökte delidda den.

Av Scirocco

Hur gör jag om jag kör linux, finns inte cpu-z, har inte testat att köra det i wine dock. Fast jag har problem, körde 5ghz all cores ett par timmar utan problem men nu plötsligt är det ostabilt väldigt skummt, temeraturen gick upp rejält oxå. Har dock inte den extra 4 pin cpu power ikopplad. Testade cpu z i wine, går inte ladda upp validering står att filen är korrupt.

Av Scirocco

Jättekanterna på den gär att den ser ut som 2st galaxy s3 bredvid varandra. undrar vad some tar sån plats dom måste ha såna jättekanter på en modern telefon.

Av Scirocco

Skrämmande, nvidia är imot öppenhet dom har fortfarande inte släppt opensource drivrutiner till linux, och vägrar hjälpa dom opensource drivarna som finns, med information som skulle göra dom användbara. Vore bättre om AMD köpte arm.

Av Scirocco

Hmm svårt gillade verkligen windows 2k, xp var sådär men väldigt buggigt win2k var mycket bättre. Men jag gillade Windows Vista mest, älskar ui designen precis min smak fortfarande, glas och icke platt design, sen var jag en av dom få som hade rätt hårdvara för vista så jag hade inga problem alls, var det minst buggiga windows versionen för mig av alla.

Av Scirocco
Skrivet av eXpander_:

Man märker ganska snabbt att när folk säger: "Allt är enklare i Windows", "Saker är enklare att installera i Windows" så menas egentligen: "Jag har kört Windows hela mitt liv och förväntar mig att Linux ska bete sig EXAKT likadand. När Linux inte beter sig som Windows så tycker man per automatik att det är krångligt och svårt".

Jag har kört Linux sedan 2011. På mitt nya jobb blev jag tvungen att för första gången (2020) köra Windows 10. Windows 10 känns otroligt bökigt, krångligt och onödigt komplicerat för minsta lilla ting. Bara saken att ta reda på vilken GPU jag kör tog mig ett bra tag och ett bra jävla klickande (var dock tvungen att googla fram det...).I Linux hade det tagit mig ett par sekunder att lista ut.

Så, det handlar egentligen bara om ren jävla vanesak.

Precis det funkar på ett annat sätt men är inte krångligare för det mesta. Dom flesta stora distros är mycket enklare att använda än windows. Det är samma sak med gammla linux användare dom vägrar ens försöka använda gnome shell bara för att det funkar annurlunda, även om det är mycket enklare och effektivare.

Av Scirocco

Synd att prestandan var så mycket sämmre än dlss 1, jag kan inte längre köra 4k stabilt.

Av Scirocco

Nyaste beta drivrutinera för linux la äntligen till "image sharpening", get gör spelen väldigt skarpa och fina och även desktop utan 3dje parts program som vkbasalt. Man får vara glad för det lilla, när det gäller nvidia och linux. Sen har dom lagt till "NVIDIA NGX is the library for the DLSS / NGX SDK" jag förmodar att det är grunderna till DLSS stöd i linux.

Av Scirocco

så en surfplatta man kan vika ihop med gigantiska kanster som ser ut some nått dom släppt för 10 år sen, och irreterande linjer i mitten..

Av Scirocco
Skrivet av skitskurk:

Började använda Linux kring 1994 då Slackware kom i floppyset istället för ISO. Genom åren har jag växlat lite mellan Linux, Windows och macOS beroende på vad jag sysslat med för stunden. Har dock alltid haft någon maskin med Linux både som desktop och server. HTPC med någon liten fläktlös SoC och OpenELEC/LibreELEC är svårslaget.

De distributioner jag kört primärt är Debian, Gentoo, Arch och OpenSUSE. Har egentligen aldrig kört Ubuntu, Mint eller Red Hat/Fedora mer än för att testa. Nu när man är lite till åren och inte orkar/har tid att mecka lika mycket som förr blir det Windows på en speldator och OpenSUSE på en laptop för allt annat.

Till er som har problem med drivrutiner, dependencies och sånt vill jag bara säga att dagens moderna Linuxdistributioner fungerar så bra att det nästan är tråkigt jämfört med för 20 år sen. På den tiden var män män och skrev sina egna drivrutiner.

I övrigt skulle jag påstå att det inte finns några direkta fördelar med Linux för gemene man, och vet man inte varför man ska köra det är chansen rätt stor att Windows är ett bättre alternativ.

Nja det finns många fördelar med linux, rappare system, mindre underhåll, inga tvingade updateringar(som nyaste windows uppdateringen tvingade dom tog bort valet att skjuta upp uppdateringar igen wtf??), lättare att installera och hålla reda på vad man har på datorn(speciellt i arch baserade distros aur ftw). Enklare att använda för dator noobs(mycket mindre inställningar etc att hålla reda på, på gott och ont, jag saknar windows xp:s kontrollpanel). Öppen källkod, dom kan inte smyga in spyware utan att folk tar reda på det väldigt snabbt, utvecklarna lyssnare mer på användarna, tight community, lättare att ta kontakt och fråga utvecklarna saker och be dom förbättra svagheter etc, om man räknar bort Ubuntu, dom skiter i användarna.

Av Scirocco

Kört linux i över 10 år, men det är inte förän det här året jag tog bort windows, har haft windows för spel länge. Min hobby är i princip att testa alla distros som finns, men som main Os kör jag normal manjaro eller nån arch baserad distro, för tillfället är det SailientOS får bästa spel prestandan med det. Testar InstantOS för tillfället första tilingbaserade desktop os:t jag testat, älskar det tiling systemet är underbart, men var jobbigt att få till hidpi skalning ordentligt, skadar inte att det tar bara upp 250mb ram nybootat.

Av Scirocco

Apple bara fuck vulkan vi gör ett eget gränsnitt metal, fattar inte varför. Jaja egna grafik kort är ett smart val kanske blir lättare för dem att integrera deras bärbara mobila och desktop datorer som dom tänkt göra verkar det som när dom portade ios till desktop och kallade det big sur.

Av Scirocco

Så liten ökning i klock, men man förlorar kylaren, och betalar mer, känns som lurendrejeri.

Av Scirocco

Tur jag spelar bara på datorn, skulle alldrig ha råd att köpa ett spel till konsoll.

Av Scirocco

Vad synd, om dom valt vulkan hade det hjälpt prestandan på alla plattformar. Dom blev mutade av microsoft säkert, eftersom dom bara snackar om xbox.