Inlägg

Inlägg som Dr Tinnitus har skrivit i forumet
Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av velman
Jag hade tur jag med...

Nu återstår bara att få ordning på grafikkortet. Jag kan inte tänka mig att det är tänkt att det skall bli så varmt som det blir vid vanligt kontorsarbete. Eftersom det blir lika varmt borde det vara någon inställningsak.

Någon som löst problemet? Jag tänkte underklocka men vet inte vilka drivrutiner som passar bäst för det (8600m GT, vista ultimate, eng, x64)

Fast, är inte det rätt korkat det? Att beställa en dator med ett kraftigt grafikkort, för att sen börja underklocka det för att få det att funka som det borde??

Om det blir för varmt, onormalt varmt, så är det väl en sak för DELL att ordna upp i?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av velman
Blöt eller grynig. Skärmen ser ut att ha skyddsplast på sig, trots att det inte finns något. Man vill torka av den så att den blir klar men det finns inget att torka av... Så använd vilket ord du vill.

Det syns tyldigt med en helvit bakgrund. Det vita är inte helt vitt utan grynigt och flammigt.

Ok, tack så mycket för den fina förklaringen.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Man undrar så smått om mina inlägg är osynliga......

Jag har frågat om någon kan beskriva närmare vad exakt som menas med "blöt" skärm, men trots att det är flera som skrivit om blöt skärm sedan jag frågade, så har ingen orkat ge mig en förklaring.

Så igen då, vad fasiken menas med att en skärm upplevs som BLÖT....?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Antagligen är det någon ActiveX control som är defekt/felaktigt installerad eller ostabil på din dator som Jula.se använder. Avinstallera alla dina Activex kontroller, Java, shockwaveplayer och dylikt och testa igen.

Jag hade samma fel med sidor som använde Flash loggor mm på min förrförrförrförrförra dator...

Har nu avinstallerat allt jag kan hitta av macromedia axtiveX flash Player, och Java runtime environment.

Det blir blåskärm på jula.se lik förbenat.....

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Ett magiskt fenomen, eller fel på datorn?

Jag har en Zepto 6625WD, som för någon dag sen började uppföra sig besynnerligt i en viss situation.

Jag hade Firefox uppe och ca 12 flikar med olika forum m.m. igång. Skulle sen på en flik gå in på www.jula.se och det blev jordens blåskärm och omstart på direkten.

Märkligt tänkte jag, och när omstarten var igång så testade jag igen att gå in på jula.se, och blåskärm igen.

Va fan nu då. Omstarten klar för andra gången och jag hade inga flikar utan testade att bara gå in jula.se, oc det blev samma blåskärm direkt, man hiner bara se att sidan börjar öppnas och se att det står Jula i nåt hörn, sen blåskärm.

När denna omstart var färdig så testade jag att med Explorer 7 gå in på jula.se och det blev samma resultat, blåskärm och omstart.

Testade idag igen, och det blev blåskärm på jula.se, men andra sidor går hur fint som helst att surfa på.

Så, har ni lust att testa att gå in på jula.se med era datorer, gärna då med 6625WD och se vad som sker.

Antingen så har jula världens knas på sin websida, eller så är det nåt knas på just min dators Firefox, Explorer, Vista, installationen, eller själva datorn.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Det där med att skärmen ser blöt ut, eller torr, som i inläggen tidigare i denna tråd om skärmen, det förstår jag inte heller.

Så, exakt vad menas med detta, kan någon förklara för en okunnig stackare? Det är väl inte bara skillnaden mellan blank eller matt skärmyta ni menar?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Tack för hjälpen, men nu blev ju bilderna mindre än de var tidigare, tyvärr. Men man fick en liten aning om vad det handlade om i alla fall.

Varför går det inte att se bilderna i dina länkar tidigare för? Kommer bara till nån satans inloggningssida på image shack.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Men va fasiken då, dessa bilder går ju inte heller att se............

Så kan någon få in dessa bilder på en bildsida där vanligt folk kan se dem utan att regga sig och dona med en massa skit, utan bara klicka på bilderna och få upp dem i vettig storlek så man kan se vad de ska visa.......

