Inlägg

Inlägg som Dr Tinnitus har skrivit i forumet
Av Dr Tinnitus

På Danska Zepto så finns en länk till det första testet av 6625WD, visserligen en prototyp men intressant ändå.

http://www.laptopworld.dk/index.php?id=385

Bl a får man förklaringen till varför den nya inte har mer värmeutveckling än den gamla.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

på nästa generation som även kommer med HDMI. jag kan dock försöka ta reda på de om det är av intresse. [/B]

Eh.... Nästa generation med HDMI????

Är det inte HDMI/DVI utgång på denna 6625WD som just släppts? Det är ju vad som har sagts i all info om den?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KSMB
lite nyfiken på grej. vart har ni läst om att go8600 strömtillförsel är 1 W mer go7600 ?
på Nvidias sida hittar man ingenting om W för go8600. för det andra hur vet ni hur mycket W go7600 tar ?

länkar någon ? (själv har jag aldrig läst om den informationen)

ps. låter nämligen väldigt konstigt att go8600 enbart använder 1 W mer.....

Nu tyckte jag väl att de skrev att det utvecklade bara 1 Watt mer, och då kanske man menar 1 W värme mer?

Om det sen vare en ordvurpa och de menar att det drar 1 W mer ström så är det väl inte hela världen egentligen.

Och hur de kan veta det? Tja, det verkar ju som om någon av dem jobbar på Zepto, så då kanske det inte är svårare än att de mätt det, eller har tillgång till mätningar eller annan info från Nvidia som inte lämnas ut till kreti och pleti, vad vet jag?

Om det sen är konstigt eller inte att 8600 bara skulle dra 1 W mer än gamla 7600 behöver väl heller kanske inte vara knepigare än att det kanske stavas "utveckling" Eller menar du att ett tre år värstingrafikkort drar lika lika lite ström som dagens bästa för samma prestanda?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Å andra sidan så torde det välan ändå också vara så, att det någonstans finns en gräns där det inte är någon större nytta med att jaga mer benchmarkpoäng eller fram rates?

För till syvende och sist så är det vissa begränsningar på våra små blå med, som inte lär hinna med att se allt och alla konster grafikortet kan spotta fram?

Det verkar finnas ganska gott om killar som tävlar i frame rates som någon typ av machosymbol? Men om man nu har värsta spelet och drar på allt till värsta max, och har en frame rate på säg (nu spånar jag lite) 50-100 och aldrig lägre än det. Vad har man då för nytta av 300 i frame rate? Ögat lär ju knappast märka någon skillnad?

Kanske jag fattat det hela fel, men gör man jämförelsen med vanlig film så duger ju 25-30 bilder/s väldigt långt.

Jag är rätt intresserad i en 6625WD själv faktisk, även om man nu nästan blir idiotförklarad för att man kanske väljer en Zepto och inte en Dell av vissa på detta forum. Sitter med en gammal vedeldad Dell C810 nu så jag har inget emot Dell, men vågar nog påstå att det finns andra minst lika bra datorer som Dell på marknaden.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Zepto 6625WD, kan det va nåt...?

Hejs.

Som jag skrev i en annan tråd så var jag på gång att køpa en ny bærbar, och var intresserad av nuvarande Zeptoværstingen 6615WD.

Några jag surrat med om den datorn menade att den inte låg på topp i grafiken med det graffekortet den har.

Må så vara med det, men nu fick jag ju nyss nys om att Zepto har en efterføljare lurandes i kulisserna och som antagligen slæpps nu i Maj, næmligen 6625WD.

Jag har søkt runt lite på nætet och funnit lite information som gør att man blir rætt bløt på lilla hakan av dreggel...

Den blir en av de førsta lappisarna att ha stød før DirectX10, den har Nividia G8600 med 512Mb, HDMI och en massa annat gottis. Och fortfarande samma 15,4" vilket passar mig bra då det fortfarande ær hyfsat portabelt på flyget m.m.

Nu finns det ju infoluckor, så jag vore himla glad om någon som vet mer kan fylla i dessa.

Ær det fortfarande en normalmatt skærm eller har man gått øver till en helblank fan så man får speglingar i den så man blir tokig...?

Ær det likværdiga batteritider, eller har de blirivt bættre med nyare snålare teknik, eller sæmre då det ær æn mer prestanda?

Vikten fullknøkad med godis?

Prislæge packad som en halvværsting, med 2,0 Ghz, 2048 ram, 100/7200 HDD, Vista Home Premium och bæsta DVD-snurran och trådløsa m.m.?

Vill egentligen veta allt, och frestar det så tror jag attan i mig jag bestæller en.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Tack før alla svar jag fick på min fråga.....

Eller inte, før ingen brydde sig tydligen...

Får se om någon orkar eller kan svara i morgon då

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Hejs.

Æven jag sitter och klurar på att køpa ny bærbar, och har blivit intresserad av Zepto 6615WD.

Har en gammal C810 Latitude nu, nærmast vedeldad i jæmførelse med de som det tipsas om i denna tråd.

Men, KSMB har ju puttat på ordentligt før Dell 9400, men jag skulle vara glad om du æven kunde lite mer dealjerat førklara varfør 9400:an skulle vara bættre æn 6615WD. Før mig som glad amatør så ær det ju inte så sjælvklart att ett 256 7900 grafik ær bættre æn ett 512 7600. Sen var det ju det dær med blanka skærmar igen, vilket jag tror jag skulle bli tokig på. Ær Truelife helblank eller nåt mitt emellan?

En sak till, jag ær ju i førsta hand ute efter en 15,4" skærm då en 17" blir allt før klumpig att slæpa runt på flyget m.m. Och ær det då Dell 6400 som ær det man ska satsa på och varfør jæmført med t ex. 6615WD?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nosnahoj
det bör även gå att ändra i bios... du kan ju prova iaf. Annars är det väl bara att prova fn + alla knappar.... ska väl inte ta så lång tid?

Som jag sa tidigare så har jag redan knappat runt på allt jag kan tänka mig utan resultat. Men det var trots allt någon sån fn+nåt annat-kombination som grejade det förra gången. Men nu hittar jag fan ta mig inte på det igen, därför frågade jag er experter här....

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Ja det ska vara någon av knapparna tilsammans med fn, har jag för mig, men fan vet vilken för jag tycker jag har tryck på alla knappar som finns i alla möjliga kombinationer utan att hitta rätt.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Hur ändrar man storlek på DOS-skärmen?

Hej.

Jag har en gammal "vedeldad" bärbar dator av märket Best, en 12" skulle jag gissa att det är. Jag har den bara för att mappa styrsystemen i bilar då den är snabb nog för det och liten och behändig.

Men nu har jag råkat på ett problem, igen....

Jag kör ett DOS-program för detta och normalt så brukar det starta i fullskärmsläge, men en gång så var det plötsligt i "vykortsformat" mitt på skärmen, vilket är lite väl pluttigt att försöka se på. Fick då på förfrågan svar att man kunde ändra mellan fullskärm och "vykort" genom att trycka på några tangenter på tangentbordet på nåt sätt, och det funkade. Men nu denna gång det plötsligt blivit litet igen så har jag glömt hur man skull trycka för att få det i fullskärm igen. Jag kör Windows 95 på denna så det går inte att ändra genom att högerklicka på ikonen och välja visningen på så vis.

Någon som kan hjälpa mig med detta?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Om du köper dator o USA, får du då svenkt tangentbord med å, ä, ö....?

Det kan vara en sak som är lätt att glömma bort och så är tråkig att upptäcka här hemma.

MVH Tony