Inlägg

Inlägg som Dr Tinnitus har skrivit i forumet
Av Dr Tinnitus
Skrivet av flyawaynille:

istället för att vara dryg så kan jag svara på dina frågor...
fråga 1. När du kopplar in den i din dator i sverige så får du svenska menyer.
fråga 2. bara mp4 om du inte använder något annat program, jag använder vlc som de tog bort från app store (vlc ville att man skulle kunna ladda ner på fler än 5 iphones på ett konto.) i vlc kan man använda alla format

Om jag var dryg vet jag inte, men det tar 1 minut att gå in på apple.se och hitta teknisk spec för iPad2 som säger....

Citat:

Skärmdubblering och videoutsignal: Upp till 1080p med Apples digitala AV-adapter eller Apples VGA-adapter (kablar säljs separat)
Videoutsignal vid 576p och 480p med Apple Component AV-kabel; 576i och 480i med Apple Composite AV-kabel
Videoformat som stöds: H.264-video upp till 720p, 30 bildrutor/sekund, Main Profile nivå 3.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

Samt för språket....

Citat:

Språkstöd för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike), tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska, ryska, polska, turkiska, ukrainska, ungerska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, katalanska och vietnamesiska
Stöd för tangentbord för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike, Kanada och Schweiz), tyska, traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin, wubihua), nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien och Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (romaji, ten key), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, estniska, ungerska, isländska, litauiska, lettiska, flamländska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, bulgariska, serbiska (kyrilliska/latin), katalanska, vietnamesiska, tibetanska, makedonska och cherokesiska
Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering) för amerikansk och brittisk engelska, franska, tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (romaji), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, ungerska, litauiska, flamländska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, katalanska, vietnamesiska och cherokesiska

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Nxz:

Tja !
Har funderat länge på en iPad 2.
Nu har jag en kontakt som ska till USA i maj och har funderat på att ta hem en sån.

Fråga 1:
Hur fungerar språket? Blir den konverterad till svenska menyer och dylikt när man dockar den hemma?
Eller hur skulle man kunna lösa detta?

Fråga 2:
Tar den emot alla slags videoformat eller det är mp4 som gäller?
I så fall, förslag på converter?

Tack på förhand!

Varför inte gå in på apple.se och klicka dig fram till specifikationerna för iPad2. Där står allt du frågar om. Tar typ 1 minut att få svar.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Anonymous FTW:

Mobiler som inte klarar minusgrader samt övervakar användaren, det är värdelöst om något.

Men snälla människa, om syftar på iPhone så klarar den minusgrader, det har bevisats i en radda tester liksom att folk använt sina iPhone på vintrarna i minusgrader i ca fyra år nu utan mer problem än mobiler generellt på vintern. Så lägg ner de där idiotargumenten.

Att Apple sen skriver 0 grader och uppåt i specifikationerna är nåt helt annat.

Av Dr Tinnitus

Har ni testat att lägga fingrarna på knapparna när ni skaka för att se om det inte råkar vara en sådan som är en smula lös och orsakar ljudet?

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Rickard11:

Huruvida byggkvaliteten är bra eller dålig på HTCs produkter beror mycket på ens krav. Men jag kan garantera dig att du inte hittar bättre produkter rent kvalitetsmässigt hos andra tillverkare. Du kan inte jämföra byggkvaliteten med tex. Iphone eller Samsungs telefoner som inte alls har den byggkvalitet som HTC har.

Kanske du borde ta dig en stund med dessa tester sen kanske du får revidera ditt påstående om att iPhone inte skulle ha lika bra byggkvalitét som HTC, i det här fallet då Desire.....

http://gadgetstress.com/2010/09/stress-test-of-apple-iphone-4...
http://gadgetstress.com/2010/12/nokia-n8-stress-test/
http://gadgetstress.com/2010/10/htc-desire-stress-test/

Av Dr Tinnitus

iPad 2 anses vara i en klass för sig själv i ett stort test av surfplattor i USA, vilket kanske får vissa att grina än mer illa....

Mer om det här.
http://macworld.idg.se/2.1038/1.378215/apples-pekplattor-vinn...

Och här
http://www.prnewswire.com/news-releases/apples-ipad-2-tops-co...

