Inlägg

Inlägg som Alumax har skrivit i forumet
Av Alumax
Skrivet av Empa38:

Tack för länken, det gör det lättare för en nybörjare som jag. Kommer du ihåg om den inre-backplaten sitter fast med skruvar eller om det bara är den värmeledande tejpen ("thermal pads") som håller fast den när kylaren är borttagen? Tycker mig inte se några skruvar för den på bilderna du länkade

Tyckte du att det var svårt att sätta tillbaka originalkylaren igen när du skulle sätta in kortet i din Ghost S1? Tänker framförallt på thermal pads . Lät du den sitta kvar på originalkylaren tills dess att du satte tillbaka den igen eller passade du på att byta ut den?

Jag kikade lite på bilderna nu och jag är ganska säker på att det bara är tejpen som håller fast den så du har nog gjort rätt observation där

Ja jag tyckte det var ganska lätt. Jag lyckades förstöra en pad men det var för att jag var oförsiktig och inte förstod att dom dom inte var sådär vansinnigt hållfasta. Den delades något vis men jag satte ihop den så gott det gick och klämde ihop grejerna igen. Dom håller ihop bra om man är försiktig så det tycker jag verkligen du ska vara. Om dom lossnar från sin plats, försök sätta tillbaka den igen för man glömmer lätt var dom ska vara. Det du kan göra är att liksom sätta ihop båda plåtarna med sina pads i mitten när du ska förvara dom. Jag upplevde det som att dom höll ihop ganska bra då och jag visste var jag hade dom.

Min orginalfläns är tillbakasatt men jag har tagit bort kåpan inklusive fläktarna och har bara buntat fast två Noctua A12x15 rätt på kylflänsen. Använde en tång för att böja ner piggarna som sticker ut från flänsen på framsidan som annars är fästena för kåpan. Dom borde hålla för en tillbakaböjning om jag mot förmodan skulle vilja sätta tillbaka kåpa och fläktar, som vi ju vet är ohållbart ljudliga för en stackars känslig gammal gejmer.

Av Alumax
Skrivet av Empa38:

Alumnax - du ska ha ett stort tack för dina utförliga svar! Jag har ingen större tidigare erfarenhet av att skruva isär grafikkort och därför kanske de begrepp jag använder (så som "inre blackplate") inte är korrekta. Sorry!

Primära syftet för mig med att sätta dit en G12 är för att få ner ljudnivån - tycker kortet låter på tok för mycket under load. Chassit jag använder är ett NZXT H510 med en Kraken X62 längst fram så kanske inte det bäst luftflödet men jag hoppas att det är tillräckligt (köpte till en Noctua NF-A9 PWM så att jag kan byta ut den medföljande fläkten på G12 för att minimera ljudnivå och maximera kylning). Har också en 120mm baktill och en 140mm i toppen. Vi får se om det är tillräckligt...

Jag förstår att det är lång tid sedan du satte på din G10 men du råkar inte minnas om det finns någon guide ute på nätet som i detalj visar vilka skruvar som behöver tas bort för att få bort kylaren och den "inre backplaten" på 1080 Ti SC 2?

Intressant att du använder ett Ghost S1 idag. Jag funderar själv på att migrera till det chassit när jag får tummen ur och köper ny processor och moderkort. Jag har ett S1 idag för min mediaserver som jag funderar på att ta. Jag gissar att ett 1080 ti SC 2 med en G12 på inte går att få in i det chassit (även med en top hat)?

Alltså nej herregud, jag vet inte vad det heter själv. Det var ju faktiskt ett namn som gjorde att jag förstod vad du menade.

Den konfigurationen kommer vara alldeles tillräckligt för att få en tyst maskin. Inga konstigheter.

