Inlägg

Inlägg som Alumax har skrivit i forumet
Av Alumax

Snyggt! Då får den ju ligga kvar helt enkelt. Blev en lite väl hetsig start på veckan helt klart... Tack skrock!

Av Alumax

Allright, jag skickar! Det var värst vad ingen bor i Göteborg. Det finns trots allt kartonger till allt.

Av Alumax
Skrivet av hundenBoss:

250 kr Project Headbox II + frakt

Fancy, hur fasen gör man det där?

Av Alumax
Skrivet av Blub:

då testar vi så här:

100:- för Ncase M1 v2

Jag hoppar resten (fasen va dyra fläktarna var på prisjakt :S )

Snyggt, tack!

299 verkar dom ligga på på Inet, om du tänker på A12x25? Svindyra men riktigt bra fläktar.

Av Alumax

Dom är hämtade ikväll. Är inte annonsen borta under kvällen så finns dom mot förmodan kvar.

Av Alumax

Blub, Uppdaterade annonsen lite. För ordningens skull (om det kommer behövas) vill jag att du lägger ett bud på varje produkt. Det blir stökigt med bud i bulk och bud på enskilda saker. Gör gärna det om du pallar

Av Alumax

Du är först. Vilken vill du ha helst? Oklart vilken som stödjer AM4...

Av Alumax

Ncase M1, Swans M10 2.1, hörlursförstärkare, Noctuafläktar.

Ncase M1 v2 - köpt här på marknaden. Aldrig uppackad av mig men är begagnad.
Swans M10 2.1 ljudsystem - köpt här på marknaden och använt i några månader.
Project Headbox II - från ett dödsbo i familjen. Gammal och sliten.
Noctua A12x25 - nyköpt och har kvitto (om jag letar...)
Noctua A12x25 - nyköpt och har kvitto.(om jag letar...)
Noctua NF-A9 - nyköpt och har kvitto. (om jag letar...)
Denna tror jag satt på en Kraken G(XX) som jag kan skicka med om det är intressant.
Och den sista skitfläkten där vet jag inte varför den kom med på bild. Den skänkes om någon mot förmodan skulle vilja ha.

Jag tänker att vi budar på. Jag vill att varje enskild pryl (således individuella budgivningar per produkt) ska börja på 100 kronor för att det är en rund och bra summa. Det som blir kvar efter detta skänker jag till grannarna eller skickar på tippen. Jag orkar inte hålla på med paket i en redan tight vardag. Sorry! Okej, jag skickar väl då...

Vi kör till onsdag eller nåt.

Läs hela annonsen här

Av Alumax

AIO: H60, H75, CM Nepton 240M

Så, det mesta finns till dessa. Verkar saknas lite standoffs eventuellt.

Jag har använt en av dom till Kraken G20 för att kyla GPU och dom andra två till CPU-kylning. Men, dom är gamla. Ingen funktion testad. Köpta här och nya och jag minns inte vilkens som är från var. Inget kvitto på något av dom.

Kom och hämta

Läs hela annonsen här

Av Alumax

ALT DROP - Halo True

Ja.. nu var det ett tag sedan jag använde det och det har legat till sig helt enkelt. Ja fick lägga ner att ha det om dagarna då folk gnällde på att det lät för mycket i teams-mötena när jag skrev samtidigt. Lättast är väl egentligen att muta men det blev lite för krångligt till slut så det användes enbart några månader.

Jag har själv köpt och betalat tull. Kvitto finns. Köpt mars 2020.

https://drop.com/buy/drop-alt-mechanical-keyboard
Oklart om alla detaljer kring tangentbordet på länken faktiskt överensstämmer med detta då mitt är två år gammalt men så vitt jag kan se representerar det mitt tangentbord bra.

Läs hela annonsen här

Av Alumax

6300 och hämtas.

Av Alumax

2st Unifi Switch 8 60W 1600 + frakt

Av Alumax

Lagning av Subwoofer i Göteborg - var?

Hej Forumet.

Så, jag sitter med en Triangle Meteor 0.1Tc. En dag för några månader sedan upptäckte jag att jag inte hade något ljud från suben i vardagsrummet och kunde snart därefter konstatera att någon av ungarna varit och klättrat på (troligtvis iaf) baksidan av suben och därmed skadat RCA-kabeln. Den var liksom böjd. Aja tänkte jag, och bytte ut kabeln. Icke det - den fungerar ändå inte. Ström har den och allt är dandy så långt men signalen den får gör den ingenting med. Den är dödstyst.