Av Dr Tinnitus

Bra att veta innan man bestämmer sig, att det bara är att det bara är 3G-modellen som har GPS.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av TAG9217:

Det där med dolda avgifter har jag själv, eller rättare sagt, min mamma märkt av. 2kr varje gång hon laddat ner gratisapps, såsom radiostationer o.s.v., sen 2kr när hon uppdaterar appsen.

Det lär ju då inte ha nåt med Apple eller appsen att göra, utan måste vara nåt med hennes internetuppkoppling/abonnemang.

Jag har använt iTunes i snart 10 år och handlat en hel del på App Store sen dag ett, både från mina iPhones och datorn, och aldrig någonsin sett ett enda öre extra förutom priset på appen eller vad jag nu har köpt och laddat ner.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av swinto538:

Det är de aktiva programmen som visas när du dubbelklickar på hemknappen, genom att trycka och hålla in på programikonen så kan du starta läget där man tapar på ikonen för att stänga av programmen...

Nej, det är inte vilka program som är aktiva som visas i den listan. Det är listan för ALLA senast använda program, varav vissa kan vara aktiva (om de har något de måste utföra, som t ex navigering eller spela musik) med de flesta inte är det utan är pausade.

Av Dr Tinnitus

iTunes är inte felfritt eller absolut perfekt, vilket inget annat program heller är.

Men som några redan nämnt i tråden så är det mest vanliga när det klagas på iTunes och folk upplever problem med det, att det just handlar om skit bakom spakarna.

Folk verkar ha en otrolig förmåga att kasta sig igång med att göra vissa saker med iTunes, utan att göra minsta koll hur det kan göras innan de går igång, t ex genom att klicka på Hjälp i menyn och blada fram till det man tänger göra och se vad det står om det.

Folk klagar på att iTunes gör si eller så, och så är det i nästan alla fallen så att de inte ens klarat att kika igenom inställningarna och t ex stängt av att synkning ska ske automatisk m.m.

Tar man sig en runda genom alla flikar och kollar vad det faktiskt står där, och vilka val man kan göra, och ställer in iTunes som man vill ha det, så funkar det faktiskt väldigt bra generellt sett. Och skulle det bli nåt knas ibland, t ex musiken i iPhonen försvinna, så är det ju bara ett knapptryck bort så är den tillbaka exakt likadan igen, OM man fattat att man kan ha en backup på musiken vilken då körs in igen på några minuter.

Jag har kört iTunes i snart 10 år, på både gamla trötta Windows laptop, en lite vassare stationär Windows-maskin, en riktig vass Windows laptop, och nu en MacBook Pro. Och har 2 olika iPod:ar och haft iPhone 2G 3Gs och nu en iP4. Har egentligen aldrig varit några större problem eller knas, mest bara funkat. Och de få gånger jag upplevt strul så har det visat sig i princip varje gång att det var jag själv som klantade mig, inte iTunes....

iTunes hanterar och organiserar idag ca 1100 CD och ca 17 000 låtar, och jag har svårt att se att det skulle bli lättare och mer överskådligt och mer hanterbart om jag skulle sitta och palta själv med musikmappar för detta, när nu iTunes gör detta så smart och smidigt och presenterar det på ett så tydligt sätt för mig och ger mig en myriad av olika möjligheter att hantera all denna musik.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Viper33:

Misstänker att att han menar att det inte går att skapa kontaktgrupper? För som du säger så är det ju inga problem att skicka sms till flera mottagare, har väl fungerat sen start?
Däremot så sparas ju "gruppen" i meddelande när man väl skickat ett sms, så då finns egentligen funktionaliteten iallafall.

Själv kör jag både iPhone (dock gammal 3g) och android i form av x10 mini pro. Efter att ha använt iphone så länge så tyckte jag själv att det var lite av en besvikelse att gå över till android, visst os:et har potential men jag tycker inte att det är så häftigt idag.
Dels så är jag inte så intresserad av att "customiza" skrivbordet med nya batteriindikatorer etc. och inte heller så finns behovet av att kunna ladda ner en mp3 och köra som ringsignal direkt i telefonen. Vill jag så kan jag göra det på datorn.
Nästa stora punkt är Appstore - Market.
Efter snart två år med appstore så blev jag rätt besviken på Market, visst så är betalappsdelen till stor del att skylla (och vad problemet där är fattar jag inte). Men även kvaliten på gratisapparna är under all kritik.
Någon form av rensning tycker jag skulle varit befogad, för att få bort alla skitappar som i princip bara är reklam. Det finns mycket skräp på appstore, men mycket av det skulle framstå som högkvalitativt på market.

