Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco
Skrivet av BrottOchStraff:

bara testat Ubuntu några gånger, och det kändes som att gå tillbaka till DOS så fort man ville göra nått som inte var förinstallerat Aldrig orkat lära mig, känns inte värt tiden om man inte har något specifikt behov.

Testa Manjaro då, allt som finns till linux finns i deras programhanterare, det är helt sjukt, Ubuntu är jobbigt med deras ppa system, inte direkt för nybörjare. Största anledningen till att använda linux är att slippa malware, surfa på linux och spela på windows, så slipper du mycket skit.

Av Scirocco

Det var nog Ubuntu 4.10, jag saknar verkligen Gnome 2, var så extremt väl polerat sen har det gått mest bakåt.

Gnome 3 har blivit enormt mycket bättre med hjälp av tillägg men ibland saknar man mycket funktioner som försvunnit över åren, som gjorde det så överlägset Windows.

Vadan detta intresse för linux på Sweclockers plötsligt?

Av Scirocco
Skrivet av Eazy:

Varför är pop os bäst för spel just nu?

Edit:
Läste på lite, och om jag förstår rätt så handlar det om att drivrutiner är installerade direkt i installationen av pop os. Tänkte att pop os var bättre när det kom till prestanda, men så var inte fallet.

Jo dom gör mycket tweaks av system filer för att få det att funka bättre, jag har Ubuntu 19.04 installerat samtidigt som pop os baseras på, och spelen är mjukare i pop os, några fps mer än i ubuntu men framförallt utan smålagg som vissa spel brukar ha i linux.

Jag har testat dom flesta distros för spelprestanda nu, och pop os är det som är snabbast just nu, iallafall om man har Nvidia kort, sen har dom bäst skalning med hög dpi så allt inklusive spelen ser lite skarpare ut än i andra distros och windows.

Av Scirocco
Skrivet av loevet:

Jag körde Linux-distros som mitt primära OS under många år under universitetstiden, men de senaste 7-8 åren har det blivit väldigt lite eftersom Linux tyvärr är lite för tidskrävande för mitt arbetsflöde. Det har också medfört att det var länge sedan jag testade gaming på Linux, senaste gången var nog den första betaversionen av Steam OS när det begav sig.

Kikade på videon av Level1Linux ni länkat ovan igår och blev lite sugen på att testa det igen. Det har onekligen hänt en hel del sedan jag på allvar testade att spela på Linux, och det skulle vara kul att se hur smidig upplevelsen är idag. Hur många är det som testat att spela moderna spel med Proton och de senaste distarna? Är själv sugen på att dra in Fedora på dator med komponenter i mellanklassen och se hur bra det kan bli.

Om du inte använt Linux på länge kanske du skulle använda nått enklare än fedora. Manjaro är den enklaste distron just nu, men den är verkligen bleeding edge så man kan lätt leka sönder den. Pop OS är bäst för spel just nu, och mindre bleeding edge inte lika lätt att leka sönder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Scirocco

Epic games store är sämst just nu utan molnsparning, jag tar det för givet, så jag har förlorat mina sparningar 3 ggr nu i metro exodus...

Av Scirocco

Ett hett tipps är Pop OS 19.04, den distron har gett mig bäst prestanda i spel utav alla jag testat hittils. Manjaro var kung förut. Bästa skalning oxå, så om man kör 4k kommer det se bäst ut i pop os, dom har gjort utvecklat nån egen skalnings metod.

Av Scirocco
Skrivet av FabriciusRex:

Prestanda är vad som räknas. Dömma av vad en del skriver så blir det pass. Gillar maxxad grafik i minst 60fps på 2560x1440 från AAA spel. Ibland ligger min rigg nära gränsen. Några procent färre fps har potential att förstöra mina mål i det avseendet.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo det är ett problem oftas blir det 10 fps mindre än i windows eller så, för mig är inge problem med ett 1070 så kan jag köra 2k 60 hz i alla spel i linux.