Kolla på denna. Jag tycker att han beskriver det tillräckligt. Kortet är tillräckligt likt
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/6p10vi/i_turned_my_evga_1080_ti_sc_black_edition_into_a/

Jag har sett någon människa faktiskt klämma in det i ett S1 genom att slipa av en del av plåten på G12:an för jag tror att själva pumpblocket faktiskt får plats. Men det var fasen på håret vill jag minnas. Det finns någon stackars bild där ute på Reddit. Om jag hittar den hojtar jag.

Av Alumax
Skrivet av Empa38:

Jag funderar på att sätta dit en Kraken G12 på mitt EVGA 1080 ti SC2 så jag provar med att väcka liv i den här tråden! Jag har två frågor som jag hoppas du kan svara på eftersom du satt dit en G12 på exakt samma kort

1. Vet du om det går det att skruva fast backplaten på kortet när G12 sitter på? Jag har sett en del bilder där den ser ut att sitta kvar men har samtidigt läst att den inte ska gå att skruva fast utan att den i sådana fall bara ligger "löst" på.

2. Är det möjligt att skruva fast fästena till AIOn utan att först ta bort den "inre" backplaten (se bilder)?

Inre backplate, fortfarande fast på själva kortet. (Jag gissar att det som är markerat med blått kan vara ivägen?):
https://i.ibb.co/DLM5pfs/Sk-rmavbild-2020-12-20-kl-22-36-58.png

Inre backplate avtagen:
https://i.ibb.co/7R8gP7c/Sk-rmavbild-2020-12-20-kl-22-36-18.png

Tack för hand och god jul!

Tja! Den här går under kategorin "grejer jag glömt av att jag hade gjort". Jag kör ett Ghost S1 nu så allt är luftkylt men nu kör jag med Noctua-fläkter utanpå kylflänsen bara. Jag minns som sagt inte riktigt så jag var tvungen att kolla lite på nätet först för att se om minnet kan väckas till liv. Vad jag minns var att jag var jävligt nöjd med prestandan och framförallt ljudnivån. Har du plats så hade jag inte tvekat...

Ledsen om något låter ologiskt i mina svar här nu för jag kan minnas helt fel för jag har gjort samma sak med en G10 och den konstruktionen är lite annorlunda, utöver att det är lite för längesedan. Du får gärna påpeka och få mig att minnas ordentligt annars.

1. Vet du om det går det att skruva fast backplaten på kortet när G12 sitter på? Jag har sett en del bilder där den ser ut att sitta kvar men har samtidigt läst att den inte ska gå att skruva fast utan att den i sådana fall bara ligger "löst" på.
- Gängorna för backplaten sitter i det som du kallar för "inre backplate" förutom en skruv i ett av hörnen som går rätt igenom och sitter med en mutter på andra sidan. Men den behöver mothåll så samma bekymmer där.

2. Är det möjligt att skruva fast fästena till AIOn utan att först ta bort den "inre" backplaten (se bilder)?
- Du har rätt, dom där "kyltornen" som sticker upp är i vägen.
- Mitt på sidorna omkring GPU-hålet i den inre backplaten finns fyra utstickare som har gängor i sig för skruvarna från backplate. Dessa gör så att AIO:n inte kommer i tillräcklig kontakt med GPU:n.

Min research gav slutsatsen att helt enkelt se till att du har tillräckligt med luftflöde kring kortet. Fläkten på undersidan gör att samtliga mätpunkter går avsevärt kallare med G12 utan tillhörande plåtar jämfört med stock. Det enda som störde mig var att det inte såg lika snyggt ut utan backplate.

Vad ska du köra i för chassi?

Av Alumax
Skrivet av Meantek:

De talar om spatialt ljud. Lättare att få det att låta som något unikt när man översätter det fel, helt plötsligt kan folk få för sig att det är en ny funktion.

Fast nu vet jag inte om jag missförstår vad spatialt ljud faktiskt är. Det som Apple beskriver här är att om du tittar på film på din iPad som står på skrivbordet så låter det som att ljudet kommer från en fixerad riktning oavsett hur du vänder ditt huvud. Så om jag vänder mig 180 grader om så låter det fortfarande som att någon pratar från iPaden, alltså bakom mig. Vänder jag mig till den så följer ljudet liksom med och låter framifrån igen. Hörlurarna känner alltså av hur jag rör mitt huvud och anpassar ljudet därefter. Stämmer den förklaringen med din definition av spatialt ljud?