iPhonens stora fel är iTunes, ett sånt riktigt skitprogram. Instabilt, segt och helt värdelöst med sitt "auktoriserad dator" - system. Vidare så är det kasst att man inte kan göra normala saker som man kunnat göra med mobiltelefoner i så många år. Exempelvis skicka över ett foto/video/låt till en polare över blåtand. Spara ner sina kontakter till SIM-kortet...

Nu kanske inte jag har rätt telefoner att välja mellan, två år gammal iPhone mot billigare ny android. Men än så länge så känner jag mest besvikelse på android, förutom spotifyappen för den krossar iphonens!

Många bra åsikter där, men jag har svårt att förstå hur det kan klagas så mycket på iTunes från många.

Jag har kört iTunes i några år nu, på tre olika Windows-maskiner. En sett till idag rätt gammal och trög stationär, en gammal DELL Latitude från ca 2002, och en bärbar Zepto som var en värsting för ca 2 år sedan. Och nu kör jag iTunes på en MacBook Pro som är 1 år gammal. I alla fallen så har jag upplevt iTunes som problemfritt och smidigt generellt sett. Det var inte ens speciellt segt eller problematiskt på de gamla Windows-datorerna, och nu på min MBP så är det väldigt snabbt och smidigt.

Det mesta man kan tänka sig kan ju göras smart och smidigt med iTunes, därmed inte sagt att det är absolut perfekt och utan brister eller fel. Men att kalla det för ett skitprogram som många gör är väl ändå att överdriva rejält?

Själv kör jag dra-släpp i iTunes och får på så vis in alla musik jag vill i iTunes och in i min iPhone 3Gs, ja vill jag så laddar jag bara ner en mp3:a från nätet till skrivbordet, startar iTunes och ansluter min 3Gs och drar sen filen direkt från skrivbordet och släpper till min 3Gs utan att filen ens hamnar i iTunes.

Personligen tycker jag iTunes är ett mycket bra program med tanke på alla smidiga möjligheter som det ger och hur bra det organiserar min musik så man lätt kan söka och greja med den som man sen vill.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av ZyntaX:

Gruppsms (!) Det är helt otroligt att fler inte klagar på reella problem som det här, en kompis som skickar väldigt mycket gruppsms skulle köpa en iPhone och när jag berättade att det inte gick så höll han på att svimma.

I ditt i övrigt mycket dugliga inlägg så vill jag kommentera det ovanstånden jag saxat ut.

Vad menar du med att det inte går att skicka grupp-sms?

Menar du att det inte går att skapa och lagra en specifik grupp mottagare vilka man kan skicka samma sms till dem alla, och lagra denna grupp för framtida utskick av sms, ja då tror jag du har rätt.

Menar du att det inte skulle gå att skicka samma sms till flera mottagare samtidigt så har du fel, för det gör det och har funkat länge.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av tattis:

+ Dom kör sin egna ström-adapter när de flesta andra kör den blivande standarden (detta har dom dock blivit tvingade att ändra på snart)

Nej, Apple behöver inte ändra på något när det gäller sin laddare eller kontakten på iPhone då de redan uppfyller de krav som finns.

Se detta inlägg jag citerar.

Skrivet av BlackSmp:

Nej, nej och nej! Har ni överhuvudtaget läst PM:et? Det är laddaren som företagen har kommit överens om.

http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/rtte/files/chargers/ch...

Där står det följande:

Notera:

Om laddaren har en fast sladd så ska denna avslutas med en Micro-B kontakt.

Om laddaren har en löstagbar sladd så ska anslutningen till laddaren vara Standard-A kontakt.

Hur ser Apples laddare ut? Den har lös sladd och ansluts med en Standard-A kontakt, så Apple uppfyller detta krav.

Sista kravet säger att det inte behöver vara en Micro-B kontakt i telefonen utan det är tillåtet med en adapter. Denna adapter kan vara kabeln i sig själv.

Och eftersom Apple kör med en lös kabel så är den nuvarande kabeln helt enligt kraven.

