Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

Dröm tv:n, blir nog alldrig så rik att jag kan köpa en dock. Fast jag har bytt till AMD grafik kort nu så jag kan inte få Gsync med den endå, är i spannet 40-50fps i moderna titlar i 4k med ett 5700 xt så det hade varit perfekt.

Av Scirocco

Nä Amazon prime har inte fixat buggen där jag bara kan välja Dansk undertext både på min xbox och nvidia shield, är så på de mesta filmerna och serierna där. Kan inte ha så hög volym att jag klarar mig utan text tyvärr. Så jag kan inte se nya sesången om jag inte tankar skiten olagligt.

Av Scirocco

Alltså löjligt pris för nått så segt, en bärbar som kostar 20-25k kan jag förstå dom spenderar mycket pengar på research och engineering för att få ner komponenterna på så liten yta som möjligt, men den här lådan har dom inte spenderat många kronor på att tillverka. Så varför är den så dyr jämfört med allting annan med liknande komponenter, förra generationen grafik kort t.e.x

Av Scirocco

Mm nä det är den inte, kanske i gammla spec och annat som inte är optimerat för många trådar/kärnor, fast där är den inte snabbare heller bara nästan lika snabb. Överklockat visst där har dom en poäng, men vanliga personer som köper en sån cpu överklockar inte.

Av Scirocco
Skrivet av anon52343:

Trådlöst hade varit ok om det fanns något med inbyggt batteri som håller i +5 år såsom eltandborste/rakapparat/whatever gör. Jag HATAR att byta batterier.

Du får väl köpa en Logitech powerplay då så behöver du alldrig ladda, sen finns det möss som har inbyggt batteri så du behöver bara koppla in sladden.

Av Scirocco

Skit kvalite och stereo ljud inget jag vill titta på reklam för.

Av Scirocco
Skrivet av THB:

Fullt förståeligt.
Kontrollern är hemsk och Linux är för servrar.

Kontrollern är riktigt bra kan inte använda vanliga alls går inte att sikta i fps spel måste ha nån sorts auto aim för att dom ska fungera. Jag kontrar med att windows är för servrar för komplicerade på desktop, speciellt med windows 10 skin på skin och samma inställning finns flera gånger om.

Av Scirocco

nej är redan slut, jag har alltid velat ha en, enda som funkar hyffsat för mig som inte gillar gamepads alls normalt, testade en kompis steampad och den var så nice. Dom bärjade säkert sälja dom inatt när det var kväll i USA så folk europa hade alldrig en chans att köpa en.

Av Scirocco

Men grattis deras servrar är inte snabba nog för 4k 60 fps i moderna spel, det kunde dom nämnt tidigare. Ganska falsk marknadsföring. Jaja du sket sig drömmen om att slippa köpa en dyr spel dator i framtiden, men det är fortfarande den enda tjänsten som stödjer mus och tangentbord.

Av Scirocco

@Svantesson666: Kört med tv som skärm i minst 10 år nu, funkar utmärkt om man inte är bortskämd och vill ha hög uppdatering, men jag har inte råd att köpa en dator som kan köra hög uppdatering endå så. Bara en 7700k med ett gtx1070 tyckte jag var svindyrt och det är low end nu, svårt att köra 4k 60hz ens.

Av Scirocco

Förvirrande kärna, då tänkte jag på kernel visste inte att windows hade flera. Sen plötsligt handlade det om processor kärnor.

Av Scirocco

beställde just nya true wireless från kina, dom gamla är det bästa hörlurarna jag haft men jag tappade bort en av dom så så det var lite tråkigt med mono ljud. 200 kr med frakt är lagomt pris, är jättebra ljud på dom, sen kan man använda fordralet som en powerbank till telefonen den har 3000 ma batteri, mycket bättre än dom som säljs i detta land och mycket billigare.

Av Scirocco

Dom bryr sig inte om fysikens lagar på nått sätt och försöker inte förklara nått därför klasses det som fantasy, eller rättare sakt science/fantasy.

Av Scirocco

@ELF: 120 hz finns på de flesta nya även om det inte står det, men oftast bara i 1080p i 4k är det bara splitternya som stödjer det.

Av Scirocco
Skrivet av dunis90:

Min första dator hade Windows 95, minns att det var tämligen lätt att få grepp om. Lättnavigerad startmeny och enkla steg-för-steg-installationer. När man väl av någon anledning var tvungen att använda kommandotolken kändes det bara som ett helvete, på den tiden var det inte bara att googla upp rätt instruktioner heller.

Men fördelen blir ju ändå att Windows varit det dominerande operativsystemet för vanligt folk sen PCn tog mark. Och då blir det ett stort steg, som till stora delar känns onödigt,när man byer till Linux.

Jag tycker det är en stor skillnad mellan att bara allmänt googla firefox, kodi, bsnes eller vad det nu är, trycka ladda ned, välja kör/spara, än att kopiera/minnas kommandot + rätt filnamn.
Vad gäller att dubbelklicka på filen i en filhanterare så får man ändå skylla på att majoriteten av Linux-guider bara listar kommandon, utan att ens länka till en deb-fil.

Nja i linux väljer du svårighets graden själv genom att välja distro, Manjaro t.e.x behöver du alldrig googla och tanka hem nått alls allt finns i pakethanteraren redan om du klickar i aur rutan. Ubuntu är det knepigare ja, men det är extremt mycket lättare att googla fram en lösning jämfört med i windows, för mycket skräp i söken och tar lång tid att sortera igenom informationen om man söker på ett windows problem.

Jo det är jobbigt att byta till nått nytt, men linux är extremt mycket enklare att använda än windows nuförtiden så steget är inte så svårt, power users kommer få det svårt men vanliga användare har det mycket enklare i linux.

Av Scirocco

Lovande för linux versionen om dom nu släpper den nån gång, dom har en fungerande linux version eftersom spelet finns för stadia, men sen om dom släpper den är en annan sak. Just nu funkar inte spelet i linux alls, en av dom få spel som inte gör det.

Av Scirocco

Alltid hafft problem med att spela med controller, när jag var liten funkade nintendo controllern perfekt men sen när det vart super nintendo vart det för många knappar att hålla reda på gick sådär. Men alla moderna har alldeles för många knappar kan inte hålla reda på dem alls.

Med tangentbord har jag inga problem alls av nån anledning att hålla reda på alla knappar så det funkar mycket bättre, sen gillar jag inte att det är så segt och känns så mekaniskt att sikta med controller all känsla försvinner i spelen. Så jag spelar bara på pc.

Av Scirocco

Kan nog bli roligt, men det är väldigt likt förgångarn dom verkar vara rädd för att göra nått nytt.

Av Scirocco

Att det är en butik man kan köpa spel har jag ingenting emot, men sen måste man installera ett program för att använda som launcher för nya spelet gillar jag inte alls. Det borde gå att köpa spelet sen aktivera det i steam och starta det därifrån så jag slipper installera nya program och komma ihåg nya lösenord bara för att starta ett spel.

Sen som linux spelare så blir det extra krångligt att spela spelen om dom inte finns på steam. Måst e vänta nu på borderlands 3 till steam bara för att kunna köra det på min favorit plattform.

Av Scirocco

Tyvärr lika oskarpt och fult som tidigare i windows dom har inte fixat skalningen.