Och vad var det som var felöversatt? Försöker utbilda mig här.

Av Alumax

Enbart grejer som inte finns i andra butiker. Dom har ju alltid något lite mer lättillgängligt skräp i form av adaptrar och pryttlar. Sånt köper jag där. Hade det funnits någon annanstans hade jag troligtvis gått dit. Butiksupplevelsen (alltså på böter) tycker jag gör stor skillnad. Särskilt typ sortering och filtrering på produkter jag letar efter.

Av Alumax
Skrivet av kniven:

Jo klart det går, personligen jag gillar dock att byta saker i min burk allt för frekvent och tror det drar ner andrahandsvärdet endel att man "fipplat" med kylaren endel

Garanterat så. Inte vidare attraktivt när en säljer - helt klart... men det är tyst

Av Alumax
Skrivet av kniven:

Tråkigt att det stack ut metallbitar för skruvfästena, annars borde man kunnat köra 2st noctua a12x15 på detta kort.

På mitt EVGA 1080ti SC2 böjde jag ner dom lite försiktigt för att få utrymme för just 2 x A12x15 i mitt Ghost. Om jag någonsin behöver slänga på mitt shroud eller gamla fläktar (gör ont i mig bara att tänka tanken för dom är så högljudda och dåliga) så böjer jag upp dom igen. Är väl inte alla som är bekväma med det men det är i alla fall inget fysiskt hinder

Av Alumax

Shit, jag har haft riktigt dålig koll på det här. Mailen som annonserar aktivitet har inte gått fram. Alla grejerna är borta och gick till @jonberg gratis. Reko snubbar ska ha grejer därefter. Tack för intresset!

Av Alumax

Sorry för bilderna... jag la in det här på en mac, med bilder tagna på en iPhone. Någonstans följde inte roteringen med =/

Av Alumax

Dell Powervault MD1000, Dell PowerEdge 1950, IBM System x3550

Hej.

Så jag har ytterligare rester från min frus brors dödsbo i form av två bladservrar och lagring. Jag hade tänkt ta tag i det här och faktiskt köra igång dom och se så allt fungerar men jag har låtit det mogna i några månader nu och känslan infinner sig inte och dessa tar därför bara en massa plats. Har självklart övervägt att åka till tippen med dom för det är gamla grejer men det tar liksom emot eftersom det ändå sitter komponenter i dom i form va minnen och xeon-cpu:er. Tänker att dom inte kan vara helt värdelösa, även om dom är gamla och att det faktiskt kan komma någon till nytta (miljöaspekt helt enkelt).

Så, disclaimer:
- Jag vet inte om någon av dessa fungerar eller om någon av komponenterna i fungerar. Lägg bud på egen risk.
- Jag säljer dessa för att jag själv inte orkar ta reda på OM dom fungerar eller ta ur komponenterna för försäljning.
- Jag vet inte var han har fått tag i dessa men jag gissar att det är rester från hans gamla arbetsplatser för han har haft mycket komponenter som ibland ensamt IT-ansvarig på små företag.

Om jag får in några pengar alls går dessa till hans sons sparande som just nu ligger i min frus namn. Lång historia det där men från tidigare försäljningar har folk redan varit generösa så jag vill inte ha några gåvor. Jag vill bara att värdet av hans saker ska gå till hans son och ytterligare bistånd löser jag och min fru då vi har det avsevärt mycket bättre ställt än vad sonen och hans mamma har det nu.

