Inlägg

Inlägg som jan-banan har skrivit i forumet
Av jan-banan

Disney är väl de som kan få det att falla pga att då ska då måste allt vara rumsrent och anpassat för ban och totalt rötägg.

Men bra att originalskaparen är tillbaka men kicka ut rövhattarna på Disney

Av jan-banan
Skrivet av 925a:

Hade den inte varit så sjukt ful (ingen hardcore gamer) så hade jag sneglat på den där. Specen är ju rätt imponerande för priset.
**Edit... Såg inte upplösningen dock. Faller bort pga det.

Håller helt med dig skitful design och inte ens 4k uhd. Går bort rakt av vilket är synd. Lg 42 tums oled är jag mer inne på men den är för jäkla stor. Hade det varit en 32 tum hade jag beställt direkt

Av jan-banan

Tyvärr jobbar väl Bill Gates och Steve ballmers underhuggare kvar

Av jan-banan

Är det någon som hitta dessa på lg:s svenska hemsida? Hittar bara på amerikanska men skulle vilja se mått sådan och vet inte om det skiljer mellan usa och Sverige

Av jan-banan

Finns det något bra stativ till en 42-tummare för skrivbord så att den blir en skärm?

Av jan-banan
Skrivet av immutable:

42" för 14600 kronor är ändå helt OK pris. Kommer nog bli en sån

Är också sugen på den men tycker fortfarande den är något för stor. Finns 32 tummar skärm men då går den på 40k

Av jan-banan
Skrivet av Gandir:

Ganska få som behöver mera än 1TB idag helst på en Mac där man inte installerar massor av spel för det finns inga att installera. Jag kör på 1TB på min spel burk och jag saknar inte mera disk på något sätt. Det går alldeles utmärkt. Det är bara i stort sett om du piratkopierar som det flesta behöver mera än 1TB. Sedan är inte Mac speciellt dyra med tanke på den överlägsna hårdvaran du får helst på deras bärbara M1 burkar. Försök att hitta något på PC som konkurrerar med Apple på något när det komme till prestanda per watt? Det kommer du aldrig så klart att hitta då detta inte finns på marknaden.

Vet inte riktigt hur du använder din dator men det finns dockor som du kan koppla in HDD's i och inte ha de problemen du nämner alls.

Men du pratar som att det är någon form av majoritet av människor som kör massa VM's med mera. 27" 1440p är en sweet spot man behöver på en skärm i de flesta fall också. Finns ingen anledning riktigt att ha stora skärmar, för oftast är du mindre produktiv på stora skärma med få undantag.

Jobbar du med film, 3D eller annan postporfouktion kan det vara jäktigt bra att ha mycket diskutrymme även internt får den är riktigt snabb på macen.

Få sitter och spelar på sina macar som huvudsak.

Av jan-banan
Skrivet av Gandir:

Vad jag skulle säga att den slår en 3090 i Tomb Radier bara riktigt dåligt att testa tombraide som inte ens är ett nativ spel körs via Intel Emulering och translation layer för DirectX. Med de siffrorna är det riktigt extremt presterande, vilket alla verkar glömma bort hela tiden. Hur kan man testa saker när man inte vet vad det är?

Kom igen när vi har ett M1 native spel som går att riktigt testa för att säga något. Sedan kolla antalet watt, som Mac chippet kör på och jämför med en 3090, då är det en total knock out.

Men man kan inte jämföra äpplen med päron.

Det håller jag med helt om många verkar testa saker som inte ens är native men även saker som inte ens är optimerade för m1 ta tex premiere tex även om det finns en m1 så har det inte optimerad och saknar stöd för massor av saker i hårdvaran var en jäkla skillnad i betan jämfört med release.

Hur många spelmotorer är ens optimerade för Apple silicon?

Till och med blender har en punkt så säger att blender inte är optimerat för Apple silicon.

Så det är det n fråga hur mycket man kommer kunna optimera.

Av jan-banan
Skrivet av smurfb:

Du jämför äpplen med päron. Amd har ju x86kompabilitet.

Nej, då är det väl annu sämre av amd att de skulle ta 10-15 år innan de blev bättre på x86 än intel.

Av jan-banan

Apple silicon även om den inte är bäst på allt har ju rört till det ordentligt på x86-sidan.

Det är mycket imponerade av Apple att på första generationen kunna sätta dit x86. Hur lång tid tog det för AMD 10-15 år? Okej Apple har ju varit inne på mobilsidan.

Men att hålla på med tester och kurvor som visar 3x hastighet osv och sen är det ett specifikt fall är ju bättre att skriva ärligt och helllre ta till lite i underkant.

Sen ska tilläggas att apples design är bättre än allt asus, gigabyte, msi, fratal design osv så länge man inte gillar blinkade led från wish.

