Inlägg

Inlägg som vxl har skrivit i forumet
Av vxl

@megamats: Jag har ingen märkbar ghosting. Finns inställningar i skärmens OSD för "low input lag" och Overdrive som jag alltid har avstängt. Märker inte av nån ghosting även med dem på. UFO testerna ser bra ut.

Kan tillägga att det jag skrev tidigare i tråden om ojämnheten i konstruktionen är falskt - det finns ingen ojämnhet, det var helt enkelt att jag inte sett att man kunde rotera skärmen horisontellt

Kan varmt rekommendera denna skärm efter att ha använt den flitigt i 9 månader. Inga döda pixlar eller någon slags försämring i form av backlight bleed etc. 144hz är underbart. Det gör lite ont att använda 60hz skärmar efter att man blivit van vid detta. Men det är trots allt en TN-panel så förvänta dig inte något utöver det vanliga där. Jag tycker skärmen är värd pengarna trots detta men jag är väl inte så kräsen när det kommer till färgåtergivning och betraktningsvinklar - inte än iaf.

Av vxl

Har haft skärmen sedan i måndags och är riktigt nöjd!

Inga döda pixlar, inga problem med inversion-artefakter eller crosstalk. Ingen hemsk blå BLB i kanterna som mina två BenQ XL2730Z hade. Uniformityn är bra och färgerna är bra, behövdes inte mycket kalibrering där men behöver nog kalibrera lite till för att få till kontrast och gamma.

Texter är klara och antiglare-coatingen på panelen är lagom i mitt tycke, ser ut att vara mindre aggressiv jämfört med BenQ:ns coating.

Finns en liten ojämnhet i monteringen av stativet men det påverkar inte stabiliteten - bara en visuell petitess.

27" 144hz 1440p är sååå underbart när man går från 24" 60hz 1080p och jag har äntligen hittat en som är problemfri!

Av vxl
Skrivet av JimmieSan:

Varför skulle man köpa denna över gamla MG279Q som har ips? Ja bredare FS kanske. Men därför jag vill ha en uppdaterad 279Q. Inte för jag ens har AMD så bryr mig inte direkt om FS.
Nej väntar fortfarande på en billig nyare IPS 144hz skärm, verkar snålt med intresse. Antingen är det TN eller ultra mega dyra deluxe 9k g-sync super 200k hz skärmar.

Om man vill ha en skärm med döda pixlar, BLB och IPS glow så kan man ju alltid köpa en MG279Q Jättebra skärm i teorin men panelen har ordentliga problem med pålitlighet och Asus QC är inte den bästa (näst intill non-existent på den skärmen).

Av vxl

Se man på, nu har det kommit in några stycken på Webhallens centrallager och de har även höjt priset till 7990 kr (!!!). Jävligt saftigt för en TN-panel men det är väl för att det inte finns så mycket supply än. Tur att man förbeställde när den var på 5500 kr.

Av vxl

Har väntat på att nåt nytt ska komma ut i den här genren av skärmar och förbeställde denna direkt när jag såg den på Webhallen. De har inget leveransdatum än men andra leverantörer säger 2016-07-15 så hoppas att det stämmer.

Har tidigare lämnat tillbaka 2st BenQ XL2730Z, den första pga riktigt kass BLB och den andra pga BLB och död center-pixel. Tror att denna AQ271QX använder samma eller liknande panel från AUO men isf ligger hoppet i att det är en ny revision. Sitter och hökar över att de första pålitliga recensionerna ska komma ut och är beredd att avboka om den visar sig ha samma problem som de andra 27" 144hz 1440p skärmarna.

Av vxl

Kan ju också passa på att nämna att jag köpte den för några dagar sedan, efter att ha testat den lite i affären. Bra prestanda för pengarna, matt skärm, skönt tangentbord, aluminium istället för plastigt skit och snygg som fan som grädde på moset. Är väldigt nöjd!

Av vxl

Ja, det har den!

Av vxl

Kan du inte bara gå in i Low-level fan control i Rivatuner, ställa den till 25% fixed och kryssa för Apply fan settings at startup? Fungerar för mig.