Så, jag tänker ju inte plocka isär den. Det har jag förstått är dumt. Jag bor ju i Göteborg och vill därför lämna in den på lagning i trakterna och ni där ute har ju garanterat koll på var jag kan lämna in den för en genomgång och friande eller fällande dom.

Jag har googlat lite och det finns ställen men jag ville om en rekommendation. Var skulle ni lämna in era trasiga prylar?

Tack på förhand.

/Henrik Lindahl

PS
Om ni har några DIY tips på hur jag lagar den utan att ha ihjäl mig själv är sådana också välkomna
DS

Av Alumax

Det här var ett extra fint quiz. När man inser att man vet vilket spel som började med .pk3 ändelsen så känns det lite extra bra att veta sånt som man bara förträngt. En lite förfinad nostalgisk känsla.

Av Alumax

Shit vad svårt! 3/10 varav en var gissning...

Av Alumax

Var helt säker på att detta skulle vara det svåraste någonsin och tvekade på att ens göra det. Och så sätter jag 9/10. På något vis gick det att göra logiska kopplingar även om det var en del gissningar. Och en del saker mindes jag faktiskt. Märkligt att jag skulle komma ihåg såna här dumheter bättre än vad jag minns saker på CPU eller GPU-fronten.

Mycket bra quiz! Just för att det fanns lite logiska kopplingar.

Av Alumax

Jag kan tänka mig att köpa cirkulatorn för 1200+frakt om MauseRR vill ha förseglaren så landar vi tillsammans på utsatt pris.
/H

Av Alumax
Skrivet av Lizardman:

Jag kör Teams dagligen (jobbar hemma) ofta flera möten om dagen på min MBP M1. Fläkten går typ inte igång. Då fliksurfar jag samtidigt. Jämför jag med en gammal MBA från 2015 så tutade den så fort jag drog igång Teams. Det är alltså riktigt stor skillnad.

Jag är i alla fall mycket nöjd med avsaknaden av värmeutveckling.

Tillägg, det är inga problem alls att köra Teams-möte i en fåtölj med datorn i knäet.

Att fläkten i stort sett omgående drar igång känner jag igen, trots att jag sitter på arbetshäst anno 2020. Jag har nu faktiskt gått över till att köra alla möten på min iPad Pro, som ju faktiskt hanterar teams alldeles galant. När jag behöver visa grejer från min maskin för jag köra på macbooken men det är fan extremt motvilligt. Tack för informationen! Det gör stor skillnad för mig.

Skrivet av w0x:

Nu kör jag inte Teams på min Mac, däremot på jobbdatorn med Windows. Där stängde jag av GPU-accelering och den lugnade ner sig en del efter det. Vet inte ifall inställningen finns i OSX, men det kanske kan vara värt att kolla?

Det här måste jag verkligen testa. Tack för tipset!

Skrivet av Don_Jarmo:

Jag sitter men en Macbook 13 M1, 16gb ram då jag utvecklar både frontend och backend. Teams använder jag dagligen i möten o så, det funkar ju skitbra. Maskinen blir i sin höjd ljummen då med Teams samt alla olika utv. verktyg jag kör osv Övergav min Windows maskin helt, och jag ångrar det inte en sekund Nu när jag tänker på det , oavsett vad jag slänger på macbooken så har jag inte hört fläkten en enda gång.

Helt otroligt faktiskt. Fy sjutton vad jag hade velat ha tag i en sådan 16-tummare. Men av detta att döma så finns det i alla fall inga Teamshinder att införskaffa M1-varianten åt rekryter som vill sitta på Mac.

Tack för svar allihopa!

Av Alumax

Jag har letat runt överallt omen det här svaret verkar inte finnas...
Så, jag sitter idag på en MBP 16" som arbetsdator och den agerar desktop med docka. En jävla fin maskin och jag kan sitta ute i solen med den och arbeta på dagarna. Men, om jag kör Teams på den, som det gärna kan bli ett par timmar om dagen håller den fasen inte mer än en till två timmar innan den är körd. Jag kan göra så mycket annat på den men Teams käkar upp den. Men hur rullar Teams på en MBA eller MBP med M1? Min x86-maskin blir brännhet och är på väg att lyfta.... är det bättre på ARM? Kom igen, någon av er där ute måste veta.

Av Alumax

Värsta resultatet någonsin verkligen. 4/10 och typ gissningar på 8 av dom...