Så det kommer inte bli någon ändring på Apples kontakter. Det kommer att se likadant ut som nu.

Syftet med överenskommelsen är inte att alla telefoner ska ha samma anslutning. Det är att man ska kunna använda samma laddare till flera telefoner och att man ska kunna ladda med en USB laddare. Man har kommit överens om de elektriska egenskaperna för laddarna och i förlängningen ska vi också kunna köpa en ny telefon utan att köpa en laddare bundlad med telefonen.

Dvs, på samma sätt som att det numera inte följer med någon laddare till en Ipod.

Dock så kan jag mycket väl tänka mig att Apple kommer att komma med en adapter för Micro-B till 30-pinnars kontakten som de använder nu.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Rolle90:

Idag ska jag sälja min 3g, alltid bra att ha lite pengar i fickan då det ska inhandlas en ny iphone 4 på Torsdag
Stör mig som fan på att inga Operatörer har gått ut med priser än, bara Telenor å deras fastpris.

Jag har hatt Telia i 2år nu, och är både jätte nöjd och jätte besviken.
jätte nöjd för den otroligt bra tekningen
och jätte besviken då det kostat skjortan, då jag köpte min 3g, så betalde jag ca 2000kr i butiken för den samt tecknade upp ett 2år iMidi abonemang som skulle kosta 500kr/mån
500kr my ass. har varit flera månder då mobilen bara legat, å räkningen har legat runt 900kr.

så vet inte ifall jag vågar gå Telia igen.

Det finns väl bara två alternativ vad jag kan se....

Antingen har du grovt missuppfattat nåt ang. priset på ditt abonnemang, och då får du väl kanske skylla dig själv?

Eller så har det blivit något fel, om det nu är sant att mobilen bara legat vissa månader utan att användas och det ändå kostat mer än de 500 kr i månaden det skulle kosta? Då bör du ju ta kontakt med Telia och reda ut saken.

/Tony

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Huddit:

Jo, men tror knappast att kvalitén är stor skillnad på. Den är väl vga på iphonen? Skulle vilja se 6 års skillnad mellan dem isånnafall.

Nu har jag ingen total koll, men hade alla mobiler med frontkamera för videosamtal verkligen VGA på den redan för 6 år sedan?

En annan inte helt obetydlig sak att komma ihåg när man häcklar Apple för deras videosamtal, är att fråga sig vad det kostade att ringa videosamtal förut, och vad det kostar med iPhone 4?

Tidigare var kostnaden säkert runt 5 kr/min eller ännu mer, och det gick bara att göra via telenätet. Nu kan man göra detta via WiFi vilket inte alls var möjligt tidigare, så det kostar inget alls nu mer än ett normalt samtal. När man sen får med operatorerna så det funkar även via 3G så öppnas ju ännu fler möjligheter.

Skrivet av Huddit:

Lär väl valt en diod pga att spara ström främst, samt att kondensatorerna i min SE tar upp en jävla plats i telefonen. Dom där dioderna lär ju inte lysa upp mycket annat än närbilder, men bättre än inget antar jag. Deras kamera verkar dock överlägsen.

Det handlar nog om en kombination av utrymmesbrist, krav på att funka med filmning också, och strömförbrukning m.m.

Oavsett hur gärna man än vill så är det sällan eller aldrig man får precis allt man önskar sig i en produkt, därför att det är omöjligt av en eller annan anledning.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Huddit:

Känns som de alltid är steget efter med funktion och steget före med konstruktion. MMS, Videosamtal osv. Min k800i har videosamtal, har haft den i 5-6 år och aldrig använt det. Den har riktig blixt också, till skillnad från alla telefoner idag.

Det kan ju fortfarande vara skillnad på "samma" funktion, även om den funnits sedan länge på andra mobiler, eller hur? Kanske man fått till funktionen smartare och med bättre bildkvalitet m.m.

Sen detta med blixt. Visst vore en redig Xenonblixt vara det bästa för att fota med, vilket många då klagar på att t ex iPhone inte fick en sådan på nya iP4. Men, hur tror du/ni att det funkar att filma med en xenonblixt då....