Vi kan göra så här: Om grejerna inte fungerar alls och ni inte är intresserade av att plocka komponenterna utan helt enkelt anser att det inte fungerar att reparera/ta tillvara på komponenter så är ni välkomna att lämna tillbaka grejerna, självklart med eventuella pengar tillbaka, så åker jag till tippen med det själv. Jag vill bara att någon som har kunskapen ska kunna göra ett ärligt försök att använda grejerna. Det ni riskar är alltså er tid och transport.

Powervault MD1000:
Inga diskar i Powervaulten i övrigt vet jag inte vad den innehåller mer än att nätaggen går att plocka ut.
Budstart: 1 kr.

Dell PowerEdge 1950:
2 x diskar á 300GB.
Två Xeon E5405
32 gb ram.
Budstart: 1 kr.

IBM System x3550:
Den här jäveln verkar vara riktigt gammal.
Sitter 2 GB ram i och ingen CPU. Tror det satt någon disk där i också.
Budstart: 1kr.

Läs hela annonsen här

Av Alumax

4 av 11... aldrig gjort så dåligt ifrån mig. Sedan blev det lite Allan på vissa men ändå.

Av Alumax
Skrivet av FribBe:

Apple har generellt grovt underdimensionerad kylning, då blir det väldigt lätt marknadsföring att peka på deras burkar med Intel och säga att ARM presterar bättre. Sen faller det såklart i linje med Apples filosofi med att ha total kontroll över sin produkt.

Självklart har Apple alltid underdimensionerat sin kylning i sina maskiner för att, när det väl kommer, kunna påvisa mycket större prestandagap mot sina egenutvecklade ARM-chips. Men skämt åsido, vad menar du? Jag tänker att den stora poängen med att gå över till egen arkitektur är bland annat att:
- slippa (för Apples ändamål) Intels föråldrade nod,
- kunna använda sin egna utveckling och möjligheter att skräddarsy,
- kunna använda sig av oerhört mycket högre prestanda per watt för att möjliggöra ny design på sina maskiner.

De facto finns det ju data som påvisar att ARM har bättre prestanda per watt. Eller vad fasen missar jag i ditt resonemang?

Edit: Jag vet att jag slarvar med begreppen, typ som noder och hur jag använder ARM. Ber på förhand om ursäkt till er som faktiskt har ordentlig koll på hur dessa ska användas och i vilket sammanhang. Hoppas mitt budskap är någorlunda klart.

Av Alumax

NZXT Grid+ v2
100 + frakt

Av Alumax

1400 + frakt för SF750. För visst är det platinum-klassning på den?

Av Alumax

1500+frakt

Av Alumax
Skrivet av trattgunnar:

@djdennistm: Nej. Har inte för avsikt att bränna GPUn så jag har aldrig gett mig på det
@flovv , @Alumax : Laddar upp ett foto efter lunchen. Tills vidare finns det gott om bilder i imgur-albumet jag länkat till!

Sorry, jag kollade inte tillräckligt noga och kopplade inte ihop att det faktiskt var ett likadant kort i albumet. Jag behöver inga ytterligare bilder. Jag kollar med kollegan helt enkelt. Tack!

Av Alumax

Håller med föregående talare. Kan inte du lägga upp en bild på hur kylflänsen ser ut så jag kan göra en bedömning på hur väl det går att fästa fläktar? Har en kollega som kan vara intresserad.

Av Alumax

Kör mitt 1080ti utan shroud och orginalfläktar för jag störde mig något vansinnigt på ljudnivån. Har hängt på ett par Noctua NF-A12x15 med buntband på kylflänsen istället och jag spelar i stort sett ljudlöst. Rekommenderas!

Av Alumax

Airpods Pro. Skulle aldrig kunna gå tillbaka till mina gamla Airpods 1st gen. Förstår inte hur jag kunde tycka dom var bra så länge som jag gjorde. Känner mig lite smått äcklad av mig själv.

Av Alumax
Skrivet av swedishnightmare:

Saknar ett alternativ " har inget steam-konto"

Du får be dom starta en annan poll om du verkligen vill ha en som faktiskt riktar sig till dig