Av Scirocco

Well been using Linux for many years as a gamer, but I never tried anything as complicated as gpu passthro, Im to lazy. However proton really made gaming mutch easier, alot of games I never even bothered to try since it was too mutch of a hassle to get working, now I can play easy, mostly just installing and running.

Grim Dawn for ex. one of the reason I kept dual booting with windows now works almost flawlessly in proton. I still use Lutris for some games I cannot get running in proton, but the list is getting smaller and smaller. You can now install windows version of the game even if its native for linux in steam, so for ex. borderlands 2 where they never ported the new hd textures too linux for some reason, I can force running the windows version instead, with the new textures.

Av Scirocco
Skrivet av BasseBaba:

Exakt min tanke. Den här produkten tar bort det bästa med konsol, möjligheten till beggade/lånade spel.

Är ju tillverkarnas våta dröm att låsa in folk i deras egna överprissatta digitala butiker.

Ta t ex read dead 2 har ett listpris på horribla 749:-, nu ”generöst” rabatterat till 562:-.
429:- om man traskar in på Elgiganten, vilket sen går att låna ut / kränga vidare.

Eller så går du til allkeyshop och hittar billigaste och betalar max 300 kr för digital nyckel, ingen är låst till microsoft shop bara. Sen riskerar man inte tappa bort skivan och slipper stoppa in en skiva varje gång man startar spelet det är guld värt.

Av Scirocco

3x fläktar in, och en ut, låter inte riktigt optimalt, sen är det svindyrt för ett sånt enkelt chassi.

Av Scirocco

Grim Dawn, ny expansionen har fått mig fastna igen, så kul

Av Scirocco

För dom pengarna borde skärmen vara nästintill oförstörbar.

Av Scirocco

Synd att ni inte valde att ha det i Umeå Norrlands huvudstad, istället valde ni skellefteå, väldigt skummt, ni skulle hafft mycket mer folk på mötet om ni valt Umeå.

Av Scirocco
Skrivet av Laxpudding:

10 000 kronor är lågt pris jämfört med de fåtal 4K och 120/144 Hz-kapabla skärmar som finns där ute. Du kan få tag på 4K-skärmar med IPS-panel för mindre pengar men då kör du max 60 Hz. Eller så får du tag på skärmar med som kör hög frekvens men saknar 4K-panelen och nöjer sig med 2560x1440-panel. Eller så betalar du vanligtvis mer än 10 000 för en ultra wide-kärm med 3440x1440-panel.

En 65-tums TV är fortfarande en 65-tums TV och inte en bildskärm som kör 4K i 120/144 Hz. Två olika typer av lösningar som fyller olika funktioner.

Nja har använt tv som skärm i många år nu, saknar inte en vanlig skärm det minsta. Ja om man kör i över 60 hz, men jag har inte råd med en dator som kan köra 4k över 60 hz i nya spel, det är över de flestas budget, så det känns ganska meninglöst.
Kör hellre hög upplösning med hdr än hög uppdatering, så tv är extremt mycket mer prisvärd för de flesta.

Av Scirocco

@ExcZist: Återställning tar max 5 min i win 10, sen blir det exakt som en ren installation den wipar allt utom återställningspartionen.

Av Scirocco

@e3henri: Det var ett problem från början när xbox bara tillät pc rgb som output, då blev färgerna fel i 4k filmer, men det har dom fixat för länge sen, nu är bluray spelaren i xbox lika bra som en standalone.

Av Scirocco

Inte dåligt, den kanske kan konkurerra med xbox hårdvaru mässigt den här generationen äntligen.

Av Scirocco

Har en Xbox one S för 4k netflix och 4k bluray spelaren.

Av Scirocco

Skummt att den har samma pris som vanliga xbox one s, ganska meningslöst.

Av Scirocco

Väntar fortfarande på att dom ska släppa första på pc, så det är nog ingen risk att dom släpper det på pc.