Just därför så har man valt en LED-fotobelysning som funkar ok till att fota med men även ok till att filma med. Fundera på hur många andra mobiler med filmfunktion som har en xenonblixt, och om de verkligen har det hur det då funkar filma i sämre ljusförhållanden. Eller om det finns någon mobil med både LED-filmbelysning och även en xenon fotoblixt.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av RainesX:

"oförstörbara" står jag själv för då dom pratade väldigt gott om hållbarheten så jag i alla fall fick det budskapet till mig. där av ""

Ah, menar det, multitasking kan ju inte var att allt pausas när man minimerar men det du säger låter mer logiskt och riktigt.
Kände jag var tvungen att fråga i och med hur illa det lät och Apple gör ju trots allt inte skit ^^; även om deras videosamtal var lite fail i mina ögon.

Tycker väl inte Apples videosamtal i iP4 ska sägas vara fail, eller...?

Jag menar, det är ju en funktion och en ganska avancerad sådan, som det är fritt för var och en att använda eller inte, precis som alla andra funktioner i luren. Vissa kanske inte har minsta intresse för det, andra upptäcker att det kan vara användbart.

Att det sen funnits videosamtal i vårt 3G-nät i några år nu, är ju en annan sak då detta inte funnits i USA tidigare. Att videosamtal floppat gravt hos oss beror ju antagligen till stor del på att det var svindyrt att ringa videosamtal och att bildkvaliteten var tämligen halvdan.

Men om nu Apple fixat bra kvalitet på detta och så det går att köra över WiFi (vilket det inte gick förut vad jag vet) så finns ju möjligheten att folk börjar tycka detta är en bra grej, och hänger då fler mobiltelefontillverkare på så det finns fler att köra videosamtal mot än bara iPhone 4, och sen att operatörerna släpper in det för en vettigare slant i 3G så kanske Apple lyckats få fart på detta ordentligt.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av RainesX:

ah. hoppas det håller då.
Inte sett något från presskonferansen, bara bilder från div sidor/forum/ tidiga tester.
men som du säger så var den gamla också "oförstörbar" enligt apple.
Håller tummarna för att det funkar.
Btw någon som kan bekräfta att multitasking inte fungerar fortfarande?
Hörde av något att den pausar all appar när man gör något annat så man likt förb.. inte kan lyssna på musik eller liknande när man skriver sms eller liknande.
Dom kan väll knappast kalla det multitasking i så fall?

Apple har aldrig påstått att deras mobiler är oförstörbara, bara att de är välbyggda och tåliga, vilket är helt sant. Men som allt annat kan de gå sönder om man tappar dem och har oturen att det tar illa.

Multitasking har i princip alltid funnits på iPhone, men med begränsningen till Apples egna fasta appar i vissa kombinationer. Man har t ex alltid kunnat lyssna på musik och surfat samtidigt.

Nu blir det ju ännu mer multitasking då iOS4 har multitasking även för tredjeparts-appar.

Man kommer givetvis att kunna lyssna på musik från olika källor och göra annat, eller köra navigatorn, det sa de ju på presentationen. Men många andra appar kan pausas när man startar nåt annat just för att det oftast inte finns någon anledning att de står och går i bakgrunden och kostar processorkraft och batteri. T ex ett spel pausas och när man kommer tillbaka till det så är det exakt som när man lämnade det.

Av Dr Tinnitus
Skrivet av Sergeant44:

Att du betalade 4500:- för mobilen i butiken betyder inte att det är total kostnaden för mobilen, nej det är abonnemangskostnaden som tillkommer också, dina 79:-/mån eller vad det var. Du får ju lägga ihop dina siffror lite, 4500 + 1422 (79*18 din månkostnad): 5922
Nu har dessutom priset på 3GS sänkts en del då den nya modellen väntar strax runt hörnet. Men helt olåst så kostar en 3GS som sagt 6900:- respektive 8000:- för 32GB. Dubbelkolla prisjakt i annat fall.
Simpel as that.

Hur räknar folk som räknar som du...?

Jag betalade 4595 kr totalt för min iPhone 3Gs 32MB när detn släpptes förra året. Visst, det var med ett abonnemang, men du kan väl inte räkna in abonnemangskostnaden i priset för telefonen heller...? Alla andra som köper en obunden olåst iPhone, har de inga abonnemang, inga abonnemangskostnader eller kostnader för att ringa och surfa m.m.....??

Av Dr Tinnitus

Visst synkar väl iPhone mot Exchange...?

Dr Tinnitus