Av vxl

Till och med foobar2000, som egentligen är en spelare och ingen editor, kan göra en masskonvertering av denna sort.

Dra bara in låtarna i en playlist, markera allihop och högerklick > convert > convert to single file.

Av vxl

Har samma som ovan, det kortet kommer passa dig bäst.

Av vxl

Ja, det är bakåtkompabitabelt.

Din processor + minnen kommer dock vara en rejält smal flaskhals för ett nytt grafikkort så du kan inte förvänta dig någon särskilt stor skillnad.

Nätagget kommer du förmodligen också behöva köpa nytt beroende på kvalitet, det är på gränsen - nya grafikkort tar ordentligt med kräm nu för tiden.

Om jag var du skulle jag istället sparat pengarna och väntat tills jag kan uppgradera hela systemet till något värt.

Av vxl

Någon 4-pins extra strömkontakt du råkat dra ut från moderkortet kanske?

Av vxl

Och avaktiverade du det integrerade grafikkortet i BIOS innan du installerade det nya? Vet inte riktigt vad som kan hända om man inte gör det men känns värt att påminna dig om detta (kanske därför du inte kan starta med det integrerade nu - reseta bios isf).

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av barduck
Visst kanske låter bombat ni tror inte att skotten går rakare med bättre prestanda

Stämmer, men tyvärr går det inte att överskrida MAX MÖJLIGA prestanda som du redan spelar i med din nuvarande hårdvara.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av barduck
men tyvär gör det det fråga vilken professionel cs spelare.

Antar att dessa professionella cs-spelare inte har någon som helst motivering till att göra reklam för deras egna sponsorer, så det de säger kommer självklart rakt från hjärtat. Även om det nu gjorde det i vissa fall är de inte mer trovärdiga än dig - de är trots allt.. cs-spelare. Ren FAKTA talar emot allt du och dem säger.

Herregud detta känns som den eviga striden mellan vetenskap och religion (snälla ta mitt bete och byt ämne NU).

Av vxl

Har precis beställt ett GTX 275 med standardkylning, om du orkar vänta tills på måndag/tisdag så har jag måtten.

Och ja, jag köpte det enbart i syfte att besvara din fråga. Jag är bara SÅ snäll! =]

Av vxl

Det verkar mest logiskt att de anger det mått som grafikkortet kommer ta upp inuti chassit, tvivlar på att de räknar med "haken" i skruvfästet. Kan ha fel dock.

Av vxl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jaej
Den skillnaden i prestanda dessa kort har är så liten att man ser förbi de(vem fan bryr sig om 0.2 fps i spel) så de får blir andra saker som gör att man väljer något av dem, T ex PhysX, CUDA, CF/SLI Kompabilitet på sitt moderkort, hur mycket man är villig att överklocka(4890 har större marginaler).

De är hugget som stucket, inget av dem är ett fel val.

Härmed behövs inget mer sägas i denna tråd!

Av vxl
Av vxl

Uppgradering ~4k (cpu, minne, mobo)

Hej!

Så jag har bestämt mig för att använda lite av mina pengar för att göra en uppgradering av mitt system som står i signaturen.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=edit&ShoppingList...

Detta är vad jag lyckats slänga ihop själv och om det inte råder några kompabilitetsproblem så ser det riktigt fint ut. Några frågetecken kvarstår dock:

Som ni ser har jag ett Hiper 480W-nätagg med ATX 2.2 specifikation. Kommer huvudströmförsörjningen passa i moderkortet och kommer det ha tillräckligt mycket kräm för att hålla igång riggen + 3st s-ata HDD's + 3 chassifläktar (2x120, 1x80)? Om inte så har jag tittat på denna: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=339898
Jag skulle gärna vilja hitta ett billigare alternativ dock, verkar som priser på nätagg i allmänhet har gått upp en del sedan jag sist handlade komponenter =/

Sedan minnena. Jag vill överklocka processorn lite så det är viktigt att minnena också hänger med. Tror ni att budgetalternativet jag valt kommer räcka eller bör jag satsa på t.ex dessa: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=360396

Kommentarer och hjälp är mycket uppskattat!

Av vxl