Av jan-banan

Om Microsoft vill gräva sin egen grav så kommer jag inte hindra de.

Av jan-banan

Använder en NAS för sätter filer bilder och film.

Använder Dropbox för mindre saker leverans av arbeten

Icloud för att backup av datorer och mobil macOS och iOS

OneDrive/ shahrepoint använder jag för vissa kunder.
Tycker det att mycket strul hos en kund.

Google driver badväder jag för andra kunder tyvärr dra på mitt utrymme och jag ska ladda upp saker till de, har bara en kund.

Använder andra NAS-/filserver som jag ansluter via vpn

Av jan-banan
Skrivet av Valvar:

NewPipe är ett bättre alternativ (om inte funktionellt så etiskt i och med att det är öppen och fri källkod), så rekommenderar alla att använda det istället på telefonen och SmartTubeTV på TVn. Använder själv en fork med Sponsorblock: https://github.com/polymorphicshade/NewPipe

Tack bra tips! Hoppas på version för iPhone och för Samsung TV men det lär välmente
Hända

Av jan-banan

Är det x86 versionen man kör? Är stremen en emulator?

Av jan-banan
Skrivet av anon201296:

"M1 super duper pro max ultimatum" nästa gång ska ni se

Tycker apples produktnamn är mycket enklare att hålla reda på än de flesta andra. Bara kolla valfri TV-tillverkare, dell eller vad som får mig att tänka på denna när

https://youtu.be/EUXnJraKM3k

Av jan-banan
Skrivet av TheLostSwede:

Är du villig att betala 1 000 kronor extra per tre TB4 portar? Dom flesta är inte det, eftersom som inte har något behov av det.

Du menar att 2 tusen i detta moderkort ligger på portarna?
https://www.webhallen.com/se/product/333635-ASUS-ProArt-B550-...

Nej du det där tror jag är en killgisning.

Men länka gärna en vettig källa.

Av jan-banan
Skrivet av TheLostSwede:

Det finns inga AMD produkter utan ett Intel Thunderbolt chip.
USB4 stöder ju Thunderbolt 3 och vem som helst kan göra en USB4 kontroller, men inte Thunderbolt.
Apple betalade nog bra pengar till Intel för det.
Antar att du vet att Intel måste certifiera varje Thunderboltprodukt, så det är upp till dom om ett företag får sälja en produkt med Thunderbolt eller inte.
Så som sagt, svårt med Thunderbolt om det inte är en Intel baserad produkt, jag sa inte omöjligt.
AMD har inbyggt stöd för USB4 på vissa nya processorer för bärbara datorer, dock är inte firmware och UEFI/AGESA klara ännu.

Jag pratar inte om alla chip såklart jag pratar om att datorn slanga stöd för Thunderbolt 4 sen om det sitter ett intel, Samsung, amd kontroller för det det struntar jag i. Det jag menar är att många tillverkare ligger 5-10 efter på portar och utveckling och detta är väl ett bra exempel på hur en tillverkare inte har koll

Av jan-banan

Tycker det är mycket intressant. Kolla man bara på designen slår denna + skärm ut all PC folket kunna åstadkomma inom design. Bara det gissar jag många är bredda att betala för.

Du slipper Windows om du jobbar med något kreativt. Vilket är stort för många.

Processorn blir intressant att se benchmarks på men viss ihoplimmade m1 max kan man väl röka ut ungefär vad den landar på i geekbench.

Fördelen är att du får ett system som många har och är lätt att hitta andra med samma problem och även lösningar samt att det säkert kommer komma massa tillbehör.

Tror denna kommer bli populär på många byråer och även frilansare. 25-50 tusen för en dator bör väl de flesta företag har råd att lägga. Köpte en del iMacs till ett tidigare jobb och de gick väl på 45 tusen och var väl aldrig något snack om det var för dyrt.

Är också intre sant hur GPu kommer prestera.

Intel och AMD med x86 är i princip helt körda på bärbara sidan och jag gissar på att de även kommer vara det på Desktop också. Har en MacBook Pro med m1 och har aldrig haft så bra batteritid,

Reser du mycket kan du jobba mer på tåg / flyg utan el

Av jan-banan
Skrivet av TheLostSwede:

Svårt med Thunderbolt om resten av hårdvaran inte är från Intel.
USB4 är nog vad du får hoppas på.

Finns flera amd med Thunderbolt även Apple har Thunderbolt utan intel, så det är bara något argument taget ur luften.

Hoppas tillverkare börjar förstår att USB - a är helt uttdött

Av jan-banan

Stort plus till någon som gör en dator som är snygg och stilren istället för alla dessa smaklösa saker

Ingen thunderbolt samt massa usb-a uttag.

Gör en stilren istället och välj bara USB/c och Thunderbolt. Hade nog också sett den med ett nvidia 3080.