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lambroo
Här ser man det tydlgt skillnaden mellan grynig och inte...
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=211423

Tyvärr måste man ju vara medlem eller reggad för att se bilderna där. Ingen som har bilder som visar detta utan att behöva regga sig?

Eller kan någon lägga ut bilderna på en öppen bildsida?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Jag vill inte vara ofin direkt, och jag har en gammal DELL trotjänare med.

Men, när man läser i andra trådar hur jäääääkla kassa t ex Zepto är både som datorer och supporten, och hur jäääkla bra DELL är som datorer och supporten. Ja då börjar man ju undra lite efter att ha läst denna tråd.

Att få fel upplösning mot vad man beställt från början, få en annan upplösning när en skärm byts ut, få sitta i telefonkö runt halva jorden och försöka snacka med indier m. m. Gör ju att mitt köp av en Zepto 6625WD känns rätt OK trots allt.

Ok, jag fick inte DDR3-minnen på mitt 8600GT, men i alla fall 512MB. Ok, jag fick inte fjärrkontroll. Ok, jag fick inte lika läcker design. Ok, den är någon mm större på vissa mått.

Men jag fick välja bland en drös olika hårddiskar som låg helt öppet på sidan att välja på, jag fick nya Penryn 2,50 T9300 6MB, jag fick inbyggt TV-kort, jag fick en helt kalas 1680x1050 skärm, jag får inga stötar av min dator, jag fick ett direktnummer och email till en kille på supporten och enda smolket är väl att han snackar skånska, men det är lite lättare att förstå än "biiiirdie nam nam...." och han svarar på några sekunder när man ringer.....

Vad vill jag då säga med detta inlägg då? Ja, att Zepto inte är så kassa som det brukar låta från många håll, och DELL är inte så överlägsna som det brukar låta från många håll.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av neosfarsa
Man ser direkt att skärmen är grynig om man har blivit drabbad. Det syns tydligast mot en ljus bakgrund som vit eller ljusgrå. Bilden känns "blöt och suddig.
Första gången jag startade datorn trodde jag skärmen var dammig.

Så har du haft oturen att få en "grådassig" skärm....... byt

Tack för ett svar äntligen.

Men det var inte riktigt det jag frågade efter i saken. Jag betvivlar inte att man ser om det är grynigt eller inte. Men exakt vad är det som är grynigt? Och varför? Skivan framför själva skärmen, eller själva skärmen?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Fan så svårt att få några svar på detta forum ibland.....

Massor med folk skriver i denna tråd, flera har talat om gryniga skärmar, och jag har nyligen ställt en fråga om vad detta gryninga är för nåt. Men inte en enda verkar ha lust att upplysa mig? Så, då får man väl utgå från att allt tal om grynighet bara är en skröna, påhitt kanske.....

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Nu vet jag inte riktigt vad ni menar med "grynig skärm"?

Menar ni att själva bilden i den är/blir grynig? Eller att den blanka/matta plastskivan framför själva skärmen är grynig?

Hur som helst så låter det ju sjukt om det ska behöva accepteras då jag inte kan minnas mig att jag hört talas om detta på andra datorer? Eller har jag missat nåt?

På de blanka ska man väl på sin höjd kunna knappt skönja en liten "vågighet" (på ytan på plastskärmen framför den egentliga skärmen) här och var om man tittar direkt i speglingar från vissa vinklar. Detta är ingen man kan se vid normalt tittande på skärmen.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genmah
Hur är det med Zeptos egna trådlösa 300 Mbit-nätverkskort? Är det bra eller är Intel värd de extra hundralapparna att välja till från början?

Har någon av er som köpt Zepto valt till Allrisk-försäkringen? En bekant fick 2 år allrisk till sin 6224W för cirkus 800:- men när jag valde till större minne, snabbade CPU samt Windows vista gick den upp till 1445 ca.

Edit:
Efter att jag plockade bort Vista (!) från beställningen sjönk Allriskförsäkringen till 1095:- . Extra premie bara för att man kör Windows på datorn?

Enligt Zepto så kan inte deras 300Mbitkort slås av med brytaren på framsidan på datorn, men det kan Intels. Nåt att tänka på om man ska ha den på t ex flyget.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frebbe
Och du verkar ju inte ha noterat att ämnet diskuterats tidigare i tråden.
1530 har ingen SPDIF utgång, endast digitalt ljud via HDMI, har flera användare bekräftat. Om du däremot får 7.1 ljud via HDMI, vet jag inte. Men till en början måste ju din förstärkare ta emot HDMI 7.1 alt. skaffa någon sorts HDMI-splitter...

Äntligen......

Tack för svaret. Jag har inte orkat traggla igenom hela tråden bara för att försöka hitta detta, därför så kastade jag in en enkel fråga om det.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av steelstake
Ingenaning. Menar du att xps1530 kanske stöder THX soundsystem????

Nej inte direkt.

Ett exempel.
En Zepto 6625WD har ett ljudkort som stöder 7.1 och har en optisk Spdif-utgång i det vanliga hörlursuttaget.

Kopplar man då en Spdif-kabel mellan datorn och t ex en hemmabioreciever, eller ett 7.1 ljudsystem för datorer så klarar datorn att skicka ut 7 separata ljudkanaler för surroundljud med 7 högtalare + 1 subwoofer, alltså 7.1 ljud. Om källmaterialet, DVD eller spelet har det.

Klarar XPS 1530 det?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Verkligen ingen av alla er XPS 1530-fans som har en enda susning om denna dator har 7.1 ljudkort och spdif utgång på något sätt? Frågade tidigare men ingen verkar ha ens noterat min fråga, så jag kör en repris då och hoppas på bättre tur denna gång.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tony-Avesta
En liten fundering.

Är det ljudkort som stöder 7.1 och har optisk spdif (eller vad attan det heter?) utgång på dessa XPS 1530?

MVH Tony

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

En liten fundering.

Är det ljudkort som stöder 7.1 och har optisk spdif (eller vad attan det heter?) utgång på dessa XPS 1530?

MVH Tony

Av Dr Tinnitus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av le fauv
Tack för jättefin info! Verkar med andra ord som om XPS 1730 och Zepto 6625 WD är relativt tysta medan Asus G1S och XPS 1530 väsnas en del. Stämmer rätt bra med den info jag hittat på andra ställen. Zepton borde väl ha förutsättningar att bli ännu tystare om man konfigurerar den med Penryn? Trist bara att man enligt Zepto i så fall måste köra Vista...

Tack för hjälpen!

Det finns en förklaring till det med i just Zepto/Penryntråden har jag för mig.

Man har inte ännu testat alla varianter av Penryn med XP, därför reserverar man sig för just XP tills man är klar med alla tester eller nåt sådant. Om jag minns rätt i vad det stod om detta.

MVH Tony

Av Dr Tinnitus

Jag har en Zepto 6625WD med 2,0 C2D, 160GB 7200 HDD.

Jag tycker den är väldigt tyst, mycket tystare än jag hade väntat mig med tanke på allt snack om värmeproblem och andra rykten om Zepto.

Med normala bakgrundsljud i ett "tyst" rum, som i en lägenhet mitt på dagen, så tänker man sällan på att fläkten går. Oftast så kommer man att tänka på det då man lägger vänsterhanden på borde till vänster om datorn och känner den ljumna/varma luftströmmen från utblåset.

Vid alla normala situationer så kan man sällan höra mer än ett diskret sus om man stannar upp och verkligen lyssnar. Normalt så låter kylskåp och annat vardagsbrus mer.

När man brassar på med lite mer krävande saker för datorn så kommer fläkten att öka varvtal, men det blir inte alls irriterande även om det kan höras. Ljudet är bara ett behagligt högre susande som oftast fort går ner igen.

Hårddisken hör man sällan av över huvud taget, om man inte lutar sig ner med örat nära datorn. Då kan man höra lite susande och diskret "knattrande" från den. Men sitter man normalt och är i en miljö enligt ovan så får man stanna upp och tänka till för att uppmärksamma hårddisken, och ja hela datorn. Den är alltså normalt så tyst att man inte tänker på det.

DVD-läsaren kan dock väsnas en del ibland, beroende på vad det är för info på skivorna. Ibland bara susar den på, och andra gånger så härkar det på mer, men detta torde gälla de flesta datorer?